Zobacz pełną wersję : The Sims 4 - komentarze do newsów
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
15
16
octavessens
16.06.2014, 20:29
Simsy mi się cięły, tną się, i ciąć się będą... :P Taka ich uroda.
PO RAZ SETNY POWTARZASZ, ŻE WOLISZ REALISTYCZNĄ GRAFIKĘ I ŻE SIMSY CI SIĘ TNĄ XD umre...
Nikt nie zabrania Ci wyrazić swojej opinii, ale ty chyba nie rozumiesz, że jesteś troszkę nudna? Tylko w kółko siedzisz i lamentujesz, że jest fatalnie oraz, że trójka się musi zacinać, bo ma taki silnik, ale i tak wolisz 3, niż 4, bo nie ma basenów i CAS'a, którego kochasz, bo lubisz sobie zmieniać szczególiki bucików i sukieneczek. Mam wrażenie, że całymi dniami siedzisz na forum i narzekasz.
Jest wielu fanów, którym czwórka się podoba - w tym ja i odnoszę wrażenie, że narzucasz swoją opinie. Frustracja czy nuda?
Kędziorek
16.06.2014, 20:41
Słuchajcie, moi drodzy. Ten wątek dotyczy dyskusji na temat newsów do TS4.. Koniec z tekstami typu: "Matko, ile razy mogę czytać, co piszesz" i tym podobne. Każdy ma prawo się tutaj wypowiedzieć, a jeśli nie chcecie czytać czyichś komentarzy, możecie je pomijać.
Proszę mi tu nie odbiegać od tematu.
unnormaly
16.06.2014, 22:18
Czy widzieliście już to zdjęcie? (znalazłam na DotSim):
http://sims.arhn.eu/2014/06/nowe-zdjecie-z-czworki-2/
Ten na górze po prawej wygląda jak Dean z Supernatural! <3
Grałabym :lol2:
anie_1981
16.06.2014, 22:32
A ta laska u góry po lewo to nie czasem ta co miała wywiad z twórcą którymś? Nie pamiętam z kim ona tam gadała, chyba z tym łysym, co zawsze zapomnę jak się nazywa.
simka334player
17.06.2014, 10:05
Hm...
W kwestii tego otwartego otoczenia... dzieki ani za info.
grałam kiedyś w taką starą grę Torment sie nazywała. cały świat był jednym miastem i poruszanie sie miedzy dzielnicami wymagało ładowania.
I tak będzie w TS4 z tego co mówił simgurugraham. Willow creek to miasto świat z dzielnicami. Bardzo podobno różnymi od siebie z wyrażną tożsamością i żeby przejść z jednej dzielnicy do drugiej trzeba poczekać na ładowanie. w każdej dzielnicy ma być podobno po 5 działek ( rozumiem że są to parcele mieszkalne?) , mają być jeszcze public places w każdej dzielnicy . czy one wchodzą w ilość 5 działek, SSG nie sprecyzował. ma tam być dużo różnych objektów dla simów i np simy mieszkające obok parku będą myślały żęby skorzystać z tych urządzeń. spontanicznie i autonomicznie. Te publiczne parcele to chyba właśnie parki etc jak w trójce(?)
Można podobno posłać simów z rodziny którą się kontroluje w danym momencie do różnych dzielnic zadając im jakieś proste rzeczy do zrobienia. W każdym momencie podobno można sie przełączać z sima na sima. Podobno również z rodziny na rodzinę a nawet z miasta świata na miasto świat jeśli takie wprowadzą.
Ma byc coś podobnego do edit town z trójki ale ma być podobno o wiele prostsze.
Mamy też kontrolę nad starzeniem się. czy tylko nasza rodzina czy cała dzielnica czy cały świat.
Co do króliczych nor nie ma ich być..... Sim idzie do pracy i znika poza krawędzią świata a potem wieczorem wraca... (jak w dwójce?)
Ma być jakaś niespodzianka w sprawie króliczych nor.
Wg mnie wiele rzeczy jeszcze sie zmienia, na pewno jeszcze nad wieloma rzeczami pracują.
Poza tym , jak juz pisałam, SSG mówił że w tej Galerii będzie można prezentować swoje dzieła a nawet tzw dodatki z neta czyli custom content.
czyli opcji zmiany stylu powinno być dużo. Znając kreatywność fanów....
anie_1981
17.06.2014, 10:20
Za wiele nie pokazali, a ja to lubię szczególiki, jak np. czy można będzie wstawiać puste działki w mieście, jak w trójce, czy też będzie po 5 działek na dzielnicę, w różnej powiedzmy wielkości i musisz sobie wybrać którąś. A w ogóle to nie wiem skąd ten limit 5 działek na dzielnicę, jakoś mi umknęło... Jeżeli działka sama sobie równa teren przy wstawianiu, to nie byłoby źle, w trójce to się nieraz trzeba namęczyć, bo działka nie chce się wstawić.
A ta laska ze zdjęcia, o której pisałam w poprzednim poście to nie ta od wywiadu, tylko ona chyba jest z EA, ona tak mówiła "rozemocjonowanie". Typ Abi z Z NCIS.
octavessens
17.06.2014, 14:40
Niewiem jak wy, ale ja zrozumiałem, że w każdej dzielnicy, będzie około 5 różnych parcel, ale PUBLICZNYCH typu muzea, parki itd, a prócz tego domy i parcele mieszkalne :) Gra wymagała podzielenia na dzielnice ze względu na rozmiar WC.
Z tego co widzę, to na zdjęciu są sami simguru, bo ja rozpoznaję z 6
unnormaly
17.06.2014, 16:17
No ja właśnie też tak zrozumiałam, że każde "osiedle" to po prostu oddzielne światy, a dodatkowo można się między nimi poruszać, dlatego powiedzieli, że nie będzie problemu z tym że jak się przeniesie rodzinę do innego otoczenia to kontakty znikają, czy nawet więzy rodzinne. Mam nadzieję, że można będzie kupować budynki biznesowe, jak w 3, ale nie wiem co wstawią zamiast nor :(
CzekoladowaZłośnica
17.06.2014, 17:11
A co do tych parceli mieszkalnych to gdzieś czytałam, że twórcy wprowadzili coś takiego, że sami będziemy mogli zaznaczyć jaki chcemy mieć rozmiar działki i w każdej chwili możemy (za odpowiednią opłatą w urzędzie) dokupić trochę działki jeśli się okaże, że mamy jej troszeczkę za mało :). Ale nie wiem czy tak będzie na pewno. Okaże się wkrótce :). Swoją drogą myślę, że to by było znakomite rozwiązanie dla nas wszystkich :). Bo ile razy pamiętam jak działkę miałam za małą albo za dużą i nie wiedziałam co z tym miejscem zrobić. A taka możliwość regulowania parceli byłaby cudna :).
Ashley_Tisdale
18.06.2014, 20:50
nie będzie można edytować miasta czyli pewnie dodawać też innych parcel .. jeżeli tak to tym bardziej dziękuję za grę. Twórcy coraz bardziej ogałacają 4-kę z tych rzeczy, które miały poprzedniczki. Jak tak dalej pójdzie to ta gra chyba zostanie ogłoszona najgorszą ze wszystkich części. Może niech powrócą do The Sims 1 i tak będzie najlepiej? Dodatkowo te ''farbowane'' włosy.. w TS3 wyglądało to okej ale w 4 te pasma tylko pofarbowane jak w TS2 porażka. Mówcie o chcecie ale ta gra to jeden wielki krok w tył, przejrzyjcie w końcu na oczy... tyle rzeczy Wam zabrali, a dali co? Jakieś emocje? które pewnie będą bardziej denerwować niż umilać rozgrywkę.
nie będzie można edytować miasta czyli pewnie dodawać też innych parcel .. jeżeli tak to tym bardziej dziękuję za grę. Twórcy coraz bardziej ogałacają 4-kę z tych rzeczy, które miały poprzedniczki. Jak tak dalej pójdzie to ta gra chyba zostanie ogłoszona najgorszą ze wszystkich części. Może niech powrócą do The Sims 1 i tak będzie najlepiej? Dodatkowo te ''farbowane'' włosy.. w TS3 wyglądało to okej ale w 4 te pasma tylko pofarbowane jak w TS2 porażka. Mówcie o chcecie ale ta gra to jeden wielki krok w tył, przejrzyjcie w końcu na oczy... tyle rzeczy Wam zabrali, a dali co? Jakieś emocje? które pewnie będą bardziej denerwować niż umilać rozgrywkę.
Bzdura.
http://www.twitlonger.com/show/ndkjvp
EDIT: W The Sims 4 nie można kupować ubrań :( Powtórka z TS3. https://twitter.com/SimGuruSarah/status/479363074197962752
Królewicz Grudkowego Kosmosu
18.06.2014, 21:38
Mi się nawet podoba ten podział na dzielnice, ponieważ skoro miasto ma być inspirowane Nowym Orleanem (co mnie bardzo cieszy), każda z nich będzie chyba zupełnie odmienna stylowo jak to wspomniała simka... i w związku z tym twórcy chyba specjalnie nie chcieli tak mieszać wszystkiego w całość. Bo musicie przyznać że style Hiszpański, Francuski i Brytyjski skrajnie się od siebie różnią.
Ale muszę przyznać 5 parcel to za mało.
Martwi mnie bardzo to że, przez ten podział na dzielnice, chyba nie będzie można tworzyć światów. :'( Smuteczek
Nie podoba mi się, że w czwórce nie będzie można kupować ubrań. Skoro w dwójce było to możliwe, to dlaczego teraz nie mogłoby funkcjonować na tej samej zasadzie? Byłam przekonana, że ta opcja będzie dostępna. Niby mała rzecz, ale gdy podsumować te wszystkie drobne rzeczy, których nie będzie w grze to okazałoby się, że The Sims 4 została odarta ze naturalności i ze szczegółów, które nadają serii smaczku.
Co do podziału na strefy, to nie wiem jak dokładnie będzie to wyglądać, więc powstrzymam się z ostateczną opinią.
Jak sądzicie, czy data premiery czwórki może zostać przesunięta? Chciałabym aby gra ukazała się tak jak zostało to zapowiedziane czyli 4 września, ale myślę, że możliwość opóźnienia tak jak to było przy okazji trójki, jest całkiem prawdopodobna. Niestety nie będzie się to wiązało z dopracowaniem gry, a z dorabianiem na ostatnią chwilę pomniejszych elementów rozgrywki. EA zrobiło już wiele kroków w tył, to byłoby naprawdę słabe jakby zaserwowali graczom niedorobioną czwórkę. Mój entuzjazm nieco ostygł i wszystko to już mniej mi się podoba, ale zobaczymy. Teraz już raczej nie poznamy zbyt wielu newsów i pozostaje nam czekać na premierę.
anie_1981
19.06.2014, 10:52
Mi tam nie brakuje kupowania ubrań, bo grałam w dwójkę na słabym kompie i wyjazd na zakupy to ekran ładowania 20 minut na parcelę publiczną, i z powrotem to samo. Ja zatem nie wychodziłam z domu zbyt często. Kupowałam ubrania hurtowo, dla obu płci i wszystkich grup wiekowych :P Nie wiemy jak dokładnie będą wyglądały te ekrany ładowania, ale wątpię, by zawsze gra ładowała się 30 sekund. Dojdą dodatki płytowe, zapewne Store, CC, mody, i z 30 sekund zrobią się 3 minuty, albo i lepiej... Co do dzielnic to jestem za, ale co do ładowania parceli publicznych, to jestem na nie.
adamo030
19.06.2014, 10:59
Ale np w trójce w skoku w przyszłość jest opcja, że można kupić ubranie z wystawy. Owszem, w dwójce to była fajna opcja i byłoby fajnie zobaczyć to samo w czwórce. Myślę, że trochę potrwa zanim przyzwyczaję się do tego nowego interfejsu.
KARMIENIE PIERSIĄ POTWIERDZONE! :lol2: Link. (http://simsvip.com/2014/06/18/the-sims-4-breastfeeding-confirmed-other-tidbits/) We wpisie również parę innych ciekawostek, np. że teraz w CAS dziecku lub nastolatkowi można stworzyć rodzica-staruszka, albo że sim może się rozbić, gdy wraca rakietą z kosmosu.
Karmienie piersią? Hahaha, mam to w TS2! :D Fajnie, że w "czwórce" nie będzie to w ramach modyfikacji :)
Moi simowie tez raczej nie jeżdżą za ciuchami (za długo to trwa), dlatego opcja wyjścia do CASu i wybierania rzeczy była i jest jak dla mnie bardzo w porządku.
Co do ekranów ładowania, nie mam zdania. Za krótko grałam w TS3, żeby zaczęły mi one przeszkadzać :P
Podział na dzielnice uważam za świetne rozwiązanie :) Sama mam dzielnice w moim miasteczku, chociaż nie są jeszcze dopracowane i mam już w głowie kolejne pomysły na zmiany...
Myślę, że te z TS4 będą się dały edytować :)
miłośniczka zwierząt
19.06.2014, 14:03
Ja mimo, że wiele kroków w tył zostało poczynionych to i tak mam ochotę kupić 4. Bardzo mi się podoba pomysł z podzieleniem miasta na dzielnice może gra będzie bardziej zoptymalizowana.
anie_1981
19.06.2014, 14:25
No niestety, nie ma lekko, można mieć albo akwarium, albo rybki. Ja bym chciała jakieś połączenie TS3 z TS4, ale widzę, że znowu eksperymentują. Mam tylko nadzieję, że przynajmniej tym razem wiedzą co robią...
miłośniczka zwierząt
19.06.2014, 16:15
No cóż nie wiem czy zauważyliście, ale wszystko wskazuje na to, że w podstawie nie dadzą nam basenów. A szkoda bo do tej pory baseny były w każdej simowej części.
Mroczny Pan Skromności
19.06.2014, 16:18
Nie, nikt jeszcze nie zwracał na to uwagi.
Bardzo się cieszę na karmienie piersią :D
miłośniczka zwierząt
19.06.2014, 16:36
tak to będzie przełom w historii the sims. I też się z tego cieszę ale martwi mnie to, że mogą nam nie dać basenów.
Kędziorek
19.06.2014, 16:57
A sądziłam, ze temat basenów został wyczerpany :D A może oni specjalnie tak: nie pokażemy im teraz basenów, to ich zaintryguje, będzie szum wokół gry, a później się okaże, że jednak są :D Nie ważne jak, ważne, żeby gadali ;)
Karmienie piersią - jestem za. Ciekawe ile jeszcze takich naturalnych zachowań dodadzą. No i czy będą samochody, a jeśli tak, to czy będą normalnie wsiadać jak w dwójce, czy teleportować się po trójkowemu.
miłośniczka zwierząt
19.06.2014, 17:07
z tego co czytałam to będą się teleportować tak, jak to robili w 3.
Tak, nie sądzę żeby im chodziło o szum wokół gry bo i tak i tak o 4 jest głośno.
Temat basenów już nigdy się nie wyczerpie!:D Haha, a tak na serio to fajnie że będzie karmienie piersią, przydałoby się więcej takich ludzkich odruchów. O ile nie ludzka grafika mi nie przeszkadza, to nie ludzkie odruchy tak. Ktoś umiera a oni oglądają film, albo nadal jedzą kanapkę. Co do teleportacji do samochodów pamiętam jak pierwszy raz włączyłam trójkę i moje zdziwienie gdy sim zniknął i pojawił się w aucie, myślałam że mam jakiś błąd w grze:D Mogliby wsiadać...mogliby się uczyć jeździć od czasów nastolatkowych, mieć jakieś małe kolizje, czasami stać w korkach itd. Marzenia..:D
anie_1981
19.06.2014, 20:33
Co do samochodów, to ja już dawno pisałam, że jeden drobiazg i wszyscy byliby happy. Sim podchodzi do ulicy, macha kluczykami i pojawia się samochód. Simy do niego wsiadają normalnie, a po dojechaniu na miejsce wysiadają, samochód znika i pojawia się na parkingu lub w plecaku.
Temat basenów się wyczerpie, po premierze. Wtedy gracze napiszą, że baseny są, lub ich nie ma. Ja uważam, że gdyby miały być, to by były pokazane, bo ich obecność jest w Simsach tak naturalna, jak kryształek nad głową Sima. Ktoś sobie żartował, że będzie dodatek "Woda", i zapewne tak będzie :P I tu się nie ma z czego śmiać.
Mroczny Pan Skromności
19.06.2014, 20:39
ja bym nie był happy :< Znikający sim to jedno, ale znikający samochód jest równie irytujący. Wolę ograniczone możliwości stawiania pojazdu
anie_1981
19.06.2014, 21:22
To jest fakt, w dwójce trzeba było stawiać parkingi przy drodze, w trójce mogą stać nawet w piwnicy. Piwnica przydaje mi się do wstawiania łodzi na tych przyczepkach.
Mroczny Pan Skromności
19.06.2014, 21:27
Łódź w piwnicy... Jak Gibbs :D
To rozwiązanie z trójki jest dość wygodne i animatorzy nie musieli się napracowywać, ale to tak okropnie irytujące, że już wolę nie mieć swobody w rozmieszczaniu pojazdów na posesjach. W ogóle, to tyle czasu czekałem na jakieś informacje o animacjach i się nie doczekałem...
anie_1981
19.06.2014, 21:38
A tak serio, to ja bym chciała animacje samochodowe, ale żeby dali coś, czego nigdy nie było w Simsach, bramę wjazdową... Powinna się sama zamykać i otwierać, jak wyjeżdżamy samochodem.
octavessens
19.06.2014, 22:27
mogliby się uczyć jeździć od czasów nastolatkowych, mieć jakieś małe kolizje, czasami stać w korkach itd. Marzenia..:D
Uczą się prowadzić w dodatku pokolenia :)
CHCIAŁBYM, ŻEBY W SIMS 4 BYŁO WIDAĆ WŁOSY POD PACHAMI, ALE NWM PO CO SKORO I TAK GRA MI SIE NIE PODOBA I NIE KUPIE, ALE MAM SUPER KOMPUTER A S3 I TAK SIE ZACINA :<
Ostatnio hejtu na nową odsłonę coraz więcej, a czemu? Bo rzekomo nie ma basenów, a rzekomo nie ma, bo nie widać ich w zwiastunach... Hmm, to logiczne, że skoro nie ma ich w zwiastunach to nie ma ich też w grze. A pryszniców w zwiastunie też nie pokazali, więc to przesada, aby moi simowie (których nie będzie, bo gry nie kupie, bo nie ma basenów i grafika jest jak dla dzieci, a ja jestem super dojrzały) się nie myli. Twórcy to są jednak bezszczelni, dają byle jakie szyby, samochody brzydkie, włosy jak z gumy i grafa w ogole jak w bajce. NO I ZWŁASZCZA TEN BRAK BASENÓW. MY TU PODŚMIECHUJKI A BASENÓW NIE MA ;/
Proszę, o źródło informacji, że nie będzie animacji wsiadania do samochodu, bo jest to tak wyssane z palca, że śmiech na sali.
Ogółem to już mnie bawi cały ten temat - jedna osoba napisała sobie coś w stylu "chyba nie widze basenów!" i powstaje dyskusja, na 10 stron "ale sie wkurzyłam, że nie ma basenów!!! masakra". Ktoś napisał, że zęby wyglądają jak płot, a powstała dyskusja w stylu "W TRÓJCE TO SUPER ZEBY BYŁY, A NIE JAK U KONIA". Teraz pojawia się ktoś kto niewiadomo, gdzie przeczytał, że nie ma animacji wsiadania do samochodu i daję sobię ręke uciąć, że dyskusja "JA CHCE BY WSIADALI DO SAMOCHODU, A TWÓRCY DALI CIAŁA" będzie trwała trzy dni.
Cudowne, kocham was <3
Czasami czytając wypowiedzi w tym temacie mam wrażenie, jakbym przespała całe wakacje, że już jest jakiś czas po premierze i wszyscy prócz mnie w TS4 już grali i dlatego tak dobrze wiedzą, co w grze jest, czego nie ma i jak co wygląda.
---------------------------------------
Ostatnie ciekawostki na temat gry podane przez SimGuru podobają mi się. Podróże kosmiczne, rodzice emeryci, karmienie piersią (bo nigdy tego w simach nie było), no i będzie kolekcjonerstwo, które bardzo lubię w tej grze. Kolejne plusiki dla TS4 :smile:
Mroczny Pan Skromności
20.06.2014, 07:09
upup - człowieku, ja rozumiem, że można mieć dość czasami, bo niektórzy przesadzają stanowczo z tym krytykowaniem wszystkiego, ale Ty z kolei wpadłeś w drugą skrajność... Ktoś napisze, że obawia się ewentualnego braku basenów, bo np. jego ulubionym zajęciem w grze jest pływanie/topienie a Ty już piszesz tej osobie jaka to ona jest głupia, skąd ta informacja, skończ hejtować... To samo z potencjalnym brakiem rozbudowanych animacji (co jest moim zdaniem bardzo prawdopodobne, bo w TS3 tego nie było, więc dlaczego miałoby być teraz? nie od dziś wiadomo, że twórcy gry idą na łatwiznę, żeby zarobić i się nie narobić; ale przecież dopóki oficjalnie nikt nie napisze wprost, że tego nie będzie, to jest to bzdura wyssana z palca...). No bez przesady, to nie można już napisać niczego na ten temat, bo ktoś inny zrobił z igły widły? Jeśli dyskusja Cię bawi, to ciesz się - przynajmniej masz darmową rozrywkę. Mnie za to Twoje wypowiedzi tego typu nie bawią ani trochę - za to cholernie irytują, bo po pierwsze są nie na temat (ta jak moja wypowiedź teraz, ale to jednorazowy "wyskok" + za moment wrócę do pisania o grze), a po drugie narzucają innym Twój (dla mnie błędny) punkt widzenia.
Wracając do gry - moje ogólne odczucia na jej temat są bardzo mieszane. Wiele rzeczy cholernie mi się podoba. Pomysł z podziałem świata (jeżeli dobrze go zrozumiałem), świetny tryb tworzenia Simów, równie świetne opcje budowania, "naprawione" poruszanie się Simów (zwłaszcza w tłumie), reklamowane wszem i wobec emocje (tak tak, mi to się podoba; pod warunkiem, że nie będzie mi się bardzo narzucać, bo nie chcę żeby od tego zależało całe życie Simów), rozbudowana wielozadaniowość (która de facto była już w dwójce, ale co z tego, można powiedzieć, że to nowość i nikt się nie zorientuje :P) i drobne smaczki w postaci m.in. krowokwiata, czy ujawnionego niedawno karmienia piersią. Ale to jedna strona medalu, a jest jeszcze druga. Przede wszystkim, nie sposób nie zauważyć, że twórcy w swoich wypowiedziach wyraźnie unikają niektórych tematów, co rodzi spekulacje (które pewnym osobom tak bardzo przeszkadzają). Nie mówię już o tym braku basenów, bo to jest dla mnie - pomimo tak licznych przesłanek - nadal bardzo mało prawdopodobne. Panu upup może się nie spodobać to, co teraz napiszę, więc zalecam przerwanie czytania. Otóż, bardzo obawiam się tych animacji. Już dawno czytałem jeden wywiad z jednym z twórców. Po zapytaniu o szczegółowe animacje jak te z dwójki odpowiedział bardzo wymijająco stwierdzeniem, że to wymagałoby dużo pracy od animatorów. Od tamtej pory nic nie widać i nic nie słychać. Piszcie sobie co chcecie, może Wam się to wydać błahostką, ale mi naprawdę zależy na powrocie dwójkowych animacji. One dodawały grze wiele uroku i bardzo umilały rozgrywkę. Były też jednym z powodów, dla których wróciłem do grania w dwójkę, czego nie żałuję. Po drugie, nadal niejasna jest sprawa bycia online podczas instalowania/uruchamiania gry. Dla mnie to o tyle ważne, że mam internet mobilny z transferem danych (dużym, co prawda, ale i bez Simsów zużywam praktycznie cały; poza tym nie jest on zbyt szybki, to dodatkowe utrudnienie). Na ten temat nie wypowiadam się bardziej szczegółowo, bo nie wiem jak to zostanie rozwiązane, niemniej pozostają obawy. Jest też kilka pomniejszych rzeczy, które mi nie pasują, z grafiką na czele. Tak, napisałem, że to pomniejsza rzecz. Dla mnie grafika nie jest tak ważna, zatem będę w stanie się przyzwyczaić, jeśli oczywiście reszta będzie w porządku.
Bez odbioru.
anie_1981
20.06.2014, 09:51
octavessens, ja uważam wręcz odwrotnie, większości ludziom z tego tematu TS4 się podoba, nawet jeśli na początku byli sceptyczni (nie piszę o sobie).
A żeby wrócić do tematu, ze wszystkich obiektów, najlepsza jest ta raaakieetaaa! :P Tak dla odmiany to Simy najeżdżają kosmitów, a nie kosmici Simów, choć odwrotnie też mogłoby być. Zawsze lubiłam małe zielone ludziki...
Plusik dla laseczki za pierwszą część postu. :P I przypominam (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1816429&postcount=1759) o tym, co się stało, gdy poprzednim razem doszło do takiego tematu.
A teraz odpowiadając na posta anie_1981, baaardzo bym chciał, żeby można było tą rakietą dostać się na jakąś niewidzialną parcelę, jak w TS1, gdzie można było się wspiąć po fasoli na chmurę z Willem Wrightem. :D Oj, to były czasy.
Po zapytaniu o szczegółowe animacje jak te z dwójki odpowiedział bardzo wymijająco stwierdzeniem, że to wymagałoby dużo pracy od animatorów. Od tamtej pory nic nie widać i nic nie słychać.
Jakieś wieki ciemne muszą teraz być w The Sims Studio, skoro nagle ni stąd ni zowąd animatorzy nie potrafią podołać temu, za co im płacą. Jakby nie mogli wyciągnąć animacji z TS2. I nie wierzę, że to niemożliwe, bo Maxis już dawno coś takiego zrobił z TS1(TS1 na konsole, alpha TS2).
miłośniczka zwierząt
20.06.2014, 13:55
No the sims 4 zmierza w kierunku własnej zagłady bo simsy bez basenów to nie są już simsy . Z filmików które do tej pory oglądałam to emocje no są fajne, ale jakoś mam obawy co do nich. Bardzo mnie ciekawią przyjęcia ja lubiłam jak moje simy w 2 miały w domu u sb basen i urządzały przyjęcia a simy które przyszły mogły sobie popływać. Niby widać, że twórcy gry skupiają się, by 4 była podobna do 2, ale bez basenów i jacuzii w podstawie to jakoś marnie to widzę.
Pewnie mają już w planach jakiś dodatek który te dwie rzeczy nam doda :(( co według mnie dowodzi tylko jedno, że twórcom zależy na kasie.
Niedawno czytałam na Dotsim artykuł o rzeczach które będą w 4 i pisze tam, że będzie pianino którego wcześniej w podstawie nie było chyba im chodziło raczej o fortepian bo pianino takie zwykłe to było w podstawie zarówno 1 jak i 2 jedynie w 3 go nie było.
adamo030
20.06.2014, 15:19
Ciekawe ile jeszcze stron lamentu o ewentualnym braku basenów będzie. Nie ma oficjalnego potwierdzenia to nie mówmy, że nie ma.
Witam, przeczytałam cały ten wątek i również postanowiłam wyrazić swoja opinie odnośnie nowej odsłony The Sims. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z tego co do tej pory pokazali nam twórcy czwórki. Grafika mi się bardzo podoba, odpowiada mi się ten komiksowy look, dla mnie te simsy są śliczne w przeciwieństwie do simów z trójki. Pamiętam jak wyszła trójka jak na nią czekałam i jak po kupieniu od razu odpaliłam kompa i czekał mnie wielki zawód. Simy były brzydkie było mnóstwo rzeczy które mi się nie podobały, ale jakoś się przemogłam i powoli wdrążyłam się w ta grę. Chociaż teraz ciężko mi w nią grać bo błędy i wywalanie do pulpitu to jest jakiś koszmar. Dlatego pełna optymizmu czekam na 4, w której nie przykłada się tyle uwagi do szczegółowej grafiki co mi bardzo odpowiada bo taka grafika jest dla mnie o wiele ładniejsza no i jeżeli na tym ma zyskać płynność gry to jestem zachwycona. Wreszcie będę mogła normalnie grać bez problemów. W ogóle simsy te kojarzą mi się z 2 mimo że jak się porówna te dwie odsłony to wcale nie są podobne, ale 4 ma coś w sobie, taki klimat że właśnie kojarzy mi się z 2( a dwójka to według mnie arcydzieło). Więc podoba mi się ten powrót do korzeni. Oczywiście jest parę rzeczy w 4 które mi się nie podobają ale ogólnie czekam na tą grę z niecierpliwością.
Kędziorek
20.06.2014, 21:46
Laseczko, co do konieczności bycia online w czasie instalowania gry, to gdzieś tu chyba było wcześniej powiedziane (poparte linkiem rozmowy z którymś z twórców), że nie będzie to wymagane.
Ta wypowiedź wali mi ściemą, ale spoko..
octavessens
21.06.2014, 22:06
Plusik dla laseczki za pierwszą część postu. :P I przypominam (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1816429&postcount=1759) o tym, co się stało, gdy poprzednim razem doszło do takiego tematu.
No wybacz, ale skoro, ktoś napisał, że "to ostatni jego post", a dalej kontynuuje swoje smutne lamentowanie to chyba wskazuje tym na jakieś zaburzenia czy mi się wydaje :)?
I moim zdaniem offtopu nie ma, bo dyskusja trwa dalej o ts4.
Baseny zapewne będą, mimo, że moim zdaniem tak ważne nie są. Bardziej zależy mi na grywalności, niż na zbiornikach wodnych.
Ktoś napisze, że obawia się ewentualnego braku basenów, bo np. jego ulubionym zajęciem w grze jest pływanie/topienie a Ty już piszesz tej osobie jaka to ona jest głupia, skąd ta informacja
Ja hejtuję i piszę, że ktoś jest głupi? Dobrze wiedzieć :)
Ewentualnie to nawet ja uważam, że tych basenów nie będzie. Ale nie stwierdzam, tego bo gry w rękach nie miałem.
Mroczny Pan Skromności
22.06.2014, 09:50
Ja hejtuję i piszę, że ktoś jest głupi?
ktoś napisał, że "to ostatni jego post", a dalej kontynuuje swoje smutne lamentowanie to chyba wskazuje tym na jakieś zaburzenia
CHCIAŁBYM, ŻEBY W SIMS 4 BYŁO WIDAĆ WŁOSY POD PACHAMI, ALE NWM PO CO SKORO I TAK GRA MI SIE NIE PODOBA I NIE KUPIE, ALE MAM SUPER KOMPUTER A S3 I TAK SIE ZACINA :<
OMG braku basenów też nie przeżyję! Naprawdę...
Tylko w kółko siedzisz i lamentujesz
Ja hejtuję i piszę, że ktoś jest głupi?
Nie, zdawało mi się. Zwracam honor :|
Nie wiem, może ja jestem jakiś dziwny, ale jak ktoś ma swoje zdanie, to nie próbuję mu siłą narzucać swojego. To, że jeden ma takie priorytety, a drugi ma inne wydawało mi się rzeczą zupełnie normalną. ALE, skoro mówisz, że to świadczy o zaburzeniach, to przepraszam, najwidoczniej się pomyliłem co do całej ludzkości. Od dzisiaj koniec z tolerancją dla innego zdania, niż moje własne.
jeszcze złota myśl jako podsumowanie powyższych cytatów:
No proszę was, po co się powtarzać
Dla mnie priorytetem jest (to znaczy DLA WSZYSTKICH) powrót szczegółowych animacji, o czym już pisałem, a także brak błędów, które dawały mi się we znaki, a w trójkę nie grałem zbyt długo i nie miałem praktycznie żadnych nieoficjalnych dodatków. Dziękuję Kędziorku, że mnie oświeciłaś w sprawie instalacji, mogę teraz spać spokojnie :)
Teraz już chyba pozostaje tylko czekanie na przesunięcie daty premiery, bo w pierwszym terminie na bank się nie wyrobią. Może jak to ogłoszą to na pocieszenie dostaniemy porcję jakichś informacji.
... ale przecież dopóki oficjalnie nikt nie napisze wprost, że tego nie będzie, to jest to bzdura wyssana z palca...). No bez przesady, to nie można już napisać niczego na ten temat, bo ktoś inny zrobił z igły widły?
Temat brzmi "komentarze do newsów", a to, że coś się komuś wydaje to żaden news. Męczące jest ciągłe czytanie jaki to dramat, że prawdopodobnie nie będzie basenów, zwłaszcza, że piszą to ciągle te same osoby. Czy naprawdę jest sens pisać ciągle o tym samym, skoro już raz wyraziło się swoje zdanie na dany temat? Czy to ciągle jest wolność wypowiedzi czy już nabijanie sobie postów?
Zachęcam do przejrzenia choćby trzydziestu ostatnich stron tematu a zobaczysz, jak bardzo niektórzy próbowali narzucać swoje zdanie innym i przy nich post do którego się powyżej odnosisz to naprawdę drobiazg.
--------------------------------------
Na DotSim są zdjęcia z gry zamieszczone w magazynie PC Gamer. Moją uwagę zwróciło zdjęcie z grillem, gdzie na pierwszym planie jest ręka sima w pomarańczowej koszulce. Widać na niej mięśnie, a sim w okularach z pierwszego zdjęcia ma dołeczki na twarzy. To chyba dowód, że simy nie są zbyt gładkie. Co sądzicie?
adamo030
22.06.2014, 11:21
Dla mnie najlepsza jest mina tej simki patrząca na tego kolesia co te hamburgery przewraca :D No i ten dom i ten statek w oddali wygląda świetnie.
Mroczny Pan Skromności
22.06.2014, 11:23
A czy naprawdę jest sens zwracać tym osobom uwagę w każdym poście? Widzę, kto próbuje narzucić mi swoje zdanie. I już zwróciłem tej osobie uwagę. Dwukrotnie.
--------
Dla mnie to oczywiste, że skoro można zmieniać w CASie każdy szczegół, to można uformować twarz tak, żeby nie była gładka. Także żadna nowina :P
Na DotSim są zdjęcia z gry zamieszczone w magazynie PC Gamer. Moją uwagę zwróciło zdjęcie z grillem, gdzie na pierwszym planie jest ręka sima w pomarańczowej koszulce. Widać na niej mięśnie, a sim w okularach z pierwszego zdjęcia ma dołeczki na twarzy. To chyba dowód, że simy nie są zbyt gładkie. Co sądzicie?
Mięśnie są również w The Sims 3, więc niewielka to nowość. :D Chociaż zawsze to jakaś pociecha, że nie zrezygnowali zupełnie z normalmappingu. Z kolei tych dołeczków wcale nie widzę. Wygląda mi to raczej na zapadnięte policzki, ale to można robić i w TS2.
octavessens
22.06.2014, 14:32
Temat brzmi "komentarze do newsów", a to, że coś się komuś wydaje to żaden news. Męczące jest ciągłe czytanie jaki to dramat, że prawdopodobnie nie będzie basenów, zwłaszcza, że piszą to ciągle te same osoby. Czy naprawdę jest sens pisać ciągle o tym samym, skoro już raz wyraziło się swoje zdanie na dany temat? Czy to ciągle jest wolność wypowiedzi czy już nabijanie sobie postów?
Zachęcam do przejrzenia choćby trzydziestu ostatnich stron tematu a zobaczysz, jak bardzo niektórzy próbowali narzucać swoje zdanie innym i przy nich post do którego się powyżej odnosisz to naprawdę drobiazg.
No dokładnie! Napisałem trzy razy, że macie prawo do swojej opinii, ale nie bądzcie monotematyczni, a wychodzę na hejtera.
Dołeczki w policzkach <3
Już chyba pisałam wcześniej o moim pomyśle, aby Simy miały trzy paski samopoczucia: pierwszy ukazywałby jak Sim czuje się obecnie, drugi jak dobrze lub jak źle wspomina swoją przeszłość, a trzeci czy patrzy w przyszłość z optymizmem czy raczej ma wobec niej złe przeczucia. Jeśli do tej pory spotkało go niewiele dobrego, będzie źle myślał o swojej przeszłości, chyba, że jest niepoprawnym optymistą. Uważam, że cechy cechami, ale fajnie byłoby w CAS-sie określić Sima jako optymistę, realistę lub pesymistę, co też miałoby swój wpływ na paski nastrojów.
Liczę na to, że galeria w grze zastąpi Store.
Co do dołeczków, to i tak Simy są gładkie bo mają taką wymuskaną cerę jak laleczki i dorysowane dołeczki w policzkach nic w tej kwestii nie zmieniają. Mimo wszystko podoba mi się wygląd czwórkowych postaci, wyglądają jak z odsłony The Sims 2 i pół, ale w pozytywnym sensie, mimo uproszczeń graficznych. :) Oby tylko rozgrywka nie była jak z gry The Sims 2 i pół. Martwi mnie, że twórcy pokazują nam głównie CAS. Mam nadzieję, że aspiracje będą jakoś fajnie działać, a nie że np. każdy Sim z aspiracją rodzinną będzie miał identyczne pragnienia. Pragnienia powinny zależeć też od charakteru, sposobu bycia Sima. Nie wiem na ile głębokie będą czwórkowe postaci, ale skoro twórcy tyle mówią o świetnym AI i o tych emocjach, to liczę na to, że przynajmniej nie będą mogły tańczyć ze sobą na środku siłowni albo bić się na poduszki w restauracji. :)
anie_1981
22.06.2014, 16:36
Store byłoby fajne, gdyby było tańsze, ale przecież duży zestaw kosztuje tyle co dodatek płytowy, no sorry, kogo na to stać... I tak kupiłam więcej niż powinnam.
Simy z TS4 są gładziutkie, jak pupeczki niemowlaczków :P Ale spoko, to ma dobre i złe strony. Ja bym chciała zobaczyć niemowlęta i małe dzieci, bo bardzo mnie ten temat "hodowli małych ludzików" interesuje, w każdej odsłonie. No i dobrze by było, jakby Simy wychodzące z CAS, wyglądały tak samo w trybie życia, jak w CAS, bo w TS3 to jest nieciekawie... Zapewne to wina oświetlenia. Co do aspiracji, to podoba mi się to, jak to wygląda w TS4. Ciekawe też ile będzie pasków kontaktów, czy jak w TS2, czy jak w TS3. Przyznam, że wolę wersję z TS3, ale za to w TS2 można było tak zrobić, że Sim A kocha Sima B, ale Sim B go nienawidzi...
anie_1981, czytałam, że będą dwa paski kontaktów: jeden określający związki przyjacielskie, a drugi romantyczne.
marandile
22.06.2014, 17:12
Najbardziej chyba nie mogę się doczekać tworzenia simów w CAS :D Simowie wyglądają o niebo lepiej niż kiedykolwiek. Podobają mi się też ubrania i możliwość wpuszczenia nogawek w spodnie, bluzki w spodnie itp.
Troche denerwuje mnie, że na filmikach z gry simki mają strasznie nienaturalne proporcje - talie osy i tyłki wypięte do granic możliwości... Mam nadzieje, że NPC nie będą wyglądali tak niecodzienne :P
Ja z jednej strony chętnie potworzyłabym sobie Simów, bo ta opcja zmieniania części ciała poprzez bezpośrednie klikanie na nich jest świetna, ale z drugiej strony tyle już się napatrzyłam na filmiki i grafiki z CAS-u, że czuję jakbym już sama stworzyła wielu Simów i jakby ten CAS mi się przejadł. Twórcy za dużo go pokazują. Poza tym jest jeszcze taka kwestia, że suwaki w poprzednich częściach zapobiegały pustce w tle, kiedy się tworzyło Sima. Może jeszcze trochę zmienią to tło. Liczę na to, że tworzenie Sima bez suwaków będzie wygodne.
Niezbyt podobają mi się style chodzenia, są zbyt przerysowane i wyglądają nieciekawie zwłaszcza w wykonaniu Simowych facetów. Raczej będę wybierać standardowy chód.
Co Wy tak przejmujecie się tymi basenami, zauważcie raczej, że dzieci, zwłaszcza najmłodsze, będą mieć pewnie niewiele opcji. Na filmikach bardzo rzadko pojawia się jakieś dziecko w wieku szkolnym i to na tak krótką chwilę, że ciężko wyłapać, że te dziecko w ogóle tam jest. Widzieliśmy więcej staruszków niż małych Simów. Twórcy mogliby poświęcić jakiś filmik, by powiedzieć nam więcej o młodszych grupach wiekowych. Gdyby wprowadzili jakieś naturalne, cudowne opcje dla dzieci, to by przecież cokolwiek powiedzieli na ten temat, a co nam ujawnili? Tylko tyle, że niemowlęta będą mogły być karmione piersią lub buteleczką białą (już nie zieloną), hehe. Szkoda, że nie widzieliśmy jeszcze niemowląt i małych dzieci. Czy to możliwe, że ich nie zobaczymy na żadnych zwiastunach, a dopiero w samej grze?
Chciałabym, żeby w podstawce było wiele cech charakteru i że by w każdym dodatku dochodziło z pięć albo więcej nowych.
Chciałabym kilka ciekawych rozwiązań, na które twórcy pewnie nie wpadną, ale... Ta gra może okazać się naprawdę dobra, w sumie wciąż niewiele o niej wiemy. Mam nadzieję, że nie dlatego, że twórcy nie dopracowali jeszcze jej kluczowych aspektów. W sumie doszłam do wniosku, że The Sims 2 i pół nie byłoby takie złe... Ale myślę, że to będzie o wiele bardziej rozwinięta gra niż dwójka i dobrze bo trzeba iść do przodu. :)
Liczę na to, że wróci tryb historii taki jak w dwójce, że zdjęcia zrobione Simom są widoczne w grze i można do nich dodawać podpisy. To było fajne. :)
Jeszcze co do tej galerii, to nawet jeśli byłaby ona w zamian za STORE, to i tak twórcy na tym pewnie zyskają, bo wprowadzą płatne elementy. Wątpię, żeby miało to działać tylko na zasadzie przyjaznej giełdy wymiany, gdzie dany gracz udostępnia stworzonych przez siebie Simów czy wystroje domu do pobrania innym graczom, choć mogę się mylić.
anie_1981
22.06.2014, 18:14
Niezbyt podobają mi się style chodzenia, są zbyt przerysowane i wyglądają nieciekawie zwłaszcza w wykonaniu Simowych facetów. Raczej będę wybierać standardowy chód.
Mi też się podoba tylko ten standardowy chód. I żeby Simy miały prostą postawę, a nie jakieś garbienie się, czy odchylanie do tyłu. Ale to w CAS można wybrać.
Ja też mam nadzieję, że Galeria zastąpi nam kochane Store, ale tak się nie stanie. Co z tego, że to uszczęśliwi fanów, nie będzie pieniążków dla EA, smutne :) SimGuruSarah potwierdziła, że Babs i Ollie będą do pobrania z Galerii, oby pobrania faktycznie oznaczało pobrania, a nie kupienia.
marandile
22.06.2014, 18:31
Mi też się podoba tylko ten standardowy chód. I żeby Simy miały prostą postawę, a nie jakieś garbienie się, czy odchylanie do tyłu. Ale to w CAS można wybrać.
Mi u kobiet podoba się 'feminine walk', 'tough walk' i 'swagger', natomiast reszta styli jest totalnie przerysowana, kto na codzień chodzi jak niedorozwinięte zombie, wymachując dłońmi lub z ustami w dzióbek?? xD
'Feminine walk' jeszcze jest w miarę ok, ale to trochę dziwne kiedy Simki poruszają się jak modelki na wybiegu. Styl chodzenia z łapami do ziemi to jakiś kiepski żart. Ten chód z uniesioną głową i ustami w dzióbek też jest karykaturalny, nawet dla kobiety, a to że jest on dostępny dla faceta, to już w ogóle. Ewentualnie oprócz stylu 'feminine walk' ujdzie jeszcze 'swagger walk', który pasowałby do mężczyzny, będącego typowym luzakiem. A co sądzicie o czwórkowych aspiracjach? Przypominam, że będzie ich 10 do wyboru. Myślę, że są naprawdę ciekawe, tylko dobrze by było żeby np. dwa Simy z taką samą aspiracją miały mimo wszystko trochę inne pragnienia, zależne od charakteru, sposobu bycia itp. Zamiast tej aspiracji z jedzeniem wrzuciłabym aspirację "kariera", chociaż jest ona w sumie tożsama z aspiracją bogactwa, więc średnio pasuje. Sim z aspiracją "natura" pewnie będzie chciał rozwijać się w wędkarstwie, kolekcjonerstwie i ogrodnictwie. Świetne to jest. :) Aspiracja "kreatywność" wiązać się pewnie z tym, że Sim będzie pragnął malować i pisać powieści. Pragnienie popularności prawdopodobnie będzie determinowało Sima by imprezował, zdobywał przyjaciół i rozwijał umiejętność miksjologii. :p Trochę przewidywalne te aspiracje, ale fajnie że jest ich aż 10 i faktycznie są tak dobrane, że można poczuć jakby się wracało na stare śmieci, w sensie pozytywnym, oczywiście. :) Widzę, że czwórka zamierza rozwinąć pomysł aspiracji z The Sims 2, co mnie cieszy, bo lubię dwójkowe aspiracje. :) A Wy jaką aspirację wybierzecie dla swoich pierwszych Simów?
Galeria, to pewnie będzie coś na zasadzie giełdy wymiany a store będzie swoja drogą.
eris234 ja znam jednego pana, ktory własciwie własnie chodzi taki przygarbiony i z rękami prawie przy ziemi. :D
anie_1981
22.06.2014, 20:02
Ja jestem tylko ciekawa na ile da się stworzyć podobizny prawdziwych ludzi w TS4, bo z tego co twórcy pokazali, to te ich Simy-podobizny są średnio podobne. Ale wiadomo, że aby Sim wyglądał jak prawdziwy człowiek, to nie wystarczy "bryła twarzy". Trzeba też dobrać skórkę, makijaż itp. Jeśli się da zrobić w TS4 Angelinę Jolie, podobną do siebie, to będzie to z mojej strony pełen szacun, i dla tej gry, i dla tego gracza, któremu ta sztuka się uda...
anie_1981, pewnie trudno będzie stworzyć Sima bardzo podobnego do prawdziwej osoby np. do kogoś kogo znamy lub do gwiazdy filmowej. Wnioskuję z tego co twórcy pokazali na filmikach. Ja raczej nie przywiązuje do tego takiej wagi, bo nie chyba raz mi się tylko zdarzyło zrobić Sima wzorowanego na kimś konkretnym, co nie zmienia faktu, że brak możliwości uchwycenia podobieństwa jest mankamentem. Ale anie_1981, czy przypadkiem nie pisałaś, że nie będziesz grać w czwórkę? W takim razie po co się martwić tymi wszystkimi rzeczami, o których piszesz?
Mamełe, obstaję przy swoim, że większość z tych stylów chodzenia jest przerysowanych, pewnie zamierzenie. Jednak i tak nie podobają mi się.
Wracając do tematu aspiracji, moim pierwszym Simom bym chętnie nadała aspirację kreatywności lub natury. :) Słyszeliście pewnie, że aspirację nadaną danemu Simowi będzie można zmieniać wielokrotnie w dowolnym momencie rozgrywki. W dwójce do zmiany aspiracji służy "Kula Nowy Ty". Ciekawe co tutaj wymyślą. Ciągłe zmienianie aspiracji i tak nie jest dla mnie jakimś świetnym pomysłem, bo skoro już wybieram jakąś Simowi gdy go tworzę to chcę żeby w swoim życiu skupił się na niej i tyle.
Ja się bardzo ciesze z powrotu aspiracji i fajnie że jest ich tak dużo (więcej niż w 2), moja ulubioną zawsze była rodzina i chyba to będzie pierwsza aspiracja jaka wybiorę tworząc sima w 4 :) i fajnie że stworzyli te style chodzenia (pomimo że faktycznie są trochę przerysowane) ale dzięki temu, aspiracjom i cechom będzie można tworzyc naprawdę wyjątkowe i różne simy. Ja jeszcze mam nadzieję że grupy wiekowe zostaną takie jak w 3 albo żeby nawet ich zrobili więcej (zawsze brakowało mi czegoś pomiędzy dzieckiem a nastolatkiem), w trójce bardzo spodobało mi sie że wprowadzili podział na młody dorosły i dorosły, mam nadzieje że tego nie zmienią w 4.
anie_1981
22.06.2014, 20:59
eris234, ja biorę pod uwagę grę w czwórkę, bo ogólne wrażenie mi się podoba (tylko ta grafika nie), ale tylko pod warunkiem, że jakiś moder narysuje ładniejsze teksturki zastępcze. Jest to możliwe, choć mało prawdopodobne. Dlatego mam rękę na pulsie i śledzę niusy, ale nie napalam się za bardzo na tą grę i staram się patrzeć na niusy realistycznie, pod kątem moich wymagań. Jeśli bym to kupiła, to nie prędzej niż jak wyjdzie pierwszy dodatek i ludzie będą pisać, jak gra się zachowuje po zainstalowaniu dodatku. Czy się tnie, wyłącza, czy też może jest nadal super stabilna. Koniec z kupowaniem w ciemno wyrobów EA Games! Chętnie pobawiłabym się np. kreatorem Simów, bo to też jakaś forma rozgrywki, choć przyznaję, ja nie lubię za bardzo tworzyć Simów, oraz budować\meblować domów. Dla mnie największa Simowa frajda to jednak klasyczny, zwyczajny dzień z życia typowej familii, rozmnażanie, dręczenie Simów każąc im zmieniać brudne pieluchy swoim pasożytom... wróć... ukochanym dzieciaczkom... :P Tego typu klimaty. I tak, baseny są mi potrzebne, bo moje Simy dużo pływają! Jeśli ktoś tego nie rozumie, bo sam nie korzysta, to OK, ale dla mnie baseny są ważne. To tyle z mojej strony o basenach i grafice, pewnie znowu ktoś się przyczepi, ale cóż zrobić, tym razem odpowiadałam na pytanie\wyjaśniałam wątpliwość eris234.
unnormaly
22.06.2014, 21:57
Baseny powinny być, ktoś mówił że nie ma strojów kąpielowych w CAS, a ja przyglądałam się bacznie koszulkom z filmów wrzuconych na yt i wypatrzyłam tam górę do stroju :) no chyba, że to był stanik, ale jest też podkategoria koszulek, która wygląda mi na stanik, a chyba w samych stanikach łazić nie będą, więc to pewnie top od stroju :)
anie nie zliczę ile razy zarzekałaś się, że nie zagrasz w TS4. Już drugi przykład na to, jak rzucasz słowa na wiatr (pierwszy był, gdy pisałaś, że już nie napiszesz ani słowa w tym temacie). Twoja sprawa oczywiście, tak tylko sobie zauważam fakt.
-------------------------
Z aspiracjami świetna sprawa, też bardzo lubiłam aspiracje w dwójce. Podejrzewam, że pierwszą aspiracją jaką wybiorę w TS4 będzie "natura", bo bardzo lubię w simsach zajęcia związane z naturą, takie jak ogrodnictwo czy wędkarstwo.
Rozumiem, że informacje o aspiracjach pochodzą z wiarygodnego źródła :)
Ogólnie zastanawiam się czy nie przestać śledzić newsów. To co widziałam do tej pory utwierdza mnie w przekonaniu, żeby grę kupić i może lepiej na tym poprzestać i zostawić sobie w grze coś do odkrycia. Pamiętam jak wychodziła dwójka i pierwsze dodatki do niej, a Ja nie miałam internetu. To było świetne, bo gdy już miałam dodatek wszystko w nim było dla mnie nowe i ciekawe. Tylko jak tu się powstrzymać od wypatrywania nowych informacji na temat TS4? :|
Irbis napisalas ze wolalabys nie sledzic juz newsow, zeby potem w grze sama odkrywac co lepsze rzeczy, ale zarazem nie umiesz sie powstrzymac przed sledzeniem newsow. Ja mam tak samo i mysle, ze wiekszosc uzytkownikow tego forum tak ma.:) Jednak chyba nie musimy sie martwic ze przed zagraniem w czworke bedziemy juz ja znali doglebnie, bo tworcy skapia informacji i mimo wszystko najwiecej jak dotad widzielismy CAS-u. Rozgrywka wciaz kryje w sobie wiele niewiadomych. ;)) Co do aspiracji, w dwojce sa fajne. ja najbardziej w The Sims dwa lubilam aspiracje rodziny i popularnosci, na drugim miejscu aspiracje bogactwa, na trzecim-zdobywania wiedzy. Nie lubie pragnienia romansowania i pogoni za przyjemnoscia i nie nadaje im moim Simom. O dziwo siostry Kaliente i Don Lotario maja pragnienie romansow, ktorej to aspiracji nie lubie, a oni sami sa moimi ulubionymi Maxisowymi Simami. Jesli w podstawie czworki nie bedzie tych bohaterow, to postaram sie ich sama odtworzyc. Ciekawe jaka aspiracja w czworce najbardziej mi sie spodoba. Na chwile obecna pociagaja mnie wszystke oprocz sportowej, romansowej i deviance.
anie_1981
23.06.2014, 07:35
Irbis, wiedziałam, że ktoś się przyczepi... Ja nie zmieniłam zdania, nadal dyskwalifikuje czworke ze względu na grafikę. Jeśli ktoś narysuje lepsze tekstury to w tą grę zagram, jeśli nie, to nie, end of story. Mam chyba prawo interesować się grą? Czy łaskawie zezwolisz?
A wracając do tematu, to ja zawsze daję aspiracje\cel życiowy w tematyce rodzinnej, ze względu na mój styl gry, więc w ts4 nie byłoby inaczej.
simka334player
23.06.2014, 10:24
No tak...
Ktoś tu zauważył że czuje się jakby przespał kilka miesięcy i że wszyscy już grali w TS4 i wszystko juz wiedzą. Dokładnie tak... Ciagle to powtarzam że wszystko sie okaże dopiero jak zagramy. Co oczywiście nie powstrzymuje nas od tego miłego gdybania a nawet miłego "hejtowania". Bo od tego jest to forum, prawda.
Jeśli ktoś chce komentować brak lub nie tego wyrazu na b.... chyba może to robic. Natomiast dobrze by było przeczytac poprzednie posty zanim sie cos napisze.
Anyway...
Laseczko, zgadzam się z tobą...animacje w TS2 są rewelacyjne. tyle lat gram a nic a nic mi sie nie nudzą. I zawsze z przyjemnościa na nie patrzę. Mam nadzieję że w jakiś sposób wrócą do tego w TS4.
I tez mi się wydaje że nie dotrzymaja wrześniowego terminu. To że nie pokazują dzieci i prawdziwej rozgrywki chyba świadczy o tym że prace są jeszcze daleko w polu.
Z CASa sa dumni i może zrobia tak jak z BodyShopem. Można było sciągnąć sobie samego Bodyshopa między TS1 a TS2 i stworzyć simów których potem można było importować do gry gdy wyszła.
W TS2 nigdy nie starałam sie stworzyć jakiegoś zamierzonego podobieństwa. Wychodziło mi czasami przez przypadek!
Co do otwartego świata jeszcze to wg mnie te 5 lots to działki mieszkalne a public places będą ( wg mnie) tak łatwo dostępne jak w trójce parki i baseny i siłownia. Czyli nic nowego.
Może ta niespodzianka w sprawie króliczych nor będzie dotyczyć przynajmniej restauracji.?Fajnie by było gdyby były dostępne restauracje, bary i lodziarnie tak jak w TS1.
No zobaczymy.... Fajnie jest sie znowu cieszyć na jakąś simową grę....
anie_1981
23.06.2014, 11:28
Mi brakuje takiej normalnej restauracji jak w TS 1 i 2. Niby w TS3 jest ten piec ze Store, z Baru Biznes coś tam, ale to nie to samo.
Animacje z dwójki naprawdę są the best... Ostatnio wróciłam sobie do dwójki, bo dostałam całą serię i jest naprawdę spoko, brakuje mi pewnych rozwiązań z trójki, ale ogólnie jest OK. W TS4 jak dotąd pokazują animacje od dobrej strony, może Simy trochę za bardzo gestykulują, ale to drobiazg bez znaczenia. Nie wypowiadał się chyba nikt jak dotąd o tym tramwaju czy czymś w tym deseń, ciekawe czy da się tym jeździć. Gram trochę GTA i jazda kolejką to jedna z największych frajd :D
simka334player, ja wcale nie uważam, że wszystko wiem o TS4, ale jak nie dają żadnych nowych niusów, to trudno nie spekulować, dlaczego pokazują to, a tamtego nie, więc może tego nie ma, a może jest. Komentujemy to co dają, a że dają mało, to jest jak jest. Może ta ikonka wygląda jak to, to pewnie znaczy to i tamto, ale pewnie, nie znaczy na pewno. Z braku nowych niusów, zaczynamy komentować swoje własne komentarze i stąd to powtarzanie się. I sorry, ale nie tylko ja się powtarzam...
Irbis, wiedziałam, że ktoś się przyczepi... Ja nie zmieniłam zdania, nadal dyskwalifikuje czworke ze względu na grafikę. Jeśli ktoś narysuje lepsze tekstury to w tą grę zagram, jeśli nie, to nie, end of story. Mam chyba prawo interesować się grą? Czy łaskawie zezwolisz?.
Spodziewałam się kolejnej nadinterpretacji z Twojej strony. Jakaś chyba jesteś przewrażliwiona, bo jak już pisałam, tylko stwierdzam fakt, niczego nie zabraniam ani Tobie ani nikomu innemu, więc nie wiem po co ten sarkazm. Wyluzuj.
Na Dotsim kolejne zdjęcia z CAS. Jest dziecko, niestety zdjęcia są małe.
http://sims.arhn.eu/2014/06/kolejne-zdjecia-z-cas/
Simka w limonkowym stroju ma ładnie umięśniony brzuch.
anie_1981
23.06.2014, 15:35
Podoba mi się dzieciak i laska w zielonym stroju sportowym.
Co do ikonki biustonosza w CAS to myślę, że to może być bielizna.
to dziecko jest następna zaletą 4. W porównaniu do brzydkich dzieciaków z 3 ta dziewczynka jest urocza:) I ubrania tez mi sie bardzo podobaja i super ze w podstawowej wersji będa tatuaze:)
anie_1981
23.06.2014, 16:25
Dzieciaki w TS3 to potworki, zwłaszcza małe dzieci. Te z dwójki były słodkie, choć wkurzały mnie małe dzieci, bo wiecznie szły do toalety bawić się w sedesie... :P Zamknąć tego w łóżeczku się nie dało, bo wyłazi, budzi się już z wrzaskiem, no masakra... Ale to dawało grze pazur :) Może przeniosą to zachowanie się dzieci do TS4... kto wie...
O tak te potworne dzieci z 3, dlatego właśnie nie miałam ich :P
Ta dziewczynka rzeczywiście urocza, trochę przypomina mi Kassandrę Ćwir z 1 :)
BlueBerry468
23.06.2014, 20:11
Ponoć bara bara ma być umiejętnością. Co o tym sądzicie?
Ponoć bara bara ma być umiejętnością. Co o tym sądzicie?
A gdzie o tym słyszałaś? :|
BlueBerry468
23.06.2014, 20:21
A gdzie o tym słyszałaś? :|
http://thesimstimes.cba.pl/?p=3125
CzekoladowaZłośnica
23.06.2014, 20:27
Mi się wydaje, że to jest jakaś ściema... Chociaż biorąc pod uwagę, że w Rosji gra ma być od 18 roku życia to może jest w tym choć trochę prawdy... Aczkolwiek gdyby tak było to musieli by zmienić ograniczenia wiekowe wszędzie... Jakoś wierzyć mi się nie chce, że nie pomyśleli o dzieciach, które grają w simsy i miałyby one rozwijać tą "umiejętność" -,-
Mi się wydaje, że to jest jakaś ściema...
Ja też mam takie wrażenie. Brzmi mi to trochę... dziwnie :|
@down, serio? To też twórcy mają fantazję (tzn. czasem im się zdarza) :P
Chociaż biorąc pod uwagę, że w Rosji gra ma być od 18 roku życia to może jest w tym choć trochę prawdy...
To dlatego, że homoseksualizm w Rosji jest nielegalny (jakby rząd mógł wpływać na preferencje seksualne, ale w końcu to jest Rosja), a w grze występuje możliwość związków simów tej samej płci.
Mroczny Pan Skromności
23.06.2014, 20:34
gdzieś w Rosji
- poproszę (głos przeradza się w szept) simsy
- a osiemnaście jest?
- cholera!
<nieletni chwyta pudełko z grą spod lady i rzuca sie do ucieczki>
- dzieciak ukradła simsy!
- <wszyscy klienci> aaaaaaaa, w nogi!
<wpada milicja i pałuje nieletniego>
- gleba, GLEBA!!! ręce za głowę. Już się nie wywiniesz, gnojku! Funkcjonariuszu Dupow, prosze zajrzeć do tornistra spałowanego.
- nic nielegalnego. Tylko wódka i fajki na przemyt.
- Masz szczęście, śmieciu!
<kopie nieletniego>
- A pan niech na przyszłośc uważa, panie sprzedawco. Bo zadzwonię gdzie trzeba i cofną panu koncesję.
Kto to wymyślił? Aa, ruscy xDD Przecież to idiotyczne. A umiejętność bara-bara z tego co wiem była już dawno potwierdzona. Już się na nią cieszę :D W końcu będzie co rozwijać.
anie_1981
23.06.2014, 20:40
Perwersyjna ta gra... :P
marandile
23.06.2014, 20:43
Jak dla mnie to jest chore, może fajne dla nas, dorosłych, ale biorąc pod uwagę że gra jest skierowana do młodych, nieukształtowanych dzieci to jest to chore... Niech jeszcze może dadzą możliwośc zapisania sie na kurs z tej dziedziny albo 'specjalistyczna' literature w ksiegarniach do kupienia... Albo takie nastrójniki "bara-bara z simem A. nie było udane, bo sim A. ma niską umiejętność bara-barowania"...
adamo030
23.06.2014, 20:46
O lol :D no jestem zszokowany... tzn myśle, teraz jak moja przyrodnia siostra będzie grała to trochę hmm. A ma 12 lat. Chociaż z drugiej strony, czy naprawdę powinniśmy być zdziwieni? Wystarczy się rozejrzeć po naszym podwórku- w tv docu-soap, Warsaw Shore i inne Siwce... Czasem mi się wydaje, jakby te dzieciaki z podwórka miały więcej do powiedzenia w tych sprawach niż ja...
marandile
23.06.2014, 20:53
@up:
no to że z kazdej strony dzieci i mlodziez sa otoczone wyuzdaniem itp. to chyba jeszcze nie powod zeby machac na to reka jakby to bylo cos OK :O (aż mi się wizja Huxleya przypomniała...)
bardzo przepraszam za mały offtopik :(
No, ja w każdym razie raczej nie bede rozwijać tejże umiejetnosci u swoich simow xD
CzekoladowaZłośnica
23.06.2014, 20:55
No dzisiejsza młodzież to jest niestety masakra. W dobie internetu itd mają dostęp do wszystkiego. Niestety to nic dobrego.. Pewnie EA pomyślało, że skoro seks pojawia się wszędzie to dlaczego i oni nie mają tego wprowadzić do Simów jako umiejętności... Może jeszcze będzie możliwość robienia tego na blacie kuchennym albo po prostu na stojąco ? Wszystko schodzi na psy.
adamo030
23.06.2014, 20:57
Tzn nie mówię, że trzeba machnąć ręką na to czy coś. Bo świat zmierza w kierunku w jakim zmierza, ale zaś jeśli się są te małżeństwa jednopłciowe w grze to może stwierdzili, że takie coś będzie pewnym hmm... urozmaiceniem? Nie robimy off-topu myślę, bo dyskutujemy o tym co się pojawia :) przynajmniej tak mi się wydaje :D
Jeśli faktycznie ta informacja jest prawdziwa i zrobią z bara-bara dyscyplinę sportową (co w sumie byłoby bardzo po amerykańsku), to będzie jak dla mnie pierwszy poważny minus tej gry.
adamo030
23.06.2014, 21:03
Ja w sumie poczekam na oficjalne info. Jeśli będzie to będzie, jak nie to nie. Myślę, że no nie wiem, dziwne się to wydaje dla mnie osobiście.
Solarisu
23.06.2014, 21:19
Zauważcie, że informacja o tej umiejętności jest z 2013r, wszystko się mogło zmienić, na innej stronie czytałam, że ponoć ma jej właśnie nie być..
Mroczny Pan Skromności
23.06.2014, 21:26
Ja nie wiem, w csym wam to przeszkadza :P Dwunastoletnie dzieci (od takiego wieku POWINNO SIĘ dopiero grać; praktyka to inna sprawa) nie wiedzą, skąd się wzięły? Może i tak, ale tylko w niedoedukowanym kraju typu Polska. Poza tym, Simsy zawsze były pełne "podtekstów". Bara-bara można robić w tylu miejscach, że nie sposób ich wymienić. Nagość jest w grze od dawna. Jak ktoś chce sobie pooglądać gołe Simy to w internecie znajdzie sobie kod na cenzurę i już. Umiejętność bara-bara nie jest dla mnie żadnym przegięciem. Ta gra po prostu taka jest i taka była co najmniej od czasu dwójki.
anie_1981
23.06.2014, 21:41
Jeśli byłaby ta umiejętność, to bym ją ostatecznie dopuściła, ale tylko i wyłącznie jako ukrytą umiejętność. Nie popieram tego, że jest tyle przemocy i seksu w grach i bajkach dla dzieci. Niechby oni się zdecydowali czy to ma być gra dla dzieci, czy dla dorosłych... Kreskówka, a z umiejętnością bara bara... Coś myślę, że to ściema, jakoś nie wierzę, że EA dałoby taką umiejętność w Simsach. Jak ktoś chce przerobić Simsy na grę tego rodzaju, to od tego są mody, nie powinno być tego od początku w grze. Pamiętacie może, jaka była afera, jak w dwójce był kod na zdejmowanie cenzury? Nawet się ktoś czepiał Simsów, że powinny być od 18 roku. Nie pamiętam szczegółów, to było gdzieś w połowie dwójki. Nie sądzę zatem, by to była prawda z tą umiejętnością, a jeżeli, to już mnie chyba nic nie zdziwi.
CzekoladowaZłośnica
23.06.2014, 21:48
Taaa... Ale ja na przykład nie chciałabym żeby moje dziecko (którego oczywiście nie mam :D) przyszło do mnie i po zapytaniu co robiło cały dzień odpowiedziało "A NIC MAMO, ĆWICZYŁEM W SIMSACH BARA BARA" -,-
EDIT:
http://sims.arhn.eu/2014/06/garsc-ciekawostek/
"Umiejętność Bara bara została usunięta z gry"
I fajnie, że adoptując dziecko w końcu będziemy mogli sobie je wybrać z listy :D
Mroczny Pan Skromności
23.06.2014, 21:55
Jeśli pozwolisz swojemu małemu dziecku siedzieć cały dzień przy komputerze to sama będziesz sobie winna ;P
Z tego co wyczytałem w tych newsach to jednak nie będzie tej umiejętności. Szkoda xD Pomysł anie wydawał się bardzo sensowny
No i wyjaśniło się, nie będzie umiejętności bara-bara :D
Dla mnie świetna wiadomość, że adoptując dziecko będzie je można wybrać z listy.
Jeśli na zdjęciu są prawie średnie ustawienia to jak gra będzie wyglądała na najwyższych :D
CzekoladowaZłośnica
23.06.2014, 22:06
A tak mi się właśnie przypomniało jak to większość osób była oburzona pierwszymi screenami z UI ;D, a teraz proszę... Taka niespodzianka :). Niech już przyjdzie ten wrzesień i sobie poooograaaaam :D
anie_1981
23.06.2014, 22:08
Wreszcie można będzie wybrać dzieciaka z listy! Ja zwykle gram białymi Simami, ewentualnie śniadymi, nie jestem rasistką, ale tak jakoś wolę takie rasy, bo zwykle w Simsach czarnoskórzy wyglądają jak czarna plama na ekranie i trudno jakieś mięśnie w ogóle zauważyć. No a w Simsach jak adoptuję dziecko to dostaję je czarne... No i idą sobie do parku, mama i tata biali, dziecko... czarne... Od razu widać, że adoptowane.
Za to co mi się nie spodobało, to to, że zabrali śledzenie kamerą Sima z rodziny, dali za to śledzenie NPC... Co mnie obchodzą NPC ?! Nie potrzebuję widzieć listonosza, jak roznosi pocztę...
Solarisu
23.06.2014, 22:09
anie_1981 zgadzam się z Tobą, a nawet dla dorosłych takie rzeczy pożytku nie dają.
Dobrze że usuneli tą umiejętnośc bara-bara bo dla, mnie byłaby ona wogóle niepotrzebna, nie trzeba z wszystkiego robic umiejętności, np w 3 wkurzało mnie że robienie zdjęć jest umiejętnością i musiałam sie nastarac zeby mieć ładne zdjęcia porozwieszane w domu. Własnie tez tak czesto miałam że mi dawali czarne dziecko więc dobrze ze teraz będe mogła sobie wybrac:)
simka334player
24.06.2014, 07:49
No więc..
ani nie miałam niczego złego na myśli; nie była to uwaga pod twoim adresem. Domyslam sie że byłaś atakowana i po prostu wolisz dmuchać na zimne.
Co do tej umiejetności bara bara.... irbis Ameryka jest bardzo pruderyjna wbrew temu co my sobie o niej myślimy. Europa jest o wiele bardziej "rozwiązła".
Co do tych wszystkich infos na tema gry....
przypomniało mi się jak reklamowali TS2 w podstawce miał być deszcz i simy miały na niego reagować...uciekać do domu, chronić głowę etc. Mam to na reklamującej płytce która dostałam z Abrakadabrą . I co? I nic z tego nie wyszło a szkoda. Zawsze mnie irytowało że deszcz leje a mój sim jakby tego nie zauważał. Tylko jak gradzi to jest reakcja.
Dlatego bym zalecała ostrożność co do tych wszystkich info z różnych miejsc.
Zobaczymy we wrześniu jeśli dotrzymają terminu.
Deszcze to nic. Pamietam trailer z dwójki. To dopiero było kłamstwo ;(
Huśtanie na lampie
to rzucanie się na sima na kanapie i wieele więcej :(
Umiejętność b-b mnie ani ziębi ani grzeje. nie czuję potrzeby, żeby była. Swoją drogą mogliby zablokować jakieś opcje dodając możliwość odblokowania ich przez nieoficjalne modyfikacje. Wtedy nikt, nawet PEGI nie mógłby sie ich przyczepić.
simka334player
24.06.2014, 08:56
Dokładnie tak mamełe. I te simy były zupełnie inne niż w grze. W tym trailerze znaczy się. Choć zobaczyłam go dopiero niedawno na jutjubie. A płytkę mam w szufladzie!
anie_1981
24.06.2014, 11:01
Ludzie zrobią i napiszą wszystko, byle coś sprzedać. Tak to niestey wygląda. Odnośnie tego trailera z dwójki, to ja go widziałam daaawno temu. Śmieszny był. Nie zwracałam na niego uwagi, bo akurat wtedy nie planowałam zakupu dwójki. Swoją drogą ciekawi mnie inna rzecz. Do 2 i 3 wyszły aplikacje do tworzenia Simów (workshop i CAS). Ciekawe czy coś w ten deseń wyjdzie do 4...
Trójka ma swój oddzielny CAS? Nigdy o tym nie słyszałem. :O Jaki on jest? Myślałem, że trójka dostała tylko Create a World(którego wg Guru nie będzie w TS4, a to straszna szkoda).
anie_1981
24.06.2014, 11:40
Miała swój CAS trójka, było też CAP (Create a Pet), do którego moder Twallan napisał moda, pozwalającego na ograniczoną formę grania w dodatek Zwierzaki. Teraz jest jakieś Demo TS3 na originie, ale nie grałam nigdy to ciężko mi powiedzieć jakie ono jest.
CAS do czwórki mógłby wyjść, wcale by się nie pogniewała... :P
W końcu dzieci mieszanych rodziców będą mieć zmieszaną karnację :hihi: Ja bardzo lubię tworzyć mieszane pary i w końcu moje simy nie będę musiały się zastanawiać czy to na pewno ich dziecko :lol2:
Świetne opcje zabawy genetyką, mając jednego sima można stworzyć całą rodzinę podobnych do siebie simów :D
Podobają mi się też ubrania, które dziś zobaczyłam.
http://www.youtube.com/watch?v=4nrEtPITILU#t=17
strasznie mi się podoba ta genetyka, że można na jej podstawie zrobic rodziców, rodzeństwo bliżniaka, widac tam tez bardziej dzieci, cudowne są. I wydaje mi sie że troche poprawalili włosy są lepsze niz na początku, juz nie az tak plastelinowe. Ogólnie wyglądem simów jestem zachwycona. :)
marandile
24.06.2014, 19:37
... Wszystko ładnie pieknie, tylko dlaczego wśród ikonek grup wiekowych nie ma ikonki małego dziecka???? :C
Pink Panther
24.06.2014, 20:05
Tam jest strasznie mało cech :O
CzekoladowaZłośnica
24.06.2014, 20:32
Tam jest strasznie mało cech :O
W końcu to na razie sama podstawa... Trójką przecież na początku było tak samo...
A co samego filmiku to podoba mi się, że w końcu pomyśleli nad tym, żeby rodzina w końcu wyglądała jak rodzina :D
marandile, moze nie bedziemy mogli tworzyc malego dziecka w CASie jaki "stworz rodzine".
anie_1981
24.06.2014, 20:44
Filmik OK, ale faktycznie nie pokazali małego dziecka, może małe dzieci i niemowlęta nie będą mogły być tworzone w CAS. To by było dziwne... Cech jest chyba tyle samo co w podstawce trójki. Po co im cechy związane z dodatkami, jak nie ma jeszcze dodatków :P Nie bardzo rozumiem tworzenie dziecka w oparciu o jednego rodzica, po prostu drugi rodzic, jest losowany, tak mi się wydaje. Ciekawe, czy na podstawie dziecka i ojca, można stworzyć matkę, ale z tego co pokazano, to chyba tak...
http://www.youtube.com/watch?v=4nrEtPITILU#t=17
No właśnie do tego filmiku odnosił się mój poprzedni post. Podawałam link w temacie z newsami. Czy Wy tam w ogóle zaglądacie? ;P
Nie będzie można tworzyć małych dzieci, ale wygląda na to, że będą młodzi dorośli. Zapowiadali, że będzie pięć grup wiekowych i jest pięć, tyle że było podejrzenie, że nie będzie młodych dorosłych, a tu taka niespodzianka. Myślę, że jest w tym jakiś głębszy sens (przynajmniej mam taką nadzieję).
Nie pamiętam jak w TS2, ale w TS3 nigdy nie tworzyłam małego dziecka, więc nie będzie mi tego brakowało.
Dzieci są naprawdę ładne.
anie_1981
24.06.2014, 23:13
Mi by brakowało tworzenia małego dziecka, bo jednak czasem z tego korzystam. Ciekawe czy małe dzieci w ogóle będą w grze, a jeśli tak, to czy chociaż będą miały standardową opcję stylizacji. W dwójce na początku nie można było wybrać ubrania dla małego dziecka, to co gra wylosowała, to było.
Dziwnie by było, gdyby ich nie było.
A może by puścić wodze fantazji ... może simowe dziecko będzie się zmieniało stopniowo od niemowlęcia do małego dziecka, a grupę wiekową zmieni dopiero na dziecko? Marzenia ... :P
Obejrzałam filmik jeszcze kilka razy (:D) i zauważyłam, że te generowane z obojga rodziców dzieci raz mają skórę jaśniejszą, raz ciemniejszą. Wychodzi na to, że jednak może się trafić, że dziecko mające rodziców o różnym kolorze skóry będzie miało bardziej jasną niż ciemną karnację.
Ta dziewczynka z kucykami i z różnymi skarpetkami, którą pokazano na screenie jest naprawdę urocza! Taka drobniutka... Śliczna. :wub: Obejrzałam ten http://www.youtube.com/watch?v=4nrEtPITILU i ten http://www.youtube.com/watch?v=DtPdobUT-_o filmik. Podoba mi się, że można jednym kliknięciem stworzyć dla Sima brata, siostrę czy też dziecko (dzieci wyglądają naprawdę sympatycznie). Nigdy nie tworzyłam małego dziecka w CAS-ie, więc brak tej opcji to dla mnie żadna strata. Zakochałam się za to w ubraniach; w żadnej podstawowej odsłonie gry nigdy nie było ich tak wiele do wyboru i to jeszcze tak ładnych. ;) Każdy ciuszek ma świetne opcje kolorystyczne, ale mało tego; można korzystać z opcji gotowych stylów. :) Fajne jest też losowe wybieranie twarzy, ciuchów lub samej sylwetki, w zależności od tego który element zaznaczymy, że chcemy go dobrać losowo. Randomowo wytypowane zestawy ubrań są o dziwo przemyślane i pasują do siebie. :p Jestem oczarowana. Świetna jest opcja wyszukiwania ubrań ze względu na kolor np. szukamy tylko czerwonych lub ze względu na materiał: ze skóry, z tkaniny... Szkoda, że w CAS-ie można przypisać simowi tylko trzy cechy, ale jeśli kolejne może on zdobyć w trakcie rozgrywki, to nie ma aż takiej straty. Moją uwagę zwróciło to, że w każdej aspiracji są trzy ścieżki jej rozwoju np. przy aspiracji kreatywność można wybrać dla Sima cel, aby był mistrzem malarstwa, pisania lub muzyki. Jest to doskonałe rozwiązanie i naprawdę miło mnie zaskoczyło. Cech faktycznie jest trochę mało i dziwi mnie, że cechy takie jak smakosz czy wirtuoz są w kategorii hobby. Cechy cechami, ale hobby powinno być osobno. Moglibyśmy wybrać danemu Simowi trzy cechy typu: romantyczny, leniwy, żarłok i odzielnie hobby dla niego np. literatura lub kulinaria. Chyba rozumiecie o co chodzi. :) Gotowe twarze Simów, które można wybrać są bardzo ładne, każda twarz jest inna, co pozwala stworzyć postaci z różnych zakątków świata. CAS spełnia moje oczekiwania, a nawet pod pewnymi względami je przewyższa. Twórcy naprawdę pomyśleli o szczegółach. Tworzenie Sima będzie przebiegać sprawnie, nie jak w trójce gdzie trzeba było się męczyć z tym kołem kolorów i ze wzorami. Jestem czasem perfekcjonistką i zawsze mi coś nie pasowało; chcąc nie chcąc zagłębiałam się, by lepiej coś dopasować. Dobieranie kolorów mebli było do kitu, bo zazwyczaj kończyło się na tym, że cały pokój miałam w odcieniach jednego koloru, co nie wyglądało zbyt dobrze. Oczywiście narzędzie "stwórz styl" pozwalało tworzyć miliony kombinacji kolorystycznych, dzięki czemu nie tłumiło kreatywności graczy, ale dla mnie było zbyt czasochłonne. Chcę stworzyć Sima, dobrać mu ciuch od razu w kolorze takim jaki chcę (albo w zbliżonym) i po prostu grać. Mam wrażenie, że CAS czwórki jest zwyczajnie mniej chaotyczny, bardziej intuicyjny... Jak dla mnie świetnie. :) Posłuchałam muzyki z CAS-u The Sims 4 i z trybu budowania. Pierwszy utwór jest trochę dwójkowy, trochę trójkowy, a w rezultacie nijaki. Mimo wszystko jest znośny, a nawet mnie trochę przekonuje, choć nie do końca. Druga melodia z build mode jest w porządku, ale bez rewelacji. Myślę, że moja opinia jest kompletna. Na chwilę obecną wiem już, że kupię czwórkę (o ile mój laptop spełni wymagania sprzętowe). Jest to dwuletni (a więc niestary) laptop ze średniej półki cenowej, z Windowsem 7. Jak sądzicie jakie będą wymagania sprzętowe gry? Jest sens się tym martwić jeśli mam stosunkowo nowy sprzęt? Ale wiecie to jednak laptop; nie wszystkie gry są dostosowane pod laptopy. A Wy jesteście pewni, że czwórka wam uciągnie? Spotkałam się gdzieś ze spekulacjami, że czwórka będzie wydana nie tylko pod 8 i 7, ale pod XP-eka. Ja jestem pewna, że pod XP nie, bo to w końcu system z 2001 roku (!), który nie jest już wspierany. Ciekawe ile będzie dodatków;do jedynki było siedem, do dwójki osiem, do trójki już jedenaście. :p Teraz może będzie piętnaście, rety, bez przesady. :p
anie_1981
25.06.2014, 11:43
Są jeszcze tacy, którzy korzystają z Winowsa XP, ja np :P Mam na kompie dwa systemy, XP i 7. XP jest mi potrzebny do starych gier, a poza tym, to skoro go już mam, to niech będzie. Zdecydowanie wolę takie rozwiązanie niż bawienie się taką aplikacją do wirtualnego komputera. Dlatego fajnie by było, jakby gra ruszyła też pod XP. Na pewno nie jestem jedyną osobą, która ma jeszcze starego XP'eka, choć ja przynajmniej mam dwa systemy.
Dla mnie brak "kółka z kolorami" to duży krok w tył. W zasadzie, to bilans + i - w TS4 wychodzi mi niemal na 0. Zdecydowanie Simy z TS4, które ostatnio pokazują, wyglądają 10x lepiej niż na pierwszym oficjalnym screenie. Oby pracowali też nad wyglądem otoczenia. Tak naprawdę, to ta dziewczynka z kucykami jest dla mnie takim pierwszym poważnym plusem tej gry. Ogólnie podchodziłam do tej gry bez emocji, ale ta mała sprawia, ze chce się ją przytulić... (choć nie lubię dzieci).
Microsoft wycofuje się ze wspierania Windowsa XP (nie będzie wydawał aktualizacji i ogólnie jak masz jakiś problem z tym systemem to już ich nie obchodzi), więc raczej przestaną wychodzić gry pod ten system. Ale kto wie, może pójdzie nawet jak XP nie będzie zalecanym systemem.
xheyanna
25.06.2014, 16:44
no ja należe do tych osób, która śmiga jeszcze na XP'ku więc nie obraziłabym się, gdyby czwórka mi na tym kompie działała, chociaż najprawdopodobniej w sierpniu będzie nowy laptop, ale gdyby jednak nie to byłaby lipa :D
Pink Panther
25.06.2014, 20:06
Zajrzyjcie do tematu z newsami do mojego posta.
Mieliście rację, nie będzie basenów. Zwracam honor.
Ale nie ogarniam, jak można pozbawić grę czegoś, co jest wręcz nieodzownym jej elementem?! EA jest beznadziejne. To tak, jakby wydawać meble do każdego pomieszczenia osobno. "TS4: Łazienka", "TS4: Kuchnia" itd.... Poważnie zastanawiam się nad anulowaniem zamówionej kolekcjonerki.
Kicha :/ Nie będzie basenów i małych dzieci... :/ Beznadzieja...
Pink Panther
25.06.2014, 20:27
Libby, z małymi dziećmi jest potwierdzone? :O
@down Faktycznie przeczytałem nieuważnie. Lipa :/
Tak bylo napisane w tym linku, który wrzuciłeś. Przeczytaj jeszcze raz ;)
konformistyczny lodzik
25.06.2014, 20:29
to ja mam pytanie...
kompletnie wyeliminowali ten wiek? i jak sim będzie dorastał po prostu z małego bobasa wyskoczy nastolatek?
trochę mało urocze...
adamo030
25.06.2014, 20:30
Możliwe, że chcą zrobić coś niezwykłego przy np 4 porach roku, które na pewno dojdą, tylko kiedy. No tylko właśnie czy zrobią coś "niezwykłego". Mi tam osobiście brak basenów nie będzie szkodzić. W grze są ważniejsze dla mnie inne rzeczy.
Jeszcze jest dziecko szkolne po drodze...
Pink Panther
25.06.2014, 20:31
Ale to i tak bez sensu.
"Dam dziecku butel... Ooo, już do szkoły będzie szło. Jak ten czas szybko leci!"
A kiedy nauka umiejętności? ...
CzekoladowaZłośnica
25.06.2014, 20:32
Ja tam nigdy basenów nie dawałam, więc mi to wisi..
Ale zastanawia mnie fakt, gdzie się podział etap "małego dziecka" ? ;o Czyżby od razu po karmieniu piersią dziecko umiało chodzić, mówić i korzystać z toalety? Podejrzane to jest...
"Mamy także piękne otoczenia! Czy wiecie, że po raz pierwszy w The Sims Wasi Simowie będą mogli podróżować nie tylko między otoczeniami, ale także całymi światami, bez konieczności rozpoczynania nowej gry!?" - Czyli z mojego punktu widzenia w grze podstawowej będzie kilka otoczeń, a nie tylko jedno... :). I fakt, że będziemy mogli po nich podróżować bez utraty aktualnej rozgrywki jest świetny. Za to duży plus :)
adamo030
25.06.2014, 20:32
Ciekawi mnie te otoczenie, że się nim tak zachwycają. Na jakichś zdjęciach było widać w oddali jakby jakieś wieżowce, w zasadzie to były cienie, ale kto wie. No i to, że krótkie ekrany ładowania- przy podstawie może tak być, ale wraz z dojściem kolejnych dodatków jest pewne, że ten czas się zwiększy.
Mroczny Pan Skromności
25.06.2014, 20:37
a może ta informacja, że "niemowlęta będą miały nogi" oznacza właśnie możliwość nauczenia ich chodzenia (i mówienia/korzystania z toalety)? Czyli tak jakby to było małe dziecko ale pod nazwą niemowlę... W każdym razie, nie podoba mi się to, ani już teraz potwierdzony (mam nadzieję, że komuś jest głupio :)) brak basenów.
anie_1981
25.06.2014, 20:39
Czytałam ten artykuł... kurcze, a już się przekonywałam do tej gry seryjka! Ja wiem dlaczego oni tak dozują informacje, bo gdyby powiedzieli naraz czego nie będzie, to pewnie mało kto by to kupił. Na każdą nową super wiadomość są dwie złe. Doprawdy, podsumowując (moja opinia):
+ CAS
+ Tryb budowy
+ Różnorodni Simowie
+ ładne dzieci
+ Ciąża i niemowlęta, choć jeszcze nie widzieliśmy cieżarnych Simek, ani niemowląt, to niusy są zachęcające
- Kreskówkowa grafika, płaskie tekstury z niskimi szczegółami, w niskiej jakości. Wszystko jest gładkie, kolorowe i płaskie
- Brak CASt
- Brak basenów
- Brak małych dzieci
- Raczej nie będzie kształtowania terenu, choć jeszcze nie jest to pewne...
Z minusów co jeden, to bardziej mnie denerwuje. Najmniej mi jest potrzebne kształtowanie terenu, więc to bym jeszcze przeżyła, brak CASt'a jest iście denerwujący, ale też jakoś bym sobie poradziła, ale reszta... sorry WTF?!
No nie wierzę! To, że nie będzie basenów to jestem w stanie przeżyć (i tak będą w którymś dodatku), ale że nie będzie małych dzieci?! Ok, nie można ich stworzyć w CAS-ie, ale byłam pewna że w rozgrywce będą normalnie. Jak twórcy to sobie wyobrażają; że z niemowlaka Sim przeskoczy w wiek dziecka w wieku szkolnym? Nie będzie nauki mówienia, chodzenia? Sądziłam, że etap małego dziecka zostanie bardziej rozbudowany o jakieś zabawy, słodkie animacje, a on o zgrozo został zupełnie wycięty. To cofanie się do jedynki, gdzie najpierw było niemowlę (właściwie kołyska o ograniczonych opcjach interakcji z nią), a potem ta kołyska zmieniała się w dzieciaka w wieku szkolnym. Teraz też tak by miało być? Niby dlaczego skoro małe dzieci były i w dwójce i w trójce... Zupełnie nie rozumiem. Czemu jest tak, że najpierw cieszymy się na świetne opcje, takie jak ładny, przemyślany CAS, by potem się rozczarować, że nie będzie w grze rzeczy, które bezwzględnie być powinny. Nie jest dla mnie wytłumaczenie, że niektóre opcje twórcy zabierają z gry i dają nam inne, bo kroków w tył jest dużo... Za dużo. Brak małych dzieci to największy defekt jaki do tej pory mnie uderzył w czwórce i nie chcę nawet ukrywać rozczarowania.
a może ta informacja, że "niemowlęta będą miały nogi" oznacza właśnie możliwość nauczenia ich chodzenia (i mówienia/korzystania z toalety)? Czyli tak jakby to było małe dziecko ale pod nazwą niemowlę... W każdym razie, nie podoba mi się to, ani już teraz potwierdzony (mam nadzieję, że komuś jest głupio :)) brak basenów.
zapomnij: https://twitter.com/SimGuruGraham/status/481874460455088128
najprawdopodobniej w okolicach Bożego Narodzenia albo wiosną EA wypuści dodatek "Pokolenia" z małymi dziećmi.
adamo030
25.06.2014, 20:59
Hmm no według takiego typowego okresu rozwojowego człowieka dziecko po urodzeniu jest noworodkiem. Więc wygląda na to, że okres niemowlęcy i poniemowlęcy stopili w jeden (czyli na nasze byłoby to od 0 do 5, u nich pewnie od 1 do 5) i później byłby okres dzieciństwa czyli od tego (6 do tam 12), okres nastolatka (czyli 13 do 18), młody dorosły (19 do 28 np) i tak dalej. Ja to tak widzę.
Mroczny Pan Skromności
25.06.2014, 21:02
ahahahaha, no nie wierzę :P Ale to jest bezczelne, nie tyle to że im się nie chciało zrobić grupy wiekowej, ale to w jaki sposób to przekazali. Takim mimochodem pomiędzy jedną wspaniałą informacją a drugą. Jakby mieli dodawać małe dzieci w dodatku to bym im się w twarze zaśmiał i powiedział coś, za co niedawno dostałem warna i pięć punktów.
anie, powiem Ci, że miałam dokładnie to samo...
The Sims - R.I.P.
Jak kiedyś mówiłam, simsy bez basenów to nie simsy. Brak małych dzieci to też jedno wielkie wtf - no niech mi ktoś wytłumaczy jak będzie wyglądał ten przeskok?! Jak w TS1 - buzi buzi, "czy nie powinniśmy mieć dziecka?", kołyska a po 3 dniach bum! i dziecko?! :|
Nie satysfakcjonuje mnie opcja typu "zabraliśmy wam to, co lubiliście, ale w zamian dostaniecie nowe rzeczy, które być może polubicie" - to jest zwyczajnie *******. Gra się ma rozwijać, a nie cofać, do jasnej ciasnej!
Zachwycają się tworzeniem krewnych... Przy odrobinie sprytu i poświęconego czasu działa to też w The Sims 2, a przynajmniej ja "dorabiam" simom starszych rodziców, rodzeństwo czy nawet dalszą rodzinę od dawien dawna. Mój sposób działa na tej samej zasadzie co w TS4, tylko to, co w "czwórce" robi program, ja muszę przy pomocy Warsztatu zrobić "ręcznie". Aczkolwiek zawsze jestem zadowolona z efektów :)
No cóż, moja przygoda z tą serią definitywnie kończy się na The Sims 2.
Jeśli na światło dzienne wypłyną jeszcze jakieś równie mocno rozczarowujące rewelacje, to albo dokupię sobie dodatki do trójki i zapoznam się bliżej z tą odsłoną albo poprzestanę na dwójce z dodatkami i podstawie The Sims 3, które już mam. Myślałam, że kupię czwórkę, ale teraz już nie jestem tego taka pewna. Nie dość, że tyle sobie każą płacić za czwórkę, to jeszcze ją okrajają w podstawowych aspektach. Niewykluczone, że wiele osób które zamówiły preorder przed wypłynięciem niepokojących newsów o grze, wyśledziwszy te rewelacje, zrezygnują z kupna nowej odsłony Simsów. Ja sama już niczego usprawiedliwiać nie będę i chyba stanę się bardziej krytyczna wobec czwórki, bo teraz to już sobie lecą w kulki na maksa.
CzekoladowaZłośnica
25.06.2014, 21:43
Szczerze? Właśnie doszłam do wniosku, że w końcu ujawnili co mieli na myśli poprzez "powrót do korzeni". Od razu mogli powiedzieć: "Wymieszamy TS1 z TS2. Ulepszymy CAS i tryb budowania. Dodamy parę nowych rzeczy i sprzedamy za grubą kasę. A nóż widelec może się nabiorą i im się spodoba. A po jakimś czasie wydamy milion dodatków do których dodamy podstawowe rzeczy tj. "małe dziecko" i też na tym zarobimy." CHAMSTWO W BIAŁY DZIEŃ !
octavessens
25.06.2014, 22:05
brak basenów mi wisi szczerze mówiąc, okej. były podejrzenia, że nie będzie basenów - teraz potwierdzone no i tyle. Żadna radocha patrzeć jak sim sobie pływa w wodzie moim zdaniem. Brak małych dzieci to jednak minus, oby niemowlęta były lepiej dopracowane i zastępowały tą grupe wiekowa.
W każdym razie, nie podoba mi się to, ani już teraz potwierdzony (mam nadzieję, że komuś jest głupio :)) brak basenów.
"Komuś" mogłoby być głupio, gdyby "ktoś" upierał się, że baseny będą. Jednak w "aferze basenowej" nie chodziło o to, czy one będą czy też ich nie będzie w podstawowej wersji gry, ale o zaśmiecanie forum identycznymi postami na ten temat, powtarzanymi w kółko przez te same osoby.
-----------------------------------
Ja nadal mam zamiar kupić tę grę. Fakt, że dziwne to dość, że na początku nie będzie małych dzieci, ale szczerze mówiąc, jakoś spłynęło to po mnie. Gra ma tyle do zaoferowania, że nawet nie zauważę, że nie ma tej grupy wiekowej.
marandile
25.06.2014, 22:41
Zgadzam się z octavessens, brak basenów jest troche dziwny, ale spokojnie będzie się można bez nich obejść. Bardzo rzadko z nich korzystałam.
Jeżeli chodzi o grupy wiekowe, to mam nadzieje, że niemowlę będzie bardziej przypominać małe dziecko z TS2 lub 3 niż to takie zawiniątko :P
forbidden
25.06.2014, 22:51
Rzadko kiedy budowałem na parcelach baseny, raczej korzystałem z publicznych, ale sam fakt że nie będzie ich w najnowszej odsłonie (podobnie jak małych dzieci) to dla mnie jednak krok w tył, zabierają coś co było w poprzednich częściach. Cieszę się jednak, że tryb budowania jest ulepszony bo głównie na tym się skupiam w grze, będzie można wyczarować jeszcze lepsze i ładniejsze domki :)
Co prawda basenów, to ja sie nie spodziewałam, bo za dużo było przesłanek, ale brak małych dzieci mnie dziwi, chociaż może przez 5 lat trójki miałam ich ze czworo. Nie, żeby mi brakowało, ale jakoś tak dziwnie.
Wcześniej nie czułem potrzeby kupowania gry, szczególnie zaraz po premierze. Teraz, gdy przeczytałem ten ostatni artykuł, nawet ściąganie z torrentów byłoby marnowaniem mojego czasu. Post anie świetnie wszystko podsumował. :D Ja mam cudowną jedynkę, wciąż niezłą dwójkę, czwórka do szczęścia mi nie potrzebna.
Teraz to już na prawdę sobie w kulki lecą. Brak małych dzieci? Przecież to niedorzeczne. A co do braku basenów, to chyba wszyscy się domyślili wcześniej, że ich nie będzie, więc nie byłam zaskoczona informacją o ich braku. Chociaż nadal uważam, że to kompletny bezsens. Jeśli chodzi o mnie, to mogą nawet przełożyć premierę, żeby tylko dodali to, co powinno w TS4 być.
Ja tylko czekam na dodatki 'The Sims 4: Basen' i 'The Sims 4: Małe Dzieci', a później jeszcze ze 2 dodatki uzupełniające do obu poprzednich. Ostatnio mówili też, że nie mogą się wypowiadać o samochodach, więc podejrzewam że to też z***ali. W tym momencie to jest już niedorzeczne. Również nie używam zbyt często basenów, ale wydaje mi się że to pewien symbol tej gry, nawet Ci którzy grali w The Sims może tylko raz kojarzą topienie w nich simów :D Byłem nastawiony do 4 bardzo pozytywnie, myślałem że po nieudanej (moim zdaniem) 3 zrobią coś grywalnego, ale jak widać się przeliczyłem. Nic tylko wrócić do 2 z modem na odwiedzanie sąsiadów :D
Ale w ogóle potwierdzili brak małych dzieci? Ktoś z Simguru wypowiadał się na ten temat? Może tylko nie mozna ich tworzyć w tym systemie genetyki?
Zresztą nawet jeśli to dla mnie nie ma znaczenia bo nigdy w simsach nie robiłam małych dzieci :P
A co do basenów to ani jednego przez ponad 10 lat grania nie zrobiłam
A ja w sumie spodziewałem się czegoś takiego. Nie wierzyłem, że EA mogłoby jeszcze coś zrobić dobrze, szczególnie w przypadku serii The Sims, no i nie zawiodłem się. :P Współczuję tylko tym wszystkim twórcom, którzy pracują w EA. Ciekawe ile jeszcze gier zostanie pociętych na kawałki przez politykę EA.
Sims 5 will feature no foot sims on gamebase....mark my words.
:lol2:
Ale w ogóle potwierdzili brak małych dzieci? Ktoś z Simguru wypowiadał się na ten temat? Może tylko nie mozna ich tworzyć w tym systemie genetyki?
Zresztą nawet jeśli to dla mnie nie ma znaczenia bo nigdy w simsach nie robiłam małych dzieci :P
A co do basenów to ani jednego przez ponad 10 lat grania nie zrobiłam
Dla Ciebie to nie ma znaczenia, ale dla całej rzeszy graczy ma. Co do potwierdzenia - tak, twórcy na swoim blogu wprost napisali, że małe dzieci i baseny nie pojawią się w dniu premiery, ale zasugerowali że mogą pojawić się potem (np. aktualizacja, dodatek...).
Od teraz czekam na dzień, kiedy EA zbankrutuje i będzie zmuszona sprzedać markę The Sims komuś, kto zrobi z niej dobry użytek... Do diabła z tą firmą oszustów i wiecznie uśmiechniętych, sztucznych producentów!
anie_1981
26.06.2014, 12:21
Ja nawet nie wiedziałam, że był mod na odwiedzanie sąsiadów do dwójki :P Jest to jednak opcja trójki z której nie korzystam. Ciekawe czy ktoś, i ile osób, będzie anulował zakup ts4... Będę śledziła losy tej gry, z czystej ciekawości.Co EA trzeba przyznać, to potrafią "trzymać w napięciu"... :P
Ma ktoś pod ręką tę listę dodatków, z których wszyscy sie śmiali? Zaczynam wierzyć, że może coś być na rzeczy :D
Śmieszna (teraz już żałosna?) lista dodatków:
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1814221&postcount=50
Tak - wszystko wskazuje na to, że np. w Fun in the Sun pojawią się baseny :>
Albo...
Swimming Pools & Hot Tubs (Baseny i Wanny), mój komentarz: wystarczą mi te, które będą w głównych dodatkach, po co aż tak się rozdrabniać, to jakaś katastrofa!
No skoro nie w podstawie, to w "głównych dodatkach" chyba też nie...
Kasztanek
26.06.2014, 14:55
Brak CASTa przeżyje, brak basenów już bardziej boli, ale brak małym dzieci? Usunęli jedna grupę wiekową? Do reszty ogłupieli w EA...
Cały czas mam nadzieję, że to jakieś nieporozumienie. Prędzej widziałbym usunięciem młodych dorosłych...
<offtop>
Ja nawet nie wiedziałam, że był mod na odwiedzanie sąsiadów do dwójki :P
Ja też pierwsze słyszę o takim modzie. Szukam na modthesims i nie widzę. Skąd to sciągnać?
Nie rozumiem czemu to wszystko tak Was dziwi. Odkąd EA zajęło się serią The Sims zdzierają z Nas jak tylko mogą. Dla mnie bardziej bulwersujące jest to całe Store z TS3 niż brak basenów i małych dzieci w podstawie TS4. Dla mnie basen i małe dzieci to drobiazgi, których brak w żaden sposób nie uprzykrzy mi gry, zwłaszcza że wiem, że pojawią się później. Nie ma takiej możliwości, żeby te dwa drobiazgi przyćmiły mi wszystkie inne, świetnie zapowiadające się opcje tej gry :D
Co do małych dzieci, zastanawiam się tylko, dlaczego to zrobili. Bo przecież był jakiś powód.
Mroczny Pan Skromności
26.06.2014, 15:22
Małe dzieci to nie są drobiazgi. Skrócili naszym simom życie i prawdopodobnie zabrali wiele świetnych opcji. Ja się przynajmniej cieszę, że to wyszło na jaw przed premierą, dzięki temu część osób uniknie rozczarowania kiedy już będzie za późno.
Irbis, zauważ, że są tacy gracze, który lubią tworzyć duże rodziny - jak tu się obejść bez małych dzieci? Skoro w 2004 roku simsy stały się grą "pokoleniową", gdzie obserwujemy sima w każdym stadium jego rozwoju, to raczej OCZYWISTYM się wydawało, że jeszcze to rozbudują (chciałam jeszcze bardziej rozbudowanych grup wiekowych, np. przedszkolaki i dzieci w wieku 10-14). Jak widać twórcy mają zgoła inną koncepcję i nie rozumiem, co w "rodzinnej" grze było złego :| Tak się zachwycają storytellingiem - no gdzie tu storytelling, skoro simowa rodzina jest niepełna?
DLA MNIE to nie jest drobiazg. Uwielbiam simowe maluszki i nie wyobrażam sobie gry bez nich.
Co do basenów, wszyscy już znacie moje zdanie na ich temat ;)
Store w TS3 jest dla mnie o wiele uczciwszą zagrywką, bo nie publikują tam "oczywistych rzeczy". Są to naprawdę dodatki, bez których można się obejść a gra się nadal fajnie.
Zdzierstwo to jedno, ale wredota (zwana też u mnie jako s***********o - pozdrawiam Libby! ;]) to drugie i tak JA określam brak tych "podstaw".
Zresztą widać, że mamy zupełnie inne zdanie. Ja też Ci się dziwię, że nadal jesteś tak zachwycona tą grą i nie przeszkadza Ci to zdzierstwo - jak je nazywasz - ze strony EA.
Jeszcze coś - o ile mnie pamięć nie myli, EA jako przedsiębiorstwo jest wydawcą simsów od samego początku.
Małe dzieci to nie są drobiazgi. Skrócili naszym simom życie i prawdopodobnie zabrali wiele świetnych opcji. Ja się przynajmniej cieszę, że to wyszło na jaw przed premierą, dzięki temu część osób uniknie rozczarowania kiedy już będzie za późno.
Niemowlaki będą żyły dłużej i nie będzie będzie żadnego skróconego życia :fun: Wcale nic jeszcze nie zabrali, powiedzieli tylko, że małe dzieci nie będą dostępne od początku, ale pojawią się później. I szczerze mówiąc, to ja już wolę takie rozwiązanie, jeśli ta grupa wiekowa będzie zrobiona najlepiej w serii, niż mieć te maluchy od razu. Bo tak naprawdę - jaka do tej pory była większa różnica pomiędzy niemowlakiem a małym dzieckiem, oprócz możliwości nauczenia go chodzić i mówić, co i tak nie miało żadnego wpływu na dalszy jego rozwój? No i jeszcze mogły się bawić zabawkami :P A tak tylko spanie, karmienie i zmienianie pieluch, tak szczerze. Wolę, aby dodali małe dziecko później, ale niech będzie to mająca większe znaczenie grupa wiekowa, niż teraz. Niech faktycznie sposób, w jaki Simowie wychowują swoje dzieci, ma wpływ na ich późniejsze życie.
Ktoś kiedyś też wspominał, że nie potrzebny jest młody dorosły, skoro jest dorosły (chyba nawet Laseczka xD). Chyba nawet powiedziałem coś takiego, że to stopniuje jakby proces starzenia się, ale poza paroma interakcjami dużej różnicy nie ma. Tak więc teraz mam podobne zdanie co do niemowląt i małych dzieci. Teoretycznie też można robić kilka fajnych rzeczy małymi dziećmi, ale jednak nie powinna się stać wielka krzywda, jeśli będziemy na nie musieć poczekać i dostać potem w być może bardziej rozbudowanej formie. Tak myślę. Na pory roku musieliśmy w trójce 3 lata czekać i nie przypominam sobie marudzenia, że "jeju, jak oni mogli to usunąć". Owszem, dzieciaki zawsze były w podstawie, ale np. parę innych obiektów, których nie było kiedyś w podstawkach, dostaniemy teraz. Zresztą, dostajemy całą masę nowych rzeczy, zupełnie nowy, najlepszy w całej serii CAS, największa w dotychczasowych podstawkach ilość fryzur, ubrań i obiektów, znacznie udoskonalony tryb budowy (tak, bez basenów), masę możliwości - to dość logiczne, że nie dadzą rady upchnąć wszystkiego do podstawki, ALE nie oznacza to, że nie będzie tego wcale. Ja osobiście wolę otrzymać na początek jak najwięcej nowości, żeby wiedzieć, że gram w zupełnie nową odsłonę, a rzeczy już "klasyczne" niech sobie dochodzą "przy okazji". Nie chcę wciąż otrzymywać tej samej podstawy i rozszerzać ją tymi samymi dodatkami, ale dostać zupełnie inną podstawę, nie powielającą wciąż jednych i tych samych schematów, a potem powiększać ją coraz to nowymi aspektami, w których mogą oczywiście zawierać się także tzw. powroty do korzeni.
Liv Ja właśnie jestem takim graczem, który uwielbia duże simowe rodziny (z dużą liczbą zwierząt). Oczywiście, że wolałabym, żeby były małe dzieci i baseny, bo wiadomo, że chciałoby się w podstawie mieć jak najwięcej, jednak ich brak nie zniechęca mnie do tej gry. To, czy jestem grą zachwycona czy nie, okaże się dopiero, gdy w nią zagram. Póki co potrafię jednak dostrzec te opcje gry, które zapowiadają się świetnie i nikt nie powie chyba, że takich opcji w tej grze nie ma. Po prostu skupiam się na nich, a nie na tym co negatywne, choć i to widzę. Uwielbiam simy od dnia kiedy pierwszy raz w nie zagrałam i chcę po prostu cieszyć się kolejną odsłoną. Co w tym złego? Co by mi dało wielkie rozpaczanie nad brakiem basenów czy małych dzieci, czy mam na to wpływ? No wiadomo, że nie, więc wolę skupiać się na pozytywach i cieszyć się, że już niedługo pogram sobie w nowe simy :)
A jeśli do dnia premiery powiedzą coś, co mi się bardzo nie spodoba i uznam, że to popsuje mi zabawę grą, zapewniam, że nie kupię jej, bo nie jestem w nią ślepo wpatrzona :P
Kerbi otóż to :) Przecież mają jakiś powód, że nie dodają od razu tego czy tamtego. W zamian dają wiele więcej. Jestem pewna, że gdyby zrobili podstawę taką jak zawsze, a później dodatki takie jak zawsze, gracze marudziliby, że EA się wypaliło i brakuje im pomysłów. Robią coś nowego to są wredni, źli i cofają się do jedynki. I jak tu ludziom dogodzić? ;P
anie_1981
26.06.2014, 16:27
Kerbi, małe dzieci oprócz jedzenia, spania i uczenia ich trzech umiejętności wnoszą do gry samą słodycz. Są po prostu potrzebne i nieodłączne. Mają sporo interakcji, a dzięki dodatkom płytowym i Store można je zabierać na spacery w wózku, sadzać na sprężynowym jeźdźcu, moczyć je na brzegu oceanu, mają też chodzik i kojec ze Store. Moim zdaniem to właśnie młodzi dorośli są zbędni, bo od dorosłych różnią je tylko zmarszczki.
Irbis, każdy gra inaczej, ja lubię duże rodziny i dlatego nie wyobrażam sobie gry bez małych dzieci. A to, że nie wszystko da się upchnąć do podstawki to bujda, czemu dało się umieścić małe dzieci i baseny w podstawce TS2 i TS3, a w TS4 nie? To bez sensu.
Ja tam skupiam się nie na wadach czy zaletach nowej odsłony... ale po prostu po tylu latach gry, wiem mniej więcej jaki styl gry mi się podoba i potrafię mniej więcej stwierdzić, która opcja będzie mi potrzebna, wręcz niezbędna, a bez której mogę się obyć.
Zgadzam się z Liv, dla wielu graczy w tym dla mnie, każda z grup wiekowych jest kluczowa. Zawsze to co mi się podobało w The Sims od czasów dwójki to własnie rozwój simów i prowadzenie ich przez wszystkie etapy życia. Małe dzieci były zawsze dużo ciekawsze niż dzieci w wieku szkolnym bo miały unikalne interakcje, trzeba było poświęcać im dużo uwagi i zapadało to w pamięć. Dla mnie zabranie tej grupy spowodowało, że gry nie kupię. Nie kupię bo zbyt wiele zabrali, nie widzę już w tej grze nic poza CAS, co mogłoby mnie zainteresować. Grafika, która zawsze mi się podobała również nie uratuje tego. Tak pokrótce oto, co EA nam zabrało z gry lub ograniczyło:
- w pełni otwarte otoczenie zastąpione podziałem na sektory
- powrót ekranów ładowania
- limit parcel na dzielnicę: 5 (żałośnie mało!)
- brak basenów
- brak małych dzieci
- brak szkół prywatnych (info z dzisiaj)
- brak możliwości budowania piwnic
- zabrano Kreator Stylów
- zrezygnowano z wpływu kolorów na nastrój sima (a tak szumnie się tym chwalili!)
- brak możliwości edytowania miasta i dodawania parcel
Prawdopodobnie nie będzie można również edytować terenu, tzn robić wzgórz itd, ale nie zostało to jeszcze oficjalnie potwierdzone.
Byłem ogromnym zwolennikiem The Sims 4. Podobała mi się grafika, wszystkie newsy o grze łykałem z zachłannością dając się uwieść producentom. Teraz niech ktoś mi powie, co zostało w tej grze, przez co warto ją kupić? Ja nie widzę nic, ale to nic. Zabrali masę ważnych rzeczy, okroili grę do cna. Nowa inteligencja simów i stany emocjonalne mam głęboko gdzieś, nie obchodzą mnie bo reszta rozgrywki jest zmarnowana.
Irbis, każdy gra inaczej, ja lubię duże rodziny i dlatego nie wyobrażam sobie gry bez małych dzieci. A to, że nie wszystko da się upchnąć do podstawki to bujda, czemu dało się umieścić małe dzieci i baseny w podstawce TS2 i TS3, a w TS4 nie? To bez sensu.
Ja, tak jak napisałam wyżej, również lubię duże rodziny. Praktycznie wszystkie moje rodziny są duże, nawet jak obiecuję sobie, że następna będzie mała :D
Jednak, nie martwi mnie brak małych dzieci, bo przecież one będą, tylko później. Nie wierzę w to, że nie dodali do podstawki basenów i małych dzieci bo się nie dało, tylko po prostu jest w tym jakiś większy zamysł (być może na jakiś dodatek). Poza tym porównywanie podstawy TS2 i TS3 do TS4 chyba nie ma sensu, bo tak jak pisał Kerbi, będzie ona dawała możliwości jakich nie dawały poprzednie podstawy gry.
No ale, tak jak napisałaś, każdy gra inaczej i czego innego potrzebuje w grze. Dla niektórych brak basenów i małych dzieci w podstawie dyskwalifikuję grę, Ja nie mam z tym problemu.
Teraz niech ktoś mi powie, co zostało w tej grze, przez co warto ją kupić? Ja nie widzę nic, ale to nic. Zabrali masę ważnych rzeczy, okroili grę do cna. Nowa inteligencja simów i stany emocjonalne mam głęboko gdzieś, nie obchodzą mnie bo reszta rozgrywki jest zmarnowana.
Jest całe mnóstwo opcji, dla których warto kupić tą grę, tylko nie dla każdego są tak samo ciekawe. Widocznie dla Ciebie nie i chyba nic nie da się na to poradzić. Co do reszty rozgrywki, skąd wiesz, że jest zmarnowana? Nie pokazali nam jeszcze rozgrywki.
adamo030
26.06.2014, 17:32
Hmm po tych informacjach wyżej nie wiem czy dwójka nie zostanie czasem na stałe. Trójka mi się ścina, w czwórce zabrali kreator stylu i edycję miasta- czyli to co dla mnie jest jednymi z najważniejszych cech. Zagrać zagram, ale czy będę na stałe... nie wiadoma.
Ja, tak jak napisałam wyżej, również lubię duże rodziny. Praktycznie wszystkie moje rodziny są duże, nawet jak obiecuję sobie, że następna będzie mała :D
Jednak, nie martwi mnie brak małych dzieci, bo przecież one będą, tylko później. Nie wierzę w to, że nie dodali do podstawki basenów i małych dzieci bo się nie dało, tylko po prostu jest w tym jakiś większy zamysł (być może na jakiś dodatek). Poza tym porównywanie podstawy TS2 i TS3 do TS4 chyba nie ma sensu, bo tak jak pisał Kerbi, będzie ona dawała możliwości jakich nie dawały poprzednie podstawy gry.
No ale, tak jak napisałaś, każdy gra inaczej i czego innego potrzebuje w grze. Dla niektórych brak basenów i małych dzieci w podstawie dyskwalifikuję grę, Ja nie mam z tym problemu.
tak tytułem wstępu - jestem aktywnym graczem całej serii i na bieżąco czytam informacje o nowej odsłonie.
Nie rozumiem jak można podchodzić tak lekko do zabrania czegoś, co było w grze od 10 lat (a jeśli chodzi o baseny od 14 lat). To są jednak podstawy. Wiadomo, każdy gra, jak lubi i nikt, absolutnie nikt, by się nie obraził gdyby małe dzieci miały malutko opcji, które z jakimś dodatkiem zostałyby rozszerzone. Wywalenie tego wieku to powrót do TS1. Tam tez po kołysce z niemowlęciem następował przeskok do dziecka w wieku szkolnym. To jest symulator życia w końcu.
Poza tym zabrano nie tylko małe dzieci. Oglądaliście dokładnie ostatnie filmy z IGN? Nie ma też nastolatków. Zamiast tego mamy grupę wiekową, która wzrostem jest identyczna jak młodzi dorośli, dorośli i starsi. Różni ją tylko odrobinę bardziej dziecinna twarz (http://ts4news.com/post/89963857942/teens-young-adults-adults-and-elders-are-all-the, http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/759322.page, http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/759698.page). Wciąż to nie nastolatki, a osoby około 18 lat.
edit: SimGuruGraham, potwierdził, że nastolatkowie nie różnią się wzrostem tutaj:http://www.modthesims.info/showthread.php?p=4425367#post4425367
To tylko gra, ale polityka EA jest nastawiona wyłącznie na zysk. Nie byłoby w tym nic aż tak złego, ale w tym momencie aby mieć grę jak podstawa ts2 lub ts3 trzeba będzie zapłacić dwa, jak nie 3 razy.
Ja podpisałam petycję by w podstawie dodane zostały baseny i małe dzieci, ale to pewnie bezcelowe bo wydaje mi się, że ludzie z EA celowo pozbawili graczy tych rzeczy, by dodać je w dodatkach. Widzę, że odkopaliście tę listę dodatków, które rzekomo miałyby wyjść i którą ja opisałam jakiś czas temu w newsach. W świetle ostatnich rewelacji widać, że ta lista ma coś, a nawet bardzo wiele wspólnego z faktami (jakkolwiek by była rozdrobniona i śmieszna) i że wcale nie jest niemożliwe, że wyjdzie np. osobny minidodatek z basenami czy osobny ze ślizgawkami wodnymi, osobny z grą w kręgle... Oni już to sobie dobrze zaplanowali, eh. EA chcą żebyśmy patrzyli na czwórkę w oderwaniu od poprzednich części, ale tak się nie da, bo nawet w jedynce były baseny. Zawsze były! Małe dzieci są od czasów dwójki... W oderwaniu od wcześniejszych odsłon czwórka to po prostu infantylna, na maksa uproszczona gierka dla dzieci, no przepraszam, ale taka jest prawda. Mamy kupować grę tylko dlatego, że to Simsy, a nie ze względu na jej jakość i dopracowanie? Jak można wciskać półprodukt, już pomińmy to, że do żadnej innej gry nie wychodzi pierdyliard dodatków. Gracze godzą się na to, bo mają sentyment do serii, po prostu lubią Simsy, ale ciągle spotyka ich jakieś rozczarowanie. Nie można aż tak się rozdrabniać; EA nawet nie ukrywają tego, że za każdą, nawet najmniejszą rzecz chcą mnóstwo kapuchy. Twórcy z Maxis tylko podporządkowują się EA, a nawet jeśli mają fajne pomysły na czwórkę, to są one pewnie zduszane w zarodku. Gra na pewno ma swoje dobre strony, ale jest dużym krokiem w tył. Gdyby wyszła podstawa i może ze cztery, pięć dodatków do niej... Gdyby twórcy starali się o produkt pełny, kompletny... Niestety widzimy, że nie tylko tak nie jest, ale twórcy rozdrabniają się nawet bardziej niż przy okazji poprzednich części. Potem nic dziwnego, że z fanów Simsów, fani innych gier robią sobie podśmiechujki. Słabością graczy The Sims jest to, że tak lubią serię i wiele są w stanie wybaczyć każdej kolejnej odsłonie. Twórcy bardzo chętnie to wykorzystują, poza tym wiedzą, że dla Simsów nie ma żadnej alternatywy. Myślę, że nadszedł czas, by pojawił się konkurencyjny symulator życia. Nie mówię, że miałby mieć superrealną grafikę i być zupełnie na serio, ale mógłby być ironiczny, z pazurem, przeznaczony dla osób dorosłych i starszych nastolatków. Nie wiem czy kupię czwórkę. Wcześniej byłam w miarę pozytywnie nastawiona. Potem miałam czas, że pewne rzeczy mnie w niej bardzo pociągały i przekonywały... Jeśli kupię to głównie ze względu na to, że dodatków do trójki nie mam i średnio mi się uśmiecha je teraz nabywać. Chcąc być na bieżąco z serią, jestem skłonna dać mały kredyt zaufania czwórce. Gdy trójka wraz z pierwszymi dodatkami była na topie, ja spokojnie kompletowałam dwójkę i nie żałuję, ale teraz już wolałabym być na bieżąco. Czwórka będzie inna od pozostałych odsłon, ograniczona w wielu aspektach, ale wiem, że tak łatwo jej nie skreślę. Mimo wszystko chcę wierzyć, że to będzie ogarnięta odsłona Simsów, chociaż na chwilę obecną newsy odsłaniają coraz to inne ograniczenia i kroki w tył. Smutne.
Mroczny Pan Skromności
26.06.2014, 18:07
A mnie się marzyło płynne starzenie ;)
Bardzo mi się to wszystko nie podoba. Jeśli chodzi o kupno, to nie podjąłem jeszcze decyzji. Muszę najpierw dowiedzieć się, jak naprawdę to będzie wyglądać.
Nastolatkowie powinni być niższi :/ Najwidoczniej aż tak im się nie chciało robić większej ilości animacji, że zrównali wszystkich wzrostem. Może jeszcze dzieci niech zrobią takie same. Po co się rozdrabniać.
A mnie się marzyło płynne starzenie ;)
Bardzo mi się to wszystko nie podoba. Jeśli chodzi o kupno, to nie podjąłem jeszcze decyzji. Muszę najpierw dowiedzieć się, jak naprawdę to będzie wyglądać.
Nastolatkowie powinni być niższi :/ Najwidoczniej aż tak im się nie chciało robić większej ilości animacji, że zrównali wszystkich wzrostem. Może jeszcze dzieci niech zrobią takie same. Po co się rozdrabniać.
Płynne starzenie pewnie będzie... w okolicach 5-6 dodatku powinniśmy już dostać małe dzieci oraz "młodych nastolatków". Potem jeszcze, pogoda letnia, pogoda zimowa, dodatek Koty, dodatek Psy, dodatek Inne Zwierzątka i będzie dało się grać. :D
Płynne starzenie pewnie będzie... w okolicach 5-6 dodatku powinniśmy już dostać małe dzieci oraz "młodych nastolatków". Potem jeszcze, pogoda letnia, pogoda zimowa, dodatek Koty, dodatek Psy, dodatek Inne Zwierzątka i będzie dało się grać. :D
no i tym postem okrutnico dałaś kolejna nadzieję tysiącom fanów. Skoro dodadzą małe dzieci, to może i inne grupy wiekowe. ;)
Pisanie na fp polskiego EA nie ma sensu. Oni nie mają żadnego wpływu na to co robi centrala. Wiem, bo też pracuję w oddziale dużej firmy. Przychodzą tylko mailowe zarządzenia, że w tym tygodniu dzieje sie to i to albo procedura jest taka a taka. Nikt nie pyta się co my o tym sadzimy czy co o tym sądzą klienci.
no i tym postem okrutnico dałaś kolejna nadzieję tysiącom fanów. Skoro dodadzą małe dzieci, to może i inne grupy wiekowe. ;)
Pisanie na fp polskiego EA nie ma sensu. Oni nie mają żadnego wpływu na to co robi centrala. Wiem, bo też pracuję w oddziale dużej firmy. Przychodzą tylko mailowe zarządzenia, że w tym tygodniu dzieje sie to i to albo procedura jest taka a taka. Nikt nie pyta się co my o tym sadzimy czy co o tym sądzą klienci.
My mamy nadzieję, a oni dostaną nasze ciężko zarobione pieniądze. Bo tak serio, jakie dodatki w Store dobrze się sprzedawały? Nie przypadkiem te dla nastolatków (bo sporo osób z tej grupy wiekowej, to gracze TS) oraz te dla małych dzieci (to z kolei ze względy na osoby około 30, które zżyły się z serią)?
Na forum TS (http://forum.thesims3.com/jforum/forums/show/598.page) jest kilka tematów z petycjami o przywrócenie małych dzieci, basenów, również proponujące opóźnienie gry aby te elementy zostały uwzględnione w podstawie. Raczej to nic nie da, ale to nie jest tak, że to ludziom wisi i powiewa.
Odnośnie płynnego przechodzenia z jednej grupy wiekowej do drugiej, to gdzieś czytałam, że tego nie będzie. A w ogóle jakie grupy wiekowe pojawią się w czwórce, bo chyba nie do końca rozumiem? Ta ikonka małego Sima trzymającego baloniki to ikonka dziecka w wieku szkolnym, tak? Dalej jest ikonka młodszego nastolatka, potem starszego - takiego który kończy szkołę średnią, potem dorosły i senior? No i poza CAS-em jest jeszcze niemowlę.
Odnośnie płynnego przechodzenia z jednej grupy wiekowej do drugiej, to gdzieś czytałam, że tego nie będzie. A w ogóle jakie grupy wiekowe pojawią się w czwórce, bo chyba nie do końca rozumiem? Ta ikonka małego Sima trzymającego baloniki to ikonka dziecka w wieku szkolnym, tak? Dalej jest ikonka młodszego nastolatka, potem starszego - takiego który kończy szkołę średnią, potem dorosły i senior?
baloniki to dziecko, potem jest sim z plecakiem - to starszy nastolatek (to dziwne novum), potem masz młodego dorosłego, dorosłego oraz starszego (http://ts4news.com/post/89886238677/no-toddlers-in-the-sims-4).
Ha, ha! To gdzie młodszy nastolatek, skoro od razu po etapie dziecka jest starszy nastolatek? Dziwne, dziwne. Dzięki za wyjaśnienie, bo z tym EA to niczego nie można być już pewnym. :)
Ha, ha! To gdzie młodszy nastolatek, skoro od razu po etapie dziecka jest starszy nastolatek? Dziwne, dziwne. Dzięki za wyjaśnienie, bo z tym EA to niczego nie można być już pewnym. :)
młodszy nastolatek pewnie się pojawi, w którymś dodatku albo wcale. :)
Można to interpretować tak:
a) Maxis miał za mało czasu, więc aby zdążyć z premierą wzrost nastolatków jest taki sam, jak dorosłych, dzięki czemu animacje są takie same oraz ciuchy sa takie same. Nie trzeba nic modelować, bo wszystko od razu pasuje.
b) w planach jest dodatek, gdzie pojawi się dodatkowa grupa wiekowa, z nowymi animacjami, ciuchami, zachowaniami.
W tym momencie nastolatkowie nie są w żaden sposób wyjątkowi.
W trailerach udostępnianych do tej pory widzieliśmy masę simów, wychodzi na to, że część z nich to nastolatkowie. Tylko jak ich odróżnić?
Wiecie co? Ja już nawet się nie cieszę na duży wybór ubrań i fryzur w podstawie, bo może ten duży wybór wynika z tego, że już żadne inne ciuchy i akcesoria nie pojawią się w dodatkach. Twórcy tak okrajają, że niewiele rzeczy mnie zaskoczy. :p Oby rozgrywka była tak dobra jak CAS, to wtedy wyciszę się ze swoją krytyką, ale że nie pokazują nam zbyt wiele z gry poza trybem tworzenia Sima, to może jest on jedyną atrakcją. :)
Mój zapał do czwórki gaśnie z każdym Waszym postem. Smuci mnie, że na tak uparagnione rzeczy trzeba będzie czekać latami, aż łaskawie wydadzą jakiś ciekawy dodatek, którego do tej pory w trójce nie było.
Master of Disaster
26.06.2014, 20:01
Gdzieś przeczytałam, że jeden z producentów czwórki stwierdził, że małych dzieci nie będzie w podstawie, bo... za dużo z tym roboty (http://i.imgur.com/XohqJyX.jpg).
CO ZA PAZERNE LENIE! Oni chyba kolejny raz (http://www.cdaction.pl/news-31909/zlota-kupa-przyznana-ea-ponownie-najgorsza-firma-ameryki.html) chcą dostać nagrodę Złotej Kupy (http://g4g.pl/pl/ea-wygralo-zlota-kupe), za przeproszeniem.
No jak to, Searle :) Przecież będą emocje i można się pobawić w ubierankę w CAS-ie... :p
Ciuchy pewnie dochodzić będą, trochę pofantazjowałam, ale formuła dodatków ulegnie kompletnej zmianie i ze 100 % pewnością mogę powiedzieć, że będzie polegała na jeszcze większym rozdrabnianiu się. Ale co tam dodatki, ciekawe jak to będzie z podstawą. :) Jak już mówiłam, oby rozgrywka była tak dobra jak kreator tworzenia Simów, który tak twórcy wszędzie pokazują. Ciekawe czemu równie chętnie nie pokazują rozrywki?
anie_1981
26.06.2014, 20:22
Jak wyszła podstawka trójki i zobaczyłam jak mało jest rzeczy w katalogu kupowania, to byłam pewna, że coś musiało się źle zainstalować, przecież to niemożliwe, że jest tylko tyle mebelków i innych dupereli... Pomyślałam sobie wtedy, że już bardziej okroić podstawy się chyba nie da... A tu proszę, pomyliłam się... Jak się nie da, jak się da!? EA wszystko potrafi!
ktoś ładnie ujął, że plusem tych nowych zmian jest to, że małe dzieci nie będą mogły się utopić w basenie. :D
Mroczny Pan Skromności
26.06.2014, 20:45
I tak nie mogły, więc to jednak żaden plus :<
potwierdzono, że nie będzie prywatnych szkół ani piwnic w podstawie.
http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/759661.page
anie_1981
26.06.2014, 21:41
Lol, to się robi coraz ciekawsze :P
Jest całe mnóstwo opcji, dla których warto kupić tą grę, tylko nie dla każdego są tak samo ciekawe. Widocznie dla Ciebie nie i chyba nic nie da się na to poradzić. Co do reszty rozgrywki, skąd wiesz, że jest zmarnowana? Nie pokazali nam jeszcze rozgrywki.
Taaak? A wymień mi opcje zapowiedziane przez twórców, dla których warto kupić grę? ;> Przecież z większości zrezygnowali. Stany emocjonalne? W porównaniu z tym co zabrali to jest ziarenko. Ciekawy CAS? Przyznaję, że CAS jest świetny, ale nie będę kupował gry tylko dla tego narzędzia. I nie twierdzę, że w ogóle jej nie kupię - zaczekam aż dodadzą opcje, które być powinny czyli głównie małe dzieci. Wtedy i tak zapłacę za grę mniej bo w dniu premiery kosztuje więcej (kupiłbym chętnie, gdyby nie to, że będzie tak okrojona).
Kerbi, małe dzieci [...] Mają sporo interakcji, a dzięki dodatkom płytowym i Store można je zabierać na spacery w wózku, sadzać na sprężynowym jeźdźcu, moczyć je na brzegu oceanu, mają też chodzik i kojec ze Store.
No tak, ale sama zauważyłaś, że wszystkie te fajne rzeczy dochodzą albo w dodatkach, albo w Store ;) Dlatego dla mnie większy sens ma udostępnienie tego wszystkiego razem, a nie żeby dziaciaczki nudziły się aż do czasu, gdy wydadzą jakiś dodatek z rozrywką dla nich.
A to, że nie wszystko da się upchnąć do podstawki to bujda, czemu dało się umieścić małe dzieci i baseny w podstawce TS2 i TS3, a w TS4 nie? To bez sensu.
Nie, to nie jest tak, że się nie dało. Po prostu zamiast powielać te same schematy, twórcy postanowili stworzyć zupełnie nową podstawę dla kolejnej serii. To nie skreśla dodania rzeczy z poprzedniczek w przyszłości. Moim zdaniem rozpoczęcie gry od czegoś nowego, czego jeszcze w Simach nie było, jest o wiele bardziej ciekawe, niż "odkrywanie" za każdym razem tego samego i oczekiwanie na jakiś dodatek, który wprowadzi jakąkolwiek nowość.
Nie rozumiem jak można podchodzić tak lekko do zabrania czegoś, co było w grze od 10 lat (a jeśli chodzi o baseny od 14 lat). To są jednak podstawy.
Przecież to jest gra komputerowa, więc jak mam do tego podchodzić? Podchodzę do tego lekko, bo najgorsze co może dla mnie z tego wyniknąć, to brak nowej odsłony gry na mojej półce. Nic strasznego, przykre, ale nie straszne.
Ja z kolei nie rozumiem, jak można tak bardzo to przeżywać, jak niektóre osoby (nie mam na myśli nikogo konkretnie). Przecież to nic nie da, przecież nie wpłynie to w żaden sposób na zawartość podstawy.
Taaak? A wymień mi opcje zapowiedziane przez twórców, dla których warto kupić grę?
Daruj, ale szkoda mi czasu, żeby wypisywać wszystko co do tej pory było o grze powiedziane, po to, żebyś stwierdził, że to dla Ciebie nie ma znaczenia.
Tu na forum (zapewne nie tylko na tym), możesz zauważyć, że są ludzie, którym gra się podoba. Nie jest więc tak, że cały świat jest tak niezadowolony, jak Ci się wydaje.
Aczkolwiek na świecie faktycznie roznoszą się fale ogólnego zniesmaczenia
@up mnie w sumie ostatecznie obrzydziło to, że tych basenów nie będzie i nie są one mi nawet specjalnie do szczęścia potrzebne, ale pewnie wydadzą jakieś akcesoria za 60 zł gdzie rzucą basen i drabinkę i będą oczekiwali że wszyscy padniemy z zachwytu.
anie_1981
27.06.2014, 09:42
O to od samego początku chodzi... nie o to, że czegoś nie ma i nie będzie w ogóle, tylko o to, że podstawowe rzeczy nie znajdą się w podstawce, tylko dojdą w dodatkach, za dodatkowe pieniądze.
Daruj, ale szkoda mi czasu, żeby wypisywać wszystko co do tej pory było o grze powiedziane, po to, żebyś stwierdził, że to dla Ciebie nie ma znaczenia.
Tu na forum (zapewne nie tylko na tym), możesz zauważyć, że są ludzie, którym gra się podoba. Nie jest więc tak, że cały świat jest tak niezadowolony, jak Ci się wydaje.
Przede wszystkim nie chcę, żebyś pisała do mnie w ten sposób bo wyrażam swoje zdanie, a Ty usilnie próbujesz wszystkim wmówić, że gra jest świetna i nie powinniśmy narzekać.
Po drugie ja sam jeszcze przed E3 wychwalałem grę pod niebiosa, więc moje niezadowolenie nie jest wzięte znikąd. I tak, wielu graczy nie jest oburzona tym co dotychczas pokazali, ale jak zobaczysz fanpage simsów na fb czy komentarze pod blogiem producentów to zobaczysz, że większość tych, którzy nie narzekają to jeszcze dzieci i dla nich takie rzeczy pewnie mają mniejsze znaczenie. Ci starsi w większości piszą nieprzychylne komentarze, które ostatnio były regularnie usuwane nawet bo EA stwierdziło, że są obrażające. Ja mam 23 lata i pewnie jestem jednym z najstarszych facetów przyznających się do gry w The Sims :P I patrzę na czwórkę inaczej niż dzieciaczki, również biorąc pod uwagę poprzednie generacje Simsów (a gram od czasów jedynki). Wiem, że gra skierowana jest głównie do młodszych odbiorców, ale nadal ogrom jej fanów stanowią dorośli lub osoby już dawno po 13 roku życia. I to oni głównie kontaktują się z twórcami na ich profilach, to oni tworzą mody, dodatkową zawartość, wspierają grę z zewnątrz itd. A jednym słowem EA nasikało na nas, tych starszych fanów, bo nie wątpię że dzieci nie zwrócą większej uwagi na braki.
Przecież to jest gra komputerowa, więc jak mam do tego podchodzić? Podchodzę do tego lekko, bo najgorsze co może dla mnie z tego wyniknąć, to brak nowej odsłony gry na mojej półce. Nic strasznego, przykre, ale nie straszne.
Ja z kolei nie rozumiem, jak można tak bardzo to przeżywać, jak niektóre osoby (nie mam na myśli nikogo konkretnie). Przecież to nic nie da, przecież nie wpłynie to w żaden sposób na zawartość podstawy.
nie chodzi o lament i depresję, ale o jakieś zażenowanie takim stanem rzeczy. Przecież to też Twoje pieniądze - w TS3 (w podstawie) dostałaś więcej opcji za podobną cenę.
Owszem, CAS jest rewelacyjny, budowanie zapowiada się super, ale to nie jest rozgrywka. To są narzędzia - robisz sima, budujesz mu dom, a potem możesz grać "w życie". A tutaj to życie jest podzielone na kawałki i to za kolejne opłaty. Wcześniej sama symulacja, może i niepełna, ale była od początku do końca w podstawce.
Nie chodzi o to aby Cię przekonywać, bo sama uważam, że gra będzie ok i po wydaniu kilku dodatków będzie prawdopodobnie bardzo grywalna. No, ale sama podstawka... Co nam zostało? CAS, budowanie i emocje, pewnie nowe animacje - miło na nie popatrzeć, ale to tyle. Serio, nic więcej. Świat został zamknięty, parceli wg twórców nie będzie za wiele, nie ma CASta, nie ma koła kolorów, nie ma basenów, małych dzieci, aut ("no comments" znaczy to samo, co poprzednie "no comments"). Zostawili nam zbieractwo (chociaż... parę miesięcy temu twierdzili, że zostają wszystkie grupy wiekowe, więc może np. kłamią?).
anie_1981
27.06.2014, 12:09
A ten filmik był, czy nie?
http://www.youtube.com/watch?v=DtPdobUT-_o
adamo030
27.06.2014, 14:24
Absolem, ja mam 22 lata, więc nie jesteś sam :D trzeba poczekać do premiery i tyle.
Przede wszystkim nie chcę, żebyś pisała do mnie w ten sposób bo wyrażam swoje zdanie, a Ty usilnie próbujesz wszystkim wmówić, że gra jest świetna i nie powinniśmy narzekać.
W ogóle chyba nie rozumiesz sensu moich wypowiedzi. Nikomu nie narzucam swojego zdania, bo nie mam w tym żadnego celu. Jest mi kompletnie obojętne czy Ty, czy ktokolwiek inny grę kupi czy nie, więc nie mam potrzeby "wmawiać" komukolwiek czegokolwiek.
To, że nie chce mi się na Twoje życzenie tracić czasu na wypisywanie tego co już było pisane w tym temacie i w temacie z newsami, to chyba nie zbrodnia, prawda?
A może masz na myśli to, że nie poddaję się ogólnej rozpaczy z powodu braku basenów i małych dzieci w podstawie? Jeśli tak, to przyznaję się :P
Nevada byłam zaskoczona tak samo jak wszyscy brakami w podstawie, pisałam nawet, że też wolałabym, żeby to wszystko było, ale do zażenowania mi bardzo daleko. Zaczęli doić z Nas ile się da od dnia wydania TS3 i być może wszystkie uczucia dziś towarzyszące większości osób, mi towarzyszyły wtedy, a dziś mnie to po prostu nie zaskoczyło i nie zdziwiło. Każdy dodatek okrojony był z obiektów do granic możliwości (poprawiło się chyba dopiero przy NzTŚ), a mnóstwo obiektów pakowali do Store i kazali sobie za nie dodatkowo płacić. W podstawie czwórki ma podobno być więcej obiektów i mam nadzieję, że to prawda.
Co do rozgrywki nie wiemy jeszcze jaka będzie, bo jej nam nie pokazali. Jak pokażą i nie będzie mi się podobała, to wierz mi, że nie wydam na tą grę ciężko zarobionych pieniędzy :)
----------------------------------
W TS4 będzie kariera komika.
I jest nowy awatar: http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2014/06/14537671913_bf757851e4.jpg
anie_1981
27.06.2014, 18:09
Ta kobitka z avka średnio mi się podoba, coś mi nie pasuje w kolorze jej skóry, nie wiem, jakiś taki "niezdrowy" mi się wydaje... Może dali jej taki makijaż...
Zwykła blada twarz, czego chcesz. Podobny widok mam w lustrze na codzień więc imo bardzo naturalnie. :P Mnie tam bardziej irytuje to jak się szczerzy. Srsly, nie wiem co twórcy simsów mają z tą miną. Brwi na czubku głowy i uśmiech a'la Ed (http://eonline.pl/upload/galleries/plakat_ed-edd-i-eddy-1999_144746_800_600.jpg) wcale nie jest ani fajny ani realistyczny.
... i uśmiech a'la Ed (http://eonline.pl/upload/galleries/plakat_ed-edd-i-eddy-1999_144746_800_600.jpg) wcale nie jest ani fajny ani realistyczny.
No wiesz ... Ed jest taki uroczy ;P
Zapomniałam napisać, że to awatar SimGuruJill. Jakieś tam podobieństwo jest, jak się dobrze przyjrzeć, ale nie uderzające. Pewnie nie jest łatwo zrobić siebie nawet z takim kreatorem.
anie_1981
27.06.2014, 18:23
Może ktoś inny ją robił. Albo miała lustro na biurku. Samemu trudno ocenić samego siebie... A może minimalnie "poprawię" nosek... :P
http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/759988.page
w grze nie będzie Tragicznego Clowna ani Towarzyskiego króliczka (czy jak się te postacie nazywały po polsku. ;) ).
Królewicz Grudkowego Kosmosu
27.06.2014, 21:43
Ja ani trochę nie będę, za nimi tęsknił, bo nic do gry nie wprowadzali/nie zmieniali.
Po prostu byli, nic szczególnego.
W dawniejszych postach była wzmianka o możliwości karmieniu piersią i nie wiem czy wyjaśniliście to sobie, ale ma nie być niemowląt i berbeci.
unnormaly
27.06.2014, 22:50
to co oni będą małe dzieci rodzic od razu? ;p miało nie był tylko małych dzieci, chyba że cos się zmieniło, ale no wątpię, to by była już przesada.
Kędziorek
27.06.2014, 22:59
W dawniejszych postach była wzmianka o możliwości karmieniu piersią i nie wiem czy wyjaśniliście to sobie, ale ma nie być niemowląt i berbeci.
Niby czemu ma nie być niemowląt? Skoro będzie karmienie piersią to chyba oczywiste, że niemowlęta będą. A małe dzieci dojdą w dodatku bodajże.
octavessens
28.06.2014, 00:17
Brak tragic clowna i social bunnyego jest mi równie bolesny co chwasty na trawniku sąsiadki. Naprawdę nie muszą ślepo kserować całej dwójki i każdego szczegółu, zwłaszcza, że mnie irytowali. Widzę, że brak małych dzieci jest kontrowersyjnym newsem, no ale wybaczcie - twórcy też są ludźmi i też mają określone godziny pracy, skoro dopracowali niemowlaki i inne grupy to trudno, aby stawali na rzęsach i wychodzili z siebie by cudem w nadgodzinach dodać małe dzieci. Wolę, aby małe dzieci zostały dopracowane i dodane w dodatku( który i tak zostanie stworzony oraz kupiony przez miliony), aniżeli na szybce dali byle jak zrobione. Widocznie praca nad nową odsłoną, zajęła tak wiele czasu i dopracowanie nowości, że zwyczajnie czasu i środków na coś zabrakło. Grą i tak jestem zachwycony i czekam na 4 wrzesień :)
Simy są różnorodne, dopracowane, grafika, CAS i narzędzie budowania świetne.
Najważniejsze by podstawka była dopracowana, bo dupiatej podstawy, żadne dodatki nie uratują co udowadnia S3. A nowy avatar wspaniały, podobienstwo uderzające! nara basenom
aby stawali na rzęsach
A właśnie, a czy w TS4 simowie mają jakieś porządne rzęsy? Coś mi się wydaje, że nie. Już nawet w TS3 mieli porządne rzęsy, a tutaj? Czarny, kartonowy polygon. Fuj.
EDIT: lol http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/759776.page
W linku podanym przez Caesum jest napisane, że ta lista dodatków została potwierdzona przez któregoś z Sim Guru, ale myślalam, że nie mogą oni ujawniać zbyt wielu informacji o rozszerzeniach. W każdym razie jeśli w dodatku "Nocne Życie" miałoby nie być randek, wampirów czy kręgielni to co to w ogole byłby za dodatek?! "Zwierzaki"- można mieć psa, kota i rybki (gdzie pozostałe zwierzęta?!), a kotów i psów nie można nawet rozmnażać?! No po prostu świetnie! W dodatku "Wakacje" nie byłoby nowych otoczeń tylko Simy podróżowałyby między dotychczas dostępnymi światami w ramach wakacji... itd. Nie wierzę, żeby tak miały wygladać rozszerzenia do czwórki, ale jeśli to info by się potwierdziło to oczywiście nie kupię gry. Ten opis dodatków jest niepoważny.
Ten opis dodatków jest niepoważny... Bo jest nieprawdziwy. :P Ktoś tylko trollował. Nawet EA nie jest takie głupie, żeby zrobić cały oddzielny dodatek poświęcony... krzesłom. A może?
Ha, ha jeszcze się zdziwimy i się parę rzeczy potwierdzi z tego, co wymyślił ktoś na tamtym forum. Seria Simów się stacza coraz bardziej. :(
anie_1981
28.06.2014, 09:56
Z tym linkiem od Caesum, to chyba faktycznie jest to bujda... Po prostu ludzie się mocno wzburzyli brakiem małych dzieci, i brakiem basenów niektórzy też, więc zaczynają już pisać takie sarkastyczne listy dodatków. No cóż, EA sobie zasłużyło... Nie zdziwię się, jeśli znowu dostaną złotą kupę...
octavessens
28.06.2014, 10:20
rzęsy to rzeczywiście jak dla mnie minus, bo są mało seksowne i kobiece i zastanawiam się czy nie będzie mi to przeszkadzało w stworzeniu simki takiej jaką chce - s3 suwak długości rzęs daję na maksa, a i tak to dla mnie mało.
No, ale na avatarach guru wygląda to całkiem ładnie :) JEST NADZIEJA, ŻE SKORO, MAJĄ UKOŃCZONE TYLKO 97% PROCENT GRY TO W TYCH 3 PROCENTACH PLANUJĄ POPRAWIĆ WYGLĄD RZĘS
Nowy awatar (SimGuruJim):
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2014/06/14544996243_7b9fc9fc7d_o.jpg
(źródło: Dotsim)
--------------------------------------------
Co do rzęs, są jakie są, ale trzeba przyznać, że pasują do włosów.
Co do małych dzieci i tego, że nauczanie ich chodzenia, mówienia i kupkowania do nocnika nic nie daje na przyszłość, więc jest to nudny wiek, nie różniący się od niemowlaka...
Tak się składa w TS3 (oprócz tego, że jak dzieciaka podstawowych rzeczy nauczysz, to cechy wybierzesz) może nastolatek, dorosły i emeryt czytać książki. Moje dzieci, w wieku szkolnym, jak pierwszy raz złapią za pędzel, to z miejsca mają np. 3 poziom umiejętności. Siądą do pisania książek - 5 poziom. I jest to wyjaśnione tym, że to dlatego iż "przeczytały tyle książek w dzieciństwie". Poza tym mamy takie urządzenia jak ksylofon (umiejętności muzyczne) i układankę z klockami (logika). Mogą też się bawić przy stoliku z klockami (majsterkowanie). I wymieniłam tu TYLKO rzeczy, które są w podstawce, bo jak inni użytkownicy wspominali - jest kojec uczący charyzmy i logiki(?) oraz mnóstwo interakcji, które dochodziły z dodatkami (np. taplanie się w oceanie), więc powtarzać nie będę.
Podsumowując - jak się postarasz, to dziecko, idąc do szkoły, będzie miało komplet kilku umiejętności odblokowanych. Trzeba tylko przedłużyć ten czas małego dziecka, bo inaczej wszystkiego nie zdążysz przeczytać.
Obawiam się poza tym, że informacja "niemowlaki będą miały nogi" oznacza tyle, że nie będą tak zmumifikowane jak w trójce, tylko jak inna użytkowniczka wspomniała - będą majtać nóżkami jak w dwójce. Więc może się okazać, że niemowlaki nie zastąpią małego dziecka. Fajne będzie rozdrobnienie wieku Sima na pomniejsze etapy (niemowlak, małe i duże dziecko, młody i stary nastolatek, młody i dorosły oraz emeryt), kończące/zaczynające się czymś charakterystycznym, ale szkoda, że tego nie będzie w podstawce... A może i w dodatkach niekoniecznie się pojawi (bo skoro nastolatek jest, to po co robić drugiego nastolatka?).
Ja bym z chęcią zobaczyła dodatkowy wiek, np. między dzieckiem szkolnym, a nastolatkiem, dziecko (no dobra, młodzież) idące do gimnazjum. Nastolatek byłby wtedy licealistą.
Trzeba zwołać chętnych, wolontariackich programistów z całego świata, co by własne Simsy napisać :D
Dla mnie te włosy są naprawdę dziwne, jak złożone z jakiś pasm ulepionych z plasteliny:D Za to zęby mi się podobają, wydają mi się naprawdę spoko. A rzęs jak nie było tak nie ma:D Wątpie żeby to poprawili:)
Pewnie nie poprawią rzęs i chyba dobrze. Gdyby zrobili rzęsy jak w trójce, nie pasowałyby do włosów i w ogóle do wyglądu tych simów.
Fajne będzie rozdrobnienie wieku Sima na pomniejsze etapy (niemowlak, małe i duże dziecko, młody i stary nastolatek, młody i dorosły oraz emeryt), kończące/zaczynające się czymś charakterystycznym, ale szkoda, że tego nie będzie w podstawce...
To byłoby świetne. O młodym nastolatku coś mówili, ale skąd wiesz o pozostałych grupach?
Gdyby faktycznie zrobili młodszych i starszych nastolatków, nabrałaby sensu to, że obecni nastolatkowie są tego samego wzrostu co dorośli. Wczoraj patrzyłam na moją piętnastoletnią kuzynkę i nie była niższa od żadnej z pięciu dorosłych osób w pokoju :P
Rzesy w czworce sa podobne do tych z dwojki, a wiec sa to proste kreski, nie jest tak, ze kazdy wlosek jest widoczny osobno. Do komiksowego stylu Simow to jak najbardziej pasuje, postaci sa ladne. Nigdy by mi nie przyszlo do glowy, zeby skupiac sie na rzesach Sima. :D W tych kilku procent, ktore dopracowuja tworcy, na pewno nie beda koncentrowac sie na zmianie rzes. Zostana juz takie, by pasowaly do ogolnie kreskowkowego wygladu postaci. Nowy avatar jest calkiem spoko, ale pokazuja nam tylko CAS i avatary. To juz nudne. Nie moge przebolec, ze az cztery grupy wiekowe beda miec ten sam wzrost i te same ubrania do wyboru, zero indywidualnosci. Na razie nie bede juz sledzic newsow, bo tak sie po prostu nie robi z graczami. Wszedzie tylko ten CAS i CAS. Ech...
anie_1981
28.06.2014, 10:45
Włosy mi się kojarzą z plastikowymi włosami Kenów (męska lalka Barbie). Nie wiem jak to jest teraz, ale miałam Kena jako dziecko i to nie były włosy, tylko taka plastikowa narośl na głowie, formalnie nazywana "włosami" :P I tak teraz wyglądają lepiej niż na pierwszych screenach.
eris234 pokazują ciągle CAS, bo muszą coś zostawić na później. Jest jeszcze trochę czasu do premiery i muszą stopniować informacje, żeby im ich wystarczyło do września. Przecież muszą czymś podsycać ciekawość graczy ;P
Ale fakt, że bardzo dużo tego CASa i Ja też wyczekuję już nowych informacji. Myślałam, że dam radę nie śledzić newsów na temat gry, ale jednak nie dam rady :D
anie_1981, piszac ze wlosy przypominaja Ci wlosy Kena, powtarzasz tylko to, co ja juz dawno napisalam. Czworkowe Simy ogolnie wygladaja troche lalkowato, sa wygladzone, ale juz nie maja takiej woskowej cery no i nawet te wlosy juz sa troche poprawione. Mysle, ze w caloksztalcie Simy wygladaja ladniej niz trojkowe, mi tam akurat sie podobaja i juz nawet nie do konca fajne wlosy i zarost nie przeszkadzaja mi.
octavessens
28.06.2014, 11:01
@up zgadzam się! czwórkowe simy w całokształcie są przepiękne wg mnie, nie mogę się napatrzeć na dwa ostatnie avatary. Mimo tego, że na początku mi się nie podobały to już rozumiem wizję twórców i jestem na tak.
Co do małych dzieci i tego, że nauczanie ich chodzenia, mówienia i kupkowania do nocnika nic nie daje na przyszłość, więc jest to nudny wiek, nie różniący się od niemowlaka...
nic nie dający na przyszłość? Małe dzieci mogą zdobywać umiejętności. A umiejętności chyba dają coś na przyszłość.
Już nie wspominając, że małe dzieci mają jakąś ekspresję, animacje, które różnią je od niemowląt. Miło na nie popatrzeć (może na te w TS3 nie, bo są raczej nieładne).
Poza tym - zawsze lepiej mieć więcej opcji, niż mniej. Jak nie lubisz MD, to wiek ten pomijasz, ale zabieranie go z góry, również tym, którzy lubią takie zróżnicowanie, jest głupie.
Nevada polecam czytać całe wypowiedzi innych użytkowników, a nie wyrywać z kontekstu pojedyncze zdania.
Mam pytanie odnośnie limitu pięciu parcel w TS4. Ktoś pisał, że chodzi o parcele mieszkalne. Skąd pochodzą te informacje?
anie_1981
28.06.2014, 11:38
eris234, po nikim nie powtarzam, po prostu też tak myślę :P
Wygląd Simów z TS4 zdecydowanie pasuje do reszty otoczenia. Głupio by wyglądały realistyczne Simy w scenerii jak z Króla Lwa. Po prostu stwierdzam fakt, że włosy wyglądają jak wyglądają, a i tak teraz jest lepiej niż na początku. Skóra nadal jest nieco woskowa, ale już mniej niż na początku.
Nevada polecam czytać całe wypowiedzi innych użytkowników, a nie wyrywać z kontekstu pojedyncze zdania.
dziękuję za radę.
Pytałaś o te parcele mieszkalne. Przeczytaj sobie to: http://ts4news.com/post/88720813197/graham-nardone-clears-up-confusion-on-ts4-forums
Z kolejnych dobrych wiadomości. Nie będzie żadnych kosmitów, duchów, itd. w podstawie.
https://twitter.com/SimGuruGrant/status/482537801192189952
Z kolejnych dobrych wiadomości. Nie będzie żadnych kosmitów, duchów, itd. w podstawie.
Szkoda. W simsach zawsze lubiłam aspekty nadnaturalne, bo urozmaicają grę. Teraz pewnie trzeba będzie czekać na nie do n-tego dodatku.
anie_1981
28.06.2014, 11:58
To dobrze, że nie ma tych dziwacznych stworów, w TS3 jest tego o wiele za dużo. Oczywiście to moje zdanie. Ja nie przepadam za takimi magicznymi, nadnaturalnymi, czy paranormalnymi rzeczami...
Ja tam lubię nadnaturalne stwory i magiczne przedmioty, jednakże nie lubię w TS1-3 tego, że nie da się ich wykluczyć z normalnej rozgrywki. Czasem mam ochotę zrobić otoczenie w pełni naturalne, ale zielone czarownice latające po okolicy mi w tym przeszkadzają.
To dobrze, że nie ma tych dziwacznych stworów, w TS3 jest tego o wiele za dużo. Oczywiście to moje zdanie. Ja nie przepadam za takimi magicznymi, nadnaturalnymi, czy paranormalnymi rzeczami...
Jak dla mnie w ogóle mogło by ich nie być. Chciałabym taki prawdziwy symulator życia bez tych dziwnych urozmaiceń.
Mroczny Pan Skromności
28.06.2014, 13:16
Eee, ale to po co ta rakieta i w ogóle... Zresztą, kosmici kosmitami, ale nie dać duchów w podstawie to by było ostateczne samobójstwo dla tej gry. Wolę już zostać przy dwójce, przynajmniej za nią nie muszę już płacić a mam większość rzeczy, których potrzebuję.
Widze, ze pojawiaja sie coraz ciekawsze newsy (co nie znaczy, ze sa to dobre wiadomosci). Sadzilam, ze beda kosmici w podstawie bo nawet na jednym z filmikow jeden z Simow mial w chmurce mysl o kosmitach... No trudno, troche szkoda. Co do duchow, nigdy nie bylam ich wielka fanka, ale i tak jest mi troche zal, ze ich zabraknie. To pewnie kwestia przyzwyczajenia. Postaci nadnaturalne w dwojce nawet lubilam i fajne bylo, ze to tylko od gracza zalezalo ile i czy w ogole ich chce w miasteczku. W trojce podobno sasiedztwo bylo zapelnione niechcianymi wampirami czy wilkolakami, kiszka. Chcialabym magiczne elementy w grze, ale niech to beda subtelne akcenty, a nie zeby polowa miasta byla zdominowana przez postaci nadnaturalne. Bedzie od tego osobny dodatek to pewne, ale czy pojawia sie w nim tez duchy czy tworcy calkiem z nich zrezygnuja? Lepiej nie, ale to sie dopiero kiedys tam okaze.
Eee, ale to po co ta rakieta i w ogóle... Zresztą, kosmici kosmitami, ale nie dać duchów w podstawie to by było ostateczne samobójstwo dla tej gry. Wolę już zostać przy dwójce, przynajmniej za nią nie muszę już płacić a mam większość rzeczy, których potrzebuję.
przypuszczam, że rakieta działa jak Wehikuł czasu (?). Tzn. sim, wsiada, leci, pojawia się okno z tekstem, sim wraca, pojawia się kolejne okno i sim jest pełen EMOCJI.
Z pierwszego filmiku, w ktorym pojawili sie Andre, Ollie u Sophia wynika, ze rakieta to obiekt w ktorym Simy moga robic bara bara, bo gdy poruszeni namietnoscia Sophia i Ollie do niej weszli, to ta odleciala , a oni razem mogli tam spedzic ciekawe chwile. Wnetrza rakiety i tak widziec nie bedziemy. Ciekawe jakie jeszcze rakiwta bedzie miec opcje oprocz zapewniania Simom milosno- towarzyskiego uniesienia, bo jak juz niestety wiemy, z kosmitami nie bedzie miec nic wspolnego.
Szkoda, że nie będzie duchów. Sim po śmierci będzie już taki definitywnie martwy.
Za małymi dziećmi nigdy nie przepadałam, ale ich zupełny brak jest, delikatnie mówiąc, dziwny. Czy czegoś takiego nie było Średniowieczu?
anie_1981
28.06.2014, 14:21
Zgadza się, w Średniowieczu nie ma małych dzieci. Grałam jednak tak krótko, że nie wiem czy były nastolatki. W takim Średniowieczu nie specjalnie brakowało mi małych dzieci, ale w tradycyjnych Simsach chciałoby się mieć "tradycyjne opcje"...
Kędziorek
28.06.2014, 14:38
W Średniowieczu dzieci były jak w TS1 - tylko niemowlęta i dzieci w wieku szkolnym (wiem, że tam nie było szkoły, ale wiadomo o co chodzi). Dużo opcji z nimi nie było, ale tymi drugimi można się było trochę wysługiwać :D
Co do ostatnich newsów, to coraz mniej mnie ta odsłona do siebie przekonuje, a raczej coraz bardziej odpycha. Brak basenów i piwnic - ok, do szczęścia nie są mi potrzebne, brak małych dzieci - trudniej przełknąć, ale nie mamy pojęcia jakie będą niemowlęta, może będą bardziej rozbudowane i braku małych dzieci nawet nie zauważymy. Brak kosmitów - w trójce też nie było ich od razu, więc to nic, mniej cech charakteru - wielkie rozczarowanie, brak duchów - rany, z czego jeszcze okroją tę podstawkę? I za to każą później płacić 2 stówy? Litości..
Dlaczego używacie sformułowania "okrojona podstawa"? Jak mogą z czegokolwiek okroić grę, która jest nowa, której jeszcze nie było? Nigdy nie było powiedziane, że TS4 będzie dokładną kopią poprzedniczek. To jest nowa gra i to, że będzie inna, to moim zdaniem dobrze. Trójka różni się od dwójki i teraz mam dwie podobne, ale nie jednakowe gry. Tak samo będzie z TS4. Dodają do gry to co uważają, nie muszą kopiować wszystkiego z poprzednich serii. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Co do rakiety:
- Możemy zbudować rakietę i wyruszyć na kosmiczne przygody.
- Podczas podróży, Simowie mogą znaleźć: pieniądze, kosmiczne kamienie bądź przeróżne odłamki.
- Jeśli Sim posiada np. teleskop, będzie on mógł usłyszeć Simów z rakiety. Nie musi on lecieć z nimi.
Źródło: Dotsim
Kędziorek
28.06.2014, 15:02
Mówili od początku, że zamierzają się wzorować na poprzedniczkach. Jeśli nie mają zamiaru tego robić, to po co w ogóle było to gadanie? Gdyby od początku mówili, że TS4 to będzie coś innego i tak dalej, to bym nic nie mówiła. Ale poniekąd sami są sobie winni, że teraz wielu graczy się po prostu rozczarowało. Ja na przykład im więcej się o tej grze dowiaduję, tym mniejszą mam ochotę w nią zagrać, rozbudowany CAS, tryb budowania, mnie to zupełnie nie obchodzi, ponieważ ja zawsze stawiałam na rozgrywkę. Każdy miał i nadal ma inne wymagania wobec tej odsłony. Tobie to nie przeszkadza i ja to szanuję, ale dla mnie ta podstawa jest okrojona z tego, co moim zdaniem powinno być w tej grze (i nie twierdzę, że wszystko co wycięli musiało być niezbędne, bo takie baseny mi co najwyżej za dekoracje robiły), więc proszę Cię, żebyś również uszanowała moje zdanie. I tyle.
Dlaczego używacie sformułowania "okrojona podstawa"?
Ponieważ w każdej kolejnej części TS EA odbiera elementy rozgrywki, które były już w pierwszej części, żeby wsadzić je w dodatki albo zrobić zestawy w store, aby nabijać kolejne zera na koncie w banku. Smutne ale prawdziwe. Gdyby tak nie było zapewne EA by nie zgarniało dwa razy pod rząd Złotej Kupy.
Moim zdaniem wzorować się nie znaczy kopiować.
Już nie wiem jak mam pisać, bo jak tylko wyrażę opinię inną niż większość, to zaraz padają teksty, że wmawiam coś komuś, albo nie szanuję czyjegoś zdania itp.. Napisałam wyraźnie, że to jest moje zdanie, a zwrot "dlaczego" sugeruje, że chcę poznać opinie innych. Gdzie tu wyrazy braku poszanowania dla odczuć innych użytkowników?
Napiszę jeszcze raz: na forum wyrażam własne opinie, nie zależy mi, żeby wszyscy myśleli tak jak Ja, co nie znaczy, że we wszystkim mam się ze wszystkimi zgadzać. Z kolei to, że w czymś się z kimś nie zgadzam, nie znaczy, że nie szanuję jego zdania. To się nazywa dyskusja.
Mlecyk no ale właśnie w pierwszej części, czyli w innej grze. I Ja tak to właśnie traktuję, jako nową grę. Przyznaję Ci rację, jeśli idzie o dodatki, ale w poprzednich odsłonach gry też tak robili, tylko zabierali inne rzeczy.
Problem polega chyba na tym, że i w dwójce i w trójce było sporo tych samych elementów, które nagle wypadają z czwartej odsłony.
Druga sprawa to to, że jeszcze ponad pół roku temu Guru zapewniali, że powrócą wszystkie okresy życia sima. Rozczarowujące i tyle.
Trzeba poczekać na dodatki aby zagrać w coś, do czego się przywykło.
Ale nie bez powodu TS4 nazywa się The Sims 4, a nie inaczej, prawda? TS4 należy do tej samej serii co poprzedniczki. A skoro twórcy chcą tę serię kontynuować, to powinni ją rozwijać, a nie odwrotnie. Rozumiem, że mogli usunąć niektóre pierdółki, ale żeby nie dodawać jednej z grup wiekowych? Szczególnie, że chcą ją potem wprowadzić w dodatku czy nawet aktualizacji. Na moje oko, to po prostu chcą to wszystko zrobić na szybko i zagarnąć kasę, zamiast zrobić grę porządnie.
Ale nie bez powodu TS4 nazywa się The Sims 4, a nie inaczej, prawda? TS4 należy do tej samej serii co poprzedniczki. A skoro twórcy chcą tę serię kontynuować, to powinni ją rozwijać, a nie odwrotnie. Rozumiem, że mogli usunąć niektóre pierdółki, ale żeby nie dodawać jednej z grup wiekowych? Szczególnie, że chcą ją potem wprowadzić w dodatku czy nawet aktualizacji. Na moje oko, to po prostu chcą to wszystko zrobić na szybko i zagarnąć kasę, zamiast zrobić grę porządnie.
na porządnej grze zarobiliby tylko raz, a tak zarobią jakieś 10x. A my i tak to kupimy. Co zrobić.
Przy TS5 zaproponują Simy w tekturowym pudełku z adnotacją, że aby to uruchomić trzeba kupić jeszcze dodatek. ;)
Mlecyk Ja widzę to odwrotnie, że chcą zrobić grę porządnie i właśnie dlatego wolą nie dać pewnych rzeczy w podstawie, żeby móc je lepiej dopracować. I dla Mnie to jest lepsze, niż mieliby znów wydać grę tak niedopracowaną jak TS3. Mają świadomość jak trójka jest niedopracowana i mam nadzieję, że robią wszystko, żeby takiego błędu już nie powtórzyć.
Nowy filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=mXJ-O8OFDhI
Mroczny Pan Skromności
28.06.2014, 15:49
A klucz do instalacji będzie sprzedawany oddzielnie :P
Właśnie na tym polega problem - ludzi za dużo wybaczają EA i oni wiedzą, że mogą sobie pozwolić na takie chamskie zagrywki. Zamiast ich tłumaczyć, że mieli za mało czasu, spójrzcie prawdzie w oczy - oni są po prosyu leniwi. Jakby nie robili tysiąca zdjęć w CASie chwaląc się jaki to on jest osom i emejzing to by czasu wystarczyło. I na małe dzieci, i na baseny, i na kosmitów.
Poza tym każda sensowna firma po klapie próbuje się jakoś podnieść i zyskać w oczach fanów. Wtedy nie żałują ani czasu ani pieniędzy, po prostu robią grywalny tytuł, który znowu przyciągnie graczy. EA popełniło TS3 i Simcity 5, ale najwyraźniej niczego się nie nauczyło. Jak dla mnie TS4 to będzie pewnie taka "ArcaniA" tej serii. Wcześniej było źle, naobiecują niewiadomo czego, a potem będzie jeszcze gorzej. Tylko że EA, w przeciwieństwie do JoWood, nie poczuje skutków swoich poczynań.
Irbis, gdyby chcieli wszystko dopracować, to nie spieszyliby się tak z premierą. A rzeczy, o których mówisz albo nigdy w TS4 nie wylądują, albo wcisną je w jakieś dodatki/akcesoria/store. Zgadzam się z Laseczką, oni po prostu są za leniwi i zbyt pazerni, żeby zrobić dobrze tę grę.
LaseeeeczkaXD145643 myślę, że oni mają specjalnych ludzi do robienia zdjęć w CASie ;P
Naprawdę wierzysz w to, że nie dodają tych rzeczy w podstawie z powodu lenistwa? Jak to widzisz? Ludzie idą do pracy i grają w kółko i krzyżyk zamiast pracować? ;P
Mlecyk, że pazerni, to się zgadzam. Wiemy to nie od dziś.
W filmiku właściwie nic nowego nie pokazali, poza maszyną do robienia ciastek.
Edycja: Jeszcze sima, który robi pompki, a starsza pani chyba umarła od porażenia prądem i jeszcze sim bawiący się w wannie. Czyli jednak coś nowego pokazali :D
Czy simki w spódniczkach w kratkę są w szkole?
Mroczny Pan Skromności
28.06.2014, 16:04
No, mniej więcej tak to widzę. W każdym razie takie mam wrażenie kiedy czytam wypowiedzi simgurów na temat czegoś czego nie zrobili. "Dodanie simów w podstawie kosztowałoby naszych animatorów bardzo dużo pracy".
Jak to widzisz? Ludzie idą do pracy i grają w kółko i krzyżyk zamiast pracować? ;P
Ja widzę to tak: idą pracy, najpierw grają w pokera, potem idą na lunch, następnie wracają na stanowiska, układają pasjansa, w międzyczasie strelają sobie selfie i przeglądają facebooka, idą na obiad, a na końcu zwalają całą winę za niezrobioną robotę na maxisa ;)
Dobra, mały offtop.
Filmik rzeczywiście niewiele wnosi. Ale przynajmniej dowiedziałam się, że nadal będzie śmierć przez porażenie prądem. Tego przynajmniej nie wycięli.
Laseczko, Simguru mają zapewne dokładnie podane przez EA, co mogą powiedzieć, a czego nie i tego się trzymają. Jeżeli ktoś spyta się ich o coś, czego nie ma, albo o czym nie mogą mówić, to piszą jakiś bullshit i tyle. Na tym koniec własnej inicjatywy ze strony The Sims Studio. Założę się, że budżet i czas na wykonanie TS4 są śmiesznie małe, podczas gdy lwia część kasy EA idzie na ich zbędnie agresywny marketing, który i tak w niczym nie pomaga.
octavessens
28.06.2014, 16:14
http://www.youtube.com/watch?v=Gcu3eemuj10
1. Otwarta szkoła, a nie królicza nora, cukiernia jak myślę, również :)
2. Woda chlapiąca z mopa i mokra podłoga.
3. spadające płatki kwiatów czy coś w tym stylu (scena, gdy astronom naprawia rakietę)
http://pl.************/view.php?pic=2dqm1vn&s=8 SLICZNA BIELIZNA
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2014/06/BrOYf53IcAAeiAp.png
Podpis głosi "Bądź Sobą w TS4" a na renderze widzimy, niemowlaka i dwie pary homoseksualne :)
octavessens kilka postów wyżej dodałam link właśnie do tego filmiku :)
Po kolejnym obejrzeniu filmiku zauważyłam sporo ciekawych obiektów, jak np. wieszak z kapeluszem, wieszak z patelniami, kuchenki opalane drzewem, tablicę, która wygląda jak tablica do zapisywania dania dnia w restauracjach, tablicę z wypisanym menu (kawiarni lub cukierni), półeczka na buty, bańkę jakby na mleko, półeczki na ścianie, półki barowe oraz mnóstwo drobnych dekoracji i naprawdę ładnych mebli. Zauważyłam sporo mebli w takim wiejskim stylu i bardzo mnie to cieszy :D
Ja już chcę w to grać :hihi:
Edycja: Śliczne simowe bobo z nóżkami :D
A dzieciak trzyma zabawkę, podobną do takich jakie były w czasach mojego dzieciństwa :)
octavessens
28.06.2014, 16:29
octavessens kilka postów wyżej dodałam link właśnie do tego filmiku :)
Po kolejnym obejrzeniu filmiku zauważyłam sporo ciekawych obiektów, jak np. wieszak z kapeluszem, wieszak z patelniami, kuchenki opalane drzewem, tablicę, która wygląda jak tablica do zapisywania dania dnia w restauracjach, tablicę z wypisanym menu (kawiarni lub cukierni), półeczka na buty, bańkę jakby na mleko, półeczki na ścianie, półki barowe oraz mnóstwo drobnych dekoracji i naprawdę ładnych mebli. Zauważyłam sporo mebli w takim wiejskim stylu i bardzo mnie to cieszy :D
Ja już chcę w to grać :hihi:
Edycja: Śliczne simowe bobo z nóżkami :D
Dokładnie - cieszą mnie takie mebelki, bo uwielbiam typowe domy z wieszakami na płaszcze i stojakami na buty etc.
A niemowlak śliczny <3
simka334player
28.06.2014, 16:59
He-llo wszystkim!
No więc przebrnęłam przez ponad 20 stron postów. I znowu nasuwa mi się uwaga którą już powtarzałam na forum.
Komentarze wydają się dotyczyć gry ,w którą grano przez wiele dni i nocy, a nie tych kilku przeczących sobie nieraz informacji , kilku filmików i zdjęć.
Ja mam zamiar kupić tę grę, pograć sama i zadecydować czy mi się podoba czy nie.
Sądząc po komentarzach to wielu forumowiczów nie będzie grało w TS4(??!!) . No worries, me dears! Ja zagram i wszystko wam opowiem!
No dobra, żarty na bok.
Dla mnie TS4 to nowa gra i oczekuję ( albo raczej dopuszczam do siebie możliwość ) czegoś nowego. Naturalnie w granicach tytułu. Kupując tę grę nie oczekuję prucia flaków, walki na śmierć i życie oraz ciosów sztyletem w plecy. Przecież to simsy. I gra. Jeżeli mi się gra nie podoba to w nią nie gram i nie obwiniam twórców że mi się nie podoba.
Mogłabym tu wymienić kilka ulubionych gier w których gram wyłącznie w starsze wersje... Settlers, Heroes of Might and Magic etc.
Twórcy obecnie biorą stary sprawdzony temat i przerabiają go na nowo.
I , jesli mają szczęście, mają nowych fanów. To co zrobiono ze Star Trekiem..... Dżizys! ale to off-topic...
Wracając do simsów.
Zobaczymy co nam zaserwują we wrześniu, jeśli termin nadal będzie aktualny.
Ja tam staram się mieć tzw open mind. Czego i wam wszystkim życzę.
Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=Gcu3eemuj10
1. Otwarta szkoła, a nie królicza nora, cukiernia jak myślę, również :)
2. Woda chlapiąca z mopa i mokra podłoga.
3. spadające płatki kwiatów czy coś w tym stylu (scena, gdy astronom naprawia rakietę)
http://pl.************/view.php?pic=2dqm1vn&s=8 SLICZNA BIELIZNA
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2014/06/BrOYf53IcAAeiAp.png
Podpis głosi "Bądź Sobą w TS4" a na renderze widzimy, niemowlaka i dwie pary homoseksualne :)
w ts3 też pokazywali "otwartą szkołę".
http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/15/760191.page#12173922
Nevada to są tylko nasze domysły. Tak samo jak z cukiernią: jest maszyna do robienia słodkości, tablica z menu itp., ale jakoś nie wierzę, że będzie można w podstawie prowadzić własną cukiernię. Choć oczywiście bardzo bym tego chciała, bo własny biznes to jest coś co uwielbiałam w TS2 i czego brakowało mi w TS3.
Nevada to są tylko nasze domysły. Tak samo jak z cukiernią: jest maszyna do robienia słodkości, tablica z menu itp., ale jakoś nie wierzę, że będzie można w podstawie prowadzić własną cukiernię. Choć oczywiście bardzo bym tego chciała, bo własny biznes to jest coś co uwielbiałam w TS2 i czego brakowało mi w TS3.
wiem, wiem. Chciałam tylko pokazać, że w filmach lub na zdjęciach, często twórcy pokazują coś ustawionego, a nie rzeczywistą grę. Nie ma się co na to nastawiać, bo nadal faktycznej rozgrywki nie pokazali.
Fajnie by był dodatek na wzór Własnego Biznesu z TS2, właśnie z cukiernią. :)
Aha, rozpoznał ktoś w tych filmach nastolatki? Bo poza tymi dziewczynami w podobnych spódniczkach, które pewnie są nastolatkami, trudno jakieś wyłapać (pewnie przez ten ich wzrost).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.