PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 4 - komentarze do newsów

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16

anie_1981
14.07.2014, 21:34
Ja np bardzo zwracam uwagę na taką szczegółowość tekstur, że jak są np panele drewniane, to żeby było widać, że to drewno, żeby łączenie desek wyglądało dobrze, a w czwórce tekstury wyglądają zbyt gładko. Wszystko wygląda jak z gumy i plastiku, nawet kora drzew.

figa
14.07.2014, 22:15
Hmm.teraz takie coś by moim zdaniem nie przeszło,głównie ze względu społecznośc ludzi,którzy grają w simsy :).Większość ludzi nie świeci w oczy nazwami ''I7,GTX,HD7xxx itd.'',a jak już taka osoba ma taki komputer to w simsy po prostu nie gra,bo woli bardziej ''Hardcorowe'' gry,jak BF,Crysis,Watch Dogs itd.A napewno większość simowej społeczności to zwykli kowalscy,którzy używają komputera do internetu,muzyki,filmów no i grania w The Sims.Więc takie zagranie moim zdaniem zmniejszyło by sprzedaż i to bardzo.W dodatku z tego co zauważyłem to ludzie teraz coraz częściej kupują laptopy,które z natury nie mają wydajnych kart graficznych(taki średni,ok.2000 laptop),więc to już w ogóle zawaliłoby całą sprzedaż.Każdy może mieć własną opinię na ten temat,ja po prostu uważam,że takie coś by nie wypaliło ze względu na właśnie ludzi,którzy grają w tą serie.

Pozwolę sobie się nie zgodzić z Twoim zdaniem jeśli chodzi o to, że ludzie z lepszymi kompami nie grają w simsy a jedynie w "hardcorowe" gry. Np. ja gram od lat w simsy, jeszcze od pierwszej serii ale nie pogardzę też innymi tytułami, wymagającymi znacznie większej mocy.

Z kolei jeśli chodzi o kupowanie do gier nowego laptopa za 2000 lub mniej to moim zdaniem wyrzucenie pieniędzy w błoto. W tej cenie można złożyć sporo wydajniejszy komputer stacjonarny albo używany laptop, mający nadal bardzo przyzwoitą wydajność.

Żeby już nie odbiegać od tematu...
Wiadomo już jak wygląda i działa CAS (jak dla mnie super), wiadomo czego nie będzie w podstawie gry i że powracają ekrany ładowania... Niewiele wiadomo o tym co będzie ciekawego w grze.
Moim zdaniem bardzo mało informacji, co może niepokoić a co najmniej dziwić.
Czekam na prawdziwy gameplay oraz niemodyfikowane zrzuty ekranu z porównaniem różnych ustawień graficznych. Pamiętam, że gdy wychodziła Trójka pojawiały się takie porównawcze screeny, dzięki czemu można było ocenić wygląd gry przed zakupem. Na razie wiem tylko jak wyglądają simy w CAS, nieporównywalnie lepiej od tych z Trójki a ubrania w ciemniejszych kolorach nie świecą się, jak to miało miejsce w poprzedniej odsłonie gry.

Lubie
14.07.2014, 23:36
demo znow jest rozdawane. (osoby na swiecie dostaja)
a moj telefon trolluje, wyswietlajac na najwyzszych miejscach stare wiadomosci z origina. -,-

@down, troche wiary i optymizmu :)

TheBlackSheep
14.07.2014, 23:40
Ja ze swoim szczęściem to sobie poczekam do tego 12.

ginsei
15.07.2014, 07:21
Ja bym chętnie wypróbowała inny symulator życia, nie wyszłam za markę The Sims :P Ale fakt, o czym pisałam już wcześniej, to szeroko znana i rozreklamowana gra, więc nowym ciężko by było się przebić...
Eee tam. Wystarczy tylko odpowiednia reklama wrzucona w Yotube :D Głównie polegająca na tym, co EA zabrało, a "my" wam oddajemy :D

Mentosik57 - ale chodzi też o to, że gry były zoptymalizowane. Jeśli spełniałbyś wymagania, to nie byłoby jak z TS3 i NaNiKo - kupiła kompa "pod" Simsy, a okazuje się za słaby, gdy instaluje wszystkie dodatki. Fakt, że w tamtych czasach raczej wszyscy mieli komputery na podobnym poziomie, więc nie było takich różnic wydajnościowych, ale jak pisałam - tamci programiści mieli głowę na karku. Tworzyli produkty dobre, a nie "szybkosprzedajne", więc i by pewnie zadbali o to, by nieco starsze (no ale bez przesady! Komputery tanieją!) komputery też uciągły grę, tylko np. na niższych detalach, jak to wspomniał Caesum. Po prostu byłoby na zasadzie "robimy to dla was", a nie "robimy to dla waszej kasy" ;)
Ale nie ma co najeżdżać tylko na EA. Może niekoniecznie w branży komputerowej, ale przy innych programach programiści nieźle sobie folgują...

TS3 jest po prostu niezoptymalizowane. Śmieszne jest to, że tak długo potrafi ładować tekstury. Ok, ja rozumiem, że jak ktoś ma cały dom wymalowany według własnych pomysłów, to może on się dłużej wczytywać, ale serio... na starym kompie nawet auta nieprzemalowalne nie miewały tekstur... Jedzie sobie taki szary radiowóz...
Napisałabym, że taki Skyrim ma -prawie- otwarty świat i ludzi, z których każdy coś robi (np. o jednej godzinie idzie do pracy, następnie kręci się wokół swego kramu, by wieczorem iść spać i gra musi o tym pamiętać), ale mi powiecie, że jak się wchodzi do pomieszczeń, to się wczytują. Tyle tylko, że na tym samym, starym, wyżej wymienionym kompie, stokroć szybciej wczytuje się to pomieszczenie w Skyrim, niż w Simsach "koloruje" dom. A z tego co kojarzę, postacie w Skyrim mają więcej wielokątów, niż w Simsach...

Skoro tak gadacie o trudności simsów... Ja z jedynką większych trudności nie miałam, ale miałam też bardzo mało dodatków. Więc to nie ma co porównywać z tym, że np. codziennie trzeba showbiznes odwiedzić, bo inaczej stracę gwiazdkę, a i o grządki trzeba dbać, skoro już je obsadziłam, no i nie zapominajmy, że jak smokowi, albo kotu będzie smutno, to od nas odejdą! A jak jeszcze dziecko się urodzi w tym całym rozgardiaszu...
No i właśnie...
TS1 - 2D, ekrany wczytywania, narzucone tekstury.
TS2 - rewolucja! 3D! Więcej możliwości wyboru tekstur! I ekrany wczytywania.
TS3 - rewolucja! Otwarty świat, bez ekranów wczytywania wewnątrz niego! "Dowolne" kolorowanie przedmiotów! No i 3D.
TS4 - ekhem... Rewolucja? Bo Emocje? Bo CAS "płynny" (niby intuicyjny, a jednak trzeba się naszukać możliwości poszerzenia ust, a i nie wiem, czy demo oferuje tworzenie rodzin - jeśli tak, to nie wszyscy dają radę go znaleźć)? A poza tym 3D, powrót do ekranów ładowania i węższego wyboru koloru przedmiotów (przynajmniej ubrań, bo kolorowania/teksturowania przedmiotów użytkowych chyba nie pokazali w trybie budowania?)

Kavoweciastko - marketingowcy mogliby ci co nieco powiedzieć na temat przyzwyczajania konsumentów do produktów :D Ale w każdym bądź razie - mało popularny produkt chwali się tym, że zastąpi ci wiele innych, w tym twoje ulubione. Im popularniejszy produkt, tym bardziej pokazuje się go jako niezastąpionego (Jan Niezbędny :P ). Tyle tylko, że w przypadku gier, to też nie chodzi o sam tytuł, ale często o gatunek. Ja np. lubię shootery, gdzie mogę nawalać do wrogów "ile wlezie", ale to nie znaczy, że trzymam się tylko i wyłącznie Diablo I ;) Każda gra kiedyś się znudzi, więc ktoś z pomyślunkiem dałby radę spokojnie wejść na rynek "simsowy" ;)

CzekoladowaZłośnica - lody truskawkowe i czekoladowe są identyczne, a jedyna różnica, to wykorzystany barwnik i chemia smakowa (kurczę, to ma swoją nazwę, ale nie mogę sobie jej teraz przypomnieć). W lodach z wyższej półki różniłyby się jeszcze dodatkami (tu kawałki truskawki, tam czekolady). Więc wychodzi, że GTA i Simsy są bardzo do siebie podobne - podstawy te same, różna grafika i... no nie wiem... może zasady rozgrywki porównamy do smaku? :D
5 stron na forum? Masz na myśli całe forum, tak? Bo w tym wątku jeszcze 5 stron na ten temat nie zapełniliśmy... ;)
A bloki pewnie będą w przyszłości, bo coś mówili, że dodadzą jeszcze "parę" pięter. Pewnie w dodatku "Życie na blokowisku"...
I niektórzy muszą swoje przeżyć i odreagować. Dla jednych brak basenów spłynie jak po kaczce, a dla innych jest to bardzo potrzebny element w grze. A że nie mają z kim to "na żywo" przedyskutować, to dyskutują na forum tematycznym. I cóż zrobisz? Nic nie zrobisz :fun:

Pewnie twórcy stwierdzili, że skoro przy Średniowieczu nie było lamentu, że z kołyski robi się dziecko szkolne, to i jakoś w TS4 ludzie przeżyją :D A to ci spryciule!

Caesum - no nie spłycaj tak emocji! Powiedzieli tylko o śmierci ze śmiechu, ale pewnie ze smutku, czy... no nie wiem... żalu z powodu braku basenów, też pewnie da się umrzeć! To rozwija szereg możliwości uśmiercania Sima! Baseny już nam nie potrzebne, będziemy grać na emocjach Simów do ich śmierci, buahahaha!
;)

Figa - tyle tylko, że niektórzy muszą mieć 2w1 - kompa i do gier i do przenoszenia się z nim z miejsca na miejsce. Tak jak wspomniała o tym NaNiKo. Poza tym, w PL raczej nie jest łatwo kupić używanego, ale za to bardzo wydajnego lapka. Polacy jednak bardziej zużywają elektronikę, niż wymieniają np. co roku na nowe, bo lepsze i nowsze.

Wiecie co? Może podywagujmy nad czymś milszym... Daaawno temu Gurowie wspominali, że będzie ciekawszy system uprawy roślin i/lub kolekcjonerstwa. Sądzicie, że jak to może wyglądać? Będziemy zbierać jakąś niezidentyfikowana bryłkę i w zależności od poziomu "zbieractwa" po "analizie" będziemy dopiero informowali, co to jest?
Ja mam tylko nadzieję, że ogrodnictwo nie będzie tak upierdliwe, ja w dwójce :D Myślałam, że się pochlastam przy tych drzewach xD

Na koniec przepraszam, że zboczę z tematu, ale ja kompletnie tego nie rozumiem... Skąd się wzięła mania na strukturę gramatyczną np. "te miasteczko"? "Te" dotyczy liczby mnogiej ("te spodnie", "te butelki"), a widzę, że coraz częściej jest łączone z rzeczownikiem w l. pojedynczej, jeśli tylko kończy się na "o", np "te radio".

Irbis
15.07.2014, 08:22
Wiecie co? Może podywagujmy nad czymś milszym... Daaawno temu Gurowie wspominali, że będzie ciekawszy system uprawy roślin i/lub kolekcjonerstwa. Sądzicie, że jak to może wyglądać? Będziemy zbierać jakąś niezidentyfikowana bryłkę i w zależności od poziomu "zbieractwa" po "analizie" będziemy dopiero informowali, co to jest?
Ja mam tylko nadzieję, że ogrodnictwo nie będzie tak upierdliwe, ja w dwójce :D Myślałam, że się pochlastam przy tych drzewach xD
Uwielbiam w simsach ogrodnictwo i kolekcjonerstwo więc bardzo jestem ciekawa jak to będzie wyglądało. Coś kojarzę, że była mowa o ziołach i ogólnie większej ilości roślin co już jest interesujące. System zbieractwa w trójce właściwie nie jest zły. Nie wszystkie przecież nasiona sim potrafi rozpoznać, ale fakt, że większość nasion nie stanowi problemu nawet dla sima, który nie ma żadnych umiejętności. Jeśli w TS4 zrobią to w sposób jaki opisujesz, będzie idealnie :D
Co do ogrodnictwa w dwójce, mam podobne odczucia, zwłaszcza jak jakiś czas bawię się ogrodnictwem w TS3, które jest mniej absorbujące.

Na koniec przepraszam, że zboczę z tematu, ale ja kompletnie tego nie rozumiem... Skąd się wzięła mania na strukturę gramatyczną np. "te miasteczko"? "Te" dotyczy liczby mnogiej ("te spodnie", "te butelki"), a widzę, że coraz częściej jest łączone z rzeczownikiem w l. pojedynczej, jeśli tylko kończy się na "o", np "te radio".
Możliwości są dwie:
1. nieznajomość podstawowych zasad gramatyki języka polskiego,
2. komuś się wydaje, że to fajnie brzmi.
Mnie osobiście bardziej irytują wtrącane wszędzie "amerykanizmy" ;P Wszędzie gdzie się nie ruszę widzę to i słyszę, naprawdę wszędzie. Ludziom się wydaje, że przez to są tacy modni i w ogóle super, a dla mnie to po prostu żenujące. To tak, jakby ludzie bardzo chcieli popisać się znajomością języka angielskiego (przy czym często ta znajomość jest na bardzo niskim poziomie), podczas gdy nie znają dobrze własnego języka ojczystego. Co w tym ładnego? ciekawego?... Dla mnie kompletnie nic. Temat rzeka.

NaNiKo
15.07.2014, 08:35
A była bym wdzięczna za jakiś inny system uprawy ogródka, bo w 3. części nie miałam do tego serca, ręki i wytrwałości.
O, i cieszę się że Krowokwiat wraca : )

Myślę, że wynika to z dziwnego pomylenia r.żeńskiego i nijakiego z niemęskoosobowym z liczbie mnogiej. Ale szczerze "te radio" brzmi głupio :P

CzekoladowaZłośnica
15.07.2014, 09:00
TheBlackSheep - ja się nie spinam :). Wyraziłam tylko swoją opinię, bo od tego jest forum i ta dyskusja... I swojego zdania nikomu nie narzucam, bo nie czuję takiej potrzeby, zresztą to by było bez sensu.. Rozumiem, że jednym gra się podoba, a innym nie i nie zamierzam się wykłócać. A ja co do gry to jestem neutralna. Poczekam aż grę wydadzą i wtedy ocenię. I tak będzie chyba najobiektywniej. A to, że mam do zarzucenia 5-stronnicową gadkę o wymaganiach i kompach to przez to, że mnie to po prostu nie interesuje. Stąd moje oburzenie.

Co do ogrodnictwa to też lubię "grzebać w ziemi", więc jeśli "udoskonali by" ten dział to by było super :). No i ten dodatek "Życie na blokowisku"... Ah.. Marzenie :)

Mentosik57
15.07.2014, 09:36
Mentosik57 - ale chodzi też o to, że gry były zoptymalizowane. Jeśli spełniałbyś wymagania, to nie byłoby jak z TS3 i NaNiKo - kupiła kompa "pod" Simsy, a okazuje się za słaby, gdy instaluje wszystkie dodatki. Fakt, że w tamtych czasach raczej wszyscy mieli komputery na podobnym poziomie, więc nie było takich różnic wydajnościowych, ale jak pisałam - tamci programiści mieli głowę na karku. Tworzyli produkty dobre, a nie "szybkosprzedajne", więc i by pewnie zadbali o to, by nieco starsze (no ale bez przesady! Komputery tanieją!) komputery też uciągły grę, tylko np. na niższych detalach, jak to wspomniał Caesum. Po prostu byłoby na zasadzie "robimy to dla was", a nie "robimy to dla waszej kasy" ;).

No zgadzam się z tym.To,że trójka jest tragicznie zoptymalizowana to prawda.Na moim starszym komputerze,który na luzie spełniał wymagania podstawka chodziła dobrze.A po dodatkach?Wydajność spadła przynajmniej 2 razy ...I pomyśleć,że twórcy w 2009 roku mówili ''Gra była projektowana z myślą o słabszych komputetach'' ,śmiech na sali.:) I nie wiem czemu,ale niektórzy zrozumieli mnie w tamtym komentarzu,że napisałem,że rozwój gier ma stanąć w miejscu,bo niektórzy mają komputery za słabe.Nic czegoś takiego nie napisałem.Gry mają się rozwijać,bo o to chodzi,ale moim zdaniem nie mogą aż tak drastycznie,czyli osoba ,która grała w TS3 do TS4 musi mieć 3x mocniejszy komputer do grania za 2 czy nawet 3 tysiące :)A jeszcze jak gra ma słabą optymalizacje co w przypadku EA nie trudno to już w ogóle gra się dobiła.Najważniejsze dla mnie,by gra miała dobrą grywalność.I tak jak przedtem napisałem,grafika nie musi być nie wiadomo jak realistyczna(swoją drogą mi jakoś realność do simsów nie pasuje) ,ważne ,by było dużo detal,szczegółów i żeby ogólnie grafika była miła dla oczu.

TheBlackSheep
15.07.2014, 11:51

A ja właśnie wolę ogrodnictwo w 2. Trudniejsze jest, bo w trójce to mogę dwa dni się nie zajmować, a roślinkom nic się nie staje. Moim zdaniem w czwórce powinni wrócić do tej dwójkowej trudności. Oczywiście, najlepiej by było gdyby na starcie dali jak najwięcej owoców i warzyw, ale jeśli będą jak w trójce dodawać po trochu w poszczególnych dodatkach, to raczej nie będzie to problem. W każdym razie ja uważam że ogrodnictwo powinno być w podstawie + ....TRUSKAWKI! :P (ubolewam że w trójce ich nie ma).

Piwusia
15.07.2014, 12:01
Ogrodnictwo w dwójce jest w porządku; pielęgnacja roślinek wymaga aby poświęcić jej trochę czasu, ale nie jest to specjalnie trudne. Zawsze jakiś Sim może się tym zająć i szybko przy tym uzyskuje rangę ogrodnictwa. :p W trójce też całkiem fajnie zrobili system zajmowania się roślinami, ale wolę ten dwójkowy, może ze względu na Klub Ogrodników i na to, że ogólnie jest bardzo przyjemny. :) Gdyby pięlegnowanie ogródka było podobne do tego w dwójce, z tym, że byłoby więcej roślin to byłoby super. Podobno można będzie tworzyć krzyżówki roślin, ale nie wiem czy to info jest potwierdzone. :) Może będzie można stworzyć zarówno ogródek warzywny, kwiatowy jak i sad. Byłoby świetnie. :)

Hebe
15.07.2014, 12:19
+ ....TRUSKAWKI! :P (ubolewam że w trójce ich nie ma).

Ponoć je dodali... w jakimś zestawie ze Store :smiech:

Co do rozwoju ogrodnictwa i kolekcjonerstwa, to jestem "za". Z resztą, w trójce to jedne z moich ulubionych zajęć (a z "owoców" tej pracy robienie nektaru albo eliksirów). Byłoby miło gdyby rozwinęli jeszcze bardziej ten aspekt.

TheBlackSheep
15.07.2014, 12:47
Ponoć je dodali... w jakimś zestawie ze Store :smiech:

Ach, no tak. Tak samo jak ogórki -_-
W dwójce można było robić soki.
W trójce można robić dżemy etc. (tyle że oczywiście dzięki zestawowi ze Store).
Nie wiem co mogli by dodać w czwórce :|
Wspomniany podział na ogródek z kwiatkami i tzw. "pole" byłby całkiem fajny.

kavoweciastko
15.07.2014, 12:48
Ubolewam nad tym, że nie mam jak w tym momencie sprawdzic czy dostałam demo ts4. Strasznie chce je wyprobowac. Bardzo mi sie podoba to ze nie trzeba juz szukac tych paskow i ustawiac je. Wszystko robi sie dotykajac konkretnej czesci ciala czy twarzy. Strasznie mi sie to podoba. Dla mnie jest to duzy przelom w ts. :)

Irbis
15.07.2014, 13:12
A ja właśnie wolę ogrodnictwo w 2. Trudniejsze jest, bo w trójce to mogę dwa dni się nie zajmować, a roślinkom nic się nie staje.
No to chyba mamy różne gry ;P
80% moich simów posiada ogródki warzywne i wystarczy, że jeden dzień nie zajmują się pielęgnacją warzyw, żeby połowa zawartości ogródka zarosła i zmarniała. Ogromne znaczenie ma zapewne fakt, że ogródki moich simów są duże i zawierają większość (a czasami nawet wszystkie) rośliny dostępne w grze w sporych ilościach. W takich warunkach, gdy mój sim pieli pierwszą połowę ogródka, druga zarasta chwastami ;P Mimo to simy dają radę zajmować się warzywniakiem i przy tym normalnie żyć, znajdując czas na przyjemności.
Nie mówię, że w dwójce ogrodnictwo jest trudne, ale z całą pewnością zajmuje więcej czasu przy mniejszej efektywności. Gdy ostatnio grałam w TS2 biedy Morti prawie się wykończył przy pracy w ogródku, a przecież tylko chciał zdrowo się odżywiać. Na szczęście stać go było na ogrodnika ;P
To, czego brakuje mi w TS3 z dwójkowych ogródków, to szklarnia. Szklarnia w TS2 była naprawdę dobrze zrobiona i zapewniała świeże zbiory niezależnie od pogody.
Połączenie ilości warzyw i owoców z TS3 z dwójkową szklarnią i klubem ogrodnika byłoby świetne.

Searle
15.07.2014, 18:33
Tak patrzę na screeny w temacie ze zdjęciami z Dema i strasznie podoba mi sią ta różnorodność wygladu. No przecież te simy figi są cudne! :)

Irbis
15.07.2014, 18:49
Searle zgadzam się. Nie tylko simy figi są cudne, ale wszystkie. Nawet te mniej urodziwe są świetne, bo każdy jest inny, każda twarz coś wyraża.
Ja chcę demo :cry:

Pink Panther
15.07.2014, 18:50
Mam takie pytanie, czy ta nowa biblioteka Simów (nie mogę sobie przypomnieć nazwy ;P ) działa pod jakieś konto Simowe, czy pod konto Origin? :|

Lubie
15.07.2014, 18:51
konto simowe :)

Mamełe
15.07.2014, 21:19
konto simowe :)
U mnie w galerii wskakuje nick z origin

Lubie
15.07.2014, 22:01
przepraszam za wprowadzenie w błąd, myślałem, że chodzi Ci o to, jak to działa. Z tego to czytałem to działa podobnie jak giełda wymiany z ts3, ale przez grę (a gra przez origin)

Pink Panther
15.07.2014, 22:05
Okej, dzięki :)

anie_1981
16.07.2014, 09:50
Zapisałam się na ten biuletyn (link w temacie z niusami), ponoć to zwiększa szansę na Demo. Jako, że to będzie mój jedyny kontakt z czwórką, to trochę jestem na to Demo nakręcona. Kto wie, może ktoś będzie sobie kiedyś grał moimi czwórkowymi Simami... ;) Wiadomo, że sama aplikacja tworzenia ludków bez możliwości grania nimi znudzi mi się w ciągu tygodnia, ale jestem ciekawa na ile to kształtowanie Sima bez suwaków jest wygodne i produktywne.

P.S: Fajnie by było, jakby Simy bolały zęby... Mam obecnie zgorzel w zębie i ból jest okropny, nie polecam nikomu!

KarolinaJ
16.07.2014, 09:57
Też się zapisałam. Piszą tam, że zaproszenia roześlą w ciągu dwóch tygodni a liczba miejsc jest ograniczona więc ja coś czuję, że i tak będę czekać do sierpnia ;)

PS anie_1981 na ból zęba najlepszy jest Antidol

Piwusia
16.07.2014, 10:00
anie_1981, też się na to zapisałam. Chyba trochę się oszukujesz, że to demo to będzie twój jedyny kontakt z czwórką. W przeciwnym razie po co aż tak byś angażowała się w te wszystkie newsy i pisała o czwórce. Ja myślę, że kupię grę, ale nikogo nie będę zachęcać do tego, by ją nagle polubił, zwłaszcza, że sama jestem sceptyczna wobec niektórych informacji, które zdążyliśmy poznać odnośnie czwórki. Może dzisiaj zostanie pokazany ten piętnastominutowy filmik z trybu życia. :p

Kosia
16.07.2014, 10:17
Orientuje się ktoś gdzie najtaniej można zakupić The Sims 4? :)
Ja od początku jestem pozytywnie nastawiona do The Sims 4, najpierw trochę się przestraszyłam grafiki, ale potem sobie pomyślałam... czemu nie? Jakby znowu grafika była taka jak w TS3 to miałabym wrażenie, że to odgrzewany kotlet. Dodatkowo jest szansa, że TS4 nie będzie miało wygórowanych wymagań i mój laptop, który daje sobie radę z TS3, poradzi sobie też z czwórką.
Zapisałam się do demo, jak je dostanę i przetestuje to ostatecznie podejmę decyzję czy kupić grę czy nie.
Też, podobnie jak Eris234 ciekawa jestem filmiku z trybu życia i czy będzie jeszcze coś, co nas zaskoczy (pozytywnie) czy wszystko już wiemy i to aż 2 miesiące przed premierą, gdzie większość pozytywnych niusów powinna wypływać właśnie teraz by zachęcać do zakupu.

anie_1981
16.07.2014, 10:20
eris234, Demo będzie jedynym moim kontaktem z czwórką, bo nie zapłacę tyle kasy za grę, która nie spełnia moich oczekiwań.

Kosia, ja gry kupuję w Merlinie, moim zdaniem jest to fajny sklep i wysyłają dosyć sprawnie, zwykle w dniu polskiej premiery ja dostaję grę, bo oni wysyłają w dniu światowej premiery.

Mroczny Pan Skromności
16.07.2014, 10:24
COŚ NA OSŁODĘ :D

http://www.dobreprogramy.pl/EA-konczy-wsparcie-dla-The-Sims-2-oddajac-nabywcom-gry-wszystkie-dodatki-za-darmo,News,56479.html

chyba EA próbuje nam coś zrekompensować xDD

Frytek.
16.07.2014, 10:34
Też się zarejestrowałam do tego dema. Ciekawi mnie tylko jak zarejestrować TS2 na originie, kiedy wpisuję kod pisze mi, że jest błędny. Brawo EA :rolleyes:

Mroczny Pan Skromności
16.07.2014, 10:37
http://answers.ea.com/t5/The-Sims-2/Information-How-to-register-your-Sims-2-game-in-Origin/td-p/368020
tu coś jest :)

@Kosia: Można sprawdzić na stronie typu ceneo, gdzie jest najtaniej ;)

Kosia
16.07.2014, 10:51
@Skromny Pan Mroczności
Dzięki bardzo, nie przyszło mi to do głowy. I faktycznie, gdyby ktoś szukał - najtaniej jest na keye.pl, wersja cyfrowa za 130zł. :)
Co do udostępnienia Sims 2 - fajna sprawa, szczególnie, że dużo osób jeszcze gra w dwójkę, bo mają np. słabsze kompy. :)

Na dotsim pojawił się nius, że niejaki tedw z mod the sims podmienił kolor skóry sima z niebieskiego na purpurowy. Ciekawe czy do The Sims 4 też doczekamy się tak wiele nieoficjalnych dodatków jak do trójki, od mebli przez ubrania do różnych światów. Ciężko mi wyobrazić sobie grę bez takich dodatków, bo często gracze mają świetne pomysły. :)

Lubie
16.07.2014, 11:15
(mroczny, spadaj, wyglądasz jak ja z rangą więcej -_-)

powiem tylko tyle, że śmiech na sali, bo gra niby ma PEGI (nie wiem ile, ale coś koło 12, 6 czy coś takiego, nie ?) a żeby zarejestrować się na tej stronie podanej w newsach trzeba mieć 18... walić logikę

Liv
16.07.2014, 11:18
@up: serio?! :O
To się nazywa dyskryminacja! :((

No i ofc "liczba miejsc ograniczona" :|
O tyle dobrze, że mam skończone 18, ale pewnie i tak dema nie dostanę :|

Kuuuuuuurde, z tą rejestracją TS2 też mnie wkurzyli - ostatni płytowy dodatek mam z 2008 roku :|

LepkiePaluszki23
16.07.2014, 11:23
Tak mam podać kod do The Sims 2 , który zgubiłem 2 lata temu :(

Mroczny Pan Skromności
16.07.2014, 11:28
Ja mam wersję podstawową TS2 wyprodukowaną już po ukazaniu się trójki, czyli teoretycznie powinno działać... Ale nie działa. Napisałem do tej pomocy, może się uda xD

W ogóle te promocje to chyba jacyś ograniczeni ludzie wymyślają :|

Piwusia
16.07.2014, 11:52
Chyba za szybko się napaliłam na te dodatki, bo raz, że nie działa mi płyta z podstawą i muszę się posiłkować kopią (dodatki działają normalnie z płyty) to siłą rzeczy jak gry są płytowe to nie kupowałam ich przez Origin, więc oferta mnie raczej nie obejmie. :(

LepkiePaluszki23
16.07.2014, 11:58
eris234 ja rozmawiałem z doradcą :) i mam zarejestrowaną :)

Liv
16.07.2014, 12:08
Haha, też spróbuję pogadać xD Dzięki LepkiePaluszki23!

Swoją drogą fajna sprawa ten chat :D Próbowałam coś zdziałać na polskiej stronie supportu EA, ale każą dzwonić :P

@down: stamtąd przychodzę :P

LepkiePaluszki23
16.07.2014, 12:08
Liv odsyłam do offtopu :)

TheBlackSheep
16.07.2014, 12:13
No to chyba mamy różne gry ;P

Widocznie :P

Zarejestrowałam się do tego dema, choć nie liczę na to że będę tym szczęśliwcem, który je dostanie. Swoją drogą - dlaczego od 18 lat?

Lubie
16.07.2014, 12:25
Nie mam pojęcia dlaczego, wpisałem swój rocznik, wyskoczyło mi, że nie spełniam wymogów, pojechałem jedne w dół, wszystko pięknie i ładnie. -_-

Liv
16.07.2014, 12:44
No i dupa...
Moja rozmowa potoczyła się zupełnie inaczej niż w przypadku LepkichPaluszków23 i ostatecznie nie dostałam kodu :|
http://s20.postimg.org/ew7t4h5x9/oh_well.jpg

anie_1981
16.07.2014, 12:44
To ja nie miałam problemów z rejestracją na Demo, bo emerytka niemal ze mnie :P

LepkiePaluszki23
16.07.2014, 12:47
Liv ty rozmawiałaś z innym panem niż ja spróbój jeszcze raz.

Liv
16.07.2014, 13:37
Ludzie!
Gadałam z takim fajnym, miłym panem i powiedział mi, że kończą im się kody i trzeba spróbować za kilka godzin xD

http://s20.postimg.org/n2zsw1vzx/very_officiel.jpg

LepkiePaluszki23
16.07.2014, 13:40
Hmm to teraz trzeba siedzieć dzien i noc na tym XD

Searle
16.07.2014, 19:10
Searle zgadzam się. Nie tylko simy figi są cudne, ale wszystkie. Nawet te mniej urodziwe są świetne, bo każdy jest inny, każda twarz coś wyraża.
Ja chcę demo :cry:

Zgadzam się, że wszystkie simy są świetne, ale te od figi, jakoś szczególnie mnie zauroczyły - dawno nie widziałam tak ładnych simów-facetów :)

anie_1981
16.07.2014, 19:51
Trudno jest w Simsach zrobić fajnego faceta, bo wszyscy wyglądają jak lalusie... Dlatego ja w trójce zawsze robię facetów mega owłosionych, żeby chociaż w ten sposób zrobić z nich prawdziwych facetów.

figa
16.07.2014, 21:16
@Searle
Dziękuję :) aczkolwiek gdy patrzę na simy zrobione przez innych graczy, moje wydają mi się jakieś wykrzywione.
Jedno jest pewne, tworzenie simów w Czwórce to wspaniała zabawa.

Gold_Chocolate
16.07.2014, 21:17
EA mistrzem zmieniania moich min. Dowiedzenie się o darmowym dodatku : YAYYAYAY.. odkrycie ile z tym zachodu i walki : :(
To samo z demem. Powoli zaczyna mnie męczyć polityka tej firmy.

Pink Panther
16.07.2014, 21:23
Nie wierzę, nie wierzę, nie wierzę <3 Najpierw udało mi się z tymi darmowymi TS2, teraz dostałem Demo... Zasypię Was falą screenów! :D

anie_1981
16.07.2014, 21:31
Fajnie. Ja już nawet nie sprawdzam czy dostałam, bo tyle się tego dzisiaj naoglądałam na yt, że już mi się Demo znudziło, a jeszcze go nie mam :) Mnie tylko ciekawi, czy ostateczna wersja tej aplikacji CAS będzie miała odblokowane inne grupy wiekowe, czy nie.

Pink Panther
16.07.2014, 21:39
Tak jak myślałem, za słaba grafika... Nie mogę uruchomić ;__;

Są gdzieś opublikowane minimalne wymagania Dema?

Liv
16.07.2014, 21:39
A mi się udało zarejestrować na Originie jeden dodatek i jedne akcesoria do TS2 xD Do reszty gość nie miał kodów :P
Czego to człowiek nie zrobi, żeby dostać coś za darmo...

Ale dema jak nie było, tak nie ma :(

KarolinaJ
16.07.2014, 22:08
Hej, sprawdźcie swoje konta na Origin, ja właśnie to zrobiłam i okazało się, że mam demo :) Nie dostałam wcześniej żadnego maila.

Vanitas
16.07.2014, 22:11
U mnie jak nie było tak nie ma. Już chyba wolałbym, żeby to Demo było płatne. Zresztą bardzo dobrze wpisywało by się to w politykę firmy :)

Electric Shabet
16.07.2014, 22:26
Jedyne, za czym będę tęsknić w TS4 to postęp historii. Kurczę, to była naprawdę fajna sprawa. Jak brak basenów, CASt, małych dzieci, w pełni otwartego świata mi nie przeszkadza, tak brak równomiernego starzenia się bardzo. Mimo wszystko grę kupię, bo zachęca mnie wieloma innymi cechami.
Ja dema na razie nie dostałem, szkoda.

Malin
16.07.2014, 22:26
Nie piszcie, że dostaliście, bo mnie tu krew jasna zalewa z zazdrości :P
Też chcę! :(

Mamełe
16.07.2014, 22:30
Uch jutro dzwonię do EA w sprawie dwójki :look:

Był w ogóle dzisiaj jakiś filmik albo co, czy dzień nowości polegał na wiadomości o dwójce? :|

KarolinaJ, sprawdź spam, ja mila znalazłam dopiero po 2 dniach

TheBlackSheep
16.07.2014, 23:09
Ja dalej nie mam, pfff.
Pink Panther, tu masz podane wymagania dema:
http://help.ea.com/pl/article/the-sims-4-create-a-sim-cas-demo/#10

Pink Panther
16.07.2014, 23:10
Już dostałem od krewetki, ale dzięki Owco :D

Shattered
17.07.2014, 06:12
Jedyne, za czym będę tęsknić w TS4 to postęp historii. Kurczę, to była naprawdę fajna sprawa. Jak brak basenów, CASt, małych dzieci, w pełni otwartego świata mi nie przeszkadza, tak brak równomiernego starzenia się bardzo. Mimo wszystko grę kupię, bo zachęca mnie wieloma innymi cechami.
Ja dema na razie nie dostałem, szkoda.

Przecież simowie z miasta będą starzeć się

Liv
17.07.2014, 08:12
Czy ktoś z naszego forum już dostał Ultimate Collection?
Na MTS się rozpisują nt. szczegółów tej edycji. Co najlepsze, są to ludzie głównie ze Stanów... Z ich relacji wynika, że kiedy zarejestrowali swoją grę (niekoniecznie nawet podstawkę!) w Origin, jeszcze tego samego dnia dostali maila i mieli tą edycję w swojej bibliotece gier.
I just activated all of my Sims 2 games today, and just got the email about Ultimate Edition! I'm excited!
Źródło (http://modthesims.info/showthread.php?t=528726).

Mamełe, nadal zamierzasz działać na własną rękę? :)

A propos dema jeszcze - czytałam, że ten 12.08 to pogłoska i demo ma być wcześniej dostępne dla wszystkich! :D

NaNiKo
17.07.2014, 08:26
A ja jestem ciekawa gdzie ten film z gameplaya który nam obiecali.

Mamełe
17.07.2014, 08:48
Czy ktoś z naszego forum już dostał Ultimate Collection?
Na MTS się rozpisują nt. szczegółów tej edycji. Co najlepsze, są to ludzie głównie ze Stanów... Z ich relacji wynika, że kiedy zarejestrowali swoją grę (niekoniecznie nawet podstawkę!) w Origin, jeszcze tego samego dnia dostali maila i mieli tą edycję w swojej bibliotece gier.

Źródło (http://modthesims.info/showthread.php?t=528726).

Mamełe, nadal zamierzasz działać na własną rękę? :)

A propos dema jeszcze - czytałam, że ten 12.08 to pogłoska i demo ma być wcześniej dostępne dla wszystkich! :D
Pomoc techniczna czynna od 12. Od razu zadzwonię i zdam relację, takiej okazji przepuścić nie mogę. Akurat 3 dni temu przytargałam tę część z piwnicy (myślałam, ze zaginęła przy moich licznych przeprowadzkach, co śmieszniejsze gdyby nie to, sprzedałabym ją w grudniu zeszłego roku) Jakby co mam nawet wyblakły paragon do Zestawu świątecznego. niestety mój kod z sims 2 nie wchodzi z podstawy ani żadnego innego dodatku. Ach jeszcze jedynke mogliby dać :rolleyes:

NaNiKo nic nie obiecywali, ze będzie to w środę, to były przypuszczenia graczy.

LepkiePaluszki23 dzięki :D

LepkiePaluszki23
17.07.2014, 08:52
Mamełe odsyłam cię do offtopu do strony 7151 :D Tam wszystko opisałem :)

Solarisu
17.07.2014, 08:54
Od 12? Ja już dziś dostałam kod do TS2, przez czat. Nie trzeba było czekać godzinę, jak wczoraj, kiedy nie dał mi kodu, mówił, żebym 22 napisała O.o Więc dziś spróbowałam jeszcze raz i się udało

Liv
17.07.2014, 09:19
A ja jestem ciekawa gdzie ten film z gameplaya który nam obiecali.
Właśnie!

Userzy z MTS pytali na live chatach o UC i ja postanowiłam zrobić to samo.
Efekt: http://s20.postimg.org/u3nsotxrx/ultimate_collection.jpg :hooray: :fun:
Nie było z tym ŻADNYCH problemów (poza tym że z 20 min. oczekiwania zrobiło się pół godziny, o ile nie więcej).

@down: tak, dokładnie ten sam.

Lubie
17.07.2014, 09:21
Liv, to ten sam live chat co wczoraj ?

LepkiePaluszki23
17.07.2014, 09:21
Liv tez mam i też pytałem na czacie ale o kuchnię i łazienkę i zamiast nowego kodu do kuchni i łazienki dał mi pełną kolekcję. Z nowu jako 1 na forum zdobyłem Pełną kolekcję za mną byłaś chyba ty Liv :D Piona :)

NaNiKo
17.07.2014, 09:28
NaNiKo nic nie obiecywali, ze będzie to w środę, to były przypuszczenia graczy.

Obiecywali. Że niebawem nam go pokażą. 7 lipca bodaj Rachel napisała, że w ciągu 2 tygodni się pojawi.

Liv
17.07.2014, 09:30
Jakby co mają jeszcze 4 dni :P

W sumie dobre zagranie - rzucili demo (i zrobił się kolejny podział wśród graczy) i myślą, że mają spokój xD
Eh, te ich "chwyty" marketingowe :|

Malin
17.07.2014, 10:05
W którymś momencie się zamotałam i pogubiłam i teraz już nie wiem, o co chodzi z tą rejestracją TS2 :| Ktoś mi to może streścić i wytłumaczyć w najprostszy sposób, o co w ogóle chodzi? Może być tu, na PW, na profilu - obojętnie.
Tylko nie załamujcie i nie piszcie, ze trzeba coś załatwiać po angielsku, bo z tym kompletnie sobie rady nie dam T___T

@ down:
Dzięki Liv! <3

Liv
17.07.2014, 10:17
Malin - żeby dostać podstawę, wszystkie dodatki i akcesoria do The Sims 2 za darmo (i do ściągnięcia przez Origin) trzeba mieć zarejestrowaną podstawę TS2 na Origin.
Możesz to zrobić na 2 sposoby:

1. https://activate.ea.com/activategame.do - wpisujesz numer seryjny podstawki oraz login i hasło do konta Origin.
Jeśli to nie działa:

2. https://help.ea.com/en/ - wybierasz "The Sims 2", next, PC, next, "Codes" a niżej piszesz, że nie możesz zarejestrować podstawy w origin, next..., zjeżdżasz troszkę w dół i masz tam "Live chat" (to jest właśnie ten chat, o którym wszyscy mówimy).
Klikasz na to, czekasz tyle, ile jest podane w okienku, potem rozmawiasz na czacie z "doradcą". Wyjaśniasz mu, czego oczekujesz (I want to register my The Sims 2 game in Origin. I can't do it, because I don't have required code. albo coś w tym stylu) a on próbuje Ci pomóc - pyta np. o numer seryjny, maila... Zależy jak potoczy się rozmowa.

Jeśli za pierwszym razem nie dostaniesz kodu, nie martw się i próbuj do skutku (albo zagadaj do LepkichPaluszków, bo wykantował wczoraj 3 albo 4 kody do rejestracji podstawki) :)
Rozmowa jest po angielsku, ale spokojnie dasz sobie radę :)

TheBlackSheep
17.07.2014, 10:22
To jest temat o czwórce czy o dwójce? Bo wydaję mi się że jednak o tym pierwszym...

Myrtek
17.07.2014, 11:13
Dostałam demo! :P

Człowiek w zielonych rajtuzach
17.07.2014, 11:55
haha, ja też, piękny mail z rana jak śmietana!
Jak tylko z pracy wrócę, to się pobawię, ale już widziałam rano, że ślicznie to wygląda <3
I coś mi mówi, że będzie się dobrze simy edytować przy pomocy piórka tabletowego.

Deer
17.07.2014, 12:52
Ja też dostałem ;) tak jak mówiłem. Tydzień cierpliwości i jest.

Arwena
17.07.2014, 13:22
A propo Dema, ja mam głupie pytanie, bo się nie orientuję za bardzo jak to jest z tym Originem. Czy najpierw trzeba odebrać maila od nich, czy nawet jesli się tego nie zrobi to demo będzie na koncie Origina?

Pink Panther
17.07.2014, 13:26
Arwena, Demo od razu jest na koncie. Mi nawet mail przyszedł z opóźnieniem ;)

octavessens
17.07.2014, 15:39
Demo jak nie miałem, tak nie mam :(
Aczkolwiek po bardzo miłej rozmowie z asystentem EA dostałem The Sims 2 UC w ciągu pięciu minut, a w gratisie bon zniżkowy 15% na zakupy w Origin :D Jak tu nienawidzić EA za brak dema :D

Mentosik57
17.07.2014, 15:56
Kuuurde nie dostałem dema ...A już miałem nadzieje jak przeczytałem,że 3 osoby dostały .Wczoraj jeszcze wypełniłem to coś co dawało niby większe szanse na dostanie tego dema.Już mnie to EA wkurzać zaczyna :P
Mam nadzieje,że za tydzień już dostane.

Piwusia
17.07.2014, 16:10
Ja już dawno wypełniłam wszystko, co zwiększa rzekomo szansę na dostanie dema, ale nie mam i już nawet nie liczę na to, że dostanę. Bardziej jestem nakręcona na to, by dostać The Sims 2 Ultimate Collection. :)

Frytek.
17.07.2014, 17:20
Po dostaniu UC demo to bedzie pelnia szczescia dla mnie :D

cher000
17.07.2014, 18:07
Ja to bym się bardziej ucieszyła jakbym dostała TS2 Ulimate Collection a nie demo xd

anie_1981
17.07.2014, 18:23
Ja mam wszystkie dodatki do dwójki, więc mi UC niepotrzebne, chyba, że dali jeszcze jakieś fajne obiekty, ale wątpię w to.

Frytek.
17.07.2014, 18:55
Anie, jak nie masz wszystkich pakietow to akurat :) Ja mialam wszystkie dodatki, a ze gdy je kupowalam bylam w wieku 7-9 tak to sie skonczylo, ze chodza moze 4 :/

Mentosik57
17.07.2014, 19:34
Ja mam do dwójki wszystkie dodatki,jeszcze są w dość dobrym stanie (tzn.wszystkie działają,ale płyty troszke są porysowane) ,akcesoria to ja miałem chyba z 2 albo 3,ale zgubiły mi się,ale ogólnie UC do dwójki nie potrzebuje.Chciałbym to demo dostać,czwórka mnie niczym nie zachwyciła,ale po prostu ta myśl o przetestowaniu części nowej gry jest ekscytująca :)

Frytek.
17.07.2014, 19:37
A dla mnie dwojka to gra dziecinstwa, nawet meczylam mame zwby mi brakujace dodatki kupila na ebayu. A czworke kupie, wiec niecierpliwie czekam na moje demo, bo juz chce juz zrobic siebie :D

anie_1981
17.07.2014, 19:38
Chciałbym to demo dostać,czwórka mnie niczym nie zachwyciła,ale po prostu ta myśl o przetestowaniu części nowej gry jest ekscytująca :)

Ja mam tak samo :)

cher000
17.07.2014, 20:11
Super,okazało się że nowy kod który mi podali do zarejestrowania dwójki jest już zrealizowany :((

Frytek.
17.07.2014, 20:19
Cher, cisnij, zeby dal ci kod do UC, nie do podstawy. Mi do DD nie chodzil, to mi dal do UC i po klopocie :)

octavessens
17.07.2014, 20:23
Niewiem jak wam, ale mi bardzo miły konsultant EA o imieniu Amaresh sam dodał pełną kolekcję the sims 2 do biblioteki origin zaraz po tym jak podałem mu mój stary kod seryjny :D

Frytek.
17.07.2014, 20:26
Ja z pane Shobhitem <wat> chwile sie meczylam, rejestrowal mi DD, to nie pykalo to mu powiedzialam wprost zeby mi dal po prostu kod do UC :D

cher000
17.07.2014, 20:27
No właśnie jak go wpisuje to pisze The Sims 2 Pełna Kolekcja.Klikam dalej i pisze ,,Ten kod został już zrealizowany,,.A w bibliotece nie mam nic.

Frytek.
17.07.2014, 20:32
To zostaje ci tylko pisac ze kod jest bledny az da ci poprawny, innej opcji chyba nie ma :|

cher000
17.07.2014, 20:36
Będę pisać jeszcze jutro i mam nadzieję że dadzą poprawny.

Frytek.
17.07.2014, 20:43
W takim razie zycze powodzenia :)

Chce juz moje demo, no !

Solarisu
17.07.2014, 20:58
A czy jest w UC Body Shop? Bo ja nie zauważyłam.. chyba, że po polsku inaczej się nazywa

LepkiePaluszki23
17.07.2014, 20:59
Jest :) Tylko schowany :)

Liv
17.07.2014, 21:00
Jest, jest...
U mnie w tej ścieżce [domyślna instalacja]: C:\Program Files\Origin Games\The Sims 2 Ultimate Collection\Fun with Pets\SP9\CSBin

Solarisu
17.07.2014, 21:02
Dzięki :) Przy okazji znalazłam plik uruchamiający grę
Origin automatycznie aktualizuje TS2, czy trzeba to robić ręcznie?

anie_1981
17.07.2014, 21:22
Nie wiedziałam, że są jakieś aktualizacje do TS2...

A tak przy okazji, moja prośba o stworzenie w Demie Azjatów lub Angeliny Jolie nadal aktualna... :P Jak się komuś chce fajnie by było sprawdzić możliwości CAS...

Irbis
18.07.2014, 07:10
anie tu masz filmik, na którym powstaje Angelina :)
http://www.youtube.com/watch?v=vruHDYSZ-CQ

anie_1981
18.07.2014, 08:53
Średnio podobna szczerze mówiąc... Może to przez skórę, czy ogólną kreskówkowość grafiki, ale gdybym nie wiedziała, że ta Simka ma być Angeliną, to bym w życiu na to sama nie wpadła. Z Angeliną to ona ma wspólne tylko usta. Jest to typowa Angelina, jakich wiele do pobrania jest w necie, kształt twarzy mniej więcej, ciut podobny, ale są duże usta, więc to Angelina Jolie... Pewnie jednak TS4 będzie najłatwiejszą metodą na tworzenie podobizn prawdziwych ludzi, trzeba tylko czekać na bardziej realistyczne skórki CC, bo z tą plasteliną to niewiele można zdziałać.

18.07.2014, 09:40
Realistyczne skórki?
Jak ktoś potrafi i ma zdolności rzeźbiarskie to uda mu się bez modów zrobić podobne postaci. Z tego co zdążyłam zauważyć w nowym CAS to tworzenie Sima opiera się na takim ułatwionym narzędziu rzeźbiarza. Oczywiście, wciąż w tej kreskówkowej formie, ale można robić portrety komiksowe a dalej człowiek jest do kogoś podobny.
Ja siebie zrobiłam i jestem mega podobna : D

felipe312
18.07.2014, 10:05
mi tam grafika w 4 bardzo się podoba, cas wydaje się wporządku i budowanie domów też, ale dla mnie najważniejsza jest rozgrywka (póltorej miesiace do premiery, a nic z trybu życia nie pokazane jeszcze), brak basenów i małych dzieci przekreśla dla mnie tę grę, tak samo jak ozdobne tramwaje, statki itp. Niestety to już nie jest rewolucja tak jak z jedynki na dwójkę czy nawet z dwójki na trójkę. Gra w niektórych aspektach się wręcz cofa. Powrót do korzeni? Proszę bardzo, powrócą ekrany wczytywania i znikające simy, które idą do pracy. Obietnic EA nie można brać na poważnie ;]

Peterek_w
18.07.2014, 10:12
Każda nowa odsłona Simsów zawierała jakieś rewolucje... Między jedynką a dwójką jest różnica niczym dwie galaktyki, nie mówię nawet o samej grafice... Kiedyś trójkę nazywałem "poprawioną dwójką", przynajmniej dopóki w nią nie zagrałem :P
Właśnie, tu jest ten problem. Chcieli tę grę zbyt upodobnić do drugiej odsłony, przez co ja ubolewam (otwarte otoczenie - genialny wynalazek i to tak ułatwiający życie, postęp historii - mimo, że nie do końca udany, ale jednak coś się dzieje!). A ekrany ładowania to będzie istna mordęga. Również jestem bardzo ciekawy interfejsu, bo jak dotąd w każdej odsłonie wyglądał on, no dobra przypominał trochę ten dawny ;))

Irbis
18.07.2014, 10:17
Dziewczyna, która stworzyła Angelinę, stworzyła też swoją simową podobiznę:
http://www.youtube.com/watch?v=v2C74m7igFs
Moim zdaniem wyszła bardzo podobna.

18.07.2014, 10:21
A ja jestem pozytywnie nastawiona, bo przeżyje nawet ładowanie i brak mega otwartego świata jeśli w końcu będzie można swobodnie porusza sie między miastami i w końcu skupimy się na emocjach simów - to będzie wyzwanie i na tym będzie trzeba sie skupić. The Sims w końcu wróci do bycia gra o rodzinach a nie mieście <3

cher000
18.07.2014, 12:17
Nareszcie mam pełną kolekcję :D
Teraz czekam na demo :P

felipe312
18.07.2014, 14:41
demka też jeszcze nie mam ale pełna kolekcje dwójki mam <3
musiałem pisać tam do pomocy, ciekawe co jakbym napisal zeby mi demo dali xD

Irbis
18.07.2014, 14:50
Ja również dostałam pełną kolekcję dwójki :D W sumie to mam całą dwójkę, ale nie będę musiała już zużywać płyt.
Jeśli chodzi demo, to już dałam sobie spokój z wyczekiwaniem na nie. Nie łudzę się, że dostanę wcześniej niż będzie ogólnie udostępnione.

kavoweciastko
18.07.2014, 17:13
W takich momentach czlowiek zaluje ze nie ma juz podstawki ts2. Chetnie bym pograla majac wszystkie dodatki.

Irbis
18.07.2014, 17:16
kavoweciastko nie potrzebujesz podstawy TS2, żeby dostać całą kolekcję. Ja podałam kod z Własnego biznesu i dostałam pełną kolekcję :)
----------------------------------------
- W CAS oczywiście będzie więcej elementów niż możemy znaleźć w Demo.
- Do każdej kategorii ubrania można przygotować do pięciu różnych stylizacji.
- Czarne okulary, które możemy dać Simowi (takie, jakie ma np. Andre) będą też dostępne dla Simek.
- Typy przyjęć: wesele, domówka, przyjęcie urodzinowe, obiad.
- Przyjęcie urodzinowe i wesele można urządzić poza parcelą domową.
- Na obiad Simowie przyjdą w formalnych strojach.
- Za osiągnięcie aspiracji życiowej, Sim dostanie dodatkową cechę.
- W trakcie gry można zmienić aspirację Sima. Można też osiągnąć ich kilka wybierając nową po ukończeniu poprzedniej.
(Źródło: Dotsim)

Świetnie, że po spełnieniu aspiracji będziemy mogli wybrać simowi nową, a gdy rozmyślimy się co do wybranej aspiracji, będziemy mogli ją zmienić :) Tego mi brakowało w poprzednich simach.

kavoweciastko
18.07.2014, 19:34
Irbis - ale ja nie mam już nic z ts2 niestety. Nie mam więc żadnego kodu ani nic.. :( Musiałabym kupić gdzieś, a nie zrobie tego niestety. Kasę zbieram póki co na TS4 oraz ETS2 oryginalnego. :p

Co do informacji o aspiracjach - wydaje się to ciekawe i fajne rozwiązanie. Nie mogę się doczekać gry. I ciągle czekam na demo. :x

Piwusia
18.07.2014, 19:45
Irbis, to że będzie można zmienić aspirację wiele razy w trakcie życia Sima było wiadome od dawna. Ja chyba nie będę za bardzo korzystać z tej opcji, bo jak już wybieram Simowi daną aspirację to chcę żeby się na niej skupił totalnie, ale zobaczymy.

KarolinaJ
18.07.2014, 19:53
Powiem Wam, że przez to demo postanowiłam kupić TS4. Podchodzę z rezerwą do nowej odsłony simsów, jednak ciekawość bierze górę ;) No i chciałabym pokierować losem stworzonych przeze mnie simów :)

Peterek_w
18.07.2014, 20:00
Ja w sumie pre-order zamówiłem już dawno :P Po tym jednak, jak się ujawniły te wszystkie informacje to nie wiem czy warto... Zobaczymy, najwyżej nie kupię żadnego dodatku i zostanę przy 3 :rolleyes:

Jaką wersję zamierzacie kupić? Zwykła, premium czy kolekcjonerska (nie rozumiem po co, no ale jak ktoś lubi kolekcjonować wszystko co z simsami zwiazane to ok :P)?

Solarisu
18.07.2014, 20:30
Ja zamówiłam wersję zwykłą

Irbis
18.07.2014, 20:52
Irbis, to że będzie można zmienić aspirację wiele razy w trakcie życia Sima było wiadome od dawna. Ja chyba nie będę za bardzo korzystać z tej opcji, bo jak już wybieram Simowi daną aspirację to chcę żeby się na niej skupił totalnie, ale zobaczymy.
Wychodzi więc na to, że gdzieś mi ta informacja umknęła :P
Myślę, że taka możliwość zmiany aspiracji może się czasami przydać, np. gdy sima spotka coś złego i nagle z rodzinnego romantyka postanowi stać się złym do szpiku kości :D

Peterek_w Ja waham się pomiędzy wersją zwykłą a premium. Ciągle nie wiem co wybrać, nie wiem czy te dodatkowe obiekty warte są tego, żeby zapłacić za grę 40 zł więcej. Z drugiej strony, jak się bawić, to się bawić :D

Peterek_w
18.07.2014, 20:55
Ja zamówiłem premium ze względu na książeczkę i soundtrack :P Bo lubię takie bajery.

Bardzo dobrze, że będzie możliwość realizowania wielu celów życiowych. W trójce mi tego niesamowicie brakowało. I jeszcze lepiej, że będzie więcej cech niż te trzy, bo taka ilość jest śmiesznie mała wg. mnie :|

felipe312
18.07.2014, 20:59
chyba zapomniałeś, że teraz EA nie daje książeczek tylko to 2 stronne szare badziewie z kodem gry ;c

ja chyba zostanę dłużej z dwójką ;D a czwórkę pewnie sobie skądś wykombinuje ;p dla mnie to ta 4 to moglaby być trójka xd

Peterek_w
18.07.2014, 21:03
"Przewodnik Twórcy w twardej oprawiePrzewodnik w twardej oprawie, który nauczy Cię, jak stać się mistrzowskim twórcą, a do tego zawiera grafiki z The Sims™ 4." - O to mi chodzi xd

Ja dzisiaj sobie dwójkę włączyłem i tak strasznie się przestawić nie mogę, no po prostu mam jakiś opór nieokreślony... Ciągle klikam "M" dla przykładu :D

Frytek.
18.07.2014, 21:06
Felipe- ta ksiazeczka ma jakas zawartosc zwiazana z czworka ;) Jak bylam mniejsza to kochalam czytac instrukcje do gier, w sumie dalej to uwielbiam :D Moj najwiekszy simowy zawod ever- kupilqm pokolenia, a tam kartka, nie instrukcja ;(

Peterek_w
18.07.2014, 21:10
Nie miałem takiego problemu, wszystko co mam z trójki kupiłem cyfrowo na origin :P Ale ciekawi mnie czy dadzą coś porządnego (np. książka dołączana do kolekcjonerki Alana Wake'a - cudo!) czy jakiś chłam i będę żałował, że to kupiłem...

kavoweciastko
18.07.2014, 21:23
Jaką wersję zamierzacie kupić? Zwykła, premium czy kolekcjonerska (nie rozumiem po co, no ale jak ktoś lubi kolekcjonować wszystko co z simsami zwiazane to ok :P)?

Zwykla. Chcialam wersje z ta ksiazka ale uznalam ze pewnie nic nowego tam nie znajde wiec po co mi marnowac pieniadze na bzdety. Sama gra mi wystarczy

Piwusia
19.07.2014, 07:07
Ja planuję kupić premium, chyba już nawet wcześniej o tym pisałam. :) Też lubię czytać instrukcje do Simsów, dlatego fajnie, że w dodatkach do dwójki one były. Liczę, że przy okazji czwórki też twórcy o tym pomyślą. :)

NaNiKo
19.07.2014, 08:52
Szansa na instrukcję jest marna. Jest to związane z "pro-ekologiczną" polityką firmy. Nie znajdę teraz informacji na ten temat więcej, ale od któregoś momentu jak przestali dawać instrukcje to zaczęli jeszcze się tym chwalić, że to właśnie przez wgląd na ekologię planety i tak dalej. Chociaż do podstawy może jeszcze, ale nie wiem po co, bo co mogą w niej opisać, emocje xD? Przecież tych zajefajnych animacji i tak w niej nie pokażą.

KarolinaJ
19.07.2014, 17:36
Popieram ich pro-ekologiczną politykę i dlatego nie przeszkadza mi brak książeczek ;)

Tak nawiasem mówiąc: udało mi się uzyskać kod do The Sims 2 Pełnej Kolekcji! :D

kavoweciastko
19.07.2014, 17:50
A mi nie... od 7 czy tam 8 siedziałam i czekałam na tym czacie na kogoś i nic.. :/

KarolinaJ
19.07.2014, 18:23
kavoweciastko ja kilka razy wyłączałam to okienko gdzie oczekujesz na doradcę i ponownie próbowałam się połączyć (kiedy np. miałam czekać te 50-55 min a siedziałam prawie 2 godziny i nic) i myśląc, że znów tak będzie jeden raz przegapiłam swoją kolejkę (bo odeszłam od komputera) ale na szczęście połączyłam się drugi raz po ok. 20 minutach oczekiwania, więc próbuj, w końcu się uda :)

A teraz włączam ten 15 minutowy gameplay...

NaNiKo
19.07.2014, 18:27
Dobra, help.

Obejrzałam 15-minutowy gameplay (po niemiecku <3 xd) ... I co? No... co? Nie widzę tego wcale. Szukałam przez dobre 3 minuty gdzie w ogóle są akcje sima. W końcu fajnie po 3 edycjach z górnego rogu przenieść je nagle na dół o.O
Poza tym- gdzie są potrzeby? Sim po siłowni nie musi się iść myć?
Podoba mi się podróżowanie z kimś, okej, nowe możliwości budowania też, na tyle na ile paczam. Trzeba powiększyć dom bo się urodziło dziecko i nie ma miejsca na łóżeczko? Spoko.
Czemu od razu po przyjściu na siłownię się przebrali? A wychodząc już nie. Bez sensu.
Impreza- podoba mi się planowanie i "zadania" które mają zapewnić lepszą ocenę. Ale... czemu oni umarli po chwili (żeby nie powiedzieć od razu) jak zaczęli się śmiać (?) z pożaru (??)
I śmierć taka dziwna. Zajeżdża jakimś Assasinem czy coś, nie podoba mi się ani ciut.

@kavowe

na stronie pomocy pojawił się komentarz odnośnie UC
http://help.ea.com/en/article/how-to-get-the-sims-2-ultimate-collection/
Ja sobie chyba daruję, bo robiłam z 5 podejść wczoraj, ze dwa dziś, i bez względu na to ile niby trzeba czekać po 2h i więcej nie było żadnego odzewu. Więc poczekam do tego 23. i tyle...

Mamełe
19.07.2014, 18:32
Dobra, help.

Obejrzałam 15-minutowy gameplay (po niemiecku <3 xd) ... I co? No... co? Nie widzę tego wcale. Szukałam przez dobre 3 minuty gdzie w ogóle są akcje sima. W końcu fajnie po 3 edycjach z górnego rogu przenieść je nagle na dół o.O
Poza tym- gdzie są potrzeby? Sim po siłowni nie musi się iść myć?
Podoba mi się podróżowanie z kimś, okej, nowe możliwości budowania też, na tyle na ile paczam. Trzeba powiększyć dom bo się urodziło dziecko i nie ma miejsca na łóżeczko? Spoko.
Czemu od razu po przyjściu na siłownię się przebrali? A wychodząc już nie. Bez sensu.
Impreza- podoba mi się planowanie i "zadania" które mają zapewnić lepszą ocenę. Ale... czemu oni umarli po chwili (żeby nie powiedzieć od razu) jak zaczęli się śmiać (?) z pożaru (??)
I śmierć taka dziwna. Zajeżdża jakimś Assasinem czy coś, nie podoba mi się ani ciut.

@kavowe

Ja sobie chyba daruję, bo robiłam z 5 podejść wczoraj, ze dwa dziś, i bez względu na to ile niby trzeba czekać po 2h i więcej nie było żadnego odzewu. Więc poczekam do tego 23. i tyle...
Ja mam wrażenie, ze wiele rzeczy ukryto, bo celowo nie chciano ich pokazać. Nawet z tym pożarem. Oj niby nie mogli na to patrzeć a chodziło po prostu o to, ze ni chcieli pokazać jak Kosiarz zabiera simów i jakie są nagrobki.

nie śmiali się, tylko zaczadzili

LepkiePaluszki23
19.07.2014, 18:35
Tu wersja polska gameplay'u :D
https://www.youtube.com/watch?v=rCQ1M565pQE
A co do samego filmiku to teraz na pewno nie kupię The Sims 4. Gra jakoś wygląda MOIM ZDANIEM sztucznie i wgl. gdzie jest głowa jak wybiera się interakcje i gdzie są potrzeby?! Ten interfejs zniechencił mnie totalnie. To tyle Dziękuję Pozdrawiam :)

KarolinaJ
19.07.2014, 18:37
Czy tylko mi nie podobają się te "obramowania" simów i obiektów kiedy najeżdża się na nie kursorem? Dziwnie to wygląda (zresztą, nie tylko to :rolleyes: )

NaNiKo
19.07.2014, 18:44

Chyba Ty :P "Umarli z histerii"
A w okienku po prawej jest napisane jak wół "umiera ze śmiechu"

@KarolinaJ
Cała reszta wydała mi się tak tragiczna, że nawet nie zwróciłam uwagi : P

Liv
19.07.2014, 18:45
- ale im się buzie świecą xDD
- brzydki kryształek nad głową sima :(
- ruchy kamerą (!!!)
- animacja zabierania talerza ze stołu - looooooooooooooooooooooooooooooool xD
- hahaha, jest Don Lotario! :D

Umarli, bo im się maszyna do słodyczy zapaliła? No wtf :|
Daję słowo - to wyglądało, jakby się śmiali! :|

Brak potrzeb to kolejny wtf. Simy porozumiewają się z nami za pomocą nastrójników? :| Przegapisz coś i zaraz sim umrze z głodu? Eeeh...

@upup: w TS3 nie było czegoś takiego? Bo to obramowanie wygląda tak dziwnie znajomo.

Kurczę, czy oni kiedykolwiek skupią się - mówiąc o gameplayu - na czymkolwiek innym niż imprezy, wypady na siłownię, build mode, śmierci sima i emocje? :|

Wszystko mi to wygląda dość skomplikowanie szczerze mówiąc. Gubiłam się grając w TS3, a oni, niestety, przenieśli to do TS4.

Podoba mi się nowe organizowanie imprez - bardzo fajnie przemyślane moim zdaniem :)
Dobre wrażenie zrobiły też na mnie animacje z siłowni.
Ekrany ładowania ofc na minus... Myślałam, że to będzie jakoś lepiej rozwiązane niż w TS2!

TheBlackSheep
19.07.2014, 18:47
Ten Grahamek to wygląda jak taki stereotypowy no-life odżywiający się McDonaldem, a Łysemu źle z oczu patrzy:swelol:
Rozwaliła mnie ta początkowa informacja odnośnie bugów :haha:
Ten sim Ryana jest jakiś upośledzony? Ciągle tą gębą kręci...
Jakoś nie widzę wielkiej różnicy w emocjach. No może po za tym, że są bardziej groteskowe, ale to wyżywanie się , całkiem ciekawe. Obawiam się że jednak takie humorki simów, mogą być nieco męczące na dłuższą metę. Z jednej strony fajnie, bo tacy bardziej nieprzewidywalni się zrobią, ale z drugiej...to może być uciążliwe, bo będzie się chciało żeby sim zrobić coś konkretnego, a on nie będzie chciał, bo bla bla bla ma nie takie emocje jak trzeba.
To co mi się bardzo podoba, to otoczenie! Ma taki przyjemny klimacik :wub:
Ciekawe czy faktycznie będzie tyle simów na parcelach.
Ekrany wyczytywania...ech, nie podoba mi taka biel z zielonym kryształkiem po środku, plus odnoszę wrażenie że czas wyczytywania jest dłuuuugi -_-
Można zerwać sobie jabłka z jabłoni...No WOW, takie coś jest w trójce.
Jake jest fajny :swelol:
Interfejs jest taki jakiś skomplikowany :P
Fajne rozwiązanie z tą galerią. Nie trzeba będzie wyłączać gry żeby pobrane rzeczy się w niej pojawiły. Bardzo dobre rozwiązanie.
Organizowanie imprezy, całkiem spoko, ale simowie nadal zamiast się bawić, to stoją -_-
No i co? Jak się simowie zaczną śmiać, to będą umierać?
Podsumowując - jest parę fajnych rozwiązań, ale tak ogólnie, to...szału jak dla mnie nie ma i nie przekonało mnie to do kupna.

NaNiKo
19.07.2014, 18:50
@up
jeden ekran ładowania liczyłam z zegarkiem, i faktycznie poniżej 30 sec. Ale... No są. I 30 sec razy kilka, i się zbiera.

@Liv- oby talerz brany ze stołu to był owy bug, który naprawią do finalnej wersji...

KarolinaJ
19.07.2014, 19:02
Liv, w TS3 nie ma tych dziwnych obramowań, kurczę, taka mała rzecz ale drażni mnie to jak nie wiem... Nie dość, że grafika jak z bajki to jeszcze te odbierające resztki realizmu ramki:(

La Tortura
19.07.2014, 19:08
mały dyktator mnie rozwalił xD w ogole wszystko mi się podoba, a animacje w szczególności, no świetne są :D jedyne nieporozumienie to katrina kaliente wtff

kavoweciastko
19.07.2014, 19:18
Dobra, help.
@kavowe

Ja będę codziennie próbować. Mam nadzieje, że się uda wreszcie.

Co do gameplayu:
- CAS bez wątpienia nadal mi się podoba, to wiadomo. W demo nie miałam jak pograć i przetestować ale naoglądałam się filmów z niego trochę i bardzo mi się podoba.
- Ekrany ładowania - może są zupełnie inne, troszkę dziwne, zaskakujące, minimalistyczne (jak cała gra według mnie), ale o dziwo mi się podobają. :)
- Interfejs - dziiiwne.. Nie mam nic do tego, że nie ma już niebieskich tabelek, czy innych pierdułek, jeśli chodzi o menu/interfejs (zwał jak zwał). Biały, lekko przeźroczysty mi się podoba, ale... hmm.. lewy dolny róg wygląda fatalnie według mnie. Dużo czasu minie zanim się do tego przyzwyczaje. Wybieranie wszelkich opcji, interakcji - dziwnie też wygląda. Słabo to troszkę wygląda według mnie. I gdzie potrzeby? Jak mogli to usunąć (?)???
- Ruch kamery jest dziwny. Dosyć sztywny.
- Emocje - ciekawa rzecz.. zobaczymy co z tego wyjdzie. ;)
- Otoczenie bardzo mi się podoba.
- Widać wiele niedociągnieć - simy, które przechodzą przez siebie, czy nawet jak są już pod domem to simka idzie za nimi i dosyć sztywno przechodzi z chodnika na jezdnie. Mowili na początku, że to nie jest jeszcze wersja końcowa, więc mam nadzieje że to poprawią.
- Dziwne są te podróże. Wiadomo - zawsze to szybciej idzie jak się tak wybiera niż masz ekran ładowania, z którego przechodzisz do miasta, wybierasz to co Cie interesuje i znowu ekran ładowania. Aczkolwiek fajnie by było popatrzec na miasto ;p
- Dziwne jest to, że poszli na siłownie i się od razu przebrali.. Chociaż.. nie jest to jakoś wielce złe, nie jest to głupie.
- Don Lotario - SUPER! :)
- Galeria jest bardzo fajna. Podoba mi się to, że nie trzeba wychodzić z gry by coś zapisać/wgrać. Super!
- Tryb budowania - super!

Arwena
19.07.2014, 19:25
Jedyne co mi się nie podoba to ten interfejs, ale to dlatego że się przyzwyczaiłam do poprzednich wersji, ten jest imo dziwny. Co do simów to o wiele lepiej wyglądały w CAS niż w samej grze.
Za to otoczenie i domki są świetne.

Frytek.
19.07.2014, 19:46
Podoba mi sie ten gameplay :) Te ramki troche wkurzaja, nie ma glow przy wyborze interakcji, ale reszta bardzo na plus.

adamo030
19.07.2014, 19:50
Szczerze? Mam nadal mieszane uczucia- podoba mi się grafika, ale uważam za głupie np to podkreślanie takim obramowaniem postaci czy przedmiotu. Dzielnice wyglądają fajnie, ale myślałem, że np będzie tych sześć i np te 5 będzie częściowo otwarte. A wygląda jakby skakanie między kolejnymi parcelami było jak w dwójce. Co do tej śmierci- dziwna, bo histeria nie kojarzy mi się z śmianiem,a bardziej z przerażeniem. Uczucia mam mieszane, nie chce mi się wierzyć, że zrezygnowali z pasków potrzeb bo wtedy to żaden symulator życia tylko coś symulatorowopodobnego.

Agor-ia
19.07.2014, 19:59
histeria nie kojarzy mi się z śmianiem,a bardziej z przerażeniem.

A nie słyszałeś nigdy o "histerycznym śmiechu"? :) W stanie histerii ludzkie zachowanie jest dość nieprzewidywalne.
W trakcie gameplayu pada kwestia w stylu "Ryan, nie chcemy robić sobie wrogów". Pomyślałam sobie "No, macie ich już wystarczająco dużo" :P
Jeszcze nie skończyłam oglądać, ale niektóre rzeczy wyglądają trochę dziwnie. Najdalszy plan jest jakiś taki rozmyty, albo to ja już zupełnie oślepłam. Kryształki tak nisko nad głową to zupełnie poroniony pomysł (zresztą, już kiedyś pisałam, że mi się to nie podoba). Brak dymków przy rozmowie - serio? Też dziwne.
Otoczenie wygląda na ładne, takie malownicze.

adamo030
19.07.2014, 20:01
Wiesz może i słyszałem, ale w momencie kiedy widzisz przed nosem, że Ci się coś jara, raczej nie śmiejesz się tylko spierdzielasz jak najdalej, w najlepszym wypadku gasisz samemu, a nie cieszysz że sie chałupa jara jak ostatni debil :D no sory, ale no :D

Tenebris
19.07.2014, 20:06
Don Lotario jest :D. Katerina Kaliente zdaje się być odpowiedniczką Niny z TS2. Ogólnie to miałam polewkę z tego filmiku zwłaszcza pod koniec :P. "Mały dyktator" hahah :D. Czyli teraz przy każdym pożarze nasi Simowie będą umierali z powodu histerii?

Marcysia
19.07.2014, 20:13
Ja tam chyba, dzieś, yczytałam że oni umarli od gazu ulatniającego się z maszyny.
Gameplay mi się podoba choć na początku myślałam że to nie pasuje do simsów, jednak wydaje mi się że to pasuje do mojego stylu gry i będzie mi się przyjemnie grało.
Don mi się jakoś nie podoba, choć cieszę się że jest.

Cytryśnia
19.07.2014, 20:18
Obejrzałam. Póki nie wyszli z siłowni miałam wrażenie, że wszystko o czym mówili było w the sims 2 i 3 [w 1 nigdy nie grałam, ale podejrzewam, ze sytuacja ma się podobnie :|]. Gdy byli źli strasznie dziwnie chodzili.
No i ucieszyłam się jak ukazał się Don, ale przyjrzałam się i co? Jakoś mało mi Dona przypomina.
Potem ta nagła zmiana domu. Co? Czyli... Ot tak możemy zmienić sobie dom? Ok.
I potem ta impreza... kumple! kumple! Kumplowska impreza! KUMPLE! Hmm... No to nawet dobrze wyszło [mimo, że znów sim pojawił się znikąd :/]
ale liczyłam na bardziej przerażającą kostuchę :(
Mimo wszystko ciągle chciałam przybliżyć obraz myszką i wszystkiemu bardziej sie przyjrzeć :D

Caesum
19.07.2014, 20:24
Te różne sposoby chodzenia są irytujące. Na 6:40 talerze teleportują się do rąk simów, poza tym jest widoczny lag między interakcjami(znany z TS3, nieznany w TS2). Irytują mnie wyskakujące znikąd drzewa w oddali. Nieaktywni simowie są jacyś mało ruchliwi, jak w TS3 chyba. Interfejs nawet mi się podoba, głowa była i tak zbędnym bajerem, choć szkoda że jej nie ma. Ta rozmowa simów na siłowni jest dziwna, jak jakiś monolog. Podobają mi się kolory w domach, jest tak pastelowo i przyjemnie, gdyby tylko tekstury były bardziej szczegółowe, no ale trudno.

Ogólnie ujdzie, ale raczej nie kupię. :)

Piwusia
19.07.2014, 20:27
Pierwsze co zauważyłam to to, że w interfejsie wszystko jest poukrywane i niby fajnie, że zajmuje on niewiele miejsca, ale obawiam się, że może być trochę trudno się do niego przyzwyczaić. Poza tym nie ma pasków nastroju, co niezbyt mi się podoba. No chyba, że paski pojawiają się po kliknięciu na ikonki, ale śmiem wątpić. Niezbyt mi się podoba, że interakcje są podzielone, tak jak w trójce, na przyjazne, romantyczne, wredne i związane z cechami. Liczyłam, że zostaną rozmieszczone z pomysłem. Mi osobiście pasuje dwójkowy podział interakcji. Brak "głów" to jakieś nieporozumienie; w każdej części pojawiały się gdy wybierało się interakcję danym Simem i tak powinno zostać. Simy dalej zachowują się nienaturalnie; kto to widział, żeby ktoś na środku miasta ni stąd ni zowąd zaczął robić pompki albo brzuszki (swoją drogą te ćwiczenia, jak i ćwiczenia na siłowni mają ładne animacje). Moją uwagę zwróciło to, że w polskiej wersji filmiku przetłumaczono nazwę otoczenia "Willow Creek" na "Wierzbowa Zatoczka". Czyżby powrót do spolszczania nazw otoczeń i nazwisk Simów? Ekrany ładowania są bardzo brzydkie; ten kryształek taki niedorobiony... Ale twórcy na filmiku powiedzieli, że to wcześniejsza wersja gry i że teraz już wygląda trochę inaczej. Liczę na to, że ekran ładowania został zmieniony, bo razi mnie to białe tło i kryształ narysowany w paincie. Simy beznadziejnie się teleportują po tym jak już ten ekran ładowania przeczekamy... I jeszcze ta nieładna biała otoczka, która pokazuje się po najechaniu kursorem na postać lub obiekt... Z plusów cieszy mnie obecność Niny Caliente (w tej wersji nie wiedzieć czemu to Katherine Caliente) i Dona Lothario. Poza tym miasteczko jest ładne, ale szkoda, że nie pokazali tego drugiego otoczenia - Oasis Springs. Podobało mi się również jak ściągnęli Olliego z galerii i od razu pojawił się w grze. Tryb budowania już wcześniej mi się podobał; super że z galerii można ściągać umeblowane pomieszczenia jak i całe domy. :) Emocje Simów wydają mi się zbliżone do tych z trójki i nawet są wyrażane przez nastrójniki, więc rewolucji nie widać. Może nawet te emocje będą gorzej przedstawione niż w poprzednich odsłonach, bo z tego co zaobserwowałam są okropnie przerysowane. Myślałam, że pokażą więcej z imprezy Simów, ale oni pokazali tylko nudną siłownię i grę w szachy. Podsumowując, jestem daleka od zachwytów.

Trufel
19.07.2014, 20:37
Na początku byłem zatwardziałym przeciwnikiem TS4, ale po obejrzeniu tego filmiku to rozgrywka nawet mi się podoba, fajnie będzie zagrać i wypróbować wszystkie te opcje. Mega fajna sprawa z tą galerią, ze tak w w 10 sekund można pobrać sobie dom i od razu ustawić na działce. Może to wszystko wygląda tak bajkowo bo grają na najniższych ustawieniach ? :D A jak się podkręci wszystko na maksa to będzie takie realniejsze.

La Tortura
19.07.2014, 20:41
Podczas filmiku z Trybu Życia z The Sims 4, pojawia się nazwa świata Willow Creek, która w polskim tłumaczeniu figuruje jako Wierzbowa Zatoczka! Trzeba przyznać, że ładna i urocza nazwa. Podoba się wam?
z DOTsim

wierzbowa zatoczka, rlyyyyyyyyyyyy

Caesum
19.07.2014, 20:48
Świerzbowa roztoczka, jak słitaśnie

NaNiKo
19.07.2014, 21:12
W ogóle to fascynujące jak jeden gameplay potrafi część przekonać a innych zupełnie zniechęcić.

felipe312
19.07.2014, 21:19
Jak zwykle jaki to cas osom i emejzin, 4 nic poza cas'em nie ma dla mnie do zaoferowania.
Interfejs slaby, wszystko w tym otoczeniu świeci się jak psu jaja. Tak wgl w pewnym momencie tam był wampir czy mi się zdaję? Otoczenia w obrębie jednego świata, nazwali to tak żeby nie było że znowu wracają do dwójki i nudnych ekranów wczytywania. Nie widać też kolejki zadań. Troszkę za mało nie widać jak sie wprowadzają i wgl.

TheBlackSheep
19.07.2014, 21:19
Kwestia jest też taka, że ten gameplay jest po prostu nudny. Po prostu panowie się nie popisali tą prezentacją. Gdyby stworzyli jaką rodzinkę z poszczególnymi grupami wiekowymi, co nieco by pokazali jak one się prezentują, pokazali by jak wygląda system pracy, jakieś poszczególne umiejętności, interakcje między zakochanymi simami itd. - no żeby po prostu pokazali taką normalną rozgrywkę. Nie chodzi mi o to, żeby podali wszystko na talerzu, żeby potem gracze nie mogli nic sami odkryć, tylko tak mniej więcej, połowicznie, no wiecie Sami o co chodzi :P

Piwusia
19.07.2014, 21:22
TheBlackSheep, dobrze powiedziane. felipe312, faktycznie nie widać kolejki zadań. Mam tylko nadzieję, że teraz już zostało to dodane do gry, bo to bez sensu, jakby tego nie uwzględnili.

Kędziorek
19.07.2014, 21:26
Kolejka zadań jest przecież w lewym dolnym rogu obok emocji.

miłośniczka zwierząt
19.07.2014, 21:27
kolejka jest obok portretu sima za emocjami tam na tym szarym tam jest kolejka zadań.
Tak, czy siak szału nie ma myślałam że, będzie lepiej myliłam się.

Agor-ia
19.07.2014, 21:28
Jak nerd i łysol mieliby pokazać interakcje zakochanych? :D (dobra, dobra, słaby joke ;P)
Za to mogliby pokazać jak z niemowlaka robi się siedmiolatek... :D
Ale zgadzam się, mało informacji można wyciągnąć. Takie pierdu pierdu przyjdzie wiosna. Don Lotario jest dziwny. I czemu Kalientówna nagle zmieniła imię? Te świecące ramki też trochę nie tego. Jeszcze ze znanych simów pojawiła się Danuta Landgraab, więc i tej rodziny możemy się spodziewać. Szkoda tylko, że czwórka jest tak oderwana od fabuły poprzednich trzech odsłon gry. Mogli to przemyśleć wcześniej.

NaNiKo
19.07.2014, 21:29
A jak wyobrażacie sobie 8 akcji w kolejce na dole? Będzie szło do góry ;d?

felipe312
19.07.2014, 21:29
I nie ma taksówek tylki simy cudownie się teleportują, tak wgl to mi się wydaję że samochodów nie będzie, bo nie widziałem zeby na jakiejs parceli auto stało, albo jakiś garaż czy coś, znajać EA to może okazać się że samochody to ozdoba ;]

tak wgl przed premierą trójki to było więcej takich materiałów i wgl a tu prawie nic, nie wiem czy to tak specjalnie, czy ta gra może jest po prostu tak słaba że lepiej nie pokazywać :D

Peterek_w
19.07.2014, 21:39
Felipe312, obstawiam to drugie niestety :P
Ten interfejs jest naprawdę brzydki i będzie niesamowicie ciężko się do nie przyzwyczaić... Przynajmniej mi. Też się bardzo zastanawiam, jak będzie wyglądała kolejka zadań... A jak usunęli paski potrzeb i nigdzie się nie będą wysuwać to będzie już totalna porażka.

Agor-ia
19.07.2014, 21:42
Pojawiają się spekulacje, że w podstawie mogłyby być wampiry. Ale chyba już powiedziano, że nie będzie istot nadnaturalnych?

Mroczny Pan Skromności
19.07.2014, 21:44
sprostowanie EA w sprawie potencjalnych wampirów za 5, 4, 3, 2, 1...

Agor-ia
19.07.2014, 21:45
Cóż, mnie wampiry by ucieszyły, ale w podstawie? Mimo wszystko uważam, że wampiry i inne cuda na kiju powinny pojawić się w dodatku. Nie każdy chce mieć w grze krwiopijców, lykanów i innych dziwaków ;)

Piwusia
19.07.2014, 21:49
Wampiry na bank pojawią się w odpowiedniku "Nocnego Życia" i "Po Zmroku". By the way, ja nie dostrzegłam na filmiku żadnych wampirów. :|

Mroczny Pan Skromności
19.07.2014, 21:52
Ewentualnie w dodatku TS4: Wampiry.
Może wampiry nie, ale coś w podstawie być powinno. Choćby i te duchy, ale jakieś ulepszone (bo duchy z którymi można robić bara-bara, przyjaźnić się i wgl to żadne duchy...)

anie_1981
19.07.2014, 21:56
Filmik obejrzałam, ale tylko raz i nie zwracałam uwagi na takie szczegóły jak niektórzy. Pewnie sobie z nudów obejrzę jeszcze raz... Ale ogólnie, powiem tak... tyłka nie urywa...

- Bardzo, naprawdę bardzo spodobało mi się to pobieranie domu i pokojów z Galerii, że nie trzeba wychodzić do otoczenia, eksmitować rodziny, burzyć domu i wstawiać nowego budynku w to miejsce, a na koniec kupować rodzinie ten dom (modląc się, by mieli dosyć kasy).
- Interfejs nie podoba mi się wcale, koszmarnie nieczytelny.
- Takie to podświetlanie, ramkowanie Simów\obiektów... dziwne, co najmniej dziwne...
- To, że przebrali się zaraz po wejściu na siłkę, wydaje mi się całkiem naturalne, w końcu przyszli ćwiczyć.
- Grafika, grafika i jeszcze raz grafika! To oczywiście minus...

To tak na gorąco, z tego co zauważyłam

Caesum
19.07.2014, 21:59
To podświetlanie pojawia się w wielu grach i jest akurat całkiem fajne. ;) Przynajmniej wiadomo dokładnie na co się kliknęło. Przy czym założę się, że będzie łatwo to wyłączyć. Jeśli nie w ustawieniach, to modami.

NaNiKo
19.07.2014, 22:13
- To, że przebrali się zaraz po wejściu na siłkę, wydaje mi się całkiem naturalne, w końcu przyszli ćwiczyć.

A widzisz, a ja tu widzę właśnie minus, bo po wyjściu nie przebrali się w normalne ciuchy. Więc w jedną stronę coś wprowadzili, w drugą już nie.

Malin
19.07.2014, 22:13
A mi się bardzo podoba i jeszcze bardziej przekonuje do zakupu gry :)

- "Głowa" przy interakcjach - a po kiego grzyba mi to? Nigdy mi to nie było do szczęścia potrzebne, więc nie przeszkadza mi zupełnie, że z niej zrezygnowali. To nawet lepiej, że jej nie ma.
- Interfejs zupełnie inny niż ten znany z poprzednich odsłon, ale czy naprawdę taki zły? Kwestia przyzwyczajenia, ot co. Oczywiście, że na początku trudno będzie się połapać, gdzie co jest, ale wystarczy z 15 minut i wszystko się opatrzy. Nie widzę tu żadnego problemu. Uważam, że to miła odmiana i odświeżenie.
- Tryb budowania boski, do kompletu błyskawiczny dostęp do galerii - czego chcieć więcej? Nigdy nie umiałam za dobrze budować, a przeprowadzki męczyły mnie strasznie, gdy trzeba było stawiać mury od nowa, budować, meblować... Dla mnie to bomba, nareszcie szybko i sprawnie sobie z tym poradzę.
- Ramki - a dziękuję, przydadzą się. Zwłaszcza, jak na kupie będzie kilka przedmiotów i nie wiadomo, który się klika...
- Grafika - no jest cukierkowa, ale strasznie mi się podoba :D

Nie narzekajmy tak bardzo i nie szukajmy na siłę minusów, naprawdę nie jest źle. Mam wrażenie, że niektórzy tylko szukają jakiegoś szczegółu, do którego by się można przyczepić i skrytykować. Luz! ;)

Chciałabym już pograć :)

Levkoni
19.07.2014, 22:14
Mi się wydaje, że aż takim idiotą nie jestem, żeby musieli mi podświetlać obiekt, wiem gdzie klikać ^_^

Caesum
19.07.2014, 22:27
Zapraszam więc do mojej gry, gdzie naprowadzenie kursora na obiekt niekoniecznie oznacza, że można go już podnieść. Szczególnie gdy chodzi o CC.

La Tortura
19.07.2014, 22:35
dokladnie tak jak Caeseum, według mnie podświetlanie to dobra opcja. ja sama kilka razy musialam klikac, zeby np chwycić za kwiatek na blacie lub jakieś swiatełka. :)

Agor-ia
19.07.2014, 22:52
Choćby i te duchy, ale jakieś ulepszone (bo duchy z którymi można robić bara-bara, przyjaźnić się i wgl to żadne duchy...)

A sukkuby i inkuby? :D (dobrze, wiem, to są demony a nie duchy...).
Ja nigdy nie miałam problemów z chwyceniem czegoś w simsach, ale może na dłuższą metę nie jest to złe rozwiązanie...Tylko teraz wygląda dziwne.

anie_1981
20.07.2014, 11:03
To wygląda naprawdę dziwnie. Nie jest to, jak dla mnie, duży minus, nawet nie wiem, czy w ogóle minus, można się do tego przyzwyczaić, ale jest dziwne.

Effie
20.07.2014, 11:39
Hmm... ale mi w Simsach zawsze podświetla obiekty na które najadę myszką... W większości gier (a przynajmniej w tych, w które ja gram), gdzie się klika, żeby wejść w interakcję z obiektem/postacią w jakiś sposób się wyróżnia ten obiekt - czy to przez podświetlenie czy to przez obramowanie. A obramowanie przynajmniej nie zmienia kolorów obiektu. Jak już ktoś wspomniał, świetna sprawa, kiedy kilka przedmiotów leży obok siebie :)

Ogólnie filmik mi się spodobał, nie było w nim nic zaskakującego, to fakt, ale można było w końcu zobaczyć interfejs, który jest całkiem w porządku. Kilka funkcji zmieniło ułożenie, ale to kwestia przyzwyczajenia, bulwersowanie się z tego powodu przypomina mi zapaleńców WoWa, którzy tragedię robią jeśli w którejś grze minimapa nie jest w prawym górnym rogu :P Chociaż i mnie na obecną chwilę dziwnie się patrzy na kolejkę zadań w lewym dolnym rogu, to i tak twierdzę, że kilka dni gry i będzie to tak samo naturalne jak lewy górny róg :)

Plotki o wampirach mogły się wziąć stąd, że w pewnym momencie w interakcjach pojawiło się "Opowiedz dowcip o Wampirach". Jeśli mam rację i to jest jedyny powód plotek, to szanse na ich pojawienie się w podstawie określam jako marne. Raczej wyglądało to na drobny smaczek podobny do spotykania postaci znanych z poprzednich odsłon gry.

Czy kupię grę? Na ten moment nie wiem. Filmik z trybu życia mnie z jednej strony pozytywnie nastawił, jednak z drugiej podkreślił niesmak do niektórych elementów. Ładowanie przy przechodzeniu na parcele od początku było minusem, teraz on się pogłębił przez to, że po wybraniu celu podróży ekran od razu się ładuje, w środku rozmowy. Przecież mogłyby jednak Simy podejść do tego budynku (lub krawędzi mapy w przypadku zmiany dzielnicy) i dopiero aktywować pasek ładowania. Niektóre animacje, na które zwrócili już uwagę poprzednicy też są zdecydowanie do poprawy, dlatego z decyzją czekam, aż po premierze pojawią się recenzje, gameplaye i przede wszystkim gracze chętni odpowiedzieć nawet na najbardziej głupie pytanie :)

Mroczny Pan Skromności
20.07.2014, 11:47
Ale ta śmierć była głupia xD W dwójce żeby sima zabić bez kodów to trzeba się trochę nagimnastykować, a tutaj chwila nieuwagi i sim umiera sam. Poza tym jakbym ja grał w taki sposób jak oni, to od razu bym się zanudził :P Ale same możliwości gry są fajne i mam nadzieję, że całe otoczenie jest takie fajne a nie tylko te elementy które pokazali.

Lubie
20.07.2014, 12:06
ogolnie mi sie podobalo, ale sposob podróżowania i umieszczania rzeczy z galerii w grze jest straszny ;-;

Effie
20.07.2014, 12:16
Ach, ta śmierć :P Szczerze mówiąc, nie chce mi się wierzyć, że jeden pożar i już śmiertelny zawał. Sądzę, że oni jakimś kodem wpędzili swoje simy w stan histerii, a podczas obróbki wycięli ten fragment :P

xheyanna
20.07.2014, 12:23
ogolnie mi sie podobalo, ale sposob podróżowania i umieszczania rzeczy z galerii w grze jest straszny ;-;

zgadzam się z krewetką. średnio mi się podoba ta teleportacja i pojawianie się simów znikąd w innym miejscu. Myślałam, że chociaż będą chodzić tam, ew jakaś taksówką dojeżdżać, a jak poza granicami sąsiedztwa to do granicy dojechać, ekran ładowania i znowu jechać, aż się dotrze na miejsce...

Ale ogólnie to poza tym nawet całkiem spoko. Myślałam, że będzie gorzej :P

miłośniczka zwierząt
20.07.2014, 12:35
Jak tak obejrzałam filmik z 4 razy to nawet się do tej 4 idzie przekonać nie jest jakoś tragicznie możliwe że, ja nawet kupie ale to po premierze.

Lubie
20.07.2014, 13:08
http://thesimstimes.cba.pl/?p=5121

hej hej, potrzeby będą, tylko po prostu ich nie pokazali na filmiku (zapewne grali na kodach)

Vanitas
20.07.2014, 13:10
Ja jestem po prostu przerażony po tym gameplayu. Całość wydaje mi się tak słaba, że nawet nie chce mi się tego komentować. O ile wcześniej chciałem zagrać w TS4 chociażby z ciekawości tak teraz chyba podziękuję.

Lubie
20.07.2014, 13:14
"Umysłowo nagrodzony – Ci Simowie jako dorośli będą szybciej polepszać swoje umiejętności. (Wymaga ukończenia odpowiedniej aspiracji – Mądre dziecko)."

Czyli są też aspiracje dla dzieci, nieźle :)

NaNiKo
20.07.2014, 13:19
http://thesimstimes.cba.pl/?p=5121

hej hej, potrzeby będą, tylko po prostu ich nie pokazali na filmiku (zapewne grali na kodach)

I dzięki Ironii, że będą, ale ja uważam, że to jest coś, co POWINNI pokazać w gameplayu.

Deer
20.07.2014, 13:47
"Dudziarz (dop. red. – od gry na dudach) – Dudziarze znają arsenał piosenek, które dają mu władzę nad innymi. (Wymaga ukończenia odpowiedniej aspiracji – Muzyczny geniusz)."
Czyżby miały być dudy? No sam nie wiem :D gra ogółem słaba, park słaby, siłownia też do niczego. Za to tryb imprez spodobał mi sie bardzo bardzo. Widac że dochodzi tam jakieś okienko z zadowoleniem itd. Zupełnie jak w The Sims 1 balanga albo The Sims 2 Nocne Życie podczas randki :D

felipe312
20.07.2014, 13:57
ja tam na czwóreczkę ani grosza nie wydam :) znając życie to powstanie store, i będzie trzeba płacić za toaletę prawdziwymi pieniądzami. Niestety simsy umierają i to jest widoczne. Gdyby EA nie pożarło maxisa to by to jeszcze jakoś wyglądało no ale niestety
SimCity
TheSims
MAXIS ;(

stinkfist
20.07.2014, 16:47
whoa, naprawde widac ze wszystko bylo tworzone pod gre online. smiesznie ze zmienili zdanie, a zostalo tak jak jest, czyli bardzo srednio.

Kasztanek
20.07.2014, 20:54
A mnie się ten nowy filmik podoba.

- Interfejs - nareszcie poszli po rozum do głowy. Interfejs w każdej kolejnej części stawał się coraz bardziej chaotyczny. Trójka z dodatkami wzbiła się chyba na szczyty nieczytelności. Minimalizm zdecydowanie bardziej mi się podoba. Trochę żal "głów" wyskakujacych wraz z dostępnym interakcjami :(

Nie podoba mi się za to obecność ikonki komórki przy podobiźnie sima. Wygląda na to, że każdy będzie miał przy sobie telefon z definicji (tak jak w trójce). Jest to głupie rozwiązanie, nie wiem, dlaczego nie można sobie po prostu telefonu dokupić i wsadzić do plecaka?

- Grafika - jest bajkowa. Dla mnie to niebywały plus, urealnianie tylko zabiłoby tą grę. Wolę styl Disneya niż Crysisa.
Wygląd simów mi raczej odpowiada, mogliby mieć trochę więcej polygonów, ale nie narzekam. Animacje ładne, chyba nawet lepsze niż w trójce. No i podświetlanie obiektów/simów - świetne pomysł, EA - czemu tak późno na to wpadliście?!

- Galeria - super. Tego mi brakowało. Ciekawe, jak będzie działała z połączeniu ze dodatkami/akcesoriami/Store. Czy będziemy mogli pobierać z Galerii domy/simów z elementami, których nie posiadamy?
Generalnie zarówno w przypadku galerii jak i CAS widać wzorowanie się na Spore. Mam nadzieję, że czwórka nie skończy tak samo.

- Emocje - trochę na siłę. Nie podoba mi się połączenie interakcji z cechami simów. Niepotrzebny bajer.

- Doczytywanie - nie jest źle. Widać, że po wczytaniu mamy dostęp do całkiem sporej okolicy, nie będziemy zamknięcie na małej działeczce. Myślę, że pocięcie miasta ma swoje plusy - simowie nie będą się za bardzo "rozchodzić" po okolicy i łatwiej będzie zapanować nad rodzinką.

To tyle ode mnie (weekend bez internetu i dopiero teraz zobaczyłem filmik).

kavoweciastko
20.07.2014, 21:02
A jak wyobrażacie sobie 8 akcji w kolejce na dole? Będzie szło do góry ;d?
Nie jestem pewna, ale o ile dobrze widziałam to idzie to do góry, ale pojawiają się chyba tylko 3-4 akcje najbliższe.

"Głowa" przy interakcjach - a po kiego grzyba mi to? Nigdy mi to nie było do szczęścia potrzebne, więc nie przeszkadza mi zupełnie, że z niej zrezygnowali. To nawet lepiej, że jej nie ma.

Mi też jakoś nie jest ona potrzebna. Czasem nawet mnie denerwowała :p

Ładowanie przy przechodzeniu na parcele od początku było minusem, teraz on się pogłębił przez to, że po wybraniu celu podróży ekran od razu się ładuje, w środku rozmowy. Przecież mogłyby jednak Simy podejść do tego budynku (lub krawędzi mapy w przypadku zmiany dzielnicy) i dopiero aktywować pasek ładowania.
Tak, to dosyć duży minus. Dziwnie to wygląda jak w czasie rozmowy nagle jest ekran ładowania.. Ani nigdzie po taksówke nie chodzą ani nic..

Ale ta śmierć była głupia xD W dwójce żeby sima zabić bez kodów to trzeba się trochę nagimnastykować, a tutaj chwila nieuwagi i sim umiera sam. Poza tym jakbym ja grał w taki sposób jak oni, to od razu bym się zanudził :P Ale same możliwości gry są fajne i mam nadzieję, że całe otoczenie jest takie fajne a nie tylko te elementy które pokazali.
Co do śmierci - obawiam się, że ich obietnice że śmierć sima poprzez śmiech będzie rzadka, okażą się nieprawdą. Nie przeszkadza mi taka śmierć o ile rzeczywiście będzie rzadka, a nie że zrobią byle co, dom im sie podpali, cokolwiek i nagle śmierć.

anie_1981
20.07.2014, 21:26
Śmierć ze śmiechu jest bardziej niż głupia, ale głowy do góry, zapewne będzie to jeden z pierwszych modów... Komu nie będzie pasowała taka śmierć, to ją sobie wyłączy, ale dla pewności zabrońcie Simom opowiadania dowcipów... :P

mystically_mad
20.07.2014, 22:05
Będzie nowy wygląd Mrocznego Kosiarza, ulepszona zostanie jego grafika i ubiór.
Tsaa, będzie wyglądał jak dementor z Harry'ego Potter'a :huh:

Mroczny Pan Skromności
21.07.2014, 06:40
ale to chyba nie była śmierć ze śmiechu (na filmie) tylko z czegoś tam innego (nie pamiętam jak to nazwali, ale na pewno nie ze śmiechu ;P)

LepkiePaluszki23
21.07.2014, 07:02
Hipokryzji czy coś takiego, bo przerażili się pożaru, a jednocześnie się z tego śmiali :)

Mroczny Pan Skromności
21.07.2014, 07:09
śmierć z hipokryzji, ahaś

czekam aż wszyscy pracownicy ea umrą z chciwości :)

stinkfist
21.07.2014, 07:13
... z histerii. czyli - w tym wypadku - ze smiechu ಠ_ಠ

mystically_mad
21.07.2014, 07:31
Dajcie spokój.. Miałam zamiar kupić tę część, ale chyba jednak się powstrzymam...

soapded
21.07.2014, 08:47
Witam, podeśle mi ktoś plik reg2, nigdzie go nie mogę znaleźć.

Shattered
21.07.2014, 08:56
Ta gra to dno i wodorosty... Rosliny będą miały emocje...
Debile jedne nie dali małych bachów i basenów a debilstwo do niczego nie potrzebne dodali...

Piwusia
21.07.2014, 09:06
Czytałam właśnie na którejś stronce, że rośliny mają mieć emocje... W dwójce rośliny, którymi zajmowaliśmy się w ogródku miały takie minki z opisami typu "szczęśliwa", "kwitnąca", ale nie wyobrażam sobie, żeby rośliny miały mieć rzeczywiste emocje. Na czym to niby miałoby polegać? Miałoby być jak z jakiejś bajki? Szkoda, że jeszcze rośliny nie będą ze sobą gadać, eh. Co to za nikomu nie potrzebne wymysły? Przez takie głupotki Simsy coraz więcej tracą jako symulator życia.

anie_1981
21.07.2014, 09:14
Ja teraz gram w dwójkę i nie zauważyłam, by nad roślinami były jakieś buźki. Co prawda w domu w którym gram nie ma ogródka z roślinami typu warzywka, ale są kwiatki takie do podlewania.

Moim zdaniem to jeden z najgłupszych pomysłów EA, jeśli chodzi o czwórkę... rośliny z emocjami... Poszli po bandzie, niech emocje ma np. telewizor! Jak strzela focha, to nie da się np. przełączać kanałów. Albo przewracający się stale taboret, bo ma deprechę... Nie no bez jaj... :P

Piwusia
21.07.2014, 09:19
anie_1981, te buźki są tylko przy warzywach. :)

NaNiKo
21.07.2014, 10:16
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,16354688,20_minut_rozgrywki_z_The_Sims_4_ i__nie_mila_niespodzianka.html
Wiecie o co chodzi z kontem premium? Bo ja nigdzie wcześniej nie przeczytałam (przy okazji gameplayu) o tej opcji i jestem niemile przerażona, jeśli to prawda.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-07-21-kilkanascie-minut-rozgrywki-z-the-sims-4-w-nowym-materiale-wideo bardziej szczegółowy opis.

I zastanawiam się, czy nie chodzi o prostu o wersję Premium gry, tj. tę http://www.empik.com/the-sims-4-premium-edition-pc-electronic-arts,p1080505524,multimedia-p z dodatkami do pobrania

Irbis
21.07.2014, 10:37
Nie było Mnie dwa dni, wracam, a tu filmik :D
- Podoba mi się interfejs, jest subtelny i nie zasłania ekranu.
- Park jest śliczny i ogromny, kręci się w nim sporo simów.
- Sim bardzo naturalnie zachowuje się podczas ćwiczeń i podoba mi się taka możliwość rozładowania simowych emocji.
- Nadal nie podoba mi się sposób chodzenia wkurzonego sima, ale podoba mi się, że z tego głupiego chodu płynnie przechodzi do pozycji stojącej.
- Momentami mam wrażenie, że w grze jest zbyt jasno. Mam nadzieję, że to kwestia ustawień monitora.
- Do wyglądu ekranów ładowania nic nie mam, ważne, że faktycznie są krótkie. Na filmiku wczytują sobie parcele z miejsca gdzie obecnie są i uważam, że to jest dobre, że jest taka możliwość, nie ma zbędnego łażenia. Ciekawa jestem jednak jak wygląda spacer po okolicy, ile można przejść bez ekranu ładowania.
- Podświetlanie simów i obiektów chyba nie jest złe, myślę, że może okazać się praktyczne.
- System robienia imprez jest świetny.
- Dodawanie czegokolwiek z galerii - rewelacja. Wątpię, żebym często z tego korzystała, ale na pewno pobiorę sobie Oliego i Basię (o ile będzie taka możliwość) i zrobię z nich parę :D
- Simy na siłowni ćwiczą w różny sposób, robią różne miny, to jest świetne, widać, że zależy to od osobowości sima.
- Sim zawołał innego sima nie przerywając wykonywanej czynności, tamten do niego podchodzi i sobie rozmawiają. Świetnie.
- Wszystkie simy, które podeszły do sprzętu grającego, bawią się, każdy na swój sposób. Nikt nie stoi bez ruchu.
- Domy są śliczne, w środku i na zewnątrz. Meble bardzo mi się podobają, czy ktoś zauważył zaokrągloną szafkę w łazience? Ciekawe, czy takie szafki można robić też w kuchni?
Podsumowując: nadal mam zamiar kupić The Sims 4 :)

ginsei
21.07.2014, 11:07
Nie no, ja rozumiem, że ostatnie badania wykazały, że warzywa przeżywają stres i wiedzą, że ktoś je je, ale bez przesady! Więc wyrażę tylko nadzieję, iż był to jakiś ester egg, z którego zrezygnowali, i że takie pierdółki nie były powodem braku czasu na zaimplementowanie basenów i małych dzieci.
Nastroje roślinek w dwójce, jeśli dobrze pamiętam, służyły temu, żeby wiedzieć, czy się dobrze opiekujemy roślinką. W trójce mamy to okrojone - albo jest "jałowa", albo "więdnie!", albo "do zbioru" czy jakoś tak, a po jakości wiedzieliśmy, jak dobrze opiekę sprawujemy (przy którymś pokoleniu roślinki :P ).

Co do filmiku - w końcu załapałam, jaki ten krajobraz w TS4 jest! On jest miękki! Teraz jak na niego patrzę, to właśnie to słowo mi się po głowie kołacze. A taki efekt uzyskali przez to, że są lekko krawędzie rozmazane.
Smutne jest to, że z 15-minutowego ochłapu wycięli jeszcze 3 minuty na co? Oczywiście na ten "super ekstra hiper i w ogóle" CAS. Skoro już mieli grę przygotowaną, to po co znowu o tym CASie? Żeby poinformować odbiorców, jakie cechy mają ich Simy? A nie mogli po prostu powiedzieć o tym w trakcie gry, skoro i tak te cechy raz po raz przypominali? I zdziwiła mnie informacja, że jest to z bety, sprzed półtora(?) miesiąca, a ktoś ostatnio tu pisał, że tak długo schodzi im nagranie tego filmiku, bo interfejs jest niedokończony. To ja teraz nie wiem - czy to był stary interfejs i ostateczny będzie inny, a zrobili tak, bo nie mogli dojść do ładu z nowym, więc skoro obiecali, to betę pokazali? Czy może jednak z tym dopieszczaniem interfejsu to takie pitu-pitu z ich strony było?
I co do obietnic, jeszcze się jednej rzeczy podczepię, o której już niektórzy pisali - jedna z pań Guru twierdziła, że śmierć z emocji będzie wyczynem - jeśli Sim kilka dni będzie trwał w danej emocji (czyli np. ciągle będzie rozśmieszany), to wtedy z jej powodu ginie. Przy czym emocje te miały być stopniowane, prawdopodobnie po to, by wiedzieć, kiedy zbliżamy się do tej niebezpiecznej granicy. A tu co? Ła! Pożar! Ła! Histeryzujmy! Ła! Gińmy! Tak wiem, mogli użyć kodu, żeby mieć wyraźną granicę zakończenia filmu. Ale jeśli nie?
Żałosne dla mnie też były zawody na siłowni. Pewnie miało to być zabawne, ale u mnie wywołało tylko popukanie się w głowę. Wiem, że to jest nadmierne czepianie się - taki, a nie inny, mieli pomysł na filmik. Jednak porównywanie osoby, która ma 80-parę % paska umiejętności, a osoby z zerowym zapełnieniem...
Zaś co do zawartości filmiku - wiecie, że oni, zamiast robić biały ekran z diamencikiem, mogliby np. zrobić animację, jak Sim wsiada do samochodu i jedzie nim aż pod tą siłownię, a w tym czasie wczytywać odpowiedni region? W Mass Effekcie ładowanie kolejnych poziomów wyglądało tak, że swoją postacią wsiadało się do windy, a ta sobie jechała i jechała (co było widać po światłach w oknach windy)... a gdy dojechało się na piętro, poziom był już wczytany. Podobnie tu by mogli zrobić - spore zbliżenie na auto i jazda do miejsca docelowego, zamiast nagłe znikanie i pojawianie się. Widać Simy są "medżik" i umieją teleportować się, tylko my o tym nic nie wiemy?
Co do przebrania się Simów - dobry pomysł. Skoro idą na siłownię, to raczej poćwiczyć, niż pozwiedzać, więc ubiór sportowy jest wskazany. A wychodząc ubrania nie zmieniali, bo nie wzięli prysznica i ciuchów codziennych nie chcieli zapocić :P Poza tym w TS3 też coś podobnego było - jak Sim szedł do restauracji zjeść wewnątrz niej, to przebierał się w ciuchy wizytowe i w takim ubiorze na parcelę jechał. Więc nowość to nie jest, jest ta funkcja jedynie rozszerzona.
Galeria podoba mi się - fajnie, że to już nie będzie tak upierdliwe, jak w TS3. Mam tylko nadzieję, że nie wyjdą przy tym dodatkowe problemy jak "rozmiary parceli nie zgadzają się", bo np. nasza będzie większa. I ciekawe też, czy będzie łatwo taką dodaną osobę potem wyrzucić z rodzinki, czy jednak trzeba będzie się przełączać na widok miasta i ręcznie dzielić rodzinę, bądź telefonicznie ją "wyprowadzić".
Głowy w opcjach i niebieski interfejs były pewnym znakiem rozpoznawczym TSów - zawsze były, wiele w tym zakresie się nie zmieniało, więc nawet jak dla kogoś interfejs TS3 był zaciemniony, to i tak mniej więcej wiedział, gdzie co szukać. A teraz? Wiele osób ma problemy ze znalezieniem akcji, a co będzie z innymi funkcjami? Cieszy mnie jedynie to, że nie pozostawili czarnego interfejsu.
Może i dla niektórych głowy są zbędnym bajerem, ale ja bym się dziwnie czuła, gdybym nagle, zamiast diamenciku, nad głową Sima miała strzałkę, albo jakąś gwiazdkę, czy specjalne podświetlenie aktywnego Sima.
Podświetlanie... ujdzie, ale lepiej by było, gdyby się na przedmiotach pojawiał, a nie na Simach. Zazwyczaj ich dużo, jeden na drugim nie stoi, więc i nie trzeba aż tak zaznaczać, kogo klikamy. A przy przedmiotach jak najbardziej - ileż to razy mi się zdarzyło, że chcąc kliknąć lampę (sufitową), klikałam na dywan, czy inną sofę, bo nie widziałam, że lampa, mimo oddalenia, nadal jest "przeźroczysta".
Fajny pomysł, że emocje w czymś pomogą, lub przeszkodzą - tak jak z tymi wydajniejszymi ćwiczeniami. Ciekawa tylko jestem, czy jest to ukierunkowane tylko na "fizyczne" wyżycie się, czy też np. wściekły malarz narysuje jakieś gniewne arcydzieło? W sumie, w świetle tych emocji, to rodzaje płócien powinny być podzielone nie na "małe, średnie, duże", tylko np. "melancholijne, radosne, arcydzieło" :D I jak Sim, będąc smutny, zacznie melancholijne dzieło, a skończy je, będąc radosnym, to taki obraz będzie mało warty, bo mu się motyw popsuje :P
Btw. nie wiedziałam, że ta jabłonka płacze... Fakt, miała krople, ale przyzwyczajona do TS3, pomyślałam, że pewnie niedawno padało i roślinka jeszcze nie wyschła. Bardziej zareagowałam na to, co twórcy mówili - "Tu mamy jabłonkę, jak zerwiemy z niej jabłko, to będziemy mogli..." chwila napiętej ciszy.. "POSADZIĆ JE W DOMU!!"... No wiecie co? Z mojej piersi bezwiednie wyrwało się na zewnątrz głośne "LOL". No niesamowite, jakie super rzeczy będziemy mogli robić w TS4 robić! Sadzić jabłka! A i druga sytuacja, która wywołała u mnie LOLa - "Zobaczcie, możecie podnosić sobie fundamenty i ściany! Prosiliście nas o to już chyba... od czasów TS1". No bez jaj. Ile serii, ile lat im to zajęło? To miał być w ich myśli żart? Naprawdę, mają się czym chwalić.

Podsumowując - sama rozgrywka może i ujdzie (w końcu rozmawiamy tu o becie, która może nijak odnosić się do ostatecznej wersji), galeria jest na duży plus, ale sami prowadzący sprawili, że filmu nie oglądało mi się przyjemnie i mocno mnie do siebie zniechęcili. A teraz kończę już, bo za dużo namotałam.

Irbis
21.07.2014, 11:46
Przecież z emocjami roślin, to tylko domysły i przypuszczenia. Nawet, gdyby okazało się, że rośliny mają emocje, to i tak nie wiemy jak dokładnie miałoby to wglądać. W tej sytuacji może lepiej powstrzymać własne emocje dotyczące tego zagadnienia do czasu, aż będziemy wiedzieli coś prawdziwego na ten temat.

Smutne jest to, że z 15-minutowego ochłapu wycięli jeszcze 3 minuty na co?
Filmik trwa dokładnie 20:08, więc po odjęciu 3 minut zostaje jeszcze 17:08 "ochłapu" do oglądania :)
A teraz? Wiele osób ma problemy ze znalezieniem akcji, a co będzie z innymi funkcjami?
Myślę, że jak sami zaczniemy już grać, to bez problemu nauczymy się, co gdzie jest :)

Levkoni
21.07.2014, 12:02
Irbis, ale na takich forach to tak już jest: ktoś napisze jakąś bzdurę, a wszyscy podchwytują. Nigdzie, ale to nigdzie na oficjalnych twitterach i blogach twórców nie widziałem wzmianki o emocjach roślin, a na wszystkich forach rzucili się ludzie na tą nowinkę jak stado wygłodniałych paparazzich...

Wczoraj czy dwa dni temu podobnie było z duchami na jednym forum. Jakiś idiota napisał, że ma nie być duchów, wszyscy podchwycili i znowu posypały się gromy na EA. A skąd taką informację wziął? Bo nie pokazali jeszcze grobów i duchów więc uznał, że ich nie będzie... Plotkarstwo i takie głupie podchwytywanie wiadomości to coś, co powinno się tępić :P

CzekoladowaZłośnica
21.07.2014, 12:32
Mnie osobiście filmik przekonał w ostateczności do zakupu gry. Sposób podróżowania jest naprawdę fajny. Już mi nawet nie przeszkadza to, że są te ekrany ładowania. Przynajmniej wiemy jakie mamy miejsca publiczne.. Biblioteka, klub nocny, muzeum itd. Po prostu ujdzie w tłumie :). No i to planowanie imprezy. Jak dla mnie bomba. Zastanawia mnie tylko fakt co się znajduje w prawym dolnym rogu na tym filmiku. Co to są za ikonki??

anie_1981
21.07.2014, 12:51
Absolem, o emocjach roślin jest wiadomo z aplikacji CAS, którą ktoś wziął pod lupę i grzebał w jej plikach...

redmoon
21.07.2014, 13:25
Buźki roślinek doszły w CPR i mają je tylko te rośliny, które również pojawiły się w tym dodatku (pomarańcza, jabłoń, drzewo cytrynowe i inne owoce oraz warzywa, które rosną na specjalnych grządkach). Gdy roślina utrzyma status "Kwitnąca" przez 24 godz. można ją zebrać. Tyle w temacie dwójkowych emocji roślin.
----
Ja nie zamierzam kupić. Gdyby kosztowała mniej, a mój komputer uradziłby ją - mógłbym spróbować. Tryb budowania bardzo wygodny, park piękny i duży. Infrejestr nie zasłania widoku, tylko trudno będzie się do niego przyzwyczaić. Sposób podróżowania dziwny, ale można się przyzwyczaić. Kiedyś simowie musieli samodzielnie wsiadać do aut, później postępowe EA poszło w przyszłość i simowie teleportowali się do aut. A teraz - simowie nawet nie potrzebują auta do teleportacji ! Jak ta technologia gna do przodu :sarcastic:

kavoweciastko
21.07.2014, 13:27
Mi emocje roślin nie przeszkadzają.

Tenebris
21.07.2014, 13:57
Mi też nie przeszkadzają emocje u roślin. Moi Simowie raczej nie zajmują się ogrodnictwem, więc ta funkcja będzie mi bezużyteczna. :)

ginsei
21.07.2014, 14:24
Filmik trwa dokładnie 20:08, więc po odjęciu 3 minut zostaje jeszcze 17:08 "ochłapu" do oglądania :)
Tak, jak miałam chwilę, włączyłam ponownie filmik i spostrzegłam swoją pomyłkę, jednak ktoś mnie ubiegł i nie mogę już zedytować swojego poprzedniego posta ;) A pomyłka wyszła z prozaicznego powodu - cały czas było gadanie o 15-minutowym gameplayu i tak mi się to wbiło do głowy, że nie popatrzyłam na faktyczny czas :D
Poprawiam się więc - z 20minutowego ochłapu wycięli jeszcze 3 min. na CAS, a jeśli chcieć być skrupulatnym - jeszcze z końca by się coś odcięło, a i ich komentarze też za długo czasu czasem zajmowały - po to jest ich dwóch, żeby jeden gadał, a drugi grę prowadził. Za te 20-3-x minut mogli więcej pokazać ;) Ale to jak już pisałam - forma przedstawienia gry była dla mnie paskudna, panowie zrobili to kiepsko, jednak nie wpłynęło to w żaden sposób na moje wrażenia z gry - panów osobno skomentowałam, grę osobno.
A nauczyć się można wszystkiego - jasne i oczywiste, tylko... po co zmieniać coś, co buduje charakter TSów? Niby to jest popierdółka, ale jak więcej takich rzeczy odejmą, to nie będzie się czuło, że to kolejny TS.
Inną sprawą jest to, że twórcy bardzo starają się sprawić, by TS4, czy to wizualnie, czy grywalnie, był po prostu lekki. I do takiej "wizji" rzeczywiście bardziej pasuje minimalistyczny, lekko przejrzysty, interfejs, niż te, poznane już w poprzednich odsłonach. Byle tylko nie przesadzili z tą lekkością i nie pofrunęli za daleko.

Absolem - to sobie przypomnij jak było z basenami :D "Jakiś idiota" napisał, że chyba basenów nie będzie, bo ani ich nie pokazują, ani nie ma strojów kąpielowych... i co? :D

CzekoladowaZłośnica - Podejrzewam, że w prawym dolnym rogu są te ikonki, które w TS3 mamy po prawej stronie interfejsu - odnośnie "plecaka", nastroju, pracy itd., bo gdzieś to muszą zamieścić.

Oj dziewczyny... bo jak wam smutne roślinki nie pozwolą gdzieś wejść, albo zbyt radosne rozpraszać uwagę waszych Simów, to inaczej będziemy rozmawiać o nastrojach kwiatków ;P

anie_1981
21.07.2014, 15:02
Oj dziewczyny... bo jak wam smutne roślinki nie pozwolą gdzieś wejść, albo zbyt radosne rozpraszać uwagę waszych Simów, to inaczej będziemy rozmawiać o nastrojach kwiatków ;P

Właśnie, radzę nie wkurzać roślinek :P

A ja z innej beczki, dostał ktoś może dzisiaj CAS? Ja nadal null, zero absolutne.

Frytek.
21.07.2014, 15:18
^ Wciąż nic.

Pójdę wkurzyć roślinki, będzie im się lepiej ćwiczyło :P

Irbis
21.07.2014, 15:21
Absolem niestety, z plotką nie wygrasz ;P

ginsei pozostaje chyba czekać na filmiki graczy, no chyba że twórcy pokuszą się o pokazanie prawdziwej rozgrywki (nie wyreżyserowanej).

Po ponownym obejrzeniu filmiku stwierdziłam, że ładne są cienie na obiektach, a drzewa się kołyszą. Zastanawia mnie ogrodnik stojący w miejscu z workiem pełnym śmieci. Czyżby zapomniał gdzie szedł i co robił? ;P

Deer
21.07.2014, 15:35
^ja już za pierwszym razem zobaczyłem tego ogrodnika. Była o nim wzmianka i szybko pojechali dalej bo ogarneli ze ma laga :D
Mnie to TS4 przypomina mechanicznie i wizualnie nowe simcity. Widac w tym EA, pazernosc na kase itd. Wy dalej sie glowicie czemu nie ma basenow, nie zdazyli a dali nam to i to? Nie moi drodzy, ze wszystkim by zdazyli a baseny dojda w dodatku. I taka jest prawda. Witam w XXI w.

felipe312
21.07.2014, 16:10
co do usługi premium w sims 4 to powiem tylko ŻENADA.

Cytryśnia
21.07.2014, 19:09
^ja już za pierwszym razem zobaczyłem tego ogrodnika. Była o nim wzmianka i szybko pojechali dalej bo ogarneli ze ma laga :D
Mnie to TS4 przypomina mechanicznie i wizualnie nowe simcity. Widac w tym EA, pazernosc na kase itd. Wy dalej sie glowicie czemu nie ma basenow, nie zdazyli a dali nam to i to? Nie moi drodzy, ze wszystkim by zdazyli a baseny dojda w dodatku. I taka jest prawda. Witam w XXI w.

Och, ależ nie. Witamy w wielkich firmach :D

Levkoni
21.07.2014, 23:06
Absolem, o emocjach roślin jest wiadomo z aplikacji CAS, którą ktoś wziął pod lupę i grzebał w jej plikach...

Ale tam są tylko jakieś stany z tego co widziałem roślin wypisane :P Raczej chodzi w tym o coś podobnego jak było w The Sims 2.

Absolem - to sobie przypomnij jak było z basenami :D "Jakiś idiota" napisał, że chyba basenów nie będzie, bo ani ich nie pokazują, ani nie ma strojów kąpielowych... i co? :D

No i co z tego? Ale do póki nie zostało to przez twórców potwierdzone to nadal były tylko plotki. Zwykłe, beznadziejne plotki, które zostały wywnioskowane tylko dlatego, że o czymś się nie mówiło. Nie ważne, że to akurat okazało się prawdą, dopóki coś nie jest potwierdzone to jest plotką. I nie mówię tu o domysłach w stylu "jak nie dadzą basenów to będzie do niczego" bo dyskutować można, ale jak już napiszesz to w ten sposób "ponoć nie będzie basenów" tak jak to było z duchami, to jest plota i tyle.

Deer
22.07.2014, 12:06
Mi się wydaje, że ten ogrodnik rosline po prostu podlał dlatego jakas woda kapie :D a te emocje o tak jak mówi Absolem (^). Po prostu stan rosliny.

Kosia
23.07.2014, 10:42
Czy ktoś z Was w ciągu ostatnich kilku dni dostał albo widział na jakiejś stronie, że ktoś inny dostał demo? Zapisałam się, nawet dwoma kontami z Origina + mój chłopak też się zapisał do dema. Niestety jakoś od paru dni sprawa ucichła i nawet w internecie nie widziałam by się ktoś chwalił, że takowe demo dostał. :/

Malin
23.07.2014, 10:43
Ja codziennie sprawdzam konto i... nic ;/ Ciągle czekam.

anie_1981
23.07.2014, 12:41
U mnie też nic. Szkoda, że wśród znajomych nikt u mnie w Simsy już nie gra, bo może by mi chociaż jakaś kumpela konto Origin pożyczyła na godzinkę, czy dwie, ale tu wszystko mężate, dzieciate i czasu nie posiadające na gry, tylko ja nadal jestem wolna jak ptak :D (nie licząc ptaków za kratkami)...

xsahara
23.07.2014, 12:42
Ja czekam od sześciu dni - również nic.

Levkoni
23.07.2014, 12:58
Ja również nic nie miałem :)

FakeYourDeath
23.07.2014, 13:20
Ja się właśnie zdziwiłam, że od 16 lipca już miałam grę w bibliotece... od czego to zależy?

Arwena
23.07.2014, 13:41
Ja też nic, ale z simsów mam tylko podstawkę zarejestrowaną więc może dlatego :rolleyes:

Piwusia
23.07.2014, 13:41
fromyesterday, demo jest przydzielane losowo, tym którzy są zapisani na wcześniejszy dostęp do demo (biuletyn The Sims 4) i mają w Originie zaznaczoną opcję, że chcą otrzymywać wiadomości od EA. Ja dawno już poczyniłam kroki, które mają zwiększyć szanse na demo, ale nie go nie dostałam. Teraz to już tylko czekać do 12 sierpnia, bo prawie na pewno się nie załapię szybciej.

Chciałabym, żeby w The Sims 4 była osobna umiejętność: śpiew. :)

Frytek.
23.07.2014, 15:19
Ja tak bardzo chce juz to demo, a na Originie dalej nic :( Pewnie tez poczekam do tego 12 sierpnia :/

Caesum
23.07.2014, 16:08
A ja usunąłem Origina. xD Nie chce mi się czekać, w końcu mam TS2.

Levkoni
23.07.2014, 17:08
Origin nie jest taki zły :) Np. jak masz pudełkowe wersje gier, które zarejestrujesz do Origina, możesz wtedy sobie grę instalować bezpośrednio z niego bez szukania płyt i wkładania ich do napędu ;p

Caesum
23.07.2014, 17:46
Ja nie muszę tego robić i tak. Grę zainstalowałem raz, po czym skopiowałem pliki i rejestry. Po reinstalacji systemu jedyne co robię to dwuklik na jednym pliku .reg i gra zainstalowana. :p Nie chciało mi się za każdym razem instalować od nowa każdego dodatku, a ten sposób jest szybszy i na to samo wychodzi.

Nevada
23.07.2014, 18:36
Czy ktoś z Was w ciągu ostatnich kilku dni dostał albo widział na jakiejś stronie, że ktoś inny dostał demo? Zapisałam się, nawet dwoma kontami z Origina + mój chłopak też się zapisał do dema. Niestety jakoś od paru dni sprawa ucichła i nawet w internecie nie widziałam by się ktoś chwalił, że takowe demo dostał. :/

dzisiaj demo dostały kolejne osoby. Przynajmniej tak twierdzą na oficjalnym forum.

mystically_mad
23.07.2014, 18:56
a ja aż sobie sprawdze . :D

La Tortura
24.07.2014, 13:06
emocje dla roślin, brak dzieci i basenów </3 - logika ea
o ile te emocje będą takie jak w dwójce... choć tam w sumie te buźki pokazywały ich stan a nie emocje ;x
tak btw skoro ea wraca do korzeni to ja chcę panią Zadecką </3
w ogole fajnie by było, gdyby obrali technikę z dwójki, gdzie w każdym dodatku dochodził nowy supernatural :D

octavessens
24.07.2014, 15:00
w ogole fajnie by było, gdyby obrali technikę z dwójki, gdzie w każdym dodatku dochodził nowy supernatural :D

W trójce też :)

Generalnie to najbardziej z gameplaya twórców podoba mi się grafika - naprawdę ślicznie wygląda park i jego roślinnośc - falujące liście, płatki kwiatów na wietrze, delikatnie poruszające się drzewa, połyskująca woda etc.
Chyba większość czasu będę spędzał właśnie w parku.
Oczywiście nie podobało mi się wybieranie miejsc z listy i teleportacja simów - ale zapewniają na blogu, że będzie też mapa - I TRZYMAM ZA SŁOWO!
Nie widziałem żadnych poruszających zasłon, ale za to widziałem samochody :D
Przydałoby się pokazać troche więcej Oasis Spring, bo mam wrażenie, że Willow Creek znam już za dobrze.

anie_1981
24.07.2014, 16:10
Ja tam nie lubię mutantów... W trójce wyłączam ich wszystkich, kiedyś nawet wyłączałam duchy modem, ale ten mod od dawna nie działa. Przestał być kompatybilny z grą.

octavessens
24.07.2014, 16:53
Ja je uwielbiam i od czasós Makin' Magic są wg mnie nieodłącznym elementem simsów.
Cała ta simowa magia i różne stworzenia dają grze niesamowity element tajemniczości i czynią ją ciekawszą. Od wyjścia dodatku nie z tego świata gram tylko i wyłącznie wróżką. Kocham duchy błąkające się po cmentarzach, wampiry grasujące w klubach i syreny pływające pod wodą. Nie wyobrażam sobie czwórki oraz dodatków bez nadnaturalnych stworzeń.

Piwusia
24.07.2014, 17:06
Ja wcześniej nie miałam "Osiedlowego Życia" na własność i niewiele wiedziałam o tym dodatku. Teraz mam Ultimate Collection i co za tym idzie ten dodatek do dwójki. :) Właśnie zaczęłam grać wiedźmą i odkrywam zaklęcia oraz różne smaczki. Wiedźma/ Czarownik to będzie pewnie moja ulubiona postać nadnaturalna w dwójce :P Postaciami nadnaturalnymi gram stosunkowo rzadko, ale ogólnie mi się podobają i jestem pewna, że pojawią się one również w czwartej odsłonie serii. Jedna postać nadnaturalna przypadająca na dodatek i osobne rozszerzenie wprowadzające inne elementy związane z magią - to powinno być w czwórce :)

Charionette
24.07.2014, 17:26
Poprzenosiłam część postów tutaj (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67007). Nie miały one nic wspólnego z The Sims 4.
Na przyszłość proszę o umieszczanie komentarzy dotyczących tylko najnowszej części gry :)

La Tortura
24.07.2014, 17:57
Ja dokładnie tak jak Octavessens uwielbiam nadnaturalnych simów ;x
Co prawda w trójce zombie i wróżki były imho głupie.
Za to wampiry, wilkołaki, simorośle i wiedźmy świetne. Bez nich simsy tracą klimat. Tak jakby miało nie być Mrocznego Kosiarza ;x Będę strasznie zawiedziona jeśli nie zrobią supernaturalnych simów w czwórce
W trójce też
no nie do końca, w zwierzakach nie dali nic przykładowo, w karierze chyba też. ofc moge sie mylic bo w trójkę zbyt długo nie grałam. za to wiem, ze w dwójce w kazdym dodatku dodawali nową rasę :P

anie_1981
24.07.2014, 18:20
W Karierze były SimBoty... W Zwierzakach jednorożce. Chyba więc w każdym dodatku coś było. W podstawce czwórki to chyba duchy będą postaciami specjalnymi... Poszła plotka, że ma ich nie być, ale ponoć to nieprawda.

octavessens
24.07.2014, 18:37
Co prawda w trójce zombie i wróżki były imho głupie.
Za to wampiry, wilkołaki, simorośle i wiedźmy świetne. Bez nich simsy tracą klimat. Tak jakby miało nie być Mrocznego Kosiarza ;x Będę strasznie zawiedziona jeśli nie zrobią supernaturalnych simów w czwórce

no nie do końca, w zwierzakach nie dali nic przykładowo, w karierze chyba też. ofc moge sie mylic bo w trójkę zbyt długo nie grałam. za to wiem, ze w dwójce w kazdym dodatku dodawali nową rasę :P
W każdym dodatku dochodzi :) zapewniam.
podstawa: duch
wymarzone podróże: mumia
kariera: robot/simbot
po zmroku: wampiry
pokolenia: wyimaginowany przyjaciel
zwierzaki: jednorożec
zostań gwiazdą: dżin
nztś: w tym przypadku dodatkowym stworem jest zombie, bo na reszcie stworzeń czyli wróżkach, czarownicach i wilkołakach dodatek bazuje
cpr: kosmici
sż: simorośl
no i w swp dochodzi ulepszony simbot

Myślę, że w TS4 będą duchy, bo nie wyobrażam sobie gry, w której sim umiera i nie wraca po kilku dniach jako duch poszlajać się po ogródku rly!
Szczerze mówiąc przyznam, że np. Zostań Gwiazdą kupiłem tylko i wyłącznie by mieć dżina hahaha troche to głupie, ale jednak.
Nawet teraz nie mogę się doczekać, by zobaczyć simorośl albo wróżkę czwartej generacji <3

anie_1981
24.07.2014, 18:49
Ja korzystam jedynie z Kościldy! :D Ona jest the best, tylko trzymam ją z dala od dzieci, bo wolę, by miały pogodne dzieciństwo...

A swoją drogą, serio, to najlepszy robot był w jedynce, bo był tego samego typu co Kościlda. Ma własne pudełko, do którego wraca po robocie, słowem, nie jest postacią sterowalną. Ciekawe jak to rozwiążą w czwórce. W dwójce nie było Kościldy, ale w trójce i jedynce tak, ciekawe czy będzie w czwórce...