Zobacz pełną wersję : The Sims 4 - komentarze do newsów
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
Czy poza "print screen" jest inna możliwość robienia zdjęć w CASie? Bo to jest trochę męczące.
Piwusia wspomniałaś o jednakowych ubraniach. Moim zdaniem, jednakowe ubrania dla tych trzech grup wiekowych nie byłby złe, gdyby chociaż nastolatkowie różnili się wzrostem od dorosłych. A tak, jednakowy wzrost, jednakowe ubrania ... ciekawe, jak będziemy ich odróżniać? :huh:
@Irbis
W demo nie działa przycisk "C" więc można albo PrintScreen albo Fraps
anie_1981
09.08.2014, 12:39
A tak, jednakowy wzrost, jednakowe ubrania ... ciekawe, jak będziemy ich odróżniać? :huh:
Po dziecinnej facjacie..? :P
Po dziecinnej facjacie..? :P
Po prostu będzie interakcja "spytaj o wiek" i pojawi się okienko z napisem "jestem nastolatkiem" albo "jestem młodym dorosłym." Trochę słabe, ale co poradzić.
anie_1981
09.08.2014, 19:07
Nie wiem jak Wam, ale mi się już CAS znudził :P Ileż można tworzyć Simy..? :D
Dlugo :D ja mam nabite juz chyba z 20 godzin tworzenia simow :P
anie_1981
09.08.2014, 19:44
Mnie chyba w Simsach za bardzo tworzenie nie kręci. Ja jestem maniaczką trybu życia. Jak tworzę Simów, lub buduję domy, to wcale mi to jakiejś frajdy nie daje, ot, muszę kogoś stworzyć, żeby nim grać i coś zbudować, żeby mieć gdzie grać. W CAS TS4 ciekawiły mnie tylko nowości, a jak już je poznałam, to mogę równie dobrze to odinstalować :P
TheBlackSheep
09.08.2014, 20:03
Nie wiem jak Wam, ale mi się już CAS znudził :P Ileż można tworzyć Simy..? :D
Mnie trochę już zaczyna nudzić choć stworzyłam ledwo 3 simów. Może nie tyle co nudzi, ale jak już mam ten CAS na swoim komputerze, to w pewnym stopniu czar prysł. Nie jest aż tak fajny, jak się wydawało na fotkach innych graczy. Wkurza mnie to czerwone coś...myślałam że będzie można lepić simów, bez żadnych ograniczeń :hmm:
anie_1981
09.08.2014, 20:58
Nie przejmuj się, na pewno powstanie mod na poszerzanie zakresu modelowania ciała. To tak pewne jak to, że powstanie mod wyłączający cenzurę :P
To chyba oczywiste, że jakieś ograniczenia muszą być. Chociażby po to, żeby simy mieściły się w fotelach :P A jeśli chodzi o twarze, to czasem jest to kwestia wyboru odpowiedniego modelu. Tutaj rzeczywiście mogliby trochę rozszerzyć ten zakres rozciągania, ale i tak można stworzyć całe mnóstwo ciekawych simów.
anie_1981
10.08.2014, 11:27
Jeśli chodzi o limity dla ciała, to są OK, przynajmniej moim zdaniem, ale jeśli chodzi o twarz, to ten zakres jest mizerny. Ja to np. nie wybierałam dotąd elementów twarzy z listy gotowców, tylko to jakiego Sima dostaję na dzień dobry, to tym się bawię. Jestem zadowolona z tego Azjaty faceta z ostatniego mojego posta w temacie o zdjęciach z CAS. Podoba mi się, że nie wygląda jak laluś... Ja się staram jednak tak tworzyć i stylizować samców, żeby wyglądali jak samce, a nie "panienki". A ten wyszedł naprawdę dobrze.
EDIT:
Czy wiadomo już gdzie na dysku znajdziemy Simów stworzonych i zapisanych lokalnie, a nie w "chmurze"?
@anie_1981
Prawdopodobnie folderze "Tray"
Zdobyłam CAS, pobawiłam się, a teraz z miłą chęcią wrócę do mojej "dwójki" ("składana" Ultimate Collection! :D) i suwaków :)
To całe "łapanie, gdzie tylko się da" jest dla mnie uciążliwe - najbardziej podczas edycji twarzy sima. Wkurzające jest też to, że w detailed mode nie ma możliwości regulacji elementów takich jak np. rozstaw oczu. I przełączanie widoków (ogół > szczegół i na odwrót) też trwa za długo (lubię sobie tak przeskakiwać - jestem bardzo niezdecydowana :P). Moim zdaniem z każdego widoku powinien być dostęp do wszystkich opcji (brak okularów w widoku ogólnym jest dla mnie jakąś pomyłką - chcąc nie chcąc "wyróżniają" one człowieka ;)).
Spodziewałam się też większego wyboru jeśli idzie o ciuchy, ale przynajmniej oferowane opcje kolorystyczne były znośne :P
Rozczarował mnie też wybór koloru oczu - po co aż 2/3 odcienie zieleni? Ciemnego niebieskiego i mojego własnego koloru też tam nie znalazłam.
Tak jak myślałam, swobodna edycja sylwetki sima okazała się świetna - jeszcze w żadnej wcześniejszej części gry nie udało mi się mnie stworzyć od szyi w dół :D
Opcji aspiracji, stylów chodzenia i głosu nie ruszałam.
Moim celem była próba stworzenia siebie - twarz nie wyszła totalnie, reszta, na szczęście, poszła lepiej, ale, jak widać, jeden z najważniejszych atutów czwartej odsłony simsów tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że kolejne świetne lata w Nieznanowie przede mną :D
Ja poprostu wczoraj odpaliłem origin i demo się pojawiło :) Jeszcze 2 dni zostało, zdążycie się jeszcze znudzić tym demem, lepiej nie ryzykować pobierania z innych źródeł :)
Czuje straszne rozdarcie jak zrobię sima w demie bo mam ochotę odrazu nim już grać xD
Ja chce już wtorek. Btw. orientuje się ktoś o której godzinie będzie dostępne to demo?
marandile
10.08.2014, 17:07
Po kilku godzinach spędzonych w CASie, z wielu rzeczy jestem zadowolona, np. sam fakt, że twarze simów mogą wyglądać jednocześnie różnorodnie jak i ładnie, modelowanie twarzy jest naprawde super.
Ale mam tez kilka zastrzezen. Po pierwsze, sylwetki: simy wyglądają jak z gumy, zupełnie nierealistycznie. Jak się ustawi chudość na max, to nogi wyglądają koszmarnie...
Brakuje mi możliwości regulowania wysokości ramion i długosci szyi.
Po drugie, niektóre ubrania wyglądają płasko, jak narysowane :/
anie_1981
10.08.2014, 17:55
Co do wirusów, to żadnych nie znalazłam, a Comodo bywa upierdliwy... Grubość kończyn można dostosować, ręce aż w trzech miejscach, rozstaw ramion też. Z regulacji ciała jestem bardzo zadowolona. Podoba mi się regulacja wcięcia w talii, cycków, pupy, bioder... :P Co do twarzy to już mniej, ale też nie do końca. Można tworzyć ładnych i różnorodnych Simów, ale trudno jest zbudować kogoś podobnego do realnej osoby. Wszystko przez te limity... Ubrań mało, ale o tym już pisałam. Mnie też denerwuje automatyczne dodawanie filtrów ze względu na ubrania sportowe\wizytowe itd. Znaczy przypuśćmy że stylizujemy ubranie sportowe Sima. Jak wejdziemy w bluzki, to u góry okienka z ciuchami jest już załadowany filtr tylko bluzek sportowych... Jak chcesz np by kolo biegał w marynarce, to musisz ten filtr skasować.
Bawiąc się trzeci raz CASem odkryłam, że można wybrać pięć ubrań każdego rodzaju. Możliwość sortowania ubrań ze względu na kolor, rodzaj materiału, styl itp. też jest ciekawa, choć raczej mało będę z niej korzystać. Filtry ubrań są dla mnie świetnym rozwiązaniem. Nie wyobrażam sobie, żebym miała przeszukiwać wszystkie ubrania dostępne w grze, żeby znaleźć np. pidżamę czy sportową koszulkę. Filtr sortuje ciuchy na kategorie, a jeśli chcemy wybierać ze wszystkich dostępnych ubrań, wystarczy wcisnąć x i po problemie.
anie_1981
10.08.2014, 21:32
Czy ktoś wie jak zablokować fryzurę\makijaż\brodę dla wszystkich ubrań? Wpienia mnie, że przy każdym stroju muszę wybierać w/w rzeczy od nowa...
Nie da się, fryzura raczej zastosowuje się do każdej kategorii, gorzej z makijażem, na szczęście przełączanie nie trwa tak samo długo jak w sims 3.
felipe312
11.08.2014, 02:38
dziwne ale 7.08 dostałem demo xD dopiero zobaczylem ze jest i instaluje ;p, akurat o tej godzinie jak spać musze, no cóż chyba nocka z sims 4 xD
Nawet, gdybym miał to demo to i tak bym nie zagrał, bo mam za słaby komp. ;u;
anie_1981
11.08.2014, 11:28
Ja właśnie mam tak i z fryzurami i z makijażem... Pod tym względem to TS3 jest 200 x lepsze... Była kłódka przy włosach i to załatwiało sprawę. Tylko czasem fryzura była inna gdy Sim był nagi, ale z modami i to dało się poprawić. Jeżeli w TS4 dali możliwość różnego makijażu dla różnego typu ubioru, to mogliby przynajmniej zrobić kłódkę... Ogólnie uważam, że CAS TS4 jest lepszy od tego z TS3, ale poza tym TS3 bije TS4 na łeb na szyję... :P Zwłaszcza teraz gdy mam nowego kompa i gra w ogóle mi się nie tnie... :)
wenon świetny jest ten Twój cowboy - bardzo realistyczny, jak dla mnie :)
Królewicz Grudkowego Kosmosu
11.08.2014, 20:47
Mi za to najbardziej z tych pokazanych, podoba się pierwszy facecik marandile c:
Niedługo już chyba trzeba będzie założyć nowy dział ze zdjęciami z TS4 i własne tematy z simami. Jak jutro każdy dostanie demo, to będzie robił na potęgę i zechce się pochwalić ; )
Searle dzięki :D raz na jakiś czas może uda mi się coś ładnego wyhodować xd
Nie wiem jak inni ale ja się obawiam tego, jak to będzie z nieoficjalnymi strojami i udostępnianiem. W galerii ktoś zobaczy sima który wygląda cudnie i chce go pobrać a tu pojawia mu się zupełnie coś innego bo sim miał nieoficjalną fryzurę i stroje które dana osoba akurat nie pobierała. Takiego czegoś się obawiam. To samo z domami.
Pink Panther
11.08.2014, 21:33
Nie wiem jak inni ale ja się obawiam tego, jak to będzie z nieoficjalnymi strojami i udostępnianiem. W galerii ktoś zobaczy sima który wygląda cudnie i chce go pobrać a tu pojawia mu się zupełnie coś innego bo sim miał nieoficjalną fryzurę i stroje które dana osoba akurat nie pobierała. Takiego czegoś się obawiam. To samo z domami.
Wydaje mi się, że w jakiejś aktualizacji (albo nawet w podstawce, szalone EA! :O) dodadzą jakieś ikonki do galerii, które będą informowały, że obiekt posiada nieoficjalne dodatki. Bo jeśli nie, to masakra ;-; Chociaż autorzy pewnie i tak w opisie będą informować o nieoficjalnych dodatkach :|
anie_1981
11.08.2014, 21:37
Dlatego ja nigdy nie pobieram cudzych Simów i domów z Giełdy Wymiany. Jak już to z innych stron, bo wtedy w opisie wstawki są podane linki do nieoficjalnych dodatków\modów na suwaki itp. Jest to też jeden z powodów dla którego nie wysyłam swoich dzieł do neta. Mam niby coś tam na koncie oficjalnego forum, ale to drobiazgi. Teraz kilka Simów wysłałam tym Demem TS4, ale tam nie mam modów ani CC :P
Wydaje mi się, że w jakiejś aktualizacji (albo nawet w podstawce, szalone EA! :O) dodadzą jakieś ikonki do galerii, które będą informowały, że obiekt posiada nieoficjalne dodatki. Bo jeśli nie, to masakra ;-; Chociaż autorzy pewnie i tak w opisie będą informować o nieoficjalnych dodatkach :|
Tak, w tej całej galerii będzie zaznaczone, czy dany dom/sim zawiera CC.
A co do CC, patrzcie, jakie śliczne defaulty zrobiła polska kreatorka :D
http://playwithlife.pl/viewtopic.php?f=88&t=406
Może i będą ikonki, ale jak 80% dzieł będzie miała cc to galeria będzie mijała się z celem. Oraz wątpię by powstał filtr na obiekty bez cc.
11.08.2014, 23:15
Na Rusty nail, było to wytłumaczone, nawet już można pobrać stamtąd zmodyfikowane ciuchy. A będzie to wyglądać tak że jest normalny ciuch, a tylko jeden z tych kolorów do wyboru będzie zmodyfikowany.
http://blog.naver.com/PostList.nhn?blogId=jinhee_a&from=postList&categoryNo=99
Wie ktoś może o której godzinie będzie dostępne te demo? :|
Kędziorek
11.08.2014, 23:32
Chyba o 2 w nocy naszego czasu.
Kędziorek
11.08.2014, 23:38
Nie Ty jedna :D
Choćbym miała powieki zapałkami podtrzymywać :D Fajnie będzie w końcu samej się przekonać jak to jest z tym CASem.
Kasztanek
12.08.2014, 05:14
Jest 6:14, a ja tego demo w Originie nie widzę...
CzekoladowaZłośnica
12.08.2014, 07:17
Dostał ktoś już to demo?
A to już dzisiaj ma być demo? Jak ten czas leci. :D
Ja nie mam dema; to jakaś lipa, może nawet dzisiaj go nie dadzą.
Kędziorek
12.08.2014, 09:05
Teraz tak poczytałam i wygląda na to, że oni chyba oficjalnie nigdy nie sprecyzowali, kiedy ma być wersja dla wszystkich (gadka, że dziś o 2 w nocy okazało się być tylko założeniem - szlag :((). Co patrzę, to Ci z EA gadają tylko "później tego lata", "później tego lata", "później tego lata". Znając życie, wypuszczą CAS 31 sierpnia - byle przed premierą :((
Ja też napalona wchodzę na Origin, a tam pusto.... ;/ eh. Ściema jakaś.
Gold_Chocolate
12.08.2014, 09:37
CASem nawet ja się chciałam pobawić, a tu nic. Mam nadzieję, że pojawi się na dniach, w końcu te przesłanki o 12 nie wzięły się z księżyca,prawda ?
Mentosik57
12.08.2014, 09:46
Ja od początku wątpiłem,że o 2 w nocy będzie.12.08 miało być i już daliby 2 godziny po rozpoczęciu tego dnia?Raczej stawiam,że będzie w nocy przed 13.08.
12.08.2014, 12:17
Czy do pobrania dema z origina, używa się jakiegoś kodu tak jak w przypadku z simsami 2?
Pink Panther
12.08.2014, 12:21
Demo jest od razu dodawane do biblioteki, wystarczy pobrać ;) I dostajesz jeszcze maila.
Z tym mailem to nie jestem taka pewna, ja dostałam demo (z zaskoczenia) ale maila ani widu ani słychu.
felipe312
12.08.2014, 13:20
ja dostałem ale siódmego sierpnia xD
U mnie w dalszym ciągu pusto. ._.
12.08.2014, 14:38
U mnie też.
Ja wątpię że w ogóle to demo będzie dostępne dla wszystkich, gdyby miało byc to EA by chyba dało o tym informacje?
Kędziorek
12.08.2014, 14:49
Ja wątpię że w ogóle to demo będzie dostępne dla wszystkich, gdyby miało byc to EA by chyba dało o tym informacje?
Dało informację, że demo będzie dostępne dla wszystkich tego lata, ale później. Nie podali konkretnej daty.
Pink Panther
12.08.2014, 14:51
Arwena, nie próbuj zrozumieć EA. Ja myślę, że nawet EA do końca się nie rozumie. To takie osom, nie sądzicie?
Demo będzie dla wszystkich, bo zapowiedzieli, że wydadzą je "jeszcze tego lata" czy jakoś tak. A 12 sierpnia nie jest oficjalną datą :/
Idąc pokrętnym tokiem rozumowania EA, to " później" to prawdopodobnie będzie dzień przed premierą :P
TheBlackSheep
12.08.2014, 14:54
Na Centrum Simów ludzie piszą, że jutro EA będzie mieć gamescom i podobno wtedy oficjalnie wydadzą demo dla reszty graczy :) Choć może jednak jeszcze dzisiaj się pojawi. Nie zapominajmy o różnicy czasowej między nami, a Stanami.
Mentosik57
12.08.2014, 15:31
Na Centrum Simów ludzie piszą, że jutro EA będzie mieć gamescom i podobno wtedy oficjalnie wydadzą demo dla reszty graczy :) Choć może jednak jeszcze dzisiaj się pojawi. Nie zapominajmy o różnicy czasowej między nami, a Stanami.
Nie wiem czy dobrze rozumuje ,ale przecież tam jest wcześniejsza godzina niż tutaj,więc my dostaniemy później (na nasz czas) niż oni :D
Cytryśnia
12.08.2014, 15:45
Nie wiem czy dobrze rozumuje ,ale przecież tam jest wcześniejsza godzina niż tutaj,więc my dostaniemy później (na nasz czas) niż oni
U nich jest później wcześniej (moja logika taka logiczna <3) :|
Irbis, cudowni kosmici :D
adamo030
12.08.2014, 15:50
Teraz w LA jest prawie 8 rano :)
Lol, to skąd w ogóle wzięła się ta data 12 sierpnia? xD
Kędziorek
12.08.2014, 15:53
U nich jest plus/minus 7 godzin wcześniej niż u nas. Zobaczymy czy dadzą ten CAS czy będzie "później". Poważnie, co im szkodzi dać wszystkim od razu :|
Pink Panther
12.08.2014, 15:59
Lol, to skąd w ogóle wzięła się ta data 12 sierpnia? xD
Cytat z read me Dema:
Plik Przeczytaj do The Sims™ 4 Demo Stwórz Sima
(c) 2014 Electronic Arts Inc.
12 sierpnia 2014
Wersja 1.0
12.08.2014, 16:51
Kędziorek, tak dokładniej to 9 godzin wstecz :D
@Kędziorek: USA obejmuje 5 stref czasowych, więc to zależy :)
Wybacz edycję posta, ale nie chcę spamować
Jakoś mnie to nie dziwi, że tego dema nie ma...
No cóż wracam do gry w moją kochaną trójeczkę :)
Już jest! Do pobrania w Origin ;)
octavessens
12.08.2014, 18:22
bożę wspaniale! demo jest ale nie działa xd błąd kernell32 czy coś w tym stylu. tyle czekania na nic.
Kasztanek
12.08.2014, 18:23
A doklaniej jest w
Origin -> Darmowe gry -> wersje demo i beta -> The Sims 4 Demo
Już pobieram :)
EDIT: I pobrałem. Wszystko działa. :)
Jest, rzeczywiście! Aaaaa, jak ja tu w robocie wytrzymam? :D
anie_1981
12.08.2014, 18:27
Ja co prawda miałam z torrentów, ale pobieram oryginalne, bo a nuż będzie jedna bluzka więcej... :P Zaczęłam pobierać, weszłam na forum by powiedzieć, że już jest, ale widzę, że już zauważyliście :) Ciekawe, czy będzie czegokolwiek więcej, albo czy będą jakieś zmiany.
LepkiePaluszki23
12.08.2014, 18:28
AAAA Pobieram i też chciałem o tym trąbić na forum, ale już powiedziano XD
a mi stare zainstalowane demo się aktualizuje :D
Ja też pobieram :D Wątpię, że było coś więcej niż do tej pory, ale gdyby było, to byłoby miłe zaskoczenie ;P
Irbis, cudowni kosmici :D
Dzięki :D Wrzuciłam ich do galerii.
Mentosik57
12.08.2014, 18:38
Pobieram już,co prawda miałem,ale chyba domyślacie się skąd :D
Raczej nic nowego nie wprowadzili do tej wersji dema, a raczej ja nic nie zauważyłem. :)
Pink Panther
12.08.2014, 18:44
Różni się czymś to Demo od tego poprzedniego? Więcej obiektów czy coś?
W sumie wątpię, noale :P
Różni się czymś to Demo od tego poprzedniego? Więcej obiektów czy coś?
W sumie wątpię, noale :P
nic takiego nie zauważyłem. po prostu różnica jest taka, że jest dostępne dla wszystkich.
Marcysia
12.08.2014, 18:50
Pobiera się! Będę miała przynajmniej demo! :yeaah: Ale kurczaczek, mam wątliwości czy kupię całe, za dużo okrojeń nawet jak dla mnie, a w grach przecierz nie jestem wcale wybredna.
I gupie pytanko: czy demo wygaśnie po premierze?
Rumanzovia
12.08.2014, 18:57
Ale super, że jest to demo, zaraz pobiorę. A już nadzieje straciłam. :)
No, mają szczęście :P Miło się zaskoczyć, że EA dotrzymuje słowa :)
Wreszcie się pobiera :) 50% Nie mogę się doczekać aż zrobię siebie, o tak.
anie_1981
12.08.2014, 19:24
Pobrałam, zainstalowałam, stworzyłam dwóch Simów i stwierdzam, że nie widzę różnicy. Nie jestem tylko pewna, czy była taka jedna bluzka dla kobiet.Podkoszulek dopasowany w poziome paski i na to takie jakby krótkie bolerko.
anie jeśli bolerko z guzikami, to była. Moja pierwsza simka była w to ubrana :D
12.08.2014, 19:31
AAAAAAAAAAAAAA... Euforia, szaleństwo. MAM DEMO!!!!!! :) :) :)
Widzę, że w polskiej wersji demo losowe imiona i nazwiska są polskie, a to oznacza, że w grze będą spolszczone imiona i nazwiska wszystkich simów. Hura :D
12.08.2014, 19:45
Łeee... No to głupio. Nienawidzę simów o polskich nazwiskach.
Kasztanek
12.08.2014, 19:50
Widzę, że w polskiej wersji demo losowe imiona i nazwiska są polskie, a to oznacza, że w grze będą spolszczone imiona i nazwiska wszystkich simów. Hura :D
Całe szczęście. Ja mam zwyczaj nadawania simom swojskich imion, angielskie nazwy psują klimat gry.
@Irbis
Myślę, że wyciągasz zbyt daleko idące wnioski ;) Co do imion to się na pewno nie zgodzę, bo chyba nie zaserwują nam pani "Piękna Ćwir"? :P Poza tym na gameplay'u była Danuta(?) Landgraab a nie ... hmm... Krajuzdobywca? ;)
edit: Pewnie będzie częściowe spolszczenie, ale może lepiej ogarnięte niż w TS3 ;)
Pink Panther
12.08.2014, 19:52
Tylko nie polskie imiona i nazwiska... Nie cierpię ich w Simsach. Angielskie nazwy miast i nagle latają takie szczęśliwe Kasie. Gdyby był London, to ok, emigranci, noale... I w ogóle według mnie angielskie imiona lepiej brzmią. Mam nadzieję, że nie będzie tylko polskich w grze.
A jeśli Bella znów będzie Majką, to zrobię uroczystego facepalma...
anie_1981
12.08.2014, 19:55
Może da się zmieniać imiona i nazwiska w grze, tak jak to było w TS3, ale to nie dotyczy umarlaków...
Mroczny Pan Skromności
12.08.2014, 19:55
A ja kocham spolszczone imiona i nazwiska :D Przywołują klimat dwójki <3
Mi to przemieszanie rodzin z imionami/nazwiskami polskimi lub angielskimi nigdy nie przeszkadzało. Ja sama też tak tworzę. Jak mi lepiej brzmi, tak jest.
LepkiePaluszki23
12.08.2014, 19:56
Stworzyłem swojego 1 sima i jak narazie twierdzę, ze gra jest ok. Zagram w nie u koleżanki, bo kupuje i zobaczę. Potem jak cena spadnie to może kupię :)
Marcysia
12.08.2014, 19:57
Myłam się, radyjko sobie grało, cieplutka woda, sielanka...
a tu nagle babcia woła że z 60% zrobiło się 18%! No kurczaczek, kogut i kwoka. No to dzisiaj sobie nie pogram! :cry:
Rumanzovia
12.08.2014, 20:01
Jeśli będą spolszczone imiona, to mam nadzieję, że nie tak jak w 2. Chociaż można było się pośmiać ze Scholastyki Niejadek, Joe Samochodzika lub nastolatki, która nazywa się Adrian.
Pamiętajcie, że z tymi nazwami polskimi to są tylko moje domysły.
Kasztanek zgadzam się. W trójce ubolewałam nad tym, że tylko moje simy miały polskie imiona i nazwiska. Przez to nie mogłam jakoś zżyć się z simami z sąsiedztwa ;P W dwójce znałam chyba wszystkich z Kwitnących Wzgórz, w których głównie grałam :D
Agor-ia myślę, że możliwe, że tak nie będzie w grze, ale jeśli już to sądzę, że nie będą nazw tłumaczyć dosłownie. Gameplay nie był robiony w Polsce, dlatego nazwiska były jakie były. W dwójce też, choć były spolszczone była Bella Ćwir, a nie Majka.
Pink Panther przecież z tego co zapowiadano, nazwy miast w TS4 będą spolszczone.
Pink Panther
12.08.2014, 20:08
Pink Panther przecież z tego co zapowiadano, nazwy miast w TS4 będą spolszczone.
Musiałem pominąć tego newsa, dzięki za poprawienie mnie ;)
To jeszcze gorzej ;_;
The sims napisało na FB "Big The Sims 4 news coming tomorrow! How excited is your Sim? " Nie mogę się doczekać :)
Mam pewną propozycję. Na wielu stronach wprowadza się tagi, może też nasze simy będziemy tagować #FTS ? Taki mały pomysł :)
Pink Panther
12.08.2014, 20:52
Kacperking, musisz je sobie sam dodać do biblioteki ;P
Demo jest w sklepie w kategorii "wersje demo i wersje beta".
U mnie beznadziejnie się pobiera. Było 56%, zrobiło się 17%, następnie doszło do 31% i spadło na 13%. Plik ma 1gb i normalnie już dawno by się pobrało.
LepkiePaluszki23
12.08.2014, 21:02
A u mnie pobrało się w niecałe 20-15 minut :D
Kędziorek
12.08.2014, 21:10
U mnie w niecałe 10 minut. Modeluje się fajnie, dwóch simów już mam zrobionych i nawet widać, że są różnej płci :D
anie_1981
12.08.2014, 21:11
U mnie pobierało się dosyć krótko, pewnie ze 20 minut. Możliwe, że dużo ludzi się na to Demo rzuciło i stąd taki problem z transferem, popołudniu ludzie wracają z pracy\szkoły i siadają przed kompem... :P Ja pobierałam w południe, więc szybko poszło.
Pewnie macie rację. Jeśli Wam pobrało się tak szybko, a u mnie po dwóch czy trzech godzinach znowu jest 31%, to sobie dzisiaj daruję i pobiorę jutro bladym świtem, gdy wszyscy będą jeszcze spali :D Gdybym akurat nie pracowała przy komputerze już dawno bym to wyłączyła, bo to cofanie się pobierania jest irytujące.
Marcysia
12.08.2014, 21:27
A mnie jeszcze się pobiera 94% :((
Gold_Chocolate
12.08.2014, 23:09
Demo pobrane, zagrane, ocenione.
Ktoś wyżej starał się stworzyć siebie, chyba Liv i nie wyszło. Od dziś też nie potrafię stworzyć siebie w simsach. :C
No ale do rzeczy. Zamysł całego łapania był świetny, rewolucja. Wykonanie jak na EA jeżeli chodzi o modelowanie ciała - świetnie. Ale poczułam się strasznie oszukana jeżeli chodzi o modelowanie twarzy. Albo ja nie potrafię tworzyć, albo jest tutaj mniej do ruszania niż w TS2. Zrozumiałam to, gdy chciałam zrobić usta chociaż podobne do moich i jakoś mi to nie wychodziło,bo co chwilkę czerwone kreseczki. No ale to może kwestia wprawy, nie będę się tego czepiać.
Przy tych simach, ich skinach,oczach itp. te fryzury są nawet niezłe. Wprawdzie strasznie przykre, że nie można tak bawić się kolorem jak w TS3 (które pod tym względem naprawdę wymiata), ale mogło być zdecydowanie gorzej, fryzury oceniam na plus.
Nie spodziewałam się za wiele ubrań, ale nie ma też ich jakoś śmiesznie mało do tego są one różnorodne, pasują do simów, mnie się podobają.
No i w końcu cechy. Coś czego niezmiernie brakuje mi w TS2, a co było świetną sprawą w TS3. Na szczęście są też tutaj, tylko dlaczego można ich wybrać tylko 4?(poprawcie mnie,mogłam się pomylić,późna godzina).Całkiem fajnymi opcjami są te style chodzenia, głosu.
Szczerze mówiąc, nie ma źle, naprawdę dobry CAS. Tylko narobili wokół tego tyle szumu, na filmikach jakoś to naprawdę lepiej wyglądało,człowiek po prostu spodziewał się chyba czegoś więcej. Ja uwielbiam tworzyć simów i chętnie modelowałabym ich centymetr po centymetrze. Tutaj mam tak naprawdę troszkę więcej opcji niż w dwójkowych suwakach, jeżeli chodzi o twarz. Tak jak wspomniałam, modelowanie ciała jest genialne. Gry już postanowiłam, że nie kupię, teraz wiem, że nawet nie warto dla tego CAS'a. A szkoda, bo był potencjał w tym wszystkim. Ale $ ważniejsze.
Moje pierwsze wrażenia - spisane na gorąco.
Podoba mi się, aczkolwiek podobnie, jak większość, muszę powiedzieć, że trochę ciężko manewruje się tymi częściami ciała. Miało być tworzenie bez ograniczeń, a tu guzik. Najbardziej chyba zawód poczułam na brwiach, które próbowałam pogrubić i... pośladkach. Chciałam je trochę ujędrnić, podnieść do góry, a tu się nie da :P Ale sam pomysł fajny i jestem przeszczęśliwa, że mogę nareszcie robić simów z nadwagą! Strasznie mi tego brakowało w ukochanej TS2, a przecież to takie naturalne urozmaicenie! Nie każdy jest chodzącym, zgrabnym ideałem :P
Wybór makijaży, ubrań itp. rzeczywiście niewielki, ale muszę przyznać, że taki "do noszenia". Niezbyt podobały mi się dotychczasowe propozycje twórców, ale tutaj praktycznie każdy ciuszek jest w porządku. Makijaże ładne, aczkolwiek ta błyszcząca pomadka jest akurat koszmarna i to w każdym odcieniu :P
Zakochałam się w wyborze głosów simów. Myślałam, że będą tylko trzy, a tam jest jeszcze taki sprytny suwaczek, który daje spore możliwości :D Świetna sprawa, teraz rozmowy będą naturalniejsze, gdy będzie słychać różne głosy.
Cechy charakteru bardzo mi się podobają, jest w czym wybierać.
I nie wiem, co jeszcze miałam napisać, bo z emocji zapomniałam :P
Aha! Czekam na CC! :D
A ja się rozczarowałem CASem. Miało być tak pięknie i cudownie, koniec korzystania z suwaczków, ale ostatecznie mamy raczej ograniczone możliwości modelowania twarzy.Do tego mam wrażenie, jakby cały CAS zrobiony był w podobnym stylu co kreator postaci w Skyrimie - można stworzyć pięknych simów, ale praktycznie z gotowych elementów. Trudno jest też modelować profil postaci(który swoją drogą jest okropny u każdego sima). Brakuje wielu opcji z TS2/3, jak np. grubość brwi, o czym pisała Malin. No i jest strasznie mało ciuchów, a wszystkie bez polotu. W ogóle, czy ktoś widział tam jakieś jeansy? Ja nie. Aha, brak długich włosów u facetów mocno mnie zniechęcił.
Ogólnie - pomysł fajny, wykonanie gorsze. Wielu podstawowych dla mnie rzeczy brakuje. Jak na razie wolę trzymać się bodyshopa z TS2, tam przynajmniej mam pełną kontrolę nad simami.
Dół - akurat nie zdziwiłbym się, gdyby to było wszystko, co CAS oferuje w pełnej wersji.
Mało ciuchów i włosów bo to demo.
marandile
13.08.2014, 00:41
W ogóle, czy ktoś widział tam jakieś jeansy? Ja nie.
Są jeansy :) U kobiet są np. jako rekolor tych spodni w kwiatki, u mężczyzn są bodajze 2 pary długich jeansow
Jest też jeansowa spódniczka :)
Kilka osób wspomniało o tych ograniczeniach... Ja odbieram to zupełnie inaczej, choć na początku też sądziłam, że możliwości modelowania twarzy są małe. Po zrobieniu kilku simów, doszłam jednak do wniosku, że byłam w błędzie. Fakt, trzeba wybierać spośród gotowych elementów twarzy, ale to właśnie daje później spore możliwości rozciągania tych elementów w pożądany sposób, jeśli oczywiście wybrane elementy będą odpowiednich kształtów. Każdy z nich można modelować na kilka sposobów i nawet tworząc np. trzy simy z tych samych elementów, każdy z simów może wyglądać inaczej. Nie mam też żadnego problemu z profilem twarzy, można go przecież zmieniać jako całość, a także poszczególne elementy jak nos, usta, brodę, czoło i ten punkt pomiędzy oczami, który nie wiem jak się nazywa ;P
Mój CAS ciągle pobiera się opornie, gdybym nie miała go wcześniej, to już by mnie coś od wczoraj trafiło :lol2:
Edycja:
Dodam jeszcze, że czwórkowy CAS rozbudził we mnie Stwórcę Simów :D W żadnym innym CASie nie tworzyłam simów z taką pasją :fun:
Zrobiłem parę zdjęć, wydaje mi się najciekawszych z tego całego GC
http://i.imgur.com/PFNbIcY.png
Taka tam Angela Merkel. Paczcie na usta, jakie stare. Albo te kurze łapki przy oczach (ps, odzwyczaiłem się od oryginalnych oczu, ładniejsze są od Leigh)
http://i.imgur.com/bSGv8mX.png
w demo nie ma wszystkiego, tutaj chociażby jest pokazane parę rzeczy
http://i.imgur.com/BvKVrX1.jpg
Pan Naleśnik (ten pomarańczowy) jest smutny. Gdybyście widzieli, jak on "tańczył" <333 To wygląda taaaak słodko <3
http://i.imgur.com/0zgmgN3.jpg http://i.imgur.com/brC3TR6.jpg
OGRÓDEK <3 Ślicznie t teraz wygląda <3
Na stronie TheSims.com można zrobić sobie test osobowości :D
http://www.thesims.com/pl_PL/the-academy/what-kind-of-sim-are-you
Ja zrobiłam i okazało się, że jestem "namiętnym romantykiem".
"Gwiazdy, które Cię prowadzą, muszą być bardzo kochliwe, ponieważ jesteś osobą bardzo romantyczną. Czy bawisz się w swatkę, czy szukasz nowego chłopaka albo dziewczyny, po prostu kochasz kochać. A my kochamy to w Tobie. A teraz rusz się i szerz miłość".
Jest w tym ziarno prawdy :D
Wiadomo, czy w grze będą możliwe związki homoseksualne?
Powiem wam czekałam na tego CAS'a.....ale szczerze rozczarowało mnie te tworzenie sima. Jesli chodzi o "ciało" samo w sobie to jestem szczęsliwa, bo moge sobie łydki poszerzyć, barki zwęźić, pupe powiększyć itd, ale jesli chodzi o oczy, usta, nos, brwi itd....to powiem wam nie potrafiłam za bardzo zrobic sima, denerwowało mnie te ciągłe przesuwanie (jeszcze żle chwytało) i jak mało czułe jest te przeciaganie ta myszką ;/ To juz naprawdę wolę o wiele bardziej tworzyc sima w 3ce z dodatkowymi suwakami :(
Stworzyłam jednego sima i juz mi się odechciało i nie wiem czy to jeszcze kiedykolwiek włączę.
Fryzur nie ma za dużo, ale to wkońcu tylko demo no i podstawa gry. Kolory tez są ubogie i co fryzura inny odcień wystepuje. To samo ze skinami ciała. Piegi są bardzo ładne, ale ta obróbka wokół oczu o kolorze czerni, co nie mozna jej zmienić, strasznie irytuje...
Ciuszki sa ładnie zrobione, rekolory są za to ciekawe i sliczne - czy to w kwiatki, czy we wzorki, czy jakies cekiny.
Dopasowywanie butów do spodni zdecydowanie na plus.
Aspiracji i cech nie ma za duzo, ale mi wystarczają i nic do nich nie mam.
Bardzo podobaja mi się głosy simów i mozliwość wybrania chodu.
Gdyby nie te wstrętne (jak dla mnie oczywiście) regulowanie twarzy myszką, pewnie by mi sie spodobało, ale jak narazie to mnie to bardziej odrzuca niz przyciąga, by tworzyc sima, gdzie w trójce uwielbiałam to robić :P
Wiadomo, czy w grze będą możliwe związki homoseksualne?
Tak, Będą.
Tak, Będą.
W takim razie genialnie <3
adamo030
13.08.2014, 11:29
Chyba od dwójki już były jak pamiętam.
Ale w przypadku czwórki to, że było nie znaczy, że będzie xD
Ja niestety cierpię, bo tworzenie simsów na touchpadzie laptopa to piekło. A i tak moje simsy są brzydsze niż te generowane losowo :<
Mentosik57
13.08.2014, 11:36
Ale w przypadku czwórki to, że było nie znaczy, że będzie xD
Haha,to powinno być takie ''motto'' czwórki :D
Związki homoseksualne będą,w Rosji TS4 będzie +18 ,właśnie prze związki homoseksualne,w innych krajach jest +12 .
Kędziorek
13.08.2014, 12:04
Gdyby nie było par homoseksualnych, to bym się mocno zdziwiła, nawet jeśli to TS4.
Na stronie TheSims.com można zrobić sobie test osobowości :D
http://www.thesims.com/pl_PL/the-academy/what-kind-of-sim-are-you
Mi wyszło artysta bujający w obłokach.
"Szybko się nudzisz. Wydaje się, że jedyne co jest większe od Twojej kreatywności, to Twoje ADHD. Gdy jednak udaje Ci się coś stworzyć, są to rzeczy naprawdę fantastyczne. Problem w tym, że utrzymywanie skupienia to nie jest Twoja mocna strona. Ale to w porządku – pozwól innym ludziom zająć się szczegółami – Ty zajmiesz się wymyślaniem wielkich rzeczy."
Test fajny, ale niekiedy kompletnie nie wiedziałam co zaznaczyć :D
adamo030
13.08.2014, 13:05
A no tak, te motto by się nadawało bardzo :D
kavoweciastko
13.08.2014, 13:50
Woow, troszkę mnie nie było i nie zaglądałam co sie dzieje w świecie simów, a tu tyle nowych i ciekawych rzeczy się pojawiło przez ten czas. :)
Muzyka z TS4 wydaje się być przyjazna, podoba mi się to, że w zależności co robimy - ona się zmienia trochę. Jest to ciekawe urozmaicenie. Muzyka jest piękna, jest czymś nowym, świeżym. Aczkolwiek i tak chyba najbardziej podoba mi się muzyka z TS2 :p
Podoba mi się też lista umiejętności jakie może nas Sim zdobyć. Można w tym się pogubić, bo jest tego dużo więcej niż zwykle, ale podoba mi się ten pomysł by dodać tam więcej rzeczy. To może być ciekawe.
Podoba mi się też funkcja kiedy możemy zrobić test ciążowy oraz to, że można karmić piersią. Za to w ogóle nie przeszkadza mi brak postaci nadnaturalnych.
Dziwnie troche wyglądają te podglądy map.
Natomiast o dziwo bardzo mi się podoba grafika. Fajna jest też ta płynność ruchów simów, a nie to jak w każdej poprzedniej wersji na ogół simsy rudzały się jak roboty. Podoba mi się jak niektóre rzeczy możemy ustawić na takiej wysokości jaka nas interesuje. Chociażby telewizory - chce mieć stojący na ziemi - mam, chce aby wisiał na ścianie - wisi. To mi się bardzo podoba. Ciesze się też, że jest dużo ciekawych ubrań i mebli, dużo lepszych niż z poprzednich wersji. I ta ukochana wielozadaniowość, o której zawsze będę powtarzać! Uwielbiam to!
Dodali forum - super, ciesze się. Myślę, że się przyda.
Hm. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem przerażona fryzurami. A raczej włosami. Są tak... nie podobają mi się. Plastikowe? Bezwarstwowe... Kiedy w TS3 była możliwość modyfikowania kolorów warstw jakoś to wyglądało, tutaj jestem niezadowolona.
I smutam, bo kolczyki nijakie.
Da się dodać naszyjnik tylko do stroju wyjściowego?Tj. muszę wybrać strój wieczorowy, wrócić do "głowy", wybrac naszyjnik i znów do ubrań wracać?
Da się dodać naszyjnik tylko do stroju wyjściowego?Tj. muszę wybrać strój wieczorowy, wrócić do "głowy", wybrac naszyjnik i znów do ubrań wracać?
Dokładnie tak trzeba to zrobić. Musisz wracać do "głowy".
TheBlackSheep
13.08.2014, 14:43
U mnie demo się pobierało półgodziny.
muszę wybrać strój wieczorowy, wrócić do "głowy", wybrac naszyjnik i znów do ubrań wracać?
Ech to i to że trzeba za każdym razem ustawiać makijaż i fryzurę do poszczególnych kategorii strojów, jest dla mnie lekko upierdliwe.
anie_1981
13.08.2014, 16:15
@UP: To jest bardzo upierdliwe, potrzebna jest taka kłódka jak w TS3, ale twórcy o tym nie pomyśleli, albo im się nie chciało.
Kędziorek
13.08.2014, 16:30
@up, albo po prostu nie ma tego w demo, ale za to będzie w grze :)
Anulaa89
13.08.2014, 16:35
@UP albo też była to za droga opcja i zbyt trudna do wykonania jak np. baseny :)
Sama nie wiem co sądzić o tym CASie... Niby fajny, ale jakoś tak...
Pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale dziwnie mi się po nim porusza i nie wszystko mogę zrobić tak, jak bym chciała, więc to lepienie sima to chyba jednak tak nie do końca..
Ktoś wie, jak zapisać sima u siebie, nie wysyłając go do galerii?
Cytryśnia
13.08.2014, 17:01
Ktoś wie, jak zapisać sima u siebie, nie wysyłając go do galerii?
W prawym dolnym rogu jest taka opcja. Potem sim jest w "mojej bibliotece"
Mnie to rzeźbienie simów w ogóle nie wychodzi, ale przejrzałam tę całą galerię i ludzie mają talent, niektórzy celebryci bardzo wiernie odwzorowani.
Przyznam: simy wychodzą cudne.
Zrobiłam cztery simki (zdjęć im nawet zrobić nie mogę, bo u mnie opcja z Print Screenem nie działa) i mi starczy.
13.08.2014, 21:14
Trzeba mieć moje szczęście. Czekałem na demo, a jak w końcu je zdobyłem, to nazajutrz (czyli dzisiaj) zepsuł mi się komp.
Ale niesamowicie kusicie.
Mam nadzieję, że mnie nie ukaracie, za tego posta.
Daisy twój sim jest świetny.
Marandile, twój pierwszy facecik także rewelacja.
:)
@K: Tutaj komentujemy zdjęcia z CASa :)
Widzieliście video TheEnglishSimmer na yt? Kurde, podoba mi się. Te emocje naprawdę są fajne. Np. smutny dzieciak może ryczeć w łóżku, a ciężarna simka czuje dyskomfort przed porodem :D I ciąża trwa prawdopodobnie od 3 do 5 dni.
polecam przeszukac tumblra :) wpisujac s4cc mozecie znalezc calkiem ciekawe rzeczy :D
Kasztanek
14.08.2014, 06:04
Kołyska pojawia się samoczynnie przy urodzeniu dziecka? Słabo.
Laselight
14.08.2014, 09:28
Mi się demo w pół godziny pobrało i... Na początku ciężko było się odnaleźć. To łapanie i przeciąganie jest trudne, nie wiadomo gdzie co złapać, zwłaszcza na twarzy. Ale można zrobić simów w miarę. Fryzury są ładne, pomijając teksturę. Filtr ubrań jest świetny, bo nie trzeba wszędzie szukać. Same ubrania też są nawet ładne, a aspiracje... w sumie dewiacja jest najlepsza
Peterek_w
14.08.2014, 10:18
To i ja wtrącę swoje trzy grosze :P
Na początku się bardzo jarałem na to demo - rzecz jasna wcześniej go nie dostałem... Ale ściągnąłem, żeby pograć musiałem jeszcze chwilę poczekać (zmiana partycji, brak miejsca itp :P) no i rzeczywiście, na samym początku było dosyć ciężko się odnaleźć, ale miałem wrażenie, że wraz z kolejnym simem coraz łatwiej to idzie. Gorszym uczuciem było to, że jak przydzielałem cechy to od razu myślałem co będą robić w życiu i miałem ochotę je poprowadzić już :D
Co do gameplaya - o ile wszystkie newsy nastawiają negatywnie, to jeden filmik potrafi naprawdę pozytywnie człowieka nastawić. Grafika jest inna, ciekawsza. Cieszy mnie również, że nie będzie takich reakcji jak: "Hej, poznajmy się. <Gra w balony z wodą> <2h później> OMG KOCHAM CIĘ!" No przepraszam, ale musiałem :D I dalej może się łudzę, że w grze coś poukrywali i zakazują tego pokazać, żeby była niespodzianka. Mam naprawdę wielką nadzieję, że właśnie tak będzie. No ale zobaczymy.
CAS naprawdę mi się spodobał, choć czasem brakowało mi recoloru ;) Po ogarnięciu co i w jaką stronę przesuwać idzie co raz łatwiej. Mam tylko jeden problem, jak wyjmować/wkładać koszulkę do spodni i spodnie do butów? Miała być chyba taka funkcja.
@UP, to robi się automatycznie, przypisane jest odgórnie do góry/dołów
@SimsVIP We had a presentation today. The answer for this question from @SimGuruLyndsay: no family trees.
A więc drzewo genealogiczne też jest za trudne do zrobienia?
Pink Panther
15.08.2014, 00:09
BRAK DRZEW?!
No to już jest przegięcie. Uwielbiałem je. Jak mogą je usunąć ;-; To co, Simowie nie będą tak naprawdę spokrewnieni?
Coraz bardziej zastanawiam się nad anulowaniem zamówienia kolekcjonerki i kupieniem zwykłej edycji. W sumie to na co mi ten kryształ? ;o
Ja uwielbiam drzewa genealogiczne :cry:
A może wymyślili jakiś lepszy sposób pokazywania kontaktów rodzinnych? Jeśli nie, to całe pokrewieństwo będzie się sprowadzało do opisu w kontaktach (chyba).
Nie będzie drzewek genealogicznych? Jak dla mnie to ogromny minus, bo nie można będzie podejrzeć relacji Sima z członkami rodziny ani jego przodków... No chyba, że twórc wymyślili jakiś inny, ciekawy sposób graficzny na zobrazowanie tego. Nigdy nie robiłam zbyt wielu pokoleń w Simsach, ale i tak uważam, że usunięcie drzewka to cofnięcie się do jedynki... Tylko w TS 1 nie było drzewek. :/
Coooooo?! Zabrali nawet drzewka? :(( Może ta cała oś czasu zastąpi drzewka, acz nie widzę lepszego zobrazowania genealogii jak drzewo. Co jeszcze zabiorą a potem dadzą w dodatkach za grube pieniądze?
Kolejna rzecz, którą zabierają... A w zamian dali coś nowego? Nie sądze ;/
Zauważyłam kilka drobnych bugów w gameplayu - najbardziej rzuca mi się w oczy przenikanie simów przez przedmioty czy inne postacie (najbardziej to widać w parku, jak sim przechodzi przez Kasandrę, a potem na ławce ich łokcie się przenikają albo ręce simki "przechodzące" przez sukienkę), pojawianie się przedmiotów znikąd (tablet), czy choćby ta książka odłożona w jedno miejsce na stole "przeskakuje" na jego drugi koniec... Dziecko jest nieładne, w ogóle to ubranko takie sztuczne, wygląda, jakby nie miało pieluchy... Nie ma w ogóle porównania z bobasami z TS2, które naprawdę są słodkie. To niby takie pierdoły, ale w moich oczach wpływają na atrakcyjność gry.
Dla mnie ta gra jest po prostu niedopracowana, robiona na szybko, bez żadnego zaangażowania. Nie wyrobili się ze wszystkim na czas, więc z połowy klasycznych rzeczy po prostu zrezygnowali, tłumacząc się jakimiś trudnościami i innymi absurdalnymi wymówkami. To robienie z fanów idiotów i pokazanie, że tak naprawdę mają nas i nasze potrzeby w głębokim poważaniu. Gra ma taki potencjał, a kolejny raz został zmarnowany.
btw. nawet drzewa genealogiczne zabrali? Nie no, to już jest przegięcie. W takim układzie tworzenie całych rodów nie ma żadnego sensu... Nie, nie potrafię tego skomentować.
Dopiero wczoraj zainteresowałam się w ogóle czwórką i newsami z nią związanymi... i mam bardzo mieszane uczucia co do tej gry.
Zacznę od kreatora i simów, muszę przyznać,że postacie są piękne. Chyba najbardziej udane z całej serii, nie używając żadnych innych skinów, można stworzyć łatwo coś, co nie będzie straszyć, co w dwójce i trójce było, przynajmniej dla mnie, niemal niemożliwe.
Oprócz tego, oczy mi się za bardzo nie podobają, tęczówki są takie 'puste', nie za ładne po prostu, a włosy są strasznie kanciaste i tekturowe, pomimo tego, że większość na ładne ułożenie, ale na simie wyglądają jak hełmy.
Nie zauważyłam też nigdzie opcji tworzenia stylów, może jestem ślepa i jest to gdzieś obok, ale to też trochę drażniące, jeśli z tego zrezygnowali, bo to była naprawdę fajna opcja z trójki.
Co do rozgrywki, muszę ponarzekać na brak dzieci. To jest takie cofnięcie się do czasów jedynki. Z niemowlakami nie da się praktycznie nic zrobić, a potem nagle z kołyski wyskakuje duże dziecko. A co z taką nauką chodzenia, mówienia?
I nawet te dzieci mogłabym pominąć, ale jeśli to prawda o drzewach genealogicznych, to...
Jeszcze wczoraj byłam nastawiona na zrobienie dużej rodziny, moja największa w trójce miała 8 pokoleń, każde dosyć rozwinięte, chciałam pobić rekord, a tu... kupa. Naprawdę nie wiem jak to mogę skomentować. Mam nadzieję, że coś z tym jednak zrobią, jakiś zamiennik drzewa, cokolwiek.
A żeby wyciągnąć jeszcze jakiś plus, to ładna okolica i dosyć ciekawy tryb budowania. Jak tu ktoś wspomniał, gra ma zmarnowany potencjał.
Btw. też macie wrażenie, że 80% simów z CASa ma te same fryzury (przede wszystkim simki) bo inne są zwyczajnie brzydkie :P?
Mentosik57
15.08.2014, 14:04
Jeszcze może niech usuną pokrewieństwo w kontaktach,nie zdziwiłbym się.
Ale nic,oni same sobie robią krzywdę :)
Nie no, w CASe można ustawić brat/siostra/mąż więc aż tak się nie cofną :P
Mentosik57
15.08.2014, 18:09
UP@
Ale piszę,że nie zdziwiłoby mnie to :P
A tak w ogóle to jak sim będzie do pracy szedł?Skoro nie będzie aut,a na gameplay'u z gry gdy kliknęło się na wybraną lokacje to sima teleportowało tam.To albo sim będzie szedł na koniec parceli i się teleportował,albo po prostu wyskoczy kumunikat ''do pracy'' i sim zniknie.Wie ktoś jak to będzie?
15.08.2014, 19:05
Pewnie będzie jak w dwójce. Podjedzie auto i tyle widziałeś swego sima. :I
Kołyska pojawia się samoczynnie przy urodzeniu dziecka? Słabo.
Trudno powiedzieć. Na pewno mozna ja kupić w trybie kupowania. A czy jeśli sie tego nie zrobi, to coś się dzieje, to nie wiadomo.
A mi się wydaje że było mówione, że jak nie kupimy kołyski to pojawi się sama.
^up. Tak, ja też widziałam taką informację, że automatycznie mają dostawać ją po narodzinach dziecka, jeśli wcześniej nie zostanie zakupiona.
A dostanie sie za darmo? To wtedy po co wtedy wcześniej kupować :P
Mentosik57
15.08.2014, 20:28
Pewnie będzie jak w dwójce. Podjedzie auto i tyle widziałeś swego sima. :I
Ale przecież samochodów w czwórce nie będzie :P
anie_1981
15.08.2014, 20:42
Simy teleportują się pomiędzy parcelami, więc nawet nie podejdą do krawędzi mapy. Mają widać wbudowany teleporter...
15.08.2014, 21:40
No to głupio :(
Mentosik, samochody miały być bodajże jako ozdoba, a w dwójce aut też nie było. A jeśli ma nie być samochodów to po jakiego grzyba EA robi ulice i chodniki. Głupota (Oburzenie kierowane do twórców, a nie do was moi drodzy użytkownicy ;))
w dwójce aut też nie było.
Oczywiście, że były (są!), doszły już w Nocnym Życiu, czyli drugim dodatku :| Tu pewnie sytuacja będzie podobna... Czekamy więc na oficjalne expansion packi, heh...
edit:
A to, że nie było aut w podstawie TS2, nie przeszkodziło twórcom wprowadzić samochodów do pracy, majstra, niańki... Może teraz będzie to wyglądało podobnie i auta będą, tyle, że... nieużywalne.
Kędziorek
15.08.2014, 22:09
Albo po prostu będą wsiadać w te tramwaje :D
15.08.2014, 22:26
To tylko ozdoby. Było chyba na dotsimie. Czyli tak jak było z Balonami na gorące powietrze, są na niebie i nic.
Kędziorek
15.08.2014, 22:47
Zależy co się rozumie przez ozdoby. Nie twierdzę, że simy będą miały interakcje z tramwajami, to by było zbyt piękne, no i jeszcze to by była nowość, to trochę za dużo jak na podstawkę (:D), ale simy mogłyby podchodzić do tych tramwajów i znikać czy coś (oczywiście bez animacji otwierania drzwi, nie bądźmy pazerni :P). Ew. zostaje nam rozwiązanie z dwójki jak wspomniała Malin - nawet jeśli nie można było kupić samochodu, to i tak były jeszcze samochody z pracy.
anie_1981
15.08.2014, 22:56
Jeśli faktycznie tramwaje to tylko ozdoba, to jest to straszne marnowanie potencjału... Może w którymś dodatku je "aktywują"... za dodatkową opłatą oczywiście.
Mentosik57
15.08.2014, 23:15
A no fakt,przypomniałem sobie,że w dwójce dopiero w nocnym życiu doszły auta,a tak to tylko do pracy,na parcelę.Ale pamiętacie,w dwójce było tak,że jak się szło się na inną parcelę to dzwoniło się po taksówkę ,ona przyjeżdżała i zabierała sima.Tutaj tak nie ma,sim się teleportuje,więc to już zły znak dotyczący samochodów,bo co jeśli aut w ogólę nie będzie? :)Ja coś tak czuję,nigdzie nie widziałem samochodu w TS4.
@Down
No czyli jednak są auta,nie widziałem coś przedtem,a z tą szybą to się rzeczywiście nie postarali.
Kędziorek
15.08.2014, 23:45
Samochody w czwórce było widać, jak choćby TU (http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20130920135721/sims/images/9/90/TS4_Build_Press_Print_4.jpg). Pamiętam jeszcze narzekanie, że przez te szyby nikogo nie było widać w środku.
już dajcie spokój tym tramwajom - to tylko dekoracja, która ładnie wygląda.
Żadne auta nie przyjeżdżają po Sima, gdy ten idzie do pracy. Sim po prostu sobie znika: https://www.youtube.com/watch?v=NeVcRdkfYfk&feature=youtu.be
anie_1981
16.08.2014, 11:38
Samochody jeżdżące po mieście, to też tylko atrapa.
Heh, wygląda tragicznie :D Serio, uważam że powinni zostać przy samochodzie zabierającym sima do pracy. No ale nic, jest jak jest, co komu pasuje : )
Naprawdę porażka z tym teleportowaniem. Jeśli w finalnej wersji gry to się nie zmieni, to dla mnie będzie już za wiele tych "uproszczeń" i grę odpuszczę... Przynajmniej do czasu, kiedy to się nie zmieni, albo wystarczająco nie stanieje.
Mentosik57
16.08.2014, 12:25
już dajcie spokój tym tramwajom - to tylko dekoracja, która ładnie wygląda.
Żadne auta nie przyjeżdżają po Sima, gdy ten idzie do pracy. Sim po prostu sobie znika: https://www.youtube.com/watch?v=NeVcRdkfYfk&feature=youtu.be
Ale to wygląda ... Chciałbym teraz usłyszeć tłumaczenia się twórców :)
Mentosie, pewnie brzmiałoby to mniej więcej tak: "Tramwaje są tylko ozdobą, ponieważ zrobienie z nich środka transportu byłoby za trudne dla programistów. Za to do gry dodaliśmy EMOCJE! Czy to nie jest wspaniałe?".
Laselight
16.08.2014, 15:01
Przynajmniej umieją się teleportować :D to pójście do pracy zagina system, nawet w ts1 (dobrze pamiętam?) tego nie było! Nareszcie jakaś nowość!
anie_1981
16.08.2014, 17:46
No bo Simy z czwórki są bardzo inteligentne i wiedzą co robić, by się nie narobić... :P Po co ma wsiadać do niewygodnego samochodu, skoro może się po prostu teleportować!? Wasze Simy już nigdy nie spóźnią się do pracy czy szkoły! ;)
kilka naprawdę ładnych screenów zamieszczono tutaj: http://simscommunity.net/the-sims-4-preview/
Poza tym warto zwrócić uwagę, że simy siedzą na łóżku i rozmawiają lub się przytulają. W jednym z artykułów wyjaśniono jak działa wielozadaniowość simów - brzmi bardzo fajnie.
pojawiła się tam również lista kodów do gry: http://simscommunity.net/the-sims-4-preview-cheat-list-functions/
czy tylko ja nie widzę tam "moveObjects on"?
Kędziorek
16.08.2014, 22:39
pojawiła się tam również lista kodów do gry: http://simscommunity.net/the-sims-4-preview-cheat-list-functions/
czy tylko ja nie widzę tam "moveObjects on"?
Może dlatego, że było bodajże mówione iż obiekty nie będą musiały trzymać się kratek. Choć przez to prawdopodobnie nie będą one mogły się przenikać...
Może dlatego, że było bodajże mówione iż obiekty nie będą musiały trzymać się kratek. Choć przez to prawdopodobnie nie będą one mogły się przenikać...
z tego, co wiem, to kratka jest taka jak w TS3 oraz działa przycisk alt, który pozwala na ustawianie obiektów poza siatką.
Na simsVip napisali, że są jakieś problemy z moveObjects on i dlatego go nie ma: http://simsvip.com/2014/08/04/the-sims-4-cheats-hot-keys-controls-list/
No że nawet drzewa genealogicznego nie będzie? A Sim idący do pracy ot tak sobie znika?
Jakie jest teraz tłumaczenie twórców, to również było zbyt skomplikowane do wprowadzenia?
Więc co w sumie wprowadzili?
EMOCJE
Multitasking
Selfies!
Snobistyczny spacer
Nowy CAS
Paskudne UI
WEIRDER STORIES!
I to... tyle. Marnie to wygląda, naprawdę. :cry: Identyczna zagrywka jak z simcity, wyciąć sporo rzeczy i sklecić coś naprędce i tak się sprzeda, a wycięty kontent wprowadzić w płatnych DLC. Gra jest po prostu zrobiona na szybko, i w takim stanie nie powinna ujrzeć światła dziennego przynajmniej do 2015 roku. No ale przecież EMOCJE, simy są mądrzejsze. Sprawę głośnego filmiku w którym sim zdechł z głodu tuż obok lodówki pomijam, bo to pewnie early alpha była...
Mentosik57
17.08.2014, 08:26
Na simsVip napisali, że są jakieś problemy z moveObjects on i dlatego go nie ma: http://simsvip.com/2014/08/04/the-sims-4-cheats-hot-keys-controls-list/
Oni ze wszystkim mają problemy.Z dodaniem małych dzieci,basenów,samochowów,otwartego świata,postępu historii ,włamywaczy ... dużo by jeszcze tego wymieniac.Dziwne,że w przypadku trójki nie mieli problemów :)
17.08.2014, 10:12
Ale zobaczcie jaka w trójce była paskudna grafika i postęp historii. Sim się starzał miał pierwsze lepsze ciuchy, nowi simowie w mieście mieli takie same twarze (starterowe) i byli byle jacy. O tym, że CAS z ts3 był ulepszoną wersją, CAS'u z ts2 (róznią się CAST'em) już nie wspomnę.
A tu proszę całkiem nowy CAS, nowe animacje, mnóstwo ciuchów (dobrych, nie słabych) i fryzur, nowy tryb budownia, itp...
Po prostu twórcy zrobili tą grę od nowa, a żeby wszyscy mogli ją mieć no to niestety z czegoś trzeba zrezygnować :(
A poza tym jak dla was nie jest problemem zrobić, dzieci, animacji wody basenowej, itp... to czemu się tam nie zatrudnicie i sami tego nie zrobicie. Pamiętajcie, że tam też pracują ludzie którzy dopiero się uczą tworzyć gry.
Ja się nie zdziwię, jak to wszystko będzie.... tylko w dodatkach :P
Na czymś kasę zbić przecież trzeba :)
A poza tym jak dla was nie jest problemem zrobić, dzieci, animacji wody basenowej, itp... to czemu się tam nie zatrudnicie i sami tego nie zrobicie. Pamiętajcie, że tam też pracują ludzie którzy dopiero się uczą tworzyć gry.
No przydałoby się, żeby ktoś w EA zaczął w końcu robić coś dobrze. EA powinno o tym pomyśleć - jak zatrudnią fanów w formie taniej siły roboczej by zaoszczędzić na $ to może skończą wreszcie robić gry, które można co najwyżej o kant dupy potłuc.
Oh wait, przecież to EA. Najprawdopodobniej fani musieliby za*******ać 24 godziny na dobę żeby zrobić nowe płatne dodateczki w Store.
Ale zobaczcie jaka w trójce była paskudna grafika i postęp historii.
Jaki był taki był, można go było łatwo zmodyfikować, na jego bazie powstał zresztą nraas story progression. Teraz nie będzie go wcale. ;))
Po prostu twórcy zrobili tą grę od nowa, a żeby wszyscy mogli ją mieć no to niestety z czegoś trzeba zrezygnować :(
Nie widzę w tym sensu. Zrezygnowali z Basenów, Zmywarek, Duchów, Złodziei, i wielu innych rzeczy "żeby wszyscy mogli ją mieć" :huh: co przez to rozumiesz, bo te rzeczy mają zerowy wpływ na wydajność. CAST i otwarte parcele pomijam.
A poza tym jak dla was nie jest problemem zrobić, dzieci, animacji wody basenowej, itp... to czemu się tam nie zatrudnicie i sami tego nie zrobicie.
A jak myślisz czemu? Czy ty naprawdę myślisz że ot tak rzucę swoją pracę, Maxis z automatu mnie zatrudni i będę mogł ich wyręczać z ich własnej roboty?
Pomijając komiczność tej wypowiedzi, nawet gdybym został zatrudniony w tydzień i powiedział "Wprowadzamy to czego nie potraficie czyli baseny" Wystarczy jedno słowo Kierownika projektu "Nie" I tyle. Tak to zresztą tam teraz wygląda, programiści bez problemu mogą te rzeczy zaprojektować i wprowadzić, problemem jest kierownictwo i pośpiech.
Pamiętajcie, że tam też pracują ludzie którzy dopiero się uczą tworzyć gry.
No bez takich. :lol2: Zaraz mi powiesz że cały mityczny dział FX to sami stażyści którym dopiero pokazano VS 2013.
17.08.2014, 11:03
Nie tjzzf, nie sądzę że pracują tam tylko stażyści, ale zwykle tak jest, że rzuca się młodych na głęboką wodę (kilku, powiedzmy 5/100 pracowników), po to by się wykazali i nauczyli czegoś w branży.
Złodzieje jak dla mnie nie są potrzebni, tylko mnie wnerwiali, duchy też po prostu były nic z nimi nie robiłem. Z nimi jest jak z króliczkiem, czy tragicznym klaunem. Jest i co z tego.
A skąd wiesz, że potrafią to zrobić. To że ktoś stworzył je w trójce, to nie znaczy, że musi pracować jeszcze przy czwórce.
Poza tym skończmy ten temat. Bo już po raz któryś, wracacie do tego tematu i nic tylko narzekacie i marudzicie.
Wybaczcie za ton i chaotyczność.
Mi osobiście brak duchów czy złodziei jakoś bardzo nie przeszkadza, w sumie miałam włamanie złodzieja chyba tylko 3-4 razy od czasów dwójki, wiec mi różnicy nie robi. To samo z basenami.
Wystarczy się po prostu do gry przyzwyczaić, a jeśli nie - wrócić do poprzednich części.
ale zwykle tak jest, że rzuca się młodych na głęboką wodę (kilku, powiedzmy 5/100 pracowników), po to by się wykazali i nauczyli czegoś w branży
Sorry, ale NIE. Nie wiem skąd masz takie świetne info, ale tak się NIE robi. Szanująca się marka nie zatrudnia /rzuca/ nowicjuszy do robienia gry, jeśli ma się choć odrobinę szacunku do graczy. Owszem, pozwala im się grę testować, robić zdjęcia, ale nie tworzyć podstawowe elementy rozgrywki.
Nie tjzzf, nie sądzę że pracują tam tylko stażyści, ale zwykle tak jest, że rzuca się młodych na głęboką wodę (kilku, powiedzmy 5/100 pracowników), po to by się wykazali i nauczyli czegoś w branży.
Złodzieje jak dla mnie nie są potrzebni, tylko mnie wnerwiali, duchy też po prostu były nic z nimi nie robiłem. Z nimi jest jak z króliczkiem, czy tragicznym klaunem. Jest i co z tego.
A skąd wiesz, że potrafią to zrobić. To że ktoś stworzył je w trójce, to nie znaczy, że musi pracować jeszcze przy czwórce.
Poza tym skończmy ten temat. Bo już po raz któryś, wracacie do tego tematu i nic tylko narzekacie i marudzicie.
Wybaczcie za ton i chaotyczność.
I właśnie przez podejście 'dają nam gówno więc zapłaćmy im za to i się jeszcze cieszmy' dostajemy grę która jest okrojona z podstawowych elementów, z symboli z których była znana.
No i wydaje mi się, że ktoś kto pracuje i dostaje za to grubą kasę po zdobyciu wykształcenia powinien umieć programować, a teksty że nie potrafią tego zrobić są durne i moim zdaniem wyjątkowo nieprofesjonalne. No i ja jako fan gry czuję się poniżony, że robi się ze mnie debila żeby wyciągnąć ode mnie kase.
@down: dodadzą w dodatku
Dopiero teraz paczam, nie ma opcji "maksymalna szybkość gry aż do końca wykonywanej akcji"?
Mentosik57
17.08.2014, 11:58
Sorry, ale NIE. Nie wiem skąd masz takie świetne info, ale tak się NIE robi. Szanująca się marka nie zatrudnia /rzuca/ nowicjuszy do robienia gry, jeśli ma się choć odrobinę szacunku do graczy. Owszem, pozwala im się grę testować, robić zdjęcia, ale nie tworzyć podstawowe elementy rozgrywki.
Święta prawda i to jest na dodatek seria The Sims no ludzie...To jedna z najpopularniejszych gier na świecie,a nie jakaś gierka z małego studia ,więc takie coś w przypadku takiej firmy jest niewybaczalne.Nie twierdzę ,że nowicjusze w tej branży to patałachy,ale znacznie lepiej zatrudniać obeznanych w tej dziedzinie ,którzy wiedzą co mają robić.Od tego zależy czy firma zarobi tych kilkadziesiąt milionów czy nie,więc wszystko musi być profesjonalnie przygotowane,ale w tym przypadku tak nie jest.Nie wiem kto tą grę projektował,ale z dnia na dzień dostajemy coraz smutniejsze newsy,ale i tak szczerze wątpie,że takie coś co opisałem wyżej nastąpiło.Jeśli tak to naprawdę,EA to banda skończonych debili ...
Mi osobiście brak duchów czy złodziei jakoś bardzo nie przeszkadza, w sumie miałam włamanie złodzieja chyba tylko 3-4 razy od czasów dwójki, wiec mi różnicy nie robi. To samo z basenami.
Wystarczy się po prostu do gry przyzwyczaić, a jeśli nie - wrócić do poprzednich części.
A mi przeszkadza. Tak samo jak brak basenów, w pełni otwartego świata, CASta, drzewka genealogicznego, samochodów, edycji terenu, modyfikacji publicznych parcel i ogólnie tych bodaj 89 funkcji (http://www.gamebreaker.tv/news-main/pc-2/89-features-missing-from-the-sims-4-that-will-piss-you-off/)(jeśli wierzyć artykułowi), które były w poprzedniczkach. Spodziewałem się, że czwórka będzie jak Windows 7 - po okropnej Viście wreszcie coś dobrego - ale tak nie jest. Na szczęście mogę grać w jedynkę, dwójkę i trójkę(a jakże, gram w nie wszystkie) i jestem w pełni zadowolony z tego, że nie muszę wydawać kasy na tak ograniczoną produkcję. :)
anie_1981
17.08.2014, 13:22
Ale zobaczcie jaka w trójce była paskudna grafika
No to mamy radykalnie różny gust, bo moim zdaniem trójka ma najładniejszą grafikę ze wszystkich części, za to grafika czwórki to milowy krok w tył... Jeśli ktoś lubi dziecinną, cukiereczkową grafikę jak w Gumisiach to OK, jego wybór...
A mi przeszkadza. Tak samo jak brak basenów, w pełni otwartego świata, CASta, drzewka genealogicznego, samochodów, edycji terenu, modyfikacji publicznych parcel i ogólnie tych bodaj 89 funkcji (http://www.gamebreaker.tv/news-main/pc-2/89-features-missing-from-the-sims-4-that-will-piss-you-off/)(jeśli wierzyć artykułowi), które były w poprzedniczkach. Spodziewałem się, że czwórka będzie jak Windows 7 - po okropnej Viście wreszcie coś dobrego - ale tak nie jest. Na szczęście mogę grać w jedynkę, dwójkę i trójkę(a jakże, gram w nie wszystkie) i jestem w pełni zadowolony z tego, że nie muszę wydawać kasy na tak ograniczoną produkcję. :)
O.O
To ja nie wiedziałam, że tego aż tyle jest, zamurowało mnie.
W tej chwili, po dłuższym zastanowieniu, najlepsze, co aktualnie jest w tej grze, to kreator.
TheBlackSheep
17.08.2014, 13:38
Jeśli ktoś lubi dziecinną, cukiereczkową grafikę jak w Gumisiach to OK, jego wybór...
Wiesz, dla mnie takimi słowami właśnie można opisać trójkowych simów:P Oczywiście z CC jest lepiej, ale bez to tragedia. Czwórkowi wyglądają moim zdaniem najlepiej, porównując simów ze wszystkich czterech odsłon.
Jestem autentycznie zasmucona i zrezygnowana najnowszą odsłoną simsów, z niemal każdym newsem lista okrojonych składników wydłuża się. Po pierwszych wieściach o wydaniu czwórki jej ewentualny zakup wydawał się formalnością. Teraz wątpię czy w ogóle gra jest warta 1/10 żenująco wysokiej ceny. Nie ma już we mnie pozytywnych emocji gdy pomyślę o TS4. Wybitnie drażnią mnie dziś pseudofanowskie wypowiedzi nie poparte żadnymi sensownymi argumentami. Taki dzień, wybaczcie.
fakt, simowie z 4 wygladaja najlepiej, ale ogolnie grafika w 3 jest niebo lepsya.niz ta, ktora widzimy w 4.
anie_1981
17.08.2014, 13:58
Wiesz, dla mnie takimi słowami właśnie można opisać trójkowych simów:P O
Ja mówię ogólnie o grafice, a nie o wyglądzie Simów. Sam CAS jest w czwórce lepszy i skórkę też mają niebrzydką, ale porównując resztę, czyli wygląd otoczenia, to trójka jest prześliczna, a czwórka wygląda jak w Gumisiach... Oczywiście jest to moja i tylko moja opinia, chyba, że ktoś ją też podziela :P
Mentosik57
17.08.2014, 14:12
“not compatible with the game engine, and thus cannot be added in future updates or expansions.”
To z tego artykułu http://www.gamebreaker.tv/news-main/pc-2/89-features-missing-from-the-sims-4-that-will-piss-you-off/
Czyli jedynym zdaniem dla tych,którzy piszą ''Na pewno dodadzą to w dodatkach'' to jest bardzo zła wiadomość :P
Przeczytałem cały artykuł i rzeczywiście jestem zaskoczony(oczywiście negatywnie) bo nie wiadziełem,że aż tyle tego jest.
Ja mówię ogólnie o grafice, a nie o wyglądzie Simów. Sam CAS jest w czwórce lepszy i skórkę też mają niebrzydką, ale porównując resztę, czyli wygląd otoczenia, to trójka jest prześliczna, a czwórka wygląda jak w Gumisiach... Oczywiście jest to moja i tylko moja opinia, chyba, że ktoś ją też podziela :P
Czwórkowa grafika przypomina disnejowskie bajki, albo niektóre gry mmo na bazie Warcrafta z tą tylko różnicą, że o ile taki WoW wciąga klimatem i mistrzowskim doborem kolorów, TS4 wyskakuje z paletą kolorów jak z predefiniowanej listy painta i raczej kiepskimi teksturami, którym brakuje detali. The Sims 3 z kolei graficznie wygląda jak wiele produkcji z lat 2006-2008, szczególnie z gatunku RPG, gdzie Speedtree było całkiem popularne.
“not compatible with the game engine, and thus cannot be added in future updates or expansions.”
To z tego artykułu http://www.gamebreaker.tv/news-main/pc-2/89-features-missing-from-the-sims-4-that-will-piss-you-off/
Czyli jedynym zdaniem dla tych,którzy piszą ''Na pewno dodadzą to w dodatkach'' to jest bardzo zła wiadomość :P
Przeczytałem cały artykuł i rzeczywiście jestem zaskoczony(oczywiście negatywnie) bo nie wiadziełem,że aż tyle tego jest.
Część jest dosyc mocno nciągana
"Fewer traits in CAS (more traits must be unlocked/earned in-game)"
To samo było w trójce i jakoś nikt nie narzekał. Czy ktoś powiedział, że nie będzie podobnego kodu odblokowującego?
"Incompatible Simpoint currency - Sims 3 Store Simpoints do not work with TS4"
Nie wiem, czy ktoś w ogóle łudził się, że będzie mozna to zrobić. Przecież to wynika jasno z regulaminu. Sama nazwa sklepu dotyczy trzeciej odsłony. Co więcej. simpointsy mogą przepaść, jeśli nie były wykorzystane w ciągu dwóch lat (nie jest to nowość la osób, które czytają regulaminy przed akceptacja warunków) albo w każdej chwili store do trójki może być wyłączone (po miesięcznym uprzedzeniu).
Swoją drogą, to ja liczę na kolejny brak. Brak idiotycznego przesyłania prezentów od znajomych simów.
mamle, jezeli chodzi Ci o wysylanie prezentow, ktore doszlo bodajze w aktu. przed NZTS to jest to bardzo fajna sprawa i licze, ze to wprowadza znow.
Kasztanek
17.08.2014, 17:29
Ale hejtujecie czwórkę. Niektórzy to już chyba etatowo jadą po nowej części ;p Ilekroć tu zajrzę, to te same osoby biadolą.
Jeśli ktoś lubi dziecinną, cukiereczkową grafikę jak w Gumisiach to OK, jego wybór...
A za to simowie z trójki wyglądają jak paczki, na dodatek wszystkie z tej samej cukierni:)
Gdyby miał wskazać element trójki, który mnie odrzuca, to właśnie wskazałbym na grafikę. Długo nie potrafiłem się przesiąść na tą cześć.
Fakt, okolice w trójce są nawet ładne, ale co mi po liczbie wielokątów w domkach, gdy ludziki są po prostu paskudne, CC dużo nie pomaga. Nie wiem, jak komuś może to się podobać.
Czwórkę od razu polubiłem właśnie za styl graficzny. Jest uproszczony, bardziej "simowy", trochę nawiązuje do dwójki. I nie, nie lubię realizmu, The Sims nie powinno być realistyczne. Gdyby czwórka wygląda jak Crysis albo inny Battlefield, to bym nawet na to nie spojrzał. Zupełnie psuje klimat.
(Tak samo jak angielskie nazwy w grze, ale to już inna historia :))
Czwórkowa grafika przypomina disnejowskie bajki,
Nie bardzo. Co prawda nie wiem, który film masz na myśli, ale wyszukałem w Galerii CAS parę postaci z Disneya i żadna nie wygląda jak jej oryginał. Nie ten styl, zdecydowanie.
Inna sprawa, że nie obraziłbym się, gdyby nowi simowie przypominali postacie z bajek, bo Disneya bardzo lubię.
Sims 4 powinno poleżeć jeszcze parę miesięcy na dyskach programistów. Niektórych cięć w ogóle nie rozumiem (brak włamywacza? serio?), inne rzeczy wciśnięto trochę na siłę (krowokwiat czy voodoo mogłyby spokojnie dość w jakimś dodatku). A z brakiem 64bitowego exeka to pojechali po całości.
Powiem szczerze, że czwórki jest mi żal. Ta gra ma gigantyczny potencjał (inteligencja simów, emocje, CAS, nowy, klarowniejszy interfejs, pełne spolczczenie), który prawdopodobnie zostanie zaprzepaszczony przez pospiech ze strony wydawcy.
anie_1981
17.08.2014, 18:11
Jeśli o mnie chodzi to i tak oglądam Simy głównie od tyłu :P Tak więc ich gęby mnie najmniej interesują. Za to co kocham w trójce to widoczki. Piękne tekstury, piękna woda... Wschody i zachody słońca, jesienny i zimowy krajobraz, aż chce się na to patrzeć. Tego o czwórce powiedzieć nie mogę.
Mentosik57
17.08.2014, 19:06
Grafika w trójce jest ogólnie lepsza niż w czwórce.W czwórce są jedynie lepsze simy,ale nic pozatym.Widzieliście wodę i drzewa na gameplay'u wykonanym przez twórców?Te drzewa są można powiedzieć jedynolitą teksturą,w trójce widać każdą gałąź,woda bardziej mi się podoba w trójce,jest taka przezroczysta i błękitna,a w czwórce jest taka jakaś zielonawa ,jednym słowem brzydsza.Ja już przyzwyczaiłem się do simów z TS3 i szczerze nie przeszkadzają .Zrobić ładnego sima to nie jest wcale trudno,ja nie mam CC ,a i tak na urodę swoich simów nie narzekam :P
octavessens
17.08.2014, 21:03
nie za bardzo rozumiem tych, którzy uważają, że 3 (http://2.bp.blogspot.com/-fKP1PWg19Og/UfXORe46-II/AAAAAAAD7aw/CMIiRRPLFHY/s1600/tumblr_mqocp2YEhf1rms7ipo1_1280.jpg) ma lepsze krajobrazy i grafike niz 4 (http://simsleksikon.dk/wp-content/uploads/2014/06/sims-4-willow-creek-nabolag.jpg). Kiedy w trójce tekstury drzew z bliska są okropne, kora wygląda jak plamki w paincie malowane, w czwórce roślinność wygląda przepięknie. Można narzekać na czwórke i jej braki, bo sam uważam, że wersja finalna gry wygląda jak demo, ale grafika to jedna z rzeczy, która jest cudowna.
lol octavesnesese, pojechałeś z tymi zdjęciami. :D Faktycznie ta płaska ziemia i namalowana góra na niebie są takie piękne. Czwórka ma może ciekawy design otoczenia, ale modele i tekstury są straszne, a do tego ta masa ograniczeń. To ja już wolę trójkę, gdzie przynajmniej wszystko jest w pełni trójwymiarowe, w jednym świecie, z możliwością edycji terenu oraz swobodnego tworzenia i modyfikacji parcel.
Mentosik57
17.08.2014, 21:24
W czwórce jest jak dla mnie zbytnio przesłodzona grafika.Owszem,lubie jak jest kolorowo,ale nie aż tak jak na tym screenie powyżej.Z kolei zdjęcie z trójki jest robione w MF ,a ta okolica z natury jest bardziej szara niż inne miasta.W IP są ładne kraobrazy .Ale nie ma co na ten temat dyskusji ciągnąć,bo każdy ma tutaj inny gust ,jednemu się podoba grafika w trójce innemu w czwórce,to są 2 różne klimaty.Kto co lubi.
octavessens, z tą cudownością czwórkowej grafiki bym nie przesadzała bo nawet już w tym nieszczęsnym CAS po przybliżeniu twarzy Sima widać jak bardzo kanciasty jest nos i podbródek Sima i jaką niską rozdzielczość ma jego skin. Jest to wywołane małą ilością polygonów i pod względem tej kanciastości jest tak jak w dwójce, grze z 2004 roku! Dlaczego dziesięć lat później otrzymujemy przestarzały silnik graficzny? Kreskówkowy styl jest w porządku, ale nadal jest kanciasto i na domiar złego jaskrawo. Na plus wypada wygląd roślinności, ale poza tym grafika czwórki jest trochę taką mieszanką przestarzałej i nowoczesnej grafiki. Niby jest nowoczesne rozmycie obiektów w tle, ładny wygląd otoczenia, ale są też kanciaste obiekty i buźki Simów. Nie przyglądam się aż tak twarzom postaci, więc dla mnie to nie problem, ale dostrzegam problem całej grafiki. Mogłaby być sporo lepsza i nie da się temu zaprzeczyć.
Niby jest nowoczesne rozmycie obiektów w tle
Masz na myśli to, że w tle jest wrażenie, jakby wszystko było rozmyte? Patrząc na screeny nie mogę znaleźć tego efektu(który jest znany od 2006 roku). Jeśli masz na myśli rozmytą górę to jest to dlatego, bo jest ona płaską teksturą na tle nieba. Podobnie niektóre drzewa w tle(widać to np. tutaj (http://web-vassets.ea.com/Assets/Resources/Image/Screenshots/ts4_live_4.jpg?cb=1377686403)).
Caesum, no to wychodzi, że ten efekt też nie jest niczym szczególnym i że w grze mamy grafikę sprzed conajmniej 6-7 lat. :p
Piwusiu, chyba widzę to TUTAJ (http://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=284099), te budynki w tle, tak? No ten efekt głębi pola był już w Gothicu 3, czyli grze z 2006 roku. Nic nowego. Zabawne jest to, że ledwie rok później wyszedł pierwszy Crysis, który grafiką bije na głowę wszelkie Gothici, simsy i w ogólę masę innych produkcji.
Kenny McCormick
17.08.2014, 21:45
nie za bardzo rozumiem tych, którzy uważają, że 3 (http://2.bp.blogspot.com/-fKP1PWg19Og/UfXORe46-II/AAAAAAAD7aw/CMIiRRPLFHY/s1600/tumblr_mqocp2YEhf1rms7ipo1_1280.jpg) ma lepsze krajobrazy i grafike niz 4 (http://simsleksikon.dk/wp-content/uploads/2014/06/sims-4-willow-creek-nabolag.jpg). Kiedy w trójce tekstury drzew z bliska są okropne, kora wygląda jak plamki w paincie malowane, w czwórce roślinność wygląda przepięknie. Można narzekać na czwórke i jej braki, bo sam uważam, że wersja finalna gry wygląda jak demo, ale grafika to jedna z rzeczy, która jest cudowna.
też tak myślałem i The Sims 4 podoba mi się jako tak, chociaż drzewa są okropne... Kojarzą mi się z tym (http://img1.photographersdirect.com/img/13717/wm/pd1025740.jpg), lub tym (http://www.brickshelf.com/gallery/savatheaggie/Misc/tree/forest/forest01.jpg)...
Naprawdę czekałem na TS4... Spodziewałem się cudów ale to co oni oferują jest dla mnie śmieszne... Caseum dał mi linka do tego (http://www.gamebreaker.tv/news-main/pc-2/89-features-missing-from-the-sims-4-that-will-piss-you-off/)... SERIO? Chciałem zamówić tą gre przed premierą, w sumie to mega ciesze się że tego nie zrobiłem bo nie mam dostępu do komputer, a poza tym na to coś, to mi pieniędzy szkoda... Chyba zostanę sobie przy dwójeczce, bo tam mogę mieć to samo i więcej (chociażby ufo, czy cmentarzyk... Ups, to jest nawet w jedynce)
-> ściany to ja se bez najmniejszego problemu zrobie wyższe czy niższe za pomocąkodu...
-> dorosłych simów też se mogę podwyższyć. I to wcale nie wygląda tak źle (wydaje mi sieże ten (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1526879&postcount=1) sim od KAthy bytł podwyższany, ale tu proszęautorkę o potwierdzenie ;))
-> dopisałbym coś jeszcze ale w sumie nie wiem co ma ts4 czego nie ma dwójka... z jedynką miałbym nawet problem.
Reasumując, czwórka zapowiadała się świetnie, podobała mi się kraskówkowa grafika, ale to gra o wymaganiach graficznych takich jak ts3, ma fajnego CaS'a ale pod względem opcji jest okrojoną wersją ts/ts2. Pewnie sie jeszcze będzie zacinać :3
Pozdrawiam, Kenny. :D
edit: dobrze, w takim razie ujmę to inaczej. Jeśli będę miał chęć kupić se czwóreczkę a ea nie wypuści oficjalnego dema to poproszę pewnego wujka o pożyczenie mi tej gry w celu przetestowania.
btw zauwazylem, ze gra nie swieci sie jak psu ... tak jak to bylo wczesniej na screenach. (no na pewno nie tak bardzo jak wczesniej)
octavessens
17.08.2014, 22:01
Ze względu na to, że gra jest tak okrojona i uproszczona, że przypomina wersję testową lub demo nie zamierzam jej narazie kupić. Uważam, że dzielenie na sektory, teleportacja, brak samochodów i małych dzieci to tak naprawdę wynik lenistwa. Gra mi się podoba pod resztą względów, ale ekrany ładowania i brak tylu rzeczy nie wynagrodziliby mi nawet gdyby dodali srylion emocji. Może jeśli po aktualizacjach i paru dodatkach gra zacznie przypominać coś co zasługuje na nazwę czwartej generacji to grę zakupie.
Sam jestem programistą w jednej z większych firm w branży, Nie wiem skąd o tym usłyszałeś i z całą pewnością mogę stwierdzić że tak nie jest. :lol2:
Poważne firmy do poważnych projektów zatrudniają poważnych ludzi, którzy już się wykazali, mają odpowiedni staż i wiedzę. To nie poligon doświadczalny.
Złodzieje jak dla mnie nie są potrzebni, tylko mnie wnerwiali, duchy też po prostu były nic z nimi nie robiłem.
Widzisz, ale nie rozchodzi się tylko o to co tobie jest potrzebne lub nie ;))
Przynajmniej nie tylko tobie.
Nie wiem do czego zmierzasz. Skład Maxis prawie się nie zmienił. Nie powiesz mi chyba że ekipa która wprowadziła EMOCJE nie potrafi zrobić pięciu animacji kf i modelu basenu...
Właśnie sobie przypomniałem że piwnic też nie będzie. :closed2:
Tyle w tej sprawie ode mnie.
Czy Wy nie rozumiecie, że rzeczy których nie zrobili po prostu nie chcieli zrobić? Jak taka firma, zajmująca się produkcją wielu gier, może nie umieć czegoś zrobić, lub coś może być za trudne dla nich lub nie robią czegoś z lenistwa? Oni po prostu nie chcieli dodać tego do TS4 i nie dodali i zapewne mają jakieś tam swoje powody. Podają głupie tłumaczenia, bo jakieś wytłumaczenie muszą podać.
----------------------------------------
W TS4 będą ukryte miejsca :D
http://sims.arhn.eu/2014/08/ukryte-miejsca-w-ts4/
Kto chce sam je odkryć niech nie czyta artykułu, bo jest w nim podane, jak do niech dotrzeć. Ja niestety przeczytałam i teraz staram się zapomnieć ;P
Ja myślę, że twórcy gry wyszli z takiego założenia, że nauczeni jak to było przy poprzednich seriach TS, że fani gry bardzo angażują się w tworzenie własnych dodatków, więc stwierdzili (zresztą jak to zostało powiedziane w którymś wywiadzie), że zrobią grę "przyjazną twórcom zawartości zmodyfikowanej" i niech sami robią sobie dodatki. Przecież większość ubrań czy fryzur zrobionych przez fanów gry jest lepsza niż te MAXISA. Więc po co mają się wysilać? Zrobią coś żeby tylko było w podstawowej wersji gry a dalej dajmy wolną rękę fanom. A to czego nie uda im się zrobić, dorzućmy jako płatny dodatek!
Mówienie, że twórcy nie potrafią zrobić basenu czy też możliwości zmiany wzrostu simów (chodź we wczesnych zapowiedziach była o tym mowa) to chyba najgorsza wymówka jaką mogli powiedzieć. Błagam! To jest EA, które nie wypuszcza raz na kilka lat jakiejś gry, tylko ma całą serię podtytułów i kilka razy w roku mamy od nich jakąś nową grę. Mogę się założyć, że zatrudniają tam najlepszych programistów z całego świata, dla których stworzenie basenu czy czegokolwiek nie stanowiłoby większego problemu, ale oczywiście komuś na górze zależy żeby jak najmniejszym kosztem zarobić jak najwięcej.
^ Tym bardziej, że większość z tych funkcji były już w TS3 i TS2, a część nawet w TS1. Team tak bardzo przez lata się nie zmienił, musieliby wszyscy pracownicy mieć problem z pamięcią, żeby nagle zapomnieć jak robiło się chociażby basen i nie, nie wierzę w to, że AI wejścia do basenu i losowego pływania było zbyt trudne jak na 2014 rok. Po prostu EA powiedziało, że to i tamto się wytnie, a z resztą mają się wyrobić do końca wakacji i tyle. Nieważne, czy ze wszystkim co zostało, czy znowu z jakimiś cięciami.
pewnie to już było na listach braków, ale i tak warto napisać, że nie będzie strażaków. W razie pożaru trzeba wysyłać sima i mieć nadzieję. ;)
anie_1981
18.08.2014, 11:33
A w ogóle będą pożary?
A w ogóle będą pożary?
Tak, na wielu filmikach były pokazane. Chociażby w wypadku przyrządzania jedzenia, gdy ma się za mało umiejętności, albo gdy Sim używa tej maszyny do ciastek.
Będą, bo na gameplayu chyba pierwszym, który nam wrzucili sim zapłonął robiąc ciastka, a dwa inne potem się z tego śmiały i umarły.
http://youtu.be/37WunnttqjY?t=6m48s
W sumie, potem sim który płonął gasi pożar kuchenki bodaj. Tylko, kto go zgasił xD?
W ogóle dziwnie wygląda ten pożar, w poprzednich seriach simy darły się i panikowały a ten w miejscu tup tup albo stoi i strąca płomienie z ubrania jakby był to niewidzialny pyłek. Prawie nie widać tych wspaniałych i rozbudowanych emocji.
W ogóle dziwnie wygląda ten pożar, w poprzednich seriach simy darły się i panikowały a ten w miejscu tup tup albo stoi i strąca płomienie z ubrania jakby był to niewidzialny pyłek. Prawie nie widać tych wspaniałych i rozbudowanych emocji.
https://www.youtube.com/watch?v=37WunnttqjY
(pożar około 7 minuty filmu)
Tutaj mają więcej emocji. :)
@up przecież to DOKŁADNIE ten sam pożar, który pokazałam ja ;)
Nasuwa mi się wniosek, że twórcy celowo zrobili grę tak sterylną i minimalistyczną stąd jednolite tło CAS wyglądające jak z wersji testowej, biały, prosty interfejs i jakby nieukończone, białe ekrany wczytywania... Niezbyt mi się podoba bo przez to wszystko gra wygląda jakby to cały czas była wersja beta. To jest niewyobrażalne, żeby płacić za to 200 złotych; już prędzej dwadzieścia. :p
18.08.2014, 13:36
Bindi właśnie są te emocje, bo simowie z salonu jak się dowiedzieli, że jest pożar to przybiegli w panice (właściwie nie wiem po co biegli do kuchni, mogli od razu wybiec z domu), a nie jak w trójce, że idzie mozolnie do kuchenki, jeszcze rozglądając się na boki. To było słabe. W samym pożarze dziwi mnie fakt, że zapłonął sim, a nie kuchenka, czy też garnek.
Piwusia, mi się akurat podoba taki CAS i nie wiem co cię tak nie zadowala. Że nie ma tam zasłonki i kanapy w tle? Przecież sim i tak nie mógł tam usiąść.
Ktoś wcześniej jeszcze wspomniał o braku piwnic i coś o tle.
Tak więc piwnic w ts3 (w podstawie) też nie było.
A co do gór "namalowanych na tle" nie wiem po co się czepiać. Przecież nawet gdyby były wypukłe, to simowie nie mogliby się na nie wspinać, czy coś, a tylko zabierałyby niepotrzebnie miejsce.
W ogóle gra jak na razie mnie bardzo zadawala i nic złego o niej powiedzieć nie mogę. Chyba....
Mentosik57
18.08.2014, 15:53
a nie jak w trójce, że idzie mozolnie do kuchenki, jeszcze rozglądając się na boki. To było słabe.
eee,co?U mnie jak gram to nie ''idą mozolnie''tylko biegną ,stają i zaczynają się łapać za głowę,wydzierać.To tutaj to wygląda gorzej.Jakoś tak mało emocji jak ktoś w poprzednim poście napisał.Łapią się za twarz(zdziwieni są?) ,ręce do góry podnoszą ,to tutaj słabo to wygląda...W trójce simowie łapią się za głowe,wskazują tak jakby na pożar,i jak są blisko to zasłaniają sobie twarz,by się nie poparzyć.Odnoszę też wrażenie,że tam ogólnie simy się bardziej wydzierają.W czwórce nie słyszałem,żeby szczególny krzyk był,a w TS3 to jak jest pożar i jest z 3,4 simy to jest non stop pisk.Więc nie wiem na jakiej podstawie napisałeś to ...
FakeYourDeath
18.08.2014, 16:02
Królewicz, mi się w ogóle wydaje, że czasem mówisz o innej grze :D
co do filmiku z trybu budowania podoba mi się to, że można fajnie rozmieszczać okna. tworzenie simów i budowanie to jedna z większych zalet czwórki, tylko tym może się ewentualnie bronić
A co do gór "namalowanych na tle" nie wiem po co się czepiać. Przecież nawet gdyby były wypukłe, to simowie nie mogliby się na nie wspinać, czy coś, a tylko zabierałyby niepotrzebnie miejsce.
Ech.. jakie miejsce? Chodzi ci o przestrzeń na HDD? w dobie dysków ~+500GB, 5-10MB na zrobienie normalnych gór to jeszcze nie strata.
Zwykłe lenistwo twórców, twoje wytłumaczenia tego nie zmienią. Możesz tłumaczyć że czarne to białe, ale rzeczywistego koloru i tak nie zmienisz. ;))
W ogóle gra jak na razie mnie bardzo zadawala i nic złego o niej powiedzieć nie mogę. Chyba....
Bo nie chcesz ich widzieć. Mam zacząć wymieniać? :lol2:
eee,co?U mnie jak gram to nie ''idą mozolnie''tylko biegną ,stają i zaczynają się łapać za głowę,wydzierać.To tutaj to wygląda gorzej.Jakoś tak mało emocji jak ktoś w poprzednim poście napisał.Łapią się za twarz(zdziwieni są?) ,ręce do góry podnoszą ,to tutaj słabo to wygląda...W trójce simowie łapią się za głowe,wskazują tak jakby na pożar,i jak są blisko to zasłaniają sobie twarz,by się nie poparzyć.Odnoszę też wrażenie,że tam ogólnie simy się bardziej wydzierają.W czwórce nie słyszałem,żeby szczególny krzyk był,a w TS3 to jak jest pożar i jest z 3,4 simy to jest non stop pisk.Więc nie wiem na jakiej podstawie napisałeś to ...
Zgadam się z tym w pełni.
Nasuwa mi się wniosek, że twórcy celowo zrobili grę tak sterylną i minimalistyczną stąd jednolite tło CAS wyglądające jak z wersji testowej, biały, prosty interfejs i jakby nieukończone, białe ekrany wczytywania...
Stare, brzydkie nawyki z nowego Sim City.
Stare, brzydkie nawyki z nowego Sim City.
Właściwie jeśli chodzi o kolorystykę i nadmierny minimalizm to teraz jest taka moda. Popatrzcie chociażby na Windowsa 8, albo kolorystykę i logo XBOX ONE a zauważycie, że tam również trzymają się prostoty, trochę ciemnych, ziemistych kolorów. Wprawdzie TS4 ma również wiele jasnych i przyjemnych odcieni, ale widać, że ten styl mocno wpłynął na ogólny wygląd czwóreczki. Z jednej strony to dobrze, bo np. interfejs stał się teraz bardzo prosty i bez zbędnych bajerów. Z drugiej strony uwielbiałem ekrany ładowania z poprzednich gier, a w szczególności z jedynki.
18.08.2014, 18:42
I to próbowałem wam właśnie powiedzieć w prostocie tkwi urok.
A też przyznam, nie potrzebnie wam wbijałem moje racje na siłę.
I to próbowałem wam właśnie powiedzieć w prostocie tkwi urok.
Eee, w prostocie może i tkwi urok, ale nie aż taki, by wywalać te 89 funkcji, ograniczać świat i grafikę a potem udawać, że tak jest piękniej. Jak twórcy tak bardzo chcą minimalizmu to niech zrobią sapera, a nie simsy.
mamle, jezeli chodzi Ci o wysylanie prezentow, ktore doszlo bodajze w aktu. przed NZTS to jest to bardzo fajna sprawa i licze, ze to wprowadza znow.
Nie to wysyłanie prezentów. chodzi o to co doszło jak sim mógł zostać osobistością (niestety wyłączenie systemu osobistości nic nie dawało w tym względzie). Nawet słabo znajomi simowie przesyłali prezenty pocztą, nie trzeba było pracować, mozna było żyć ze sprzedawania prezentów.
Pozwolę sobie jeszcze na chwilę wrócić do kwestii braku włamywaczy, majstrów i strażaków. Możliwe, że nie ma tych postaci dlatego, że w którymś z dodatków nasze Simy będą mogły być włamywaczami, opiekunkami do dzieci itp. Przydałyby się właśnie takie kariery, w których można sterować Simem. Wybór zawodów w postawce wydaje się naprawdę słaby; nawet nie ma żadnych zwyczajnych prac typu praca w armii, policji czy kariera nauczyciela... Oczywiście to raczej dojdzie w dodatkach, ale i tak niesmak pozostaje. Nie zdziwiłabym się gdyby zabrakło dodatku ze zwierzakami, bo jakoś nie wyobrażam sobie ich w czwórce. Nie chcę, żeby czwórka okazała się klapą bo naprawdę chętnie dam tej grze szansę; wciąż jest w niej parę aspektów, które mi się podobają. Jednak nie da się ukryć, że czwórka jest grą dla dzieci w większym stopniu niż jakakolwiek poprzednia część.
Pozwolę sobie jeszcze na chwilę wrócić do kwestii braku włamywaczy, majstrów i strażaków. Możliwe, że nie ma tych postaci dlatego, że w którymś z dodatków nasze Simy będą mogły być włamywaczami, opiekunkami do dzieci itp. Przydałyby się właśnie takie kariery, w których można sterować Simem. Wybór zawodów w postawce wydaje się naprawdę słaby; nawet nie ma żadnych zwyczajnych prac typu praca w armii, policji czy kariera nauczyciela... Oczywiście to raczej dojdzie w dodatkach, ale i tak niesmak pozostaje. Nie zdziwiłabym się gdyby zabrakło dodatku ze zwierzakami, bo jakoś nie wyobrażam sobie ich w czwórce. Nie chcę, żeby czwórka okazała się klapą bo naprawdę chętnie dam tej grze szansę; wciąż jest w niej parę aspektów, które mi się podobają. Jednak nie da się ukryć, że czwórka jest grą dla dzieci w większym stopniu niż jakakolwiek poprzednia część.
wszystko, jest możliwe, co piszesz. :) Sami twórcy napisali, że "things change", także trzeba przywyknąć do niespodzianek.
Taka ciekawostka - nie będzie żadnych recenzji gry przed jej premierą (chodzi o recenzje serwisów zajmujących się grami, itd.). Żaden serwis nie otrzyma Sims4 przed premierą. (http://honeywellsims4news.tumblr.com/post/95121463041/no-sims-4-reviews-until-after-the-release)
I teraz pytanie - czy gra jest tak świetna, że nie potrzebuje takiej promocji? Czy może jest tak, że kiepskie recenzje spowodowałyby wycofanie preorderów przez jakąś część osób? Podobnie dzieje się z filmami - gdy film jest kiepski nie ma pokazu dla krytyków.
anie_1981
19.08.2014, 12:29
Jeżeli ta gra ma coś super poza CAS, pewnymi elementami trybu budowy i oczywiście, emocjami, to twórcy dobrze to ukrywają. Jest to bardzo głupia reklama dla gry, wiecznie piszą o tym czego gra nie ma, a za to roztkliwiają się nad tymi samymi elementami, czy to o czym pisałam w pierwszym zdaniu. To najdziwniejsza reklama jaką w życiu widziałam, nawet można powiedzieć antyreklama...
Jeżeli ta gra ma coś super poza CAS, pewnymi elementami trybu budowy i oczywiście, emocjami, to twórcy dobrze to ukrywają. Jest to bardzo głupia reklama dla gry, wiecznie piszą o tym czego gra nie ma, a za to roztkliwiają się nad tymi samymi elementami, czy to o czym pisałam w pierwszym zdaniu. To najdziwniejsza reklama jaką w życiu widziałam, nawet można powiedzieć antyreklama...
multitasking naprawdę dobrze wygląda. Myślę, że jak się do niego przywyknie, do będzie go bardzo brakować w TS2 i TS3.
Poza tym myślę podobnie. Nie wydarzy się już nic zaskakującego, a wszystkie elementy "wow" już pokazano.
anie_1981
19.08.2014, 13:43
Lepiej nie pisać tu tekstów o piratach, bo możesz dostać bana. A technicznie rzecz ujmując, za wcześnie na wyciek prawdziwej TS4 do sieci, więc to ściema.
Malfurion
19.08.2014, 14:00
Nie wiem czy kogos to zainteresuje, ale powstal pierwszy filmik (machinima) z TS4. Oczywiscie wykorzystano tu tylko i wylacznie CASA, ale i tak calosc robi naprawde swietne wrazenie :)
https://www.youtube.com/watch?v=LeB28JuIseo
Jestem pod wrażeniem, z samego CASu zrobiono bardzo ładny i sympatyczny filmik :)
19.08.2014, 16:45
Fajny. Cieszę się, że będą animacje włosów.
Fajny. Cieszę się, że będą animacje włosów.
Przecież zostało już potwierdzone, że animacji włosów w grze nie będzie. W powyższej machinimie włosy falują li i jedynie dzięki autorowi filmiku, który sam stworzył te animacje. W grze niczego takiego nie uświadczysz.
19.08.2014, 17:28
W takim razie szkoda. Ale jesteście w 100% pewni???
Nie będzie animacji włosów, Królewicz, już od dawna jest to pewne. A co do filmiku to szału nie robi. :p
anie_1981
19.08.2014, 19:11
Lol, nie wiedziałam, że to machinima daje takie możliwości... ;) Podobał mi się fragment z Elsą i Anną... :P
Lol, nie wiedziałam, że to machinima daje takie możliwości... ;)
Machinima to pojęcie względne, możliwości ograniczane są tylko przez umiejętności i narzędzia autora.
ten filmik jest genialny. zazdroszcze talentu i kreatywnosci autorowi. to wyglada znacznie lepiej niz te wszystkie zapowiedzi gry. ;-; jak by nie mogli zatrudnic takich ludzi do reklamowania gry.
Coreneczka
20.08.2014, 15:33
W takim razie szkoda. Ale jesteście w 100% pewni???
Animacji włosów nie będzie, ale ponoć zasłonki w oknach będą się poruszać.
-
Co najbardziej nie podoba mi się w sims 4? Max 1 budynek na parceli. Czyli nie będzie można budować oddzielnych garaży :wall:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.