PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 4 - komentarze do newsów

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16

Mamełe
28.06.2014, 17:46
Nevada to są tylko nasze domysły. Tak samo jak z cukiernią: jest maszyna do robienia słodkości, tablica z menu itp., ale jakoś nie wierzę, że będzie można w podstawie prowadzić własną cukiernię. Choć oczywiście bardzo bym tego chciała, bo własny biznes to jest coś co uwielbiałam w TS2 i czego brakowało mi w TS3.

Oby, bo nie mogę im wybaczyć, że w trójce nie było czegoś na styl własnego biznesu. Oczywiście o tych badziewiach ze store nawet nie wspominam, bo to koło prowadzenia własnej firmy nawet nie stało. Jakby dodali to do podstawy czwórki, to wybaczyłabym male dzieci.

Agor-ia
28.06.2014, 18:14
Na tym renderze to aż się prosi, żeby było małe dziecko. Mam nadzieję, że poruszenie wokół berbeci uświadomi twórcom, że muszą wypełnić tę lukę jak najszybciej.

Nevada
28.06.2014, 18:14
kolejne sprostowanie. Zapowiadano, że simowie będą prawo lub leworęczni, ale to też wywalono: https://twitter.com/SimGuruGrant/status/482748549679960064

nowe zdjęcie i monobrow. :D
https://twitter.com/SimGuruGrant/status/482190258264502272/photo/1

Irbis
28.06.2014, 18:20
Mamełe mam dokładnie takie samo zdanie na temat "biznesu" z TS3 :D

Nevada co do nastolatków faktycznie trudno ich będzie rozpoznać, przynajmniej tak to wygląda.
Wydaje mi się, że w 0:18 chłopak w czerwonej koszulce i dziewczyna w różowej sukience. W ogóle wszyscy wyglądają mi na rodzinę, są do siebie podobni. Nie ma to jak rodzinny piknik :D
Może też chłopaki w 0:40?

Brewka urocza :D

anie_1981
28.06.2014, 18:43
A ja widziałam coś, a raczej kogoś, kto mnie mimo wszystko ucieszył... pokojówkę... stała w głębi domu i chyba ścierała podłogę. Filmik ciekawy, nie powiem, ale prawdziwy gameplay by się przydał, bo tak to nie wiadomo co jest prawdziwe, a co wyreżyserowane. Tak jak na filmiku promującym dwójkę, jak ktoś kiedyś zauważył (dzieciak kręcący się na żyrandolu).

No i niemowlak, też ładny, ale ja wolę jak jest w śpioszkach, mam do dwójki śpioszki zamiast pieluchy.

Piwusia
28.06.2014, 18:54
Ten Sim, który je babeczkę... Ma świetne piegi, a do tego różnokolorowe tęczówki; jedno oko zielone, a drugie szare. :) Super, Simy są bardzo zróżnicowane. Ogólnie filmik pozytywny. Nie wiem czy już wcześniej pisałam, że nie podobają mi się dymki. W poprzednich odsłonach były lepsze. Jeden z Simów znowu ma w chmurce myśl o kosmicie, więc tymbardziej dziwi mnie, że nie będzie kosmitów w podstawie. Krowokwiat pokazywali już wcześniej, to fajne nawiązanie do dwójki, chociaż w The Sims 2 ani razu nie grałam z krowokwiatem. :p Będzie laleczka voodoo, fajnie. :) Render jest ok, w końcu widać na nim niemowlę. :) Nie ukrywam, że małe baby jest słodkie, ale pewnie nie będzie można przebierać go w ubranka. Pewnie jedyne dostępne dla niego opcje będą następujące: karmienie piersią, karmienie butelką, przewijanie i przytulanie... Bardzo brakuj etapu małego dziecka pomiędzy etapem niemowlęcia, a dziecka w wieku szkolnym. Tak jak pozostałe osoby liczę na to, że w podstawie czwórki pojawią się elementy prowadzenia własnego biznesu.

Kędziorek
28.06.2014, 18:59
Gdzie Ty u niego różne tęczówki widzisz? :O
Ja mam tylko nadzieję, że na każdym kroku nie będę widziała simów w tych zapaśniczych maskach, bo mnie trochę denerwują :/

adamo030
28.06.2014, 19:07
Zjechałem na dół na komentarze na tym twiettrze odnośnie tych ohydnych brwi i stwierdzenie, że się śmiał godzinami. A poniżej komentarz, że zrobiliby piwnice i basenie i dopisek "you idiot" :D

Piwusia
28.06.2014, 19:11
Kędziorek, masz rację, ten Sim ma zielone oczy. Nie wiem jakim cudem wydało mi się, że ma jedno oko zielone, a drugie szare... Odnośnie tych masek, mi również się nie podobają i jak dla mnie zupełnie zbędne.

adamo030, no to mocno cisną fani w komentarzach, heh. Ale myślicie, że twórcy się tym przejmują? Proszę Was.

Anulaa89
28.06.2014, 19:23
Brak słów. po prostu porażka. Pierwszy dodatek będzie się nazywał: The Sims 4 Małe dzieciaki, potem The Sims 4 Budujemy Basen, The Sims 4 Zamieszkaj w piwnicy ITD ITP :O

Caesum
28.06.2014, 19:36
adamo030, no to mocno cisną fani w komentarzach, heh. Ale myślicie, że twórcy się tym przejmują? Proszę Was.
A ktoś tak twierdzi? Pls. W każdym razie nic nowego. Już od dłuższego czasu różne strony są zalewane podobnymi komentarzami. Może niekoniecznie z wyzwiskami, ale przekaz ten sam. Nawet facebookowa strona The Sims ma całkiem dużo komentów wykazujących rozczarowanie fanów, a jeszcze dwa tygodnie temu nie dało się znaleźć żadnego negatywnego słowa o TS4. Ludzie po prostu nie lubią, jak coś im się odbiera i tyle. Fani pojęczą, pewnie znaczna część starych graczy oleje TS4, EA dzielnie wywalczy tytuł najgorszej firmy 2014 roku, reszta świata kupi i będzie tak jak zwykle.

Zjechałem na dół na komentarze na tym twiettrze odnośnie tych ohydnych brwi i stwierdzenie, że się śmiał godzinami. A poniżej komentarz, że zrobiliby piwnice i basenie i dopisek "you idiot" :D
Mnie osobiście najbardziej rozbawił komentarz na jednym newsie z facebooka, w którym pokazali dwóch simów i zapytali "gdzie twoi simowie udaliby się na pierwszą randkę?". Odpowiedź brzmiała: "Impreza basenowa! Och, chwila..." :P

adamo030
28.06.2014, 19:50
hahaha w sumie to nawet nie wiem jak wygląda tryb kupowania i o samą rozgrywkę, chyba jak większości, najbardziej mi chodzi. Ja kupować nie zamierzam, ale na pewno któryś z moich znajomych (a są tacy zatwardziali fani) będzie mieć :D

Mroczny Pan Skromności
29.06.2014, 12:44
No kurczę, teraz to ja już zaczynam świrować chyba, bo miałem wrażenie, że sami twórcy chwalili się tym, że simowie będą mogli być leworęczni... Ni mnie to ziębi, ni grzeje, ale po co rozpowiadać takie rzeczy, a później zaprzeczać?

anie_1981
29.06.2014, 13:02
Ni mnie to ziębi, ni grzeje, ale po co rozpowiadać takie rzeczy, a później zaprzeczać?

Dla szumu wokół gry, by zwrócić na nią uwagę. Mogliby jednak uzyskać lepszy efekt, gdyby choć raz, przyłożyli się do roboty...

adamo030
29.06.2014, 13:49
No właśnie mówili, ale cóż. Fani nie zostawiają na niej suchutkiej niteczki, niteńki, niteniusieniuni :D

Arwena
29.06.2014, 14:21
Co za różnica czy sim jest lewo czy prawo ręczny...gee

Mroczny Pan Skromności
29.06.2014, 14:36
Dobrze, że w polityce tak wszystkiego nie wybaczają xD
"Tusk wprawdzie obiecał, że obniży VAT i go podwyższył, ale za to mamy nowe orliki i stadiony!"

Tu już nie chodzi o rangę tych obietnic, aleo sam fakt, że nie dotrzymali słowa.

Master of Disaster
29.06.2014, 16:25
@up rozbrajasz mnie.

Z tego, co słyszałam, w bieżącym roku EA nie wygrało jakże zaszczytnej nagrody Złotej Kupy. Może chcą o nią powalczyć w przyszłym?
:trollface:
No ale ad rem. Rozumiem, że małych dzieci w podstawie nie będzie, bo tfurcom się nie chce? Bo tak interpretuję (https://twitter.com/MofD42/status/483261990413303808) to, czego się dowiedziałam do tej pory.

Irbis
29.06.2014, 16:48
Nowe zdjęcie:
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2014/06/14532454364_6cf7db3e30_o.png
(Źródło: Dotsim)

anie_1981
29.06.2014, 17:26
Ciekawe cóż to za parujący drink stoi na stoliku... I tak mi się nasunęło... w TS3 na wino mówili nektar, dopiero w Nocnym życiu powiedzmy, że weszły normalne drinki. Ja bym chętnie zobaczyła kiedyś pijanego Sima, ciekawe, czy się doczekam... :P

Floo
29.06.2014, 17:26
Brak słów. po prostu porażka. Pierwszy dodatek będzie się nazywał: The Sims 4 Małe dzieciaki, potem The Sims 4 Budujemy Basen, The Sims 4 Zamieszkaj w piwnicy ITD ITP :O

Prawda jest taka, że nikomu nie dogodzisz. Wszyscy się teraz rzucają na EA "ooo basenów nie będzie, łomatko łomatko!! Idę się rzucić z mostu!" a i tak większość osób basenów budować nie będzie, chyba że ja o czymś nie wiem i teraz w TS4 nagle będzie mania na baseny bo to będzie centrum kultu i życia w mieście. Do grafiki większość osób się czepia, przyjdzie co do czego to po necie będzie latało ":O:O Jacy cudowni Simowie, ten wygląd i ta grafika i wgl..."
Tak jest ze wszystkim teraz...

anie_1981
29.06.2014, 17:53
Floo, ja mam w każdym domu niemal basen i moje Simy dużo z niego korzystają, podobnie jak z pływania w oceanie, czy pływania na skuterach wodnych\motorówkach\żaglówkach\desce surfingowej. Jak komuś gra pasuje to OK, jego sprawa, ale wielu ludziom nie pasuje i to też jest OK.

Nevada
29.06.2014, 18:03
pojawiła się w końcu jakaś ciekawa wiadomość: http://www.modthesims.info/showthread.php?p=4429438#post4429438

wynika z niej, że nie zapłacenie rachunków będzie się wiązało z bardziej przykrymi konsekwencjami (odcięcie wody, prądu) oraz, że utrzymanie dużego domu będzie kosztować więcej, niż dotychczas.

Floo
29.06.2014, 18:07
pojawiła się w końcu jakaś ciekawa wiadomość: http://www.modthesims.info/showthread.php?p=4429438#post4429438

wynika z niej, że nie zapłacenie rachunków będzie się wiązało z bardziej przykrymi konsekwencjami (odcięcie wody, prądu) oraz, że utrzymanie dużego domu będzie kosztować więcej, niż dotychczas.

O to ciekawa innowacja, w końcu nie będzie przychodził facet ze śmiesznym czymś i "wciągał" obiekty...

Levkoni
30.06.2014, 00:44
Co do postaci nadnaturalnych - zauważyłem, że na poprzednich stronach pisaliście, że nie będzie żadnych razem z duchami. Chcę tylko tą informację skorygować - wypowiedź dotyczyła tylko postaci typu wróżki, kosmici, czarownice czy jakieś wilkołaki. W kolejnej wypowiedzi któryś z SimGuru powiedział, że w jego wypowiedzi nie chodziło o duchy (czyli prawdopodobnie będą).

Mroczny Pan Skromności
30.06.2014, 06:33
Tak też myślałem i całe szczęście, że jednak mają resztki rozsądku. Na te rachunki, tak samo jak inne ciekawe rzeczy się już nie nakręcam, bo może się okazać, że jednak tego i tego zabraknie.

Irbis
30.06.2014, 07:57
Kolejne ciekawostki dotyczące gry:
http://sims.arhn.eu/2014/06/ciekawostki-dotyczace-czworki/

Nie będzie króliczych nor :D
Wychodzi też na to, że nie będzie budynków pracy, ale mi to nie przeszkadza, bo z tego, że budynki były i tak nic nie wynikało.

NaNiKo
30.06.2014, 08:04
Miasto jest podzielone na części – są bogatsze i biedniejsze dzielnice. Ceny działek różnią się w zależności od tego, gdzie są położone i co stało na nich wcześniej (w przypadku gdy wyburzymy dom).

Oby nie skończyło się to tak, że jeśli na taniej działce wyburzy się drogi dom to nagle działka stanie się tak droga, że nowe rodziny nie będą mogły sobie na nią pozwolić...

Mroczny Pan Skromności
30.06.2014, 08:14
eee, czyli będzie tak jak w dwójce? To nic dziwnego, że króliczych nor nie będzie, jak nie ma ich gdzie zrobić :P Jak dla mnie to kolejna niespełniona obietnica.

Irbis
30.06.2014, 08:24
NaNiKo może być tak jak piszesz.
Ja jestem bardzo ciekawa tych dzielnic. Nie wiem czy mam być z tego zadowolona czy nie, bo niewiele na ten temat wiemy. Pamiętam jak kiedyś, na początku, było powiedziane, że działki będzie można powiększać w każdej chwili, ale teraz nic o tym nie mówią. No i jak to się ma do tego, że będą tylko cztery parcele mieszkalne na dzielnicę. Na zdjęciach nie widać za bardzo tego podziału miasta na dzielnice, więc mam nadzieję, że dobrze im to wyjdzie.

Pracą simów w ogóle się nie martwię. Widzę to tak, że sim po prostu będzie znikał za granicami miasta, tak jak w trójce znikał w budynku. Nie robi mi to różnicy gdzie mój sim zniknie. Ciekawi mnie tylko, czy ze szkołą będzie tak samo, bo o budynku szkoły nic na razie nie piszą.

Tak wiele pytań, a tak mało odpowiedzi :D

Mroczny Pan Skromności
30.06.2014, 08:35
Po co komu szkoła w podstawie :)
Jeśli będzie, to na takiej samej zasadzie jak praca, mogę się założyć. Szkoła to tak jak praca, tylko dla dzieci/nastolatków. No i dla nauczycieli.
Ale ciekawe za to, jak będzie ze sklepami, barami, itd. Tam też niby można pracować, ale to nie jest ich główne przeznaczenie. I jak z ratuszem? Nie robiło się tam wiele, ale to ważny budynek.
Ach, no i nie będzie można już kupować parcel publicznych, bo większości z nich w ogóle nie będzie...
Mnie się to nie podoba. Już wolałem chyba te królicze nory, niż pracowanie gdzieś nie wiadomo gdzie. A najlepiej by było, jakby dali wszystkie budynki otwarte, ale przecież "wymagałoby mnóstwo pracy od animatorów".

anie_1981
30.06.2014, 09:21
Mogłoby być tak jak z dywanami któliczych nor (mody do ts3). Wtedy budujesz sobie budynek udający szkołę, a do jednego z pomieszczeń wkładasz taki dywan. Ja ciągle marzę o gabinecie króliczych nor zbudowanym w ten sposób, ale nie mam talentu do budowania i już chyba wolę budynki od EA.

La Tortura
30.06.2014, 09:39
Podział na dzielnice będzie pewnie wyglądał tak samo jak w TS3 na PS. Moim zdaniem jest to całkiem fajne rozwiązanie. Co do duchów to mam nadzieje, że je zostawią, chociaż takie jak był w dwójce. Co do dzieciaków i braku basenów, trochę szkoda, ale nie jest to aż tak straszne, żeby w czwórkę nie zagrać. :D I oby ta część nie okazała sie takim niewypałem jakim jest jej poprzedniczka. A jak nie to zawsze jest The Sims 2, które są bezkonkurencyjne hah ;d

Mamełe
30.06.2014, 13:06
Żeby duchy były maksymalnie takie jak w dwójce, bo w trójce, to była porażka.

adamo030
30.06.2014, 14:25
No nie będzie pralek w podstawie. Ehh no trudno. W sumie np domy w Bridgeport są dla mnie tak ohydne i pozbawione w ogóle pomysłu, że szok. Więc jeśli mieli by zrobić takie kluby czy szkoły to może i nawet lepiej :D

Pink Panther
30.06.2014, 15:24
Jeśli Simowie nie płacą rachunków, to najpierw zostanie im odcięty prąd, a później woda.

WIELKI PLUS :love: Oby tego nie wycofali nagle :/

Będzie można zbudować strych.

No nareszcie, chyba 1. raz w całej serii będzie można zrobić strych bez kombinowania <3

Nie będzie króliczych nor. Wyjście do pracy będzie wyglądało podobnie, jak w The Sims 2 – Sim wyjdzie do pracy i wróci, jak skończy.

Trochę niefajnie :/

Karmienie dziecka piersią odbywa się w pozycji stojącej

Szkoda, że karmiąca Simka nie będzie mogła siedzieć, powiedzmy, na łóżku.

Wbrew temu, co początkowo zapowiadano, Simowie nie są ani leworęczni, ani praworęczni.

Są środkoworęczni?

Ale ogólnie raczej podobają mi się informacje z tej listy (http://sims.arhn.eu/2014/06/ciekawostki-dotyczace-czworki/) :)

Kędziorek
30.06.2014, 15:34
Nie będzie króliczych nor. Wyjście do pracy będzie wyglądało podobnie, jak w The Sims 2 – Sim wyjdzie do pracy i wróci, jak skończy.
To już wolałam te królicze nory, budynki miały przynajmniej jakieś interakcje i nawet się do nich przyzwyczaiłam.

I od początku nie oczekiwałam, że będzie podział na lewo- i praworęcznych. Zbyt szczegółowe to było.

anie_1981
30.06.2014, 16:58
@UP, zgadzam się, skoro i tak nie będzie widać Sima w pracy, to już wolę królicze nory, bo były chociaż klimatyczne. Co to za miasto bez remizy strażackiej np... albo bez posterunku policji.

Piwusia
30.06.2014, 17:13
Rozbawiło mnie to. Królicze nory klimatyczne, he he. Jak dla mnie zupełnie takie nie są. I tak nic nie dawał taki budynek, w którym Sim pracował, bo nie mogliśmy zobaczyć go w środku, więc lepiej zupełnie zrezygnować z takiej marnej atrapy. Jak dla mnie dobrze, że wyjazd Simów do pracy będzie wyglądał jak w dwójce, nie będzie króliczych nor typu restauracja do której nie można wejść, żadnych parceli-atrap, to duży plus.

Pink Panther
30.06.2014, 17:15
Tylko restauracja miała ogródek, gdzie można było organizować Simom randki, w ratuszu można było zmienić imię i nazwisko... To wyglądało naturalnie, że Sim chociaż gdzieś wchodzi. A teraz na randkę, do kina, zmienić imię i nazwisko czy cokolwiek takiego będzie wyjeżdżał za miasto. Faktycznie, o niebo lepsze i bardziej realistyczne, przecież każdy tak robi! Świetnie, że Czwórka ewoluuje!

Hebe
30.06.2014, 17:23
Ja też już wolę królicze nory. Przynajmniej można w podglądzie miasta wykonywać na nich interakcje, np. w kinie czy ratuszu. Ale skoro częściowo zamknęli świat, to nie dziwię się, że zastosowali takie rozwiązanie.

Irbis
30.06.2014, 17:28
No i teraz pytanie: skoro nie będzie budynków, w których simy mogą pracować, to co będzie w tym mieście prócz budynków mieszkalnych? Podobno jeden sektor miasta ma być tylko publiczny, więc jakieś budynki muszą w nim być. Czy będą to same restauracje i inne lokale nie będące króliczymi norami? Jeśli tak, to super :D
Myślę, że znajdą się w tym mieście o wiele ciekawsze miejsca niż kino czy restauracja, na których można było jedynie wykonywać interakcje i patrzeć jak sim znika w środku. Bo jeśli będzie restauracja do której sim wejdzie, usiądzie przy stoliku i zamówi danie dla siebie i wybranki swego serca, to dla mnie o wiele lepsze niż trójkowe kino.

Chciałabym poznać odpowiedzi na te pytania, grając już w tę grę :D

Pink Panther
30.06.2014, 17:44
Irbis, wydaje mi się, że pokazywali na jakimś zdjęciu, że Sim normalnie wchodzi do jakiegoś klubu, knajpy czy czegoś i nie jest to królicza nora.
Faktycznie, takie rozwiązanie byłoby świetne, aczkolwiek mogli zostawić ratusz, posterunek itd. w mieście, nawet, jeśli miałby być króliczą norą. Wtedy miasto naprawdę wyglądałoby jak miasto.

Jestem bardzo ciekawy, jak świetna byłaby ta gra, gdyby Maxis nie sprzedało się EA.

Irbis
30.06.2014, 20:19
No właśnie zastanawiam się, jak to będzie z ratuszem, komisariatem i szpitalem. Czy simki będą rodziły dzieci poza miastem, czy też tylko w domu? Kto przyjedzie, gdy dom naszych simów odwiedzi złodziej?
Zapewne wszystkiego dowiemy się w odpowiednim czasie, no ale ta ciekawość ... :D

Królewicz Grudkowego Kosmosu
30.06.2014, 21:25
Jak dla mnie to zamiast usuwać królicze nory, EA mogłoby zredukować ilość parcel publicznych do minimum, czyli np: zamiast biura, ratusza, komendy, biblioteki i może redakcji, mogliby utworzyć urząd miasta (w mniejszych miastach tak jest), tak samo boisko mogłoby być od razu w parku, a sklepy spożywcze, księgarnie, kina i restauracje mogłyby być w jakimś centrum handlowym. Myślę że to by było ciekawsze, a do tego także bardziej wydajne.

A co do wyjazdów wiele to nie zmienia, bo i tu, i w króliczych norach simów nie widać. :(

Pink Panther
30.06.2014, 21:27
zamiast biura, ratusza, komendy, biblioteki i może redakcji, mogliby utworzyć urząd miasta

A czy to nie są przypadkiem polskie realia? ;P Nie zapominajmy, że tworzą tę grę na podstawie hamerykańskiego życia.

anie_1981
30.06.2014, 21:29
Mika, popieram. W TS3 królicze nory to całkiem ładne budynki, ale zajmują dużo miejsca, a parceli publicznych różnego typu było więcej z dodatku na dodatek, no i ze Store też dochodzą. Przydałby się właśnie jakiś większy, konkretny budynek, wszystko w jednym.

ginsei
30.06.2014, 21:56
Mnie tam szkoda, że króliczych nor, w ramach pracy, nie będzie. Próbowałam się przekonać do "otwartych" zatrudnień, ale mnie Simy potrafią tak zmęczyć, że cieszy mnie, kiedy idą sobie do pracy (do króliczej nory), a ja mam czas dla innych postaci. Mogła by być praca otwarta, ale żeby np. można było jakoś zautomatyzować Sima (czyli na przykładzie stylistki - sama obsługuje klientów, ubiera i stylizuje ich, żebym ja nie musiała przy tym być i klikać po kolei na każdego chętnego, żeby go moja Simka łaskawie obsłużyła). Więc, jeśli kucharka byłaby takim otwartym zawodem, to żeby sama robiła zamówienia z lokalu, a nie, żebym ja przy tym była, otrzymywała info od kelnera "pan ze stolika 5 chce rybę z frytkami, a pani od stolika 3 - sajgonki", klikała swoją Simką na kuchenkę i kazała jej te dwa dania przygotowywać. Niech ona to sama robi, ja z chęcią popatrzę w wolnej chwili.

Co do pomysłu ze zmniejszeniem ilości parcel - ja bym była jak najbardziej za. Bo jakby teraz chcieć postawić te wszystkie specjalne parcele (wliczając w to wszystkie rodzaje klubów itd.) w TS3, to strasznie wielkie powinno być miasto. A im więcej takich publicznych parcel, to tym mniej Simów będzie ich odwiedzać (mnie się przynajmniej nie zdarzyło, żeby jeden Sim był w dwóch miejscach naraz). Boli mnie zwłaszcza to, że nie można połączyć kilku otwartych parcel (np. duży park z placem zabaw, bądź zwierzęcym parkiem, albo żeby pod ziemią był klub dla wampirów, a na powierzchni np. ekskluzywny). Co prawda, skoro TS4 ma mieć dzielnice, to może będą dublować Simy, żeby miasto było "żywsze"?

Maxsis "sprzedał się" EA? To nie było czasem wrogie przejęcie?

Caesum
30.06.2014, 22:17
Tak btw, widział ktoś tę petycję (https://www.change.org/en-CA/petitions/the-sims-team-include-toddlers-and-pools-in-the-sims-4-base-game#)? :D Znalazłem w komentarzach na twitterze jednego z guru.

Mamełe
30.06.2014, 23:44
Tramwaj i parostatek są tylko dekoracjami. Nie zdziwiło mnie to, chociaż trochę mi przykro z tego powodu.

Kerbi
01.07.2014, 11:51
SimGuruGrant w sprawie pewnego zamieszania (wpisy z wczoraj): "Nie jest to coś, co możesz wybrać, ale są przypadki, że twój Sim będzie leworęczny. Oznacza to, że będzie wolał używać lewej ręki np. podczas mówienia, podnoszenia napojów. Ale równie dobrze Sim może być praworęczny". (Źródło: 1 (https://twitter.com/SimGuruGrant/statuses/483653347652554752), 2 (https://twitter.com/SimGuruGrant/statuses/483653462240931840))

anie_1981
01.07.2014, 13:04
Czyli co, raz na kilka pokoleń rodzi się mańkut?

Caesum
01.07.2014, 13:18
W dużym skrócie chodzi o to, że jak ktoś zrobił animację, tak oni wrzucili ją do gry i nie przejmowali się, czy sim robi co lewą ręką, prawą czy stopą. Pewnie nawet nie myśleli o podziale na prawo/leworęcznych i robili jak im się bardziej podobało.

CzekoladowaZłośnica
01.07.2014, 13:30
Co do tych króliczych nor to mi nie przeszkadza, że w tej kwestii powrócili do dwójki... Jeśli chodzi o te parcele publiczne i ma być ich 5 to wydaje mi się, że to będzie siłownia, biblioteka, bar/restauracja, park i kino. Wnioskuję to z dotychczasowych filmików i zdjęć...
A wracając do małych dzieci i ich rzekomym "pojawią się w jakimś dodatku" to mam ku temu wiele wątpliwości, a w sumie to nie wierzę w to wcale, Dlaczego? Bo jak sobie wyobrażacie dodanie "nowej" grupy wiekowej? Na przykład:
Macie swoją rodzinkę. Mama, tata i dziecko (to w wieku szkolnym). I Simka zachodzi w ciążę i co? To drugie dziecko jakimś cudem będzie miało więcej etapów? Niemowlę, małe dziecko i dziecko? Więcej by z tym było roboty aniżeli od razu by to dali w podstawce..
A co do jednakowego wzrostu nastolatków, dorosłych i seniorów to może będzie tak, że te wszystkie grupy wiekowe będą mogły łączyć się w pary? Do tej pory nie mogliśmy zrobić tak żeby nastolatek był w związku z dorosłym albo seniorem... Gdyby się okazało, że o tym pomyśleli to byłabym nawet zadowolona... Pamiętacie może, kiedyś też były jakieś pytania dotyczące wzrostu.. A! już wiem! Pytanie brzmiało czy my sami będziemy mogli ustawiać wzrost, tworząc karzełki i wielkoludy :). I odpowiedź brzmiała, że nie, bo za dużo by było pracy przy animacji.. Więc może twórcy stwierdzili, że lepiej dać tych Simów w równym wzroście, ale z możliwością łączenia ich w pary.. Sama jestem ciekawa co z tego wyniknie.

Pink Panther
01.07.2014, 13:32
Czytałem chyba na DOTSim czy gdzieś, że nie będzie można robić związków dorosłych/emerytów z nastolatkami :/

CzekoladowaZłośnica
01.07.2014, 13:43
No to co po co w takim razie równy wzrost??? Najwidoczniej z LENISTWA.

Kędziorek
01.07.2014, 13:45
A wracając do małych dzieci i ich rzekomym "pojawią się w jakimś dodatku" to mam ku temu wiele wątpliwości, a w sumie to nie wierzę w to wcale, Dlaczego? Bo jak sobie wyobrażacie dodanie "nowej" grupy wiekowej? Na przykład:
Macie swoją rodzinkę. Mama, tata i dziecko (to w wieku szkolnym). I Simka zachodzi w ciążę i co? To drugie dziecko jakimś cudem będzie miało więcej etapów? Niemowlę, małe dziecko i dziecko? Więcej by z tym było roboty aniżeli od razu by to dali w podstawce..

W dwójce młody dorosły został dodany w dodatku "Na studiach". Trochę na innych zasadach, ale i tak nie widzę wielkiego problemu w dodaniu nowej grupy wiekowej do gry.
Emeryci może nie, ale chciałabym bardzo, żeby młodzi dorośli mogli się łączyć w pary z nastolatkami. Bo mam później parę nastolatków, jedno z nich dorasta i żadnej romantycznej interakcji nie ma :/

Caesum
01.07.2014, 13:46
PP, spodziewałem się, że tak będzie. Z pewnością uznali to za niemoralne i dające zły przykład dzieciom(bo ofc dzieci to liek 99% fanów gry). No ale od czego są mody.

Pink Panther
01.07.2014, 13:47
Też mnie to zawsze denerwowało, że nastolatkowie nie mogą mieć związku ze starszymi od siebie Simami.
A byłyby takie świetne historie o przystojnym i bogatym emerycie, który za kasę wykorzystuje nastolatki, aż jedna zachodzi w ciążę <3333

CzekoladowaZłośnica
01.07.2014, 14:06
Może w THE SIMS 100 o tym pomyślą...

Pink Panther
01.07.2014, 14:08
Ja tam czuję, że na Czwórce się skończy i nawet Piątki nie będzie.
Znaczy wiem, że Twój komentarz jest ironicznie napisany ;P

e: "Czas w grze upływa nieco wolniej niż w The Sims 3." i bardzo dobrze <3

NaNiKo
01.07.2014, 15:44
No to co po co w takim razie równy wzrost??? Najwidoczniej z LENISTWA.

Lenistwo lenistwem, a dzisiejsza młodzież faktycznie bardzo często jest wzrostu dorosłych. Więc może akurat tu postanowili z lenistwa pójść w stronę urealnienia gry :P

Dodanie nowej grupy wiekowej- też nie widzę problemu. Chociaż wolała bym, żeby dali to w aktualizacji/łatce/ niż w dodatku. Mogliby jakoś próbować chociaż odkupić swoje winy dając to "za darmo"...

@up: niestety nie zabija się kur dających złote jajka, i pewnie będzie i ts5 i ts6... nie wszyscy potrafią zakończyć z klasą, co gorsze- póki co EA wcale nie próbuje zrobić świetnej gry, która można byłoby zostawić jako ostatnią wersję na lata.

Caesum
01.07.2014, 16:03
EA i klasa, wut. To się nawzajem wyklucza. :P

Libby
01.07.2014, 17:00
A miało być, że będzie można zmieniać wielkość parceli, na której się mieszka...

NaNiKo
01.07.2014, 17:03
Ekrany ładowania będą trwały mniej niż pół minuty.

I po co pisać coś takiego? Podejrzewam, że słabszy komputer czy nowy dodatek i zacznie to trwać wieki.

Effie
01.07.2014, 17:14
Kiedy jeden z naszych Simów odwiedza inny świat, możemy bez problemu przełączyć na widok reszty rodziny, która została w domu.
To mi się podoba :)

Czas w grze upływa nieco wolniej niż w The Sims 3
Super, że już Sim nie będzie np. godzinę jadł śniadania :) Z drugiej strony ja swój czas na grę poświęcam po jednej simowej dobie, więc skutek będzie taki, że czasu realnego poświęcę na nią więcej xd

SimGuruGrant zapewnia, że stworzyli fajny system urządzania przyjęć.
Jako istota aspołeczna nie organizuję przyjęć (kilka razy próbowałam, ale zajmowanie się gośćmi jest nudne i bezużyteczne), więc jestem ciekawa czy wymyślili coś, co mnie zainteresuje :)

SimGuruGrant sprecyzował swoją ostatnią wypowiedź odnośnie prawo- i leworęczności Simów. Pisze, że to nie jest coś, co możemy wybrać, ale istnieje szansa, że nasz Sim będzie leworęczny. Jako przykład podaje, że Sim będzie brał napój do lewej, a nie prawej ręki.Byłam przekonana że czytałam poprzednio (jak była informacja, że nie są ani prawo- ani lewo-), że to zależy właśnie od tego jak było im wygodniej przy tworzeniu animacji (że Sim niektóre czynności będzie wykonywał lewą a inne prawą ręką). Widocznie wtedy źle zrozumiałam, albo zmienili zdanie. Tak czy owak jest mi to obojętne :P

anie_1981
01.07.2014, 17:19
Nie chce mi się załadować ta strona:

http://sims.arhn.eu/2014/07/nowe-ciekawostki/

Może ktoś wstawić tekst?

Daisy
01.07.2014, 17:23
"SimGuruGrant sprecyzował swoją ostatnią wypowiedź odnośnie prawo- i leworęczności Simów. Pisze, że to nie jest coś, co możemy wybrać, ale istnieje szansa, że nasz Sim będzie leworęczny. Jako przykład podaje, że Sim będzie brał napój do lewej, a nie prawej ręki.
Będzie można wybrać, które rodziny żyją w naszym sąsiedztwie.
Simowie mogą podróżować pomiędzy wszystkimi dostępnymi w grze światami, odwiedzać tam znajomych, a także przeprowadzić się.
Podczas podróży Sim nie traci znajomości, pracy ani niczego innego.
Kiedy jeden z naszych Simów odwiedza inny świat, możemy bez problemu przełączyć na widok reszty rodziny, która została w domu.
Ekrany ładowania będą trwały mniej niż pół minuty.
Nie można powiększyć parceli, na której mieszkają nasi Simowie.
Simowie przebierają się tak samo, jak w The Sims 3, a ich stroje można zaplanować klikając na szafę.
Na razie nie ma planów dodania do gry Wielkiej Stopy, ale niewykluczone, że pojawi się w przyszłości.
Nowa Galeria bardzo ułatwi przeniesienie wybudowanego domu na większą parcelę, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Czas w grze upływa nieco wolniej niż w The Sims 3.
Dom może składać się z trzech pięter plus strychu. W przyszłości możliwe będzie dodanie kolejnych pięter.
W grze jest wiele kodów; większość taka sama, jak w The Sims 3.
Dni tygodnia będą wyświetlane.
Simowie będą mieli wolne od pracy.
SimGuruGrant zapewnia, że stworzyli fajny system urządzania przyjęć.
W grze będą aspiracje i osiągnięcia."

Proszę, to ten tekst.
Podoba mi się to podróżowanie między światami, jestem tego bardzo ciekawa, mam nadzieje że będzie chodzić to dość płynnie. Co do długości ładowania się ekranów na pewno będzie to dłuższy czas jak dojdą dodatki, jak już teraz jest to mniej niż pół minuty to pewnie potem dojdzie do kilku:( I jednak parceli nie można powiększać, szkoda...

Mroczny Pan Skromności
01.07.2014, 17:25
@Effie - ja bym się nie zdziwił, jakby się okazało, że z tym upływem czasu chodzi o to, że simy będą się po prostu wolniej starzeć. Zaraz się pewnie pojawi kolejne "doprecyzowanie" w tej sprawie.

anie_1981
01.07.2014, 17:29
Dzięki Daisy :)

Z tego co przeczytałam, to chyba wszystko już było, poza może tym, że dom może się składać tylko z trzech pięter + strychu... Osobiście wolałabym, by poszli w drugą stronę.. Marzy mi się drapacz chmur, ale niestety to nie Minecraft...

Irbis
01.07.2014, 18:12
A miało być, że będzie można zmieniać wielkość parceli, na której się mieszka...
To mnie naprawdę zawiodło. Jak dziecko cieszyłam się na taką możliwość, a tu takie rozczarowanie :huh:

adamo030
01.07.2014, 19:15
Mnie najbardziej niepokoi fakt, że większość kodów jest z The Sims 3. Jeżeli mówimy o kodach np na kasę to okej, ale jeśli są to kody tworzenia gry (nie wiem nie znam się) to aż się boje...

Caesum
01.07.2014, 19:18
Kody tworzenia gry? W sensie że co, "a gracz napisał kod w konsoli i pojawiła się ziemia, i gracz widział, że to jest dobre?" :p Takich cudów bym się nie spodziewał, ale jeśli chodzi ci o kody typu boolprop to ja bym się wściekł gdyby ich nie było.

anie_1981
01.07.2014, 19:19
Tak to jest, jak dzieli się skórę na niedźwiedziu. Po co naobiecywali tyle rzeczy? Żeby teraz to odwoływać? Jak im to wytknąć, to pewnie znowu by zwalili na złe tłumaczenie, jak kiedyś. Widać gołym okiem, że pali im się grunt pod nogami. No ale zobaczymy we wrześniu co im z tego wyjdzie. Widać, że czwórka rodzi się w bólach, tak jak poprzedniczka... Gra może być dobra, ale tylko w oderwaniu od poprzedniczek, gdyby nie istniały 1-3, to można by się czwórką zachwycać, ale istnieją i nas "rozpieściły".... :P No przynajmniej mnie rozpieściły, teraz mam wymagania.

A propos kodów, to też bym się wściekła, jakby nie dali testinga, tylko żeby miał możliwości jak w dwójce, a nie takie okrojone jak w trójce.

adamo030
01.07.2014, 19:31
No testing jest chyba najlepsze co mogli wymyślić, więc też bym się wkurzył, bo ja tylko z tym gram :D chociaż raz grałem bez tego kodu i zajęło mi w sumie chyba z całego młodego dorosłego i kawałek dorosłego zanim kupiłem w trójce takie lepsze rzeczy do domu niż jaką pralke na której musiał siedzieć albo marną lodówke.

ginsei
02.07.2014, 07:03
CzekoladowaZłośnica - w trójce też dodali nowy etap życia Sima i jakoś nie było problemu z tym, że część rodziny ma więcej etapów życia. Fakt, jest to niesprawiedliwe względem "starej" rodziny, ale to jest gra, to są Simy, one nie pójdą do sądu, dochodzić swoich praw simowych ;)

adamo030 - teraz (w sensie z wszelkimi dodatkami) o pieniądze w Sims 3 jest baaaardzo łatwo. Ale zanim powstał np. Skok w przyszłość (idziesz do ichniego ratusza, przeglądasz stare wygrane "lotto", wracasz do teraźniejszości, kupujesz kupon, a wieczorem nie masz co z kasą robić), to w karierze złodzieja dało się szybko obłowić. Wystarczy, że regularnie kradłeś pomniki (czy to Mrocznego Kosiarza z cmentarza, czy pomnik z parku głównego w Sunset Valley).
Ja osobiście kodów nie używam, głównie, jak chcę zrobić full-wypas domek jakiegoś championa (wiecie, te wszystkie nagrody i odznaki pod buydebug).

Mam tylko nadzieję, że twórcy nie wycofają się z "mocnych podstaw", które mają umożliwić "dalszy rozwój gry". Bo w trójce to aż żałość brała, jak się widziało niekompatybilność poszczególnych dodatków względem siebie (chociażby wampiry/wróżki/wilkołaki na wrotkach, choć i więcej kwiatków się zdarzało). Nie uważam, by wszystko przewidzieli - wszelkie dodatki, które zamierzają wydać, bądź obiekty, jakie będą w grze, ale skoro wiadomo, że na pewno jakieś Zwierzaki, czy Cztery Pory Roku będą, to mogą tę podstawę zrobić "otwartą" na nowości z tamtych dodatków. Bo Sims 3 jest jak wieloletni dom, do którego dokładano co i rusz nowe pokoje, kondygnacje itd, sprawiając, że z domu zrobił się ledwo-trzymający-się potworek.

Ktoś kiedyś wspominał, że za dużo jest potworów nadnaturalnych - przecież w opcjach można wyłączyć ich pojawianie się. Nie korzystałam z tej opcji, ale pewnie polega to na tym, że "wynaturzone" Simy pozostają "sobą" i ich dzieci mają szansę zostać nadnaturalne, ale nie przekształcają "normalnych" Simów. Więc i w 4 zrobią taką funkcję, bo czemu nie? W końcu nie wymaga nowych animacji...

A jak twórcy mogą się zasłaniać "złym tłumaczeniem", skoro po angielsku mówią, tak samo, jak gros graczy? :D

CzekoladowaZłośnica
02.07.2014, 14:11
Czytaliście już na DotSim, że nie będzie postępu historii? Jestem ciekawa jakie jeszcze "mankamenty" wyjdą na jaw przed premierą... Kolejna rzecz jaką twórcy postanowili usunąć z gry. Pewnie ta opcja również nie mogła się "zmieścić" w grze -,-.

Caesum
02.07.2014, 14:13
Widać ta nowoczesna grafika, tekstury HD i ogromny świat zajęły cały dostępny obszar na płytce. Na szczęście pewnie jeszcze przed premierą zostaną zapowiedziane dodatki, które to wszystko przywrócą. :P

CzekoladowaZłośnica
02.07.2014, 14:25
EA zamiast mózgów to mają w głowach chomiki zapierda**jące w kołowrotku, które nakręcają tą całą ich głupotę i bezmyślność -,-

Mroczny Pan Skromności
02.07.2014, 14:29
Co takiego? W to to akurat wierzyć nie chcę xDDD W takim razie co ta gra do zaoferowania? Chyba coś im się na DOTsim pomieszało :P

CzekoladowaZłośnica
02.07.2014, 14:33
Laseczka - też bym chciała, żeby to była nieprawda.... :(

Mamełe
02.07.2014, 14:34
Czytaliście już na DotSim, że nie będzie postępu historii? Jestem ciekawa jakie jeszcze "mankamenty" wyjdą na jaw przed premierą... Kolejna rzecz jaką twórcy postanowili usunąć z gry. Pewnie ta opcja również nie mogła się "zmieścić" w grze -,-.

Mnie starzenie, umieranie i napływ nowych rodzin wystarcza. I tak nie interesowałam się rodzinami, którymi nie grałam.

anie_1981
02.07.2014, 15:05
Mnie starzenie, umieranie i napływ nowych rodzin wystarcza. I tak nie interesowałam się rodzinami, którymi nie grałam.

Tyle, że napływ nowych rodzin to właśnie postęp historii... tak samo praca i szkoła sąsiadów i całe ich "samodzielne życie". Bez Postępu Historii, ta gra jest martwa. Wiem, bo u mnie w TS3 jest problem z postępem historii, nie rodzą się dzieci więc miasto mi wymarło, mam może z 5 rodzin, singli. Miasto jest jałowe i puste. Bez postępu historii, starzenie się i umieranie sąsiadów nie ma najmniejszego sensu! No bez przesady, żebym skakała po rodzinach codziennie, i bawiła się w bociana...

Liv
02.07.2014, 15:08
@up: i pomyśleć, że ja tak gram xD
No ale też w Nieznanowie właściwie nie ma miastowych :)

Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło! Ja z każdą "złą" informacją zaczynam coraz bardziej doceniać to, co już mam w TS2 :)

No ale serio... W czym TS4 ma być lepsza od wcześniejszych odsłon? CASem? Emocje mam w TS2 a "czwórkowego" trybu budowania nie można nazwać rozbudowanym, bo brakuje tak podstawowych i oczywistych opcji jak baseny i piwnice, a w odniesieniu do TS3 dodatkowo samochodów (garaże/podjazdy) i CASTa. Wymarzone tworzenie domu to dla mnie wszystko to, co zabrali (szczególnie CAST) i rzeczy, których nigdy nie było, np. ściany o różnej szerokości, kilka wysokości podłóg (niekoniecznie fundamentów) w jednym domu, regulacja oświetlenia, bramy wjazdowe, podwieszana skrzynka na listy...

W TS3 postęp historii - gdyby nie był zrypany - też byłby fajną opcją, ale twórcy oczywiście postanowili go wywalić zamiast dopracować. "Otwarty" świat jak dla mnie też mógł zostać.

Inne opcje, które SimGuru tak zachwalają, w większości mam w mojej zawalonej do granic możliwości modyfikacjami TS2, a jeśli czegoś nie mam jak np. strychów - z pomocą kodów mogę to zdobyć :)

Może w jakimś dodatku pojawi się coś, czym będę naprawdę zachwycona...

La Tortura
02.07.2014, 15:18
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło! Ja z każdą "złą" informacją zaczynam coraz bardziej doceniać to, co już mam w TS2
same here :D ja już widzę, że dwójki nie porzucę. w TS4 pewnie pogram dwa dni i się tego pozbędę. Opcje budowania nie są dla mnie super ważne, bo przy odrobinie dodatków w dwójce da się zbudować baardzo ładne domy, emocje i inne pierdoły jakos mnie nie zachwycają. Jedyne co będzie lepsze to CAS i to by było na tyle. ;d Nawet otwarty świat mnie jakoś nie zachwyca. Polecieli, w tym momencie czwórka wygląda jak ograniczona wersja trójki. Ta gra naprawdę będzie grą dla dzieciaków, i wcale nie mówię o grafice. ;p

Levkoni
02.07.2014, 16:01
Trójkę uratował Twallan ze swoim Story Progression - świetny postęp historii. Niestety już jakiś czas temu ogłosił "przejście na emeryturę" i wspierać swoimi modami TS4 nie będzie. Poza tym co to za gra, kiedy za kilka pokoleń nie znajdziesz w mieście potomków swoich pierwszych sąsiadów bo wymarli bezdzietnie i zostali zastąpieni przez inną rodzinę ;p Dla mnie cała frajda w trójce polega na tym, że mogę po kilku pokoleniach nadal podziwiać potomków rodziny np. Lada w SV :P

Tak jak ktoś wcześniej napisał, tak i ja napiszę: dopiero zaczynam na prawdę doceniać trójkę. TS4 będzie uproszczonymi simsami dla nowego pokolenia graczy, dla nas, wyjadaczy nie będzie tam wiele miejsca. To samo było w przypadku nowego SimCity - grą nikt się jakoś nie zachwycił, szybko się ludziom znudziła, a SimCity 4 do dziś jest rozwijane przez fanów, ma kilka ogromnych stron, na których wrzucane są wciąż nowe dodatki, budynki, ulice i mody i ludzie nadal tą grą się jarają. To samo może czekać trójkę, ciągły rozwój przez społeczność graczy, natomiast czwórka będzie grą na chwilę. Oczywiście tak przypuszczam, zobaczymy co tam jeszcze EA wymyśli...

Irbis
02.07.2014, 16:54
W pierwszej chwili wystraszyłam się, że simy nie będą się starzeć. Wtedy na pewno nie kupiłabym tej gry. Brak postępu historii mi nie przeszkadza, bo tak naprawdę nigdy go w simach nie miałam. Wiem, że w trójce niby jest, ale co z tego, skoro nie działa. Moi simowi sąsiedzi nie brali ślubów, nie rodzili dzieci (no chyba, że simka była w ciąży, gdy zaczynałam grę), nie rozwijali się zawodowo. Sporadycznie zdarzało się, że wprowadzała się jakaś nowa rodzina, albo wyprowadzała. To było już całkowicie beznadziejne, bo wyprowadzali się nie wiadomo gdzie, a zdarzało się, że wyprowadzały się rodziny spokrewnione z moimi. Mając do wyboru taki postęp historii, wolę go wcale nie mieć. Choć oczywiście nie miałabym nic przeciwko udoskonalonemu postępowi historii. Ale, jak się nie ma co się lubi ... ;P

Hebe
02.07.2014, 17:29
Co takiego? W to to akurat wierzyć nie chcę xDDD W takim razie co ta gra do zaoferowania? Chyba coś im się na DOTsim pomieszało :P

Wiesz, ja wcale nie będę zdziwiona jak tak będzie. W końcu dowiedzieliśmy się co oznacza "powrót do korzeni". Oznacz to tyle co "cofanie się w rozwoju".

Nevada
02.07.2014, 21:18
Zostało potwierdzone, że w Ts4 będą karty szansy w pracy (coś jak w TS2).
https://twitter.com/SimGuruGrant/status/484401059331194881

Nie będzie natomiast sklepów spożywczych.
https://twitter.com/SimGuruSarah/status/484400494207438850

Master of Disaster
02.07.2014, 23:33
W końcu dowiedzieliśmy się co oznacza "powrót do korzeni". Oznacz to tyle co "cofanie się w rozwoju".
HA! Kolejny cytat wart zapamiętania :D mogę pożyczyć?
Trochę się zastanawiam, czy EA nie postępuje obecnie z Maxisem tak, jak swego czasu JoWood z PiranhaBytes - popędza, by jak najszybciej sprzedać produkt, nieważne, czy jest dopracowany, czy nie.

Ale aby mi ktoś nie zarzucał offtopu - coraz mniej mi się podobają te newsy; coś mi się widzi, że gry nie kupię. Już moja reakcja na wiadomość, że ma nie być małych dzieci (nie wspominając o basenach) była:
:aykm:

CzekoladowaZłośnica
03.07.2014, 07:35
Jeszcze teraz ten brak sklepów.. To przepraszam bardzo, gdzie będę robiła zakupy? Przez internet tak jak było w TS2? Kurcze nawet w dwójce można było iść do sklepu ! Nie zdziwiłabym się jakby się okazało, że nawet przez neta nie będzie można nic kupić, tylko to co zasadzę w ogródku to będę mieć...

Dzisiaj śniły mi się Simsy xD I powiem Wam, że zaraz po włączeniu przekierowało mnie na cmentarz, który był beznadziejny xD A z parceli publicznych była ta knajpka, gdzie występują jako komicy i chyba siłownia. Simy nawet nie miały zbytnio gdzie mieszkać, a wszystko było położone na wodzie. Jednym słowem: KLAPA. :D

Mamełe
03.07.2014, 09:02
A kto powiedział, że w ogóle będzie cmentarz? Jeszcze zatęsknisz za swoim snem ;)

Navari
03.07.2014, 09:21
No trzeba im przyznać, że wyliczanie, czego nie będzie, to cholernie oryginalna metoda marketingu. Dotychczasowe braki jakoś przełknęłam, ale na postępie historii zależy mi okropnie, bez tego gra wydaje się martwa. Zależy mi do tego stopnia, że w TS2 gram wszystkimi rodzinami w otoczeniu po równo. Oczekiwanie na TS4 powinno oznaczać ekscytację, a nie obawę przed tym, co nam jeszcze zabiorą.
Nie chcę, żeby tą grą zabili całą serię. Lubię czekać i śledzić nowości, chciałam patrzeć, co Simy przyniosą nam w przyszłości, kiedy technologia rozwinie się na tyle, żeby dać twórcom niespotykane dotąd możliwości. Szkoda, żeby na czymś takim miało się skończyć.

Liv
03.07.2014, 10:03
Podejrzewam, że cmentarza nie będzie, bo szkoda im będzie miejsca na tych biednych 5 parcelach publicznych :|
No ale kurczę, cmentarz wprowadzili w TS3 i to też akurat było dobre! :(
Ta gra jest w ogóle niepodobna do swojej poprzedniczki z 2009 roku :|

No trzeba im przyznać, że wyliczanie, czego nie będzie, to cholernie oryginalna metoda marketingu.
Nie dość, że wyliczają, czego nie będzie, to jeszcze kłamią ("fortepian w podstawie po raz pierwszy w całej serii!"), zachwycają się w kółko CASem (no bo w sumie czym innym się tu zachwycać?) i nie potrafią powiedzieć wprost, że auta, baseny i małe dzieci DODANE będą później w PŁATNYCH dodatkach...

Nie chcę, żeby tą grą zabili całą serię. Lubię czekać i śledzić nowości, chciałam patrzeć, co Simy przyniosą nam w przyszłości, kiedy technologia rozwinie się na tyle, żeby dać twórcom niespotykane dotąd możliwości.
Nie wystarcza sam fakt, że sami twórcy stworzyli taki silnik i taką grafikę, żeby ta gra zadziałała na przedpotopowych komputerach? Technologicznie cofnęli się do 2004 roku.
Wniosek? Twórcy nie skorzystali z możliwości, jakie daje obecna technika.

Kiedyś, kiedy jeszcze simsy to było "coś", niektórzy wpierw odkładali kasę na wymianę kompa/sprzętu, żeby ten mógł "uciągnąć" grę i tak jest do teraz w przypadku większości gier. Jakby nie patrzeć zapotrzebowanie napędza gospodarkę...

Levkoni
03.07.2014, 10:27
Trochę się zastanawiam, czy EA nie postępuje obecnie z Maxisem tak, jak swego czasu JoWood z PiranhaBytes - popędza, by jak najszybciej sprzedać produkt, nieważne, czy jest dopracowany, czy nie.:aykm:

Oj tak, to jest dokładnie ta sama sytuacja. Jak to się skończyło dla firmy JoWood wiemy. Firma upadła bo ludzie nie chcieli kupować dłużej ich gniotów :) A marka Gothic upadła razem z JoWoodem, chociaż prawa do niej gdzieś tam nadal ktoś ma. Tak więc EA niech się nie spodziewa, że dobra passa i pewniak jakim są Simsy będzie trwała w nieskończoność.

Navari
03.07.2014, 11:05
Aha, nie wiem, czy ktoś wspominał - tramwaj i statki parowe to tylko dekoracja. I domek na wodzie to tylko dekoracja. Dekoracja, dekoracja, dekoracja. Chyba musimy się przyzwyczajać do tego słowa. :D
W końcu TS4 to najbardziej rozbudowana podstawka w serii!
Tylko EA potrafi przekazać nam "będziemy się cofać w rozwoju" w taki sposób, żebyśmy się jeszcze cieszyli z powrotu do korzeni. To się nazywa dyplomacja. : P

Przynajmniej udało im się wspomnieć o jednej fajnej rzeczy, mianowicie będą wyższe rachunki i koszty utrzymania domu jako takiego, w dodatku niepłacenie ich może poskutkować odcięciem wody i prądu. Ciekawe, jak to będzie wyglądało, o ile się z tego nie wycofają.

i think the whole reason behind this is because the game is a life simulator and our life sucks, so it's really not their fault
MTS wymiata. :D

Gold_Chocolate
03.07.2014, 11:30
Ktoś powinien nagrać reakcje graczy, podczas czytania tych wszystkich newsów, wysłać do EA i niech patrzą co robią z ludźmi.
Do TS3 od początku nie umiałam się przekonać, zostawiłam to w spokoju. Bum, TS4, wielka nadzieja, będzie fajnie, przestanę grać w dwójkę, bo pewnie TS4 będzie lepsza. I z każdą stroną tego tematu, każdych "ciekawostek i tego wszystkiego" zrozumiałam, że skończy się to wszystko tak samo jak z TS3. Trzy dni grania,dziękuję,dobranoc.
Życzę EA z całego serca, żeby firma upadła, nawet jeżeli to ma oznaczać, że więcej simsów nie będzie. Dobrej gry,jaką jest TS2 nam nie zabiorą, a tak przynajmniej skończą obrabiać nas i innych graczy z ciężkich pieniędzy.

Pink Panther
03.07.2014, 11:32
Mottem TS4 powinien być ten fragment jakże znanej piosenki:
Nie mogę dać wiele ci... Nie mogę dać wiele ci... Przykro mi.

Ta gra będzie beznadziejna. Nie rozumiem, co EA ma w bani, ale kompletnie niszczą tę swoją kurę znoszącą złote jajka. Ale może to i dobrze, bo jeśli kolejne części miałyby być tak samo tworzone, to ja dziękuję. Mój szacunek do tej "firmy" spadł jeszcze bardziej poniżej zero, niż był podczas Trójki.

Wątpię szczerze mówiąc, żeby małe dzieci, baseny i piwnice były w aktualizacji. Na pewno będzie to sprzedane jako "supermegahiper ekskluzywne rzeczy do gry".

@up Życzę im tego samego, ale niestety wydają jeszcze mnóstwo innych gier. Chociażby takie coroczne FIFA. Nawet gdyby wydawali tylko tę grę, mieliby kupę kasy.

Kędziorek
03.07.2014, 11:46
Co do tych parcel, to przeczytałam na DOTsim, że w każdej dzielnicy na 4 parcele mają być mieszkalne, jedna publiczna, oprócz jednej z dzielnic, na której będą same publiczne parcele, więc sądzę, że cmentarz uda im się wcisnąć :)
No i poza parcelami też będą obiekty, które można będzie używać, ciekawe tylko jakie..

Mroczny Pan Skromności
03.07.2014, 11:49
cmentarz. może będzie, ale np. na mauzoleum bym nie liczył. Za bardzo dosłownie potraktowali "brak króliczych nor"...

Kędziorek
03.07.2014, 11:52
Tu się zgodzę. Chyba że to będzie jakiś budyneczek 3x4 kratki. Bardziej się raczej nie wysilą.

Navari
03.07.2014, 11:58
Było coś w tym stylu, że niby istnieje dodatkowa, szósta dzielnica, której nie liczą do pozostałych pięciu, bo znajduje się na niej tylko jedna, bardzo duża parcela publiczna - czyli pewnie park?
Trochę mnie niepokoi, że tym razem nie udało im się nawet nakręcić hype'u. To przeważnie wychodzi nawet w przypadku słabych gier, a tu... zupełnie nic?

adamo030
03.07.2014, 13:21
Ktoś wyżej wspomniał jak ludzie odkładali kasę na komputery czy lapy. Ja pamiętam jak miałem takie gazety z Gry coś tam i było o 2 Nocne Życie i 2 Własny Biznes. Te gazety miałem przeczytane z 10 razy i sie rozpływałem i jarałem, że będę mieć kompa nowego i będę grał. I faktycznie grałem. Czwórka powinna iść tak, że mój obecny lap z 4 Giga Ramu i Intelem i3 powinien sobie przeciętnie dawać radę. Bo jak widziałem trailery różnych gier, które mają spore wymagania to naprawdę. U mnie dwójka tak śmiga, że jak dam akcje czasu na max to w ciągu chwili nie ma całego paska akcji, który dam, typu sprzątanie, gotowanie, jedzenie, rozmawianie. A w trójce...

anie_1981
03.07.2014, 13:26
Nie rozumiem ich polityki informacyjnej... Czasem myślę, że to TS4 to jakaś jedna wielka ściema, i takiej gry w ogóle nie będzie. Gdy wychodziła trójka, to dwa miechy przed premierą wiadomo było o grze prawie wszystko, a o ts4 nie wiemy prawie nic, a i z tego co wiemy, to jakieś 70% to "zabraliśmy Wam to i tamto"... Jeśli gra jest taaaka super, to dlaczego nie dali sensownego gameplaya? Może dlatego, że niczego poza CAS, trybem budowy i EMOCJAMI, nic tam nie ma...? Simka się budzi i płacze, bo miała zły sen. Wstaje, bierze prysznic i jest szczęśliwa, bo to był dobry prysznic. Zjada śniadanie i jest w depresji, bo naleśniki się spaliły i źle smakowały... No jakoś nie chce mi się pisać reszty scenariusza...

adamo030
03.07.2014, 13:58
Później dzwoni do kochanka, który przychodzi i po bara jest niezadowolona bo łóżko za twarde :D (nie jestem erotomanem, czy erosomanem, jak mówi Kiepski) :D

Tenebris
03.07.2014, 17:56
Założę się, że zabierają wiele rzeczy z gry żeby tworzyć więcej dodatków i więcej zarobić ;).

Agor-ia
03.07.2014, 19:26
Z tym postępem historii to może nawet lepiej, że tak zrobili... Ten w trójce był totalnie skopany, a twórca NRaasa zakończył działalność, więc przy czwórce nie miałby nas kto uratować.

Navari
03.07.2014, 19:37
Zawsze można by go wyłączyć, a nuż akurat przypadkiem coś wyszłoby im dobrze. : P
Mam mimo wszystko nadzieję, że czwórka nie będzie takim nieskładnym zlepkiem wszystkiego jak TS3, które było dziełem Frankensteina.

anie_1981
03.07.2014, 19:45
O przepraszam, TS3 ma wady, ale jak tu jej nie kochać... :P Dla mnie to póki co TS3 jest najlepszą odsłoną, bo ma kilka mocnych atutów... Grafika, otwarty świat, skopany, ale zawsze jakiś postęp historii... Ja nie korzystam z NRaas Story Progression, bo masakrycznie zamula mi grę. Naprawdę, 10 x gorzej gra działa.

W TS4 nie musieliby robić jakiegoś mega rozbudowanego tego postępu, byle Simy się rozmnażały...

Caesum
03.07.2014, 19:57
^ Bardzo łatwo. Próbowałem wiele razy pograć w TS3, ale dla mnie ta odsłona nie ma nic wartego uwagi, a wręcz jest odpychająca. Okropne oświetlenie, okropne animacje, okropna optymalizacja, okropnie mało sensownych dodatków, okropnie wszystko. CASt i otwarty świat może są fajne, ale cała reszta skutecznie odstrasza mnie od trójki :P Dwójka i jedynka to moje ulubione gry. Jedynka ma świetną jakość i klimat, dwójka jest idealna do fotostory i mniej wymagającego gameplayu.

Agor-ia
03.07.2014, 19:59
Navari, w trójce wyłączenie Postępu wuja dawało :) Część rzeczy się wyłączała, a część nie. Mod na szczęście mnie uratował.
Ale mimo wszystko na trójkę nie narzekam. Mam wszystkie dodatki, Nraasa, który jakoś stabilizuje tę grę i gra gitara. Do tej pory w czwórce zawadza mi brak małych dzieci (nawet jeśli przyspieszałam dorastanie potomków, to lubiłam strzelić im chociaż kilka fotek na etapie berbecia, żeby zachować ten etap w pamięci swojej i simów) i "znikanie za krawędzią miasta" zamiast króliczych nor. Dla mnie królicze nory wcale nie są takie złe. Lubię te budynki różnych instytucji, dzięki temu miasta nie są puste, a ja mam kilka simowych godzin na to, by zająć się innymi simami z rodziny, albo przełączam się wtedy na chwilę na inną rodzinę.

Anie, nie wiem, dlaczego tak się u Ciebie dzieje. Ja mam Nraasa Story Progression, Master Controller, Overwatch i DebugEnabler i, naprawdę, dla mnie gra jest możliwa tylko dzięki tym modom. Przycinki lekkie mam, ale rzadko. Trochę częściej w Isla Paradiso.

^ Bardzo łatwo. Próbowałem wiele razy pograć w TS3, ale dla mnie ta odsłona nie ma nic wartego uwagi, a wręcz jest odpychająca. Okropne oświetlenie, okropne animacje, okropna optymalizacja, okropnie mało sensownych dodatków, okropnie wszystko. CASt i otwarty świat może są fajne, ale cała reszta skutecznie odstrasza mnie od trójki :P Dwójka i jedynka to moje ulubione gry. Jedynka ma świetną jakość i klimat, dwójka jest idealna do fotostory i mniej wymagającego gameplayu.

Za to nie jest idealna dla nowszego sprzętu :)

Gold_Chocolate
03.07.2014, 21:18
Sims Community na swoim facebooku napisało, że nie będzie więcej wrzucać postów dotyczących, czego nie będzie w TS4 bo okazuje się, że takich spraw jest na pęczki, a nie chcą, żeby ich strona kojarzyła się aż tak negatywnie. Uśmiałam się.

Hebe
03.07.2014, 22:43
@up, założę się, że z podstawy wyrzucili też krzesła oraz blaty kuchenne i żeby je mieć trzeba będzie kupować dodatki. A poza tym, to po nowościach z tego tygodnia upewniłam się w przekonaniu, że TS4 nie kupię, a nawet nie ściągnę z neta, bo szkoda mojego czasu.

Caesum
04.07.2014, 11:29
SimGuruGraham potwierdził właśnie, że nie będzie wersji 64-bitowej. Innymi słowy gra będzie mogła wykorzystać maksymalnie 4GB RAM, nie więcej. Zła wiadomość dla graczy lubiących CC? :D

Hebe
04.07.2014, 11:48
Widzieliście już ten (https://www.youtube.com/watch?v=-eeE9mE-H_A#t=76) filmik? Wg mnie ktoś powinien wysłać go do producentów :lol2:

Levkoni
04.07.2014, 14:59
Ja nie wiem jeszcze na 10% czy kupię TS4. Na początku byłem pewien, że kupię, ale po tych wszystkich nowinach ta gra mi zbrzydła ;p Nawet jak nie kupię, to na pewno pogram. Ale czuję, że bardzo szybko się znudzi dla starszych graczy. Bo nic wciągającego w podstawie nie będzie. Jedynie fajnie rozbudowany CAS i nic ponad to :P Reszta już była (a nawet było więcej!).

Pink Panther
04.07.2014, 16:00
W TS4 można upiec tort czekoladowy, który uwielbia SimGuruSarah.

Ta informacja odmieniła moje życie. A jakie torty lubią inni SimGuru?

Ekrany ładowania czekają nas przed wejściem na parcelę i między dzielnicami. Za to możemy swobodnie wędrować po części publicznej, która znajduje się w dzielnicy, która jest w danym momencie aktywna.

Ten powrót do korzeni <3

Tatuaże można dodać tylko w CAS. W trybie życia nie ma możliwości wysłania Sima do studia tatuażu.

No tak, przecież w rzeczywistości też można się albo urodzić z tatuażem, albo bez...

Instrumenty mają duży wpływ na emocje. Gdy perfekcjonista uczy się gry na skrzypcach, początkowo jest w tym beznadziejny. Ponieważ chciałby być od razu najlepszy, ogarnia go wstyd i chce się ukryć. To zdarzenie wpływa też na Simów w jego otoczeniu – po tym, co zobaczyli, a raczej usłyszeli, czują się spięci.

Ej, te emocje będą naprawdę fajne!

Custom Content jest możliwy.

Nie używam tego, ale bodajże Caesum coś o CC wspominał wyżej, że będzie z nimi ciężko czy coś :|

Wzrost jest wyjątkowo trudny do zrobienia. Animacje kosztowałyby tak dużo, że studio nie mogłoby pozwolić sobie na zrobienie tylu rzeczy.

Dlatego musimy płacić EA więcej za gry, bo to biedna firma! -,-

W grze nadal jest opcja "bara-bara" i "postaraj się o dziecko", ale istnieje niewielka szansa, że Simka zajdzie w ciążę podczas "bara-bara".

WRESZCIE WPADKI! <3

Caesum
04.07.2014, 16:23
Nie używam tego, ale bodajże Caesum coś o CC wspominał wyżej, że będzie z nimi ciężko czy coś :|
Że przy dużej ilości CC na 32-bitowej wersji TS4 będzie raczej ciężko z gameplayem. Zastanawia mnie, czy to 'będzie możliwe' oznacza, że będzie w grze, czy może że będzie w którymś dodatku... :p

WRESZCIE WPADKI! <3
Wiesz co ja bym chciał? Żeby opcja "postaraj się o dziecko" była również u osób tej samej płci. W 99% byłaby klapa, ale ten 1% miałby wiadomość z napisem w stylu "Determinacja simów X i Y zbiera plony. Gratulacje, to dziewczynka!" i nagrodę dla pierwszego mężczyzny, który urodził dziecko. :megusta:

Ta informacja odmieniła moje życie. A jakie torty lubią inni SimGuru?
Pewnie takie, które wymagają najmniej roboty.

Kasztanek
04.07.2014, 16:45
SimGuruGraham potwierdził właśnie, że nie będzie wersji 64-bitowej. Innymi słowy gra będzie mogła wykorzystać maksymalnie 4GB RAM

Szczerze, ta wiadomość jest gorsza nawet niż brak małych dzieci. Sims 3 ze wszystkim dodatkami (plus wieloma przedmiotami ze Store) potrafiła się niemiłosiernie przycinać na kompie z 4 GB ramu (o długość wczytywania nie wspominając). Byłem święcie przekonany, że czwórka będzie 64bitowa, przecież to jakieś jaja. Takie gry były już w 2008 roku, albo i wcześniej...

Brak malców czy basenów mogą jeszcze "nadrobić" dodatkami. Wątpię jednak, by pózniej chciało się im przenosić grę na 64bitową architeturę.

Navari
04.07.2014, 17:24
No logika, obniżyć wymagania tylko po to, żeby obniżyć ilość zasobów wykorzystywanych przez grę. Witamy w 2004 ro... oh, wait. Swoją drogą nie rozumiem, po co aż tak krzywdzić posiadaczy dobrych komputerów. Nie uwierzę, że jest nas AŻ TAK mało.

Agor-ia
04.07.2014, 18:02
O nieee, wpadki, po co? Mam nadzieję, że ktoś szybko zrobi moda, żeby to wyłączyć.

Piwusia
04.07.2014, 18:13
To do czwórki będą niższe wymagania niż do trójki? Ja mam 8 GB i system 64-bit, no to wychodzi na to, że nie będzie problemu. Dobrze rozumiem? :p O Custom Content można będzie pewnie zapomnieć; jeszcze wyjdzie na to, że twórcy chcąc usprawnić grę, zepsują jej silnik już na starcie.

Mamełe
04.07.2014, 18:32
To do czwórki będą niższe wymagania niż do trójki? Ja mam 8 GB i system 64-bit, no to wychodzi na to, że nie będzie problemu. Dobrze rozumiem? :p O Custom Content można będzie pewnie zapomnieć; jeszcze wyjdzie na to, że twórcy chcąc usprawnić grę, zepsują jej silnik już na starcie.

CC, w tym mody będą możliwe, nie ma co siać paniki. Sami producenci o tym wspominali. Najwyżej część twórców pozostanie przy starych częściach lub porzuci tworzenie, jak to było w poprzednich częściach a na ich miejsce przyjdą nowi.
Pamiętam jaka panika była, gdy miała sie pojawić dwójka. Wszyscy płakali, że co to będzie, skoro będzie grafika trójwymiarowa i nikt nie będzie umiał robić dodatków.

Tak, gra ci pójdzie bez problemu, dodatkowo nie zamuli reszty komputera, bo będzie miał dużo zapasu.

Dla mnie komputer, to i laptop i PC ;)

Piwusia
04.07.2014, 20:03
Mamełe, to laptop, nie komputer stacjonarny, ale to chyba nie ma w tym przypadku znaczenia. No, faktycznie przeczytałam, że ściąganie CC będzie możliwe. Niestety natknęłam się też na inne, już mniej fajne informacje... Do wydania gry zostały raptem dwa miesiące, a wciąż niewiele nam twórcy pokazali, nie mówiąc o gameplayu z prawdziwego zdarzenia. Teraz z tego co widziałam zmienili strategię i zamierzają nie pisać o tym czego w grze nie będzie, by nie rozczarowywać fanów i by ich strona nie kojarzyła się z negatywnymi emocjami. :P Nie mogłam uwierzyć, że tak napisali, eh. Żal. To jakieś takie śmieszne i nieprofesjonalne. Tak sobie pomyślałam, że fajnie by było gdyby w którymś dodatku doszła opcja zbierania grzybów w lesie, leśnych owoców, dzikich kwiatów. Może w dodatku o porach roku? Ale jak przypomniałam sobie, że w podstawie nawet warzywniaka nie będzie, to zwątpiłam czy jakieś ciekawe miejsca kiedykolwiek zostaną dodane w tej odsłonie. Obym się myliła. Myślę też, że jeśli w podstawie nie pojawią się małe dzieci, to już wcale ich nie będzie Wprawdzie w dwójce w dodatku "Na Studiach" doszła grupa wiekowa "młody dorosły", ale granie nią było opcjonalne. W przypadku małych dzieci albo są od początku albo wcale, inaczej by było za dużo zamieszania. Nie wiem jak twórcy to rozwiążą.

Mamełe
04.07.2014, 20:12
O braku informacji mówiło http://simscommunity.net/ Generalnie nie ma ono wiele wspólnego z EA i strategią firmy :)

anie_1981
04.07.2014, 20:41
Twórcy gry w ogóle mylą pojęcia. Jeżeli chcą traktować TS4 jako część serii, to nie powinni pozbawiać gry tego, do czego przyzwyczaili graczy. To nie nasza broszka jak gra ma być zbudowana technicznie, nas to nie musi interesować, bo nie jesteśmy informatykami, czy programistami. Nas interesuje efekt końcowy, jeżeli nie potrafią zrobić gry która zadowoli większość graczy, to nie powinni się tego podejmować. Live is brutal.

Jeżeli natomiast TS4 miałoby być grą całkowicie oderwaną od poprzedniczek, to niech nie kłamią o powrocie do korzeni, bo jak na razie TS4 jest częścią serii tylko z nazwy. Jeżeli programiści i animatorzy\graficy sobie nie radzą, to niech ich zwolnią i zatrudnią takich, którzy sobie poradzą. No, to tyle ode mnie. Póki co zanosi się na brak nowych informacji, więc poczekam na rozwój wypadków.

Caesum
04.07.2014, 21:35
Ktoś na oficjalnym forum TS4 zrobił spis brakujących rzeczy. Luźne tłumaczenie ode mnie(znaki zapytania oznaczają, że nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem):

Brak otwartego świata - simowie nie mogą chodzić z domu do domu.
Brak postępu historii - pomijając starzenie się.
Brak narzędzi modyfikacji terenu.
Brak jacuzzi.
Brak sklepów spożywczych.
Brak małych dzieci.
Brak Create a Style - technicznie niemożliwe do dodania w dodatku.
Brak koła kolorów(?).
Brak prania - możliwe, że pojawi się w dodatku.
Brak garaży.
Brak ogrodników.
Brak piwnic.
Brak widoku jak sim jedzie do szkoły/pracy.
Nie można modyfikować parceli publicznych i parków.
Brak "ulubionych"(jedzenie, kolor, muzyka).
Brak pływania - włączając w to rzeki, fontanny etc.
Brak króliczych nor - zamiast tego sim wychodzi poza rejon widoczny na ekranie.
Brak szkół prywatnych.
Niezgodna waluta simpoint(?) - nie kupuj pakietów(bundles) jeżeli chcesz używać ich w TS4.
Budynki muszą mieć albo nie mieć fundamentów. Nie można łączyć.
Mniej pięter.
Brak 64-bitowego pliku wykonywalnego - Intel nie sprzedaje 32-bitowych procesorów od co najmniej siedmiu lat, a 64-bitowy .exe umożliwiałby wykorzystanie większej ilości RAMu(co jest bardzo ważne dla simsów).
Mniejsze parcele - największy możliwy rozmiar to 50x50 zamiast 64x64.
Ekrany ładowania dla pojedynczych parceli.
Mniejsze światy o łącznej ilości 25 parcel.
Nastolatkowe są tej samej wysokości co dorośli - nastolatkowie, dorośli i seniorzy wyglądają praktycznie tak samo.

Oraz:

Brak samochodów i rowerów.
Brak create a world.
Brak duchów i kosmitów.

Zamiast tego możecie "emocjonalnie" karmić piersią(jednakże tylko na stojąco) podczas gdy rakieta wysyłana jest poza mapę. To dopiero kompromis.

A najgorsze jest to, że jeszcze tylko 2 miesiące do premiery a my nie widzieliśmy nawet pojedynczego screena z trybu życia.

I co o tym myślicie?

cher000
04.07.2014, 21:44
Na początku myślałam że kupię ale po tym co teraz przeczytałam to ja dziękuję za taką grę. ;-;

Mamełe
04.07.2014, 21:48
Kiedy mówili o braku łączenia budynków z fundamentami z tymi bez?

Zupełnie natomiast nie dziwi mnie brak możliwości wykorzystania simpoints z trójkowego store, w czwórkowym. To powszechna praktyka.

Mroczny Pan Skromności
04.07.2014, 21:51
moze jestem naiwny ale cos mi sie zdaje, ze teraz to juz kazdy sobie cos od siebie dopowiada, bo to niemozliwe zeby tak niszczyc te gre...

anie_1981
04.07.2014, 21:54
To podsumowanie jest druzgocące...

Mamełe
04.07.2014, 21:59
moze jestem naiwny ale cos mi sie zdaje, ze teraz to juz kazdy sobie cos od siebie dopowiada, bo to niemozliwe zeby tak niszczyc te gre...

Mam takie samo wrażenie. Ktoś coś gdzieś usłyszy i podaje dalej.

Hebe
04.07.2014, 22:02
A najlepsze jest to, że skoro Sims Community nie chce informować fanów o innych brakach (boję się pomyśleć co jeszcze wyrzucili z podstawy), to osoby, które zakupią tego (po)twora właściwie kupują kota w worku... Pozostało mi tylko życzyć powodzenia osobom, które mają zamiar zakupić tę grę udającą simsy.

Mamełe
04.07.2014, 22:05
Bez paniki. Sims Community to nie jedyna strona tworzona przez fanów, poza tym większość ludzi nie zagląda na strony fanowskie a ci co to robią, to nie zaglądają tylko na tę jedną.
Ja na przykład nigdy na niej nie byłam dopiero jak na DOT'ce podano informację, ale na tym sie skończyło.

anie_1981
04.07.2014, 22:08
Może to co napiszę będzie z mojej strony wredne, ale chciałabym, by jednak ktoś z tego forum to kupił i podzielił się wrażeniami, machnął jakąś konkretną recenzję podpartą screenami i filmikami. Czytam te niusy i też wierzyć mi się nie chce, że to będzie aż tak okrojona gra, choć niestety wszystko na to wskazuje.

Królewicz Grudkowego Kosmosu
04.07.2014, 22:18
Ja mogę się tego podjąć Aniu.

Poza tym nie denerwujecie się, bo połowy rzeczy z tej listy w podstawce TS3 tez nie było i wszystko dochodziło z czasem po kolei.

Caesum
04.07.2014, 22:19
Mnie najbardziej martwi to, że jak dotąd nie widzieliśmy NIC z trybu życia. Nic a nic. Zawsze tylko tryb budowania i CAS, które widzieliśmy już tyle razy, że głowa mała. Co oni tam robią, że nie mogą pokazać nawet jednego screena? A może to też usunęli? No bo przecież komu w simsach tryb grania simami, skoro mogą ich tworzyć i budować im domki. :rolleyes:

Kerbi
04.07.2014, 22:22
Caesum, jeden z producentów powiedział, że wciąż dopieszczają interfejs i nie chcą go na razie pokazywać, bo gdyby zachciało im się coś zmienić, to ludzie mogliby się potem strasznie pogubić :D

Mroczny Pan Skromności
05.07.2014, 05:57
to niech robią skriny TABem. chyba że tę funkcję też usunęli ;P

CzekoladowaZłośnica
05.07.2014, 09:57
http://sims.arhn.eu/2014/07/funkcjonowanie-swiata-w-ts4/
Czytaliście już ten artykuł? Ja mam mieszane uczucia co do tej gry.., a byłam nią tak zachwycona...

Mentosik57
05.07.2014, 11:04
Czyli będzie to wyglądało mniej więcej tak jak w the sims 3 na konsole.Tam też były takie jakby dzielnice,było kilka stref w mieście i na 1 strefie było kilka parcel.Także jestem tym zawiedziony,ale niby można będzie dać jakieś zadanie simowi ,gdy będziemy innym simem na innej parceli.Ale i tak wole już królicze nory,niż to,że sim jadąc do pracy znika w nicość ...

anie_1981
05.07.2014, 11:27
Tak bardzo, bardzo chcieli tą grę upłynnić, że przesadzili znowu w drugą stronę... Gra pewnie płynna będzie, ale za to nudna.

Lubie
05.07.2014, 11:32
anie, ja chyba kupie gre w dniu premiery, wiec bede mogl cos napisac.

kupie, czy tak, czy tak, ale po ostatnich newsach straaaasznie ts4 stracila w moich oczach.

Caesum
05.07.2014, 12:06
Po co kupować grę, jeżeli ci się nie podoba? :| Nie lepiej poczekać na recenzję kogoś innego, komu i tak te zmiany zwisają?

Agor-ia
05.07.2014, 15:17
Może chce się przekonać na własnej skórze jaka ta gra jest? ;) Jak ma taką możliwość, to czemu nie? Ja zamówiłam czwórkę już w marcu, w razie czego mogę jeszcze anulować zamówienie albo go nie odebrać, nikt mi za to głowy nie urwie przecież ;) A wiecie, że gra już jest droższa niż te 3 miesiące temu?

adamo030
05.07.2014, 15:31
To ile kosztuje, że tak zapytam? :)

Caesum
05.07.2014, 15:31
Przecież nie bronię mu tego kupować, może nawet zamówić sobie dwie kopie, jeśli ma taki kaprys. ;) Dziwi mnie tylko kupowanie czegoś, co mu się nawet nie podoba, jeśli dobrze rozumiem.

A z tym podwyższaniem ceny to chyba sobie żartują. Za co? Za "emocje" i rakietę? Duża ta zmiana w cenie?

Agor-ia
05.07.2014, 15:43
Edycja kolekcjonerska - z 209,99 na 289,99, cena edycji premium też musiała skoczyć - w tym momencie to 199,99. Nie wiem jaka jest różnica jeśli chodzi o wersję zwykłą. Warto też zaznaczyć, że to są ceny ze sklepu internetowego empiku, w stacjonarnych ceny gier są średnio o 20 złotych wyższe.

Piwusia
05.07.2014, 16:27
Te ceny są kosmiczne, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę, że podstawka to nie będzie "pełna" gra i żeby mieć kompletny gameplay trzeba będzie zapłacić za multum dodatków, akcesoriów itp. To faktycznie kupowanie kota w worku, bo nie wiadomo jak gra się rozwinie z dodatkami itp. Nawet nie została nam pokazana rozgrywka... Nie wiem już sama czy gra mi się podoba czy nie, twórcy mają beznadziejny sposób informowania fanów. Nie pokażą interfejsu, bo może on ulec zmianie i gracze znowu się rozczarują, no po prostu świetne tłumaczenie, nie ma co. I ekrany ładowania... W dwójce mi nie przeszkadzają, bo tam inne aspekty gry są dobrze rozwinięte, ale w czwórce w połączeniu z innymi niedoróbkami, ekrany ładowania będą sprawiać, że poczujemy się jakbyśmy grali w okrojone demo. Nie wiem czy kupię czwórkę, przede wszystkim skąd taka cena, skoro gra ma podobno działać na kompach sprzed 7 lat; przestarzała technika, tekstury jak z giery dla dzieci, ale marka jest to i cena wygórowana. Jestem pewna, że wiele osób odczuwa podobne rozżalenie jak ja.

Mamełe
05.07.2014, 16:56
Przecież nie bronię mu tego kupować, może nawet zamówić sobie dwie kopie, jeśli ma taki kaprys. ;) Dziwi mnie tylko kupowanie czegoś, co mu się nawet nie podoba, jeśli dobrze rozumiem.

A z tym podwyższaniem ceny to chyba sobie żartują. Za co? Za "emocje" i rakietę? Duża ta zmiana w cenie?

O to trzeba byłoby zapytać Empik. EA ceny nie narzuca, oczywiście nie sprzedadzą poniżej ceny zakupu. A ceny dla tej sieci (EA -> Empik) zapewne ustalone są już dawno.

a cenę pewnie Empik sobie podwyższył po pierwszych zamówieniach i szacując ryzyko na podstawie sprzedaży poprzednich części. Skoro można zarobić więcej, to czemu nie (z punktu widzenia sieci). W byście sprzedali coś za co zapaliliście 50 zł po 100 zł, kiedy są chętni kupować za 200? W Polsce mamy dowolność w kształtowaniu cen. Zobaczymy jak będzie w innych sklepach, w końcu nie tylko Empik istnieje. Dlatego ja sie wstrzymuję, bo i tak nie kupię raczej edycji kolekcjonerskiej a tylko na to chyba Empik ne te chwile ma wyłączność.

adamo030
05.07.2014, 17:09
No normalnie najmniej 200 złotych?! No chyba jajca jakieś...

Mroczny Pan Skromności
05.07.2014, 18:46
Przesadzacie z tymi cenami :D

http://www.ceneo.pl/;szukaj-The+Sims+4

anie_1981
05.07.2014, 19:57
Na Merlinie zwykła po 154, a premium po 189, kolekcjonerskiej chyba nie mają.

http://merlin.pl/The-SIms-4/browse/search.html?section=&phrase=The+SIms+4&prices=20%2C50%2C100%2C200%2C300%2C500%2C1000&place=0+simple&offer=O&sort=rank&page=1

Ja zazwyczaj Simsy kupowałam na Allegro lub w Merlinie.

Pink Panther
05.07.2014, 20:07
kolekcjonerskiej chyba nie mają.

W Polsce tylko Empik ma prawo do sprzedawania Kolekcjonerki.

Mamełe
05.07.2014, 20:51
W Polsce tylko Empik ma prawo do sprzedawania Kolekcjonerki.

Na allegro już można kupić kolekcjonerską więc jakoś to się obchodzi. Zobaczy się jak to będzie bliżej premiery.

Hebe
06.07.2014, 12:55
Hehe, dobre. Za połowę ceny TS4 mogę sobie kupić podstawę TS2, która ma ładniejszą grafikę, małe dzieci, baseny i ogólnie jest pewnie 10 razy ciekawsza od TS4.

anie_1981
06.07.2014, 13:19
No z tego co teraz wiadomo o czwórce, to faktycznie dwójka jest ciekawsza i ładniejsza. Ciekawe jak będzie z interakcjami pomiędzy czwórkowymi Simami. Chodzi mi o ich ilość, jakość, animacje... W dwójce było chyba najwięcej interakcji pomiędzy Simami. A animacje to już w ogóle najładniejsze są w dwójce. Ja uwielbiam animację parzenia kawy w tym czarnym ekspresie ciśnieniowym... mega precyzyjna i dokładna animacja.

Twórcy gry pewnie będą mówili podobne teksty jak w przypadku trójki, że nie ma tego i śmego, ale za to jest to i tamto. Ja np. w ogóle nie korzystam z tatuaży, więc dla mnie to, że w czwórce od razu są tatuaże niewiele zmienia. Fajnie, że są, bo ktoś na pewno skorzysta, ale ja np. nie :P Tego typu rzeczy jest więcej. Jak już kiedyś ktoś napisał w tym temacie, zabrali nam rzeczy, które lubimy, a dali rzeczy, które być może polubimy.

Master of Disaster
06.07.2014, 18:28
Twórcy gry w ogóle mylą pojęcia. Jeżeli chcą traktować TS4 jako część serii, to nie powinni pozbawiać gry tego, do czego przyzwyczaili graczy. To nie nasza broszka jak gra ma być zbudowana technicznie, nas to nie musi interesować, bo nie jesteśmy informatykami, czy programistami. Nas interesuje efekt końcowy, jeżeli nie potrafią zrobić gry która zadowoli większość graczy, to nie powinni się tego podejmować. Live is brutal.
anie, za to stwierdzenie masz u mnie duże piwo :D Zgadzam się także co do animacji i interakcji w dwójce - także dzięki nim jeszcze w nią grywam ;)
Ja mam ochotę zadać pytanie tym "SimGuru" - czy twórcy Simsów 4 są leniwi, czy może są zwyczajnymi dyletantami? Czy EA tyle wydaje na marketing, że nie stać ich na dobrych programistów?

Tak trochę zbaczając z tematu, EA nie tylko z Simsami ma problem:
http://ihbd.arhn.eu/fifa-za-darmo-zapomnij-nie-dziala/

Mentosik57
07.07.2014, 17:46
anie, za to stwierdzenie masz u mnie duże piwo :D Zgadzam się także co do animacji i interakcji w dwójce - także dzięki nim jeszcze w nią grywam ;)
Ja mam ochotę zadać pytanie tym "SimGuru" - czy twórcy Simsów 4 są leniwi, czy może są zwyczajnymi dyletantami? Czy EA tyle wydaje na marketing, że nie stać ich na dobrych programistów?

Tak trochę zbaczając z tematu, EA nie tylko z Simsami ma problem:
http://ihbd.arhn.eu/fifa-za-darmo-zapomnij-nie-dziala/

Czyli jednym słowem wszystko co dotknie EA musi kiedyś szlag trafić.Też trochę z tematu zboczę - gdy wydali Battlefield'a 4 to ta gra była na początku tak zbugowana,że grać się chwilami nie dało.No ale tam przynajmniej łatki wydali i po problemie ,a tutaj wydadzą po prostu kiepską grę,którą nawet dodatki nie poprawią,bo zawsze pierwsze wrażenie zostaje :)

Caesum
07.07.2014, 18:29
Nie całkiem związane z TS4 per se, ale po prostu uwielbiam facebookową stronę simsów. :lol2:

http://i.imgur.com/s8wrrZos.jpg (http://imgur.com/s8wrrZo)

Później jest mniej takich komentarzy, ale już sam fakt ile tam tego jest(i to jako pierwsze komenty) mnie rozbraja. :D

LepkiePaluszki23
07.07.2014, 19:03
Caesum na polskim fanpage dzieci w wieku 10 lat piszą do ludzi w wieku 15, żeby się ogarnęli się z tymi basenami. Widać ile jest dzieci, które nie wiem co widzą w tej grze. Osobiście zostaję przy dwójce ;)

anie_1981
07.07.2014, 19:08
Ciekawe czy ludzie z EA w ogóle to czytają... Jak tak, to mają chyba lekkiego doła... :P Albo i nie... Ja uważam, że EA prosperuje na tyle dobrze, że nawet jakby część graczy tego nie kupiła, to oni i tak wyjdą na swoje. To są Simsy... nie twierdzę, że wszyscy, ale sporo graczy to kupi, dla loga TS, takie są niestety fakty. Żeby to się nie sprzedało, to nie wiem co musieliby zrobić.

Kasztanek
07.07.2014, 20:21
Trzeba przyznać, iż ta teoria z Reddita na temat The Sims 4 ma sens.
The sims 4 wygląda jak gra online, która na szybko przerobiono na offline.
Warning: Pure speculation below
They HAD the resources to add pools, toddlers, story progression, create-a-style, etc BUT most of them were used to create an an ONLINE The Sims 4.
They put most of their eggs in one online basket, so to speak, and when the new Simcity failed because of its online play, all of the online features that The Sims 4 team were working on got cut. All they were left with were a newly improved CAS, a new house building system and emotions. Loading screens when entering different areas (I think that's what it's called, correct me if I'm wrong) is not a feature but an adaptation/limitation to having an online Sims game. Even the art style was created to improve game performance while players were online with each other. And as for no Create-a-Style? If you've played MMORPGs, you should be familiar with the limited and non-customizable armor and clothing. Same reason here. The game has no story progression because there was no need to create it due to the players themselves being each others' townies. EVERYTHING was designed to increase performance whilst playing the game online with other people.
I further speculate that the original proposal for The Sims 4 had a similar format to the new Simcity. The game would be played on EA's servers where you would be put into a small town of maybe 10-20 other players. EA found out the hard way that this would not work and scrapped that idea and told its developers to revamp the game and were given the same deadline of September 2014. The developers scavenged what they could from the online Sims 4 game and tried to finish making this game in only about a year.
Due to the time limitation, this game will lack many features (as we've been told already), have many bugs and will undoubtedly disappoint its loyal fans.
But how can The Sims 4 save itself? The simple answer is to delay the game a year, or two or three but its really not that simple. The company's flagship product/money milker series can't be delayed because its shareholders will be more than unhappy with it. All in all though, did EA learn nothing from The Sims Online?
If you look at this simsvip page in the light of my post above, you'll clearly see that the Sims 4 team are converting their original online game into a single-player game. "Public spaces?" Sounds like the "main town" where everyone in an MMORPG gathers. Also, 30 second loading screen times? Do you realize how long that actually is when you're playing a game?

CzekoladowaZłośnica
07.07.2014, 20:27
Mnie najbardziej rozbraja fakt, że wyszło tyle mankamentów w tej "nowej" odsłonie, a oni chcą to naprawić jakimiś śmiesznymi bonusami -,-. Chcą w ten sposób odkupić swoje winy? Jakby się postarali to TS4 powinno być połączeniem i dwójki i trójki i coś nowego by dołożyli i by było super, ale po co. Lepiej się tłumaczyć, że albo nie ma czasu, albo kasy, albo jeszcze czymś innym...
edit:
I wiem, że te bonusy nie dotyczą Polski, ale sam fakt... Sklepy chcą pomóc EA? Ciekawe...

http://www.thesims.com/news/whats-out-and-whats-in - przetłumaczy ktoś? Rachel tłumaczy ponoć brak basenów i małych dzieci... A ja niestety nie ogarniam anglika....

Caesum
07.07.2014, 20:43
Myślałem, że to było potwierdzone, że TS4 miało mieć funkcję multiplayer? EA miało taki moment, że do praktycznie każdej gry na siłę wpychało multi(jest to jeden z powodów, dla których EA dostała nagrodę najbardziej znienawidzonej firmy). W ogóle dla mnie wydawało się to oczywiste i przewidywalne, zważywszy na ich inne tytuły z serii sims(mysims, facebookowe simsy, na androida). Ta koszmarnie brzydka grafika to też pewnie był efekt próby zrobienia z simsów gry online.

Złośnico - w DUUUŻYM skrócie napisali, że basenów i toddlerów nie będzie, bo chcieli się skupić na simach, żeby były bardziej realistyczne. Cała reszta to, moim zdaniem, *******enie nie mające w sobie żadnego wytłumaczenia dlaczego w/w nie będzie w grze. Piszą o tym, co wiemy już od dawna, że mają śliczne nowe ubranka, nowe animacje, że Rachel lubi ciuszki etc. Nic ciekawego tam nie ma.

Czytając to mam wrażenie, że twórcy mają nas za idiotów. Piszą to samo co zawsze, ubierając tylko w inne słówka i myślą, że to kupimy.

NaNiKo
07.07.2014, 20:52
But let us show you this instead of just talking about it: The Sims 4 Create A Sim Demo will be available later this summer for absolutely everyone to play.

Cóż. Ja rozumiem, że wielu producentów daje do testowania demo gier i robi otwarte bety. Ale serio? Kreator w demo? Coś, co pokazują nam od początku niemal? Coś co wg. nich jest *****iste i dopracowane w każdym calu, bo m.in. na tym opiera się gra?
Eh.

We’ll be releasing over 15 minutes of in-game Live Mode footage (with complete UI) in the next two weeks. We can’t wait to hear what you think.

I tu moim zdaniem nie powinni tak wyczekiwać reakcji fanów, bo się mogą przestraszyć. Ale w końcu będzie gra, a nie kreator...

Caesum
07.07.2014, 20:55
^ Ewentualnie może się skończyć na tym, że będzie to kolejny filmik w stylu ostatniego "gameplay footage" z E3, które z gameplayem jako takim nie miało nic wspólnego. :P

anie_1981
07.07.2014, 20:57
15 minutowy filmik z trybu życia... no najwyższy czas! Chętnie to obejrzę! Aplikację CAS też pobiorę. Nie lubię Origina ale i tak muszę go mieć, bo mam zainstalowane SimCity. Co prawda ma już tryb off-line, ale Origina mieć muszę...

Co do braku toddlerów i basenów, to nie ma na to żadnego usprawiedliwienia... nawet jakby mieli nalot kosmitów, te dwie funkcje musiałyby w grze być (kosmici też pewnie grają w Simsy)... :P

Liv
07.07.2014, 21:10
Jeśli w żadnym serwisie nie pojawi się tłumaczenie tego artykułu na polski, mogę się tym jutro zająć :)

EDIT: tutaj (http://sims.arhn.eu/2014/07/tlumaczenie/) tłumaczenie :)

Powiem Wam, że przeczytałam parę zdań i miałam ochotę wykrzyknąć angielskie g.prawda! No bo weźcie...
So, rather than include toddlers, we chose to go deeper on the features that make Sims come alive: meaningful and often amusing emotions; more believable motion and interactions; more tools in Create A Sim, and more realistic (and sometimes weird!) Sim behavior.
Hm, jak simy mogą być bardziej "żywe", skoro zabierają im jednej z najważniejszych okresów w życiu?!
Czy przy tej grze pracują dzieci, które nie zdają sobie z tego sprawy?
But now the upshot: The Sims 4 is a completely new game, and it feels different to play.
Undeniably. Tylko dlaczego tak to tłumacząc nadal nazywają swój produkt jako jeden z serii The Sims? Skoro tak bardzo odchodzą od głównej koncepcji symulatora ŻYCIA, powinna powstać nowa seria.
I’ll give you one example that continually jumps out at me as we talk about how to make The Sims 4 feel uniquely personal to you, our players.
Hm, moje simy z Nieznanowa (TS2) już bardziej bliskie mi być nie mogą :| Czuję się do nich autentycznie przywiązana i myślę, że nie jestem jedyna.

Tak, tak, style chodzenia... Problem w tym, że JA w "dwójce" nie zwracałam na to specjalnie uwagi i tak samo mam, gdy patrzę na ludzi - dopóki to nie jest menel (czy inna osoba wzbudzająca moje podejrzenia) albo osoba chora/niepełnosprawna, raczej nie zwracam uwagi na jego/jej sposób poruszania się.
For the first time, the Sims act like real people.
No tak, w końcu jacy normalni rodzice mają roczne, dwu- lub trzyletnie dzieci, nie mówiąc o uczeniu ich chodzić, mówić czy korzystać z nocnika... Oczywiście z maluchami można robić całą masę innych rzeczy, no ale do tych kilku "podstaw" przyzwyczaiły nas TS2 i TS3.
Nie wspomnę o tym, że normalni ludzie reagują - mniej lub bardziej - na zmiany w pogodzie, często mają w domu zwierzęta i w większości lubią baseny czy pływanie w ogóle :)
Argumenty tej pani jak dla mnie są inwalidami.

Caesum
08.07.2014, 10:19
^ Wielki plusik dla ciebie, Liv. Zgadzam się w stu procentach. W ogóle mam wrażenie, że oni piszą to myśląc, że w simsy grają sami nierozgarnięci gracze. Przecież tam nie ma żadnego konkretnego powodu, dla którego nie miałoby być w czwórce basenów i małych dzieci.
Podobnie zresztą z wypowiedzią jednego simguru, który odpisał na przytyk, że TS Studio ma czas na robienie dekoracji typu parowce, a nie ma czasu na porządne rzeczy typu baseny. A odpowiedzią było, że... Baseny są za trudne, a graficy FX nie mają nic do roboty. What? Takich grafików odsuwa się do innego projektu, a za tą kasę ściąga się kogoś i robi to, co jest potrzebne. Przecież tak obecnie robi prawie każde studio, choćby Crystal Dynamics.

Aha, i jeszcze coś.

http://i.imgur.com/f7dqNh6.png

Eee? :D

EDIT: TO (https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/1270047_10152597963394427_2231206473494966927_o.jp g) jest całkiem smutne. :(

CzekoladowaZłośnica
08.07.2014, 10:31
Czyżby w wyniku zbyt wielkich emocji zmieniła kolor włosów? :D
Albo wiem ! To jest jej reakcja na brak basenów i małych dzieci xD

Hebe
08.07.2014, 12:09
Prawdą jest, że jesteśmy wam winni wyjaśnienia, dlaczego elementy te nie pojawiają się w bazowej wersji The Sims 4. Przyczyną jest zupełnie nowa technologia i systemy, które wbudowaliśmy już w podstawie – nowy system sztucznej inteligencji i animacji, nowe narzędzia pozycjonowania dźwięków, nowa logika poruszania się, nowa inteligencja i wiele innych „nowych” rzeczy.

A co ma piernik do wiatraka?

To dlatego ujrzycie około 320 nowych animacji związanych z emocjami, jak również 600 reakcji na obiekty.

Skoro graficy poradzili sobie z 920 nowymi animacjami, to nie powinno być dla nich problemem dodanie basenów + kilkunastu (czy nawet kilkudziesięciu) dodatkowych animacji (do basenów), prawda?

Co do tego demo, to pewnie je przetestuję, ale to nie znaczy, że wydam 150 zł na TS4 tylko dlatego, że spodobał mi się CAS.

anie_1981
08.07.2014, 13:23
Będę miała CAS tylko dlatego, że będzie za darmo. Poza tym, to jest coś, co w czwórce mi się najbardziej podoba, obawiam się, że cała reszta rzeczy, które mi się podobają, jest bardzo przeciętna. Jak mogę np. twierdzić, że podoba mi się tryb budowy, skoro jest wykastrowany, i nie mówię tylko o basenach.

Kasztanek
08.07.2014, 16:37
Istnieje ryzyko, że w The Sims 4 powrócą zabezpieczenia DRM a'la SimCity.

http://www.criticalgamer.co.uk/2014/07/08/looks-like-the-sims-4-began-with-sim-city-like-drm/

Caesum
08.07.2014, 16:47
Akurat powyższy news mówi odwrotnie. The Sims 4 pierwotnie było grą z DRM typu Simcity 5. Oznacza to, że DRM zostało usunięte.

Sims 4 Got to work on clustered servers, chat systems, scaling and performance, and other internet style stuff when it was an internet based game. Also became python internals guru.
Sims 4 - pracowałem nad serwerami klastrowymi, systemem chatu, skalowaniem i optymalizacją oraz podobnych rzeczach gdy gra bazowała na internecie.

wykrzyknik
08.07.2014, 19:10
Czy to prawda, że ma nie być dzieci w The sims4?!

Kędziorek
08.07.2014, 19:26
Ma nie być małych dzieci. Nastolatki, dzieci w wieku szkolnym i niemowlęta zostają.

Tenebris
08.07.2014, 20:34
W sumie chyba nawet lepiej, że nie będzie małych dzieci. Ja zawsze w The Sims 3 skracałam ten wiek do 2 dni bo irytowało mnie że budzą moich simów w środku nocy i zawsze o nich zapominałam i pełzały głodne :P

Irbis
08.07.2014, 21:31
Sprawdziliście dziś swoje konta Origin?
http://sims.arhn.eu/2014/07/wczesniejszy-dostep-do-demo/

Agor-ia
08.07.2014, 21:37
Tenebris, w trójce miałaś wybór, mogłaś sobie maksymalnie skrócić ten wiek, a przy pomocy modów praktycznie zupełnie go ominąć zarówno w TS3 jak i w TS2. To jest to, o czym ktoś już pisał - ułatwianie gry. Małe dzieci wymagają dużo uwagi i może twórcy myśleli, że skoro im się nie chce ich robić, to ludzie też odetchną, bo nie chcą się nimi zajmować. A tutaj z*****a - ludzie chcą małych dzieci. Dla mnie też jest to największy minus tej gry.

Irbis, teraz nie wiem czy wejść na Origin czy nie wejść... Kurde, półfinał mundialu, głupio by było wtedy tworzyć sima... xD

Irbis
08.07.2014, 21:59
Irbis, teraz nie wiem czy wejść na Origin czy nie wejść... Kurde, półfinał mundialu, głupio by było wtedy tworzyć sima... xD
Gdybym miała demo Stwórz sima, tworzyłabym go nawet, gdyby był finał mundialu :D

Ktoś wie, czy z Merlina przysyłają grę tak, że dostaje się ją w dniu premiery czy później? Zamawiałam u nich, ale zupełnie nie pamiętam jak to było.
Chociaż twórcy bardzo się starają, nadal nie zniechęcili Mnie do tej gry i wciąż mam zamiar ją kupić :D Czekam jeszcze na filmik z trybu życia.

Caesum
08.07.2014, 22:00
Meh, ja nie mam. W ogóle Origin nie chce mi nawet darmowych Star Warsów ściągnąć. Dziękuję ci, EA. :*

Tenebris
08.07.2014, 22:01
No niestety twórcy nie są w stanie wszystkim dogodzić. Agor-ia, zauważ że są gracze (tacy jak ja) którzy z modów korzystać nie chcą żeby ewentualnie tej gry nie zepsuć. Zresztą nigdy wcześniej grając w TS2 nie myślałam o modzie na usunięcie wieku małego dziecka bo było to znośne zresztą chciałam grać uczciwie :P. Mi po prostu nie będzie przeszkadzało jak w TS4 nie będzie małych dzieci, obejdę się bez nich. :)

Agor-ia
08.07.2014, 22:11
W przypadku dwójki chyba nawet nie trzeba było moda, tylko boolprop. I nie chodziło mi o usunięcie wieku, można było po prostu przyspieszyć przejście do kolejnej grupy wiekowej :) Oczywiście, nie każdemu się dogodzi. Ja akurat bym wolała mieć to małe dziecko, choćby przez 2 simowe dni.

Irbis, ja na finale to na pewno nie będę trzymać lapka przy sobie, więc simowa przyszłość może się wtedy palić i walić, a ja nie zauważę :D Ale niestety - w mojej bibliotece nie ma dema :C Ale skoro już jest to demo gotowe, to chyba my, szaraczki, nie będziemy czekać aż tak długo? Kurde, ja stara jestem, niecierpliwię się :D

Mamełe
08.07.2014, 22:22
Mam dostęp do demo :) Własnie się ściąga. Nawet nie zobaczyłam ile wymaga miejsca, ale chyba ponad 1 GB

Agor-ia
08.07.2014, 22:25
Teraz wszyscy forumowicze Cię nienawidzą :D

Caesum
08.07.2014, 22:27
Mamełe - walnij potem jakieś fotki i opis funkcji. :D

Mamełe
08.07.2014, 22:28
Nie wiem, czy zdążę porobić jakieś zdjęcia, bo dopiero wróciłam z pracy.
Mam wszystkie dodatki i akcesoria do trójki a origin cały czas odpalony nie wiem czy to mogło mieć jakiś wpływ.

Nie zapomnijcie odświeżyć biblioteki, bo mi sie pojawiło dopiero wtedy.

Edit:

w demo jest tylko dorosły :hmm: Sama nie wiem, od czego zacząć :D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dbf5d28d5867d69.html - cele życiowe
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/89ff13ead1ffd54f.html - cele zyciowe ciag dalszy
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6c2bb1f9bb361cbe.html -losowy sim

Sorki za jakość tego, ale robię to w paincie ;)

Libby
08.07.2014, 22:55
Nie mam CASa :(. No trudno...
Dzięki za fotki ;).
A nam pozostaje czekać na "normalnego: CASa. Szkoda, że w tym teraz udostępnionym są tylko dorośli.

Agor-ia
08.07.2014, 22:58
Dzięki, że dałaś cele życiowe :) Szkoda tylko, że nie ma tam nic takiego, czego nie byłoby wcześniej. I nie wiem czemu jest "Miłość" a nie "Romansowanie" :| Może Amerykanie mają inną definicję miłości :P

Mamełe
08.07.2014, 22:59
Myślę, ze wszyscy mamy już dosyć zdjęć simów więc

cechy (w cas można wybrać 3)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e194722a35e7127.html - emocjonalny
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d3528ca075af8fb.html - Hobby
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e3477079df862443.html - Styl życia
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/28f7328a87b25435.html - Towarzyski (co?) (obcięte jest Nieangażujący się)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e54cb12793307b1a.html - Galeria (wycięłam swój nick, dlatego biały prostokąt)

Agor-ia
08.07.2014, 23:02
Ciekawe, czy to tłumaczenie jest już ostateczne. Dla mnie "zadufany" i jego ikonka zupełnie do siebie nie pasują :|
edit: A "dureń" chyba będzie czymś w rodzaju "infantylny"?
"Zapaleniec" na pierwszy rzut oka wydaje się być jakiś taki bez sensu...
I nadal uważam, że trzy cechy do wyboru to jest śmiesznie mało.

edit2: Uhuhu, nie miałam racji, czyli ten dureń to co, będzie się pewnie wolnej uczył? W sumie to, jak dla mnie, raczej zbędna cecha (jak sim ma czegoś nie umieć to go nie nauczę i tyle), ale niech im tam będzie...

Samotnik wygląda trochę jak wilkołak :D

Rodzinny... Ale przecież był domownik?
Nieangażujący się, czyli "unika zobowiązań". Kolejna znana cecha, w sumie to powinni tłumaczyć tak samo jak w trójce (no chyba, że wcześniej by popełnili jakiś niewybaczalny błąd w tłumaczeniu).

Mamełe
08.07.2014, 23:05
Bede edytowac jednego posta, zeby mi sie nie pomylilo. Tam przy cechach jest opis. Zadufany, to wg opisu pewny siebie. Ikonka faktycznie nie pasuje

Agor-ia
08.07.2014, 23:08
Bede edytowac jednego posta, zeby mi sie nie pomylilo. Tam przy cechach jest opis. Zadufany, to wg opisu pewny siebie. Ikonka faktycznie nie pasuje

Ja swój komentarz do Twojego postu też edytuję :) Ikonka wygląda raczej jakby przedstawiała cechę "wojowniczy" albo trójkowego "buntownika". Może było im ciężko przedstawić "zadufanie", ale i tak trafili jak kulą w płot.

Mamełe
08.07.2014, 23:10
Zdjęcia możecie swobodnie wykorzystać czy udostępniać innym, zrzekam się praw ;-)

Agor-ia
08.07.2014, 23:15
A możesz napisać szybciutko o co chodzi z tym zapaleńcem? Interesuje się wszystkim? Bo ta ikonka wygląda trochę jak pingle zlepione taśmą pośrodku... aż się człowiekowi przypomina Harry Potter :)

edit: Już wiem, że z tym domownikiem i rodzinnym to mi się pochrzaniło, bo z tego co widzę, to cechy sprzężone z aspiracją są inne od tych, które można samemu wybrać. Czyli do jednej aspiracji jest jedna cecha? Bo mi się kurde wydawało, że były dwie i jedną się wybierało (na filmikach)... Ale mogło mi się pokiełbasić :P

Mamełe
08.07.2014, 23:17
Jasne :)

http://images61.fotosik.pl/1151/71f766292df93aa4med.jpg (http://www.fotosik.pl)

Tak to jakos jest. Jest taka główna cecha dominująca i mniejsze do niej. Dopiero odkrywam co i jak, bo zamiast rozgryzać, to robię scereeny tam, gdzie jest cos napisane, bo samych screenów simów, to pewnie za chwile będzie zatrzęsienie

Agor-ia
08.07.2014, 23:19
Dziękuję bardzo! Czyli zapaleniec to takie ugładzone tłumaczenie... Po polsku by się powiedziało zwyczajnie "nerd" :D

Gold_Chocolate
08.07.2014, 23:22
A jakie są twoje osobiste wrażenia z użytkowania tego "cuda" ?:D

Mamełe
08.07.2014, 23:26
Wrażeń na razie zero, nie wyszłam jeszcze poza cechy :D Na początku jakoś tak nie za bardzo, ale zobaczyłam, ze mam takie słabsze ustawienia graficzne
widać minimalizm. Taki goły cas wygląda dziwnie wygląda, ale to kwestia przyzwyczajenia

http://images63.fotosik.pl/1151/4ed2e88ec7414172med.jpg (http://www.fotosik.pl)

Agor-ia
08.07.2014, 23:30
Czyli ten wzór, w który są wpisane cechy, ma jakieś znaczenie? W sensie pierwsza wybrana cecha jest najważniejsza, a reszta drugorzędna?

Mamełe
08.07.2014, 23:34
Chyba nie ma to znaczenia, zresztą jakoś tak to wszystko wygląda, jakby nie gryzło sie ze sobą. Są takie blokady jak w trójce, że nie można mieć cechy rodzinny i nie lubi dzieci
Wybór aspiracji nie determinuje wyboru innych cech (poza ta bonusową)

to duże to jest aspiracja, a na górze pojawia się ta cecha bonusowa

http://images62.fotosik.pl/1154/861f4933d75415bcmed.jpg (http://www.fotosik.pl)

Agor-ia
08.07.2014, 23:36
Ok, rozumiem :)
Ta "dewiacja" mnie wkurza :/ Ciekawe kto to wymyślił: twórcy, a może tłumacze?

edit: Ta cecha sprzężona z aspiracją to kolejny przykład ułatwiania gry. Czy tego chcemy, czy nie, nasz sim ma "wrodzone" predyspozycje do osiągnięcia celu życiowego. Trochę szkoda, szczególnie, jak ktoś lubi utrudniać swoim simom życie.

Daisy
08.07.2014, 23:40
Mnie też ta dewiacja denerwuje, no cóż ja mam z tym słowem inne skojarzenia i nie wydaje mi się tutaj na miejscu.

Mamełe
08.07.2014, 23:44
Uważam, ze to wina tłumaczenia i naszych skojarzeń. Wszak oznacza to odejście od pewnych norm. Kreatywność ma 3 cechy bonusowe.
nie daję zdjęć ubrań i fryzur, bo już są w necie.

http://images64.fotosik.pl/1153/73a834a12e6c3728med.jpg (http://www.fotosik.pl)

http://images61.fotosik.pl/1151/3f1197c639f62033med.jpg (http://www.fotosik.pl)

http://images65.fotosik.pl/1154/5028c2be65a5662cmed.jpg (http://www.fotosik.pl)

To chyba koniec działu cech :)

Agor-ia
08.07.2014, 23:49
Nie, nie chodzi mi o "nasze" skojarzenia. Dewiacja może być seksualna, społeczna... jest też dewiacja kompasu ;P Ten brak doprecyzowania mnie denerwuje.

Daisy
08.07.2014, 23:53
Tak czy siak, nie jest do dobre skojrzenie i mam nadzieję, że tak nie zostanie:) Nawet jeśli chodzi im o zwyłe odejście od norm, i nie pewnych norm, tylko z definicji norm ogólnie uznawanych za poprawne to do tego ta ikonka kajdan... no nie wygląda to dobrze:D

Edit: Chodziło o normy uznane przez społeczeństwo za poprawne, wyraziłam się w zbyt dużym skrócie:D

Agor-ia
09.07.2014, 00:00
Tak czy siak, nie jest do dobre skojrzenie i mam nadzieję, że tak nie zostanie:) Nawet jeśli chodzi im o zwyłe odejście od norm, i nie pewnych norm, tylko z definicji norm ogólnie uznawanych za poprawne to do tego ta ikonka kajdan... no nie wygląda to dobrze:D

Dla mnie "dewiacja" i kajdany kojarzą się po francusku... z sadyzmem :D
Nie ma czegoś takiego jak "ogólne normy". A na pewno amerykańskim normom jest daleko do polskich ;P

Mamełe
09.07.2014, 00:10
Są gotowe style (gratka dla leniwych), z których można wybrać różne opcje kolorystyczne

http://images61.fotosik.pl/1152/c41f4038ebd67772med.jpg (http://www.fotosik.pl)

I na koniec, bo z chwilę idę spać (aż się boje, co będziemy widzieć w galerii ;)) )

http://images61.fotosik.pl/1152/8fea50975f1794cdmed.jpg (http://www.fotosik.pl)

Na tym etapie BARDZO mi sie podoba.

NaNiKo
09.07.2014, 09:05
A mi się nie podoba zupełnie wybór cech. Jakiś taki... Duży, zajeżdża obrazkami dla dzieci lat 7. (Dureń? Serio...?)

Piwusia
09.07.2014, 09:50
No tak... Mnie już wcześniej zastanawiała ta aspiracja o (nie)wdzięcznej nazwie "dewiacja". I jeszcze ta ikonka kajdanek... Coś czuję, że to nie przejdzie i zostanie ona usunięta przed premierą. Mi w każdym razie ta aspiracja się nie podoba. Pozostałe są jak najbardziej w porządku i fajnie, że w każdej z aspiracji są sprecyzowane ścieżki rozwoju np. w aspiracji "kreatywność": pragnienie bycia pisarzem, malarzem lub muzykiem. Już wcześniej wiedziałam jak aspiracje mniej więcej będą wyglądały, ale miło zobaczyć je jeszcze raz na screenach i z polskim tłumaczeniem. :) Fajnie, że niedługo demo CAS będzie dostępne dla wszystkich. Mam tylko takie pytanie, czy można je zachować na czas nieokreślony czy działa tylko przez pewną liczbę godzin? Podobno gdy będzie się już posiadało grę, można przenieść do niej Simów stworzonych w demo? Dobra sprawa.

CzekoladowaZłośnica
09.07.2014, 10:23
No tak... Mnie już wcześniej zastanawiała ta aspiracja o (nie)wdzięcznej nazwie "dewiacja". I jeszcze ta ikonka kajdanek... Coś czuję, że to nie przejdzie i zostanie ona usunięta przed premierą.

A na moje to nie usuną, bo przecież jest już tyle emocji i animacji do nich stworzonych, że szkoda byłoby coś wywalać... Jedyne co to mogą to inaczej przetłumaczyć, co już mi jest bardziej prawdopodobne.

Piwusia
09.07.2014, 10:38
Możliwe, że po prostu inaczej to przetłumaczą np. jako "odstępstwo od norm" albo "samowolkę" bo w tej aspiracji chodzi o to, że Sim uprzykrza życie innym, zakłóca ogólnie przyjęty porządek, stąd pewnie te kajdanki (oznaczać mogą, że Sim ma na pieńku z policją).

CzekoladowaZłośnica
09.07.2014, 10:41
No więc właśnie... A bez sensu byłoby teraz usuwanie czegoś co tworzyli przez tak długi czas i jeszcze po możliwości przetestowania przez fanów..

Lubie
09.07.2014, 10:54
nie wiem czy ktoś dawał linka/zdjęcia, ale tutaj są wszystkie dostępne fryzury w CASd. (może i w grze)
http://thesims4blogger.tumblr.com/post/91184510362/the-sims-4-create-a-sim-hairstyles

ubrania i akcesoria
http://thesimcommunity.tumblr.com/post/91198184264/the-sims-4-create-a-sim-demo-clothing-accessories

CzekoladowaZłośnica
09.07.2014, 11:00
Włosy u facetów mi się nie podobają.. Są co najmniej DZIWNE. Nakryć głowy też nie ma za wiele, ale tym się nie przejmuję, bo i tak nigdy nie dawałam fryzur z jakimiś czapami. W ubraniach myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie :).
A poda ktoś ile jest dokładnie tych stylów chodzenia i jak się nazywają?

Lubie
09.07.2014, 11:01
The Sims 4 Create a Sim Demo - Tattoos, Makeup & Skin Details
http://thesimcommunity.tumblr.com/post/91239320044/the-sims-4-create-a-sim-demo-tattoos-makeup-skin

anie_1981
09.07.2014, 11:05
Ja niestety nie dostałam CAS, chyba, że nie umiem tego sprawdzić. Pewnie dlatego, że nie używam Origina w ogóle. Jest zainstalowany ze względu na SimCity, ale tak rzadko gram w tą grę, że prawie wcale :P No jest jak widać mega ciekawa.

Oglądałam zdjęcia tych cech i też mi się średnio podobają, ale to już detale które mało mnie interesują. To czy obrazek pasuje do nazwy i opisu cechy, to taki drobiazg, w porównaniu z innymi uchybieniami gry (oczywiście to moja opinia).

Ja mam taką prośbę, Mamełe, możesz zrobić jakiegoś Sima Azjatę i pokazać jak wygląda? To jedyna tak naprawdę rzecz, którą bardzo bym chciała w 2 i 3, lubię Azjatów, a tak trudno ich zrobić...

CzekoladowaZłośnica
09.07.2014, 11:12
O mamuniu xD Ale fajne są te tatuaże, zwłaszcza te jaskółki i skrzydła :D. Makijaże też ok.
I przyłączam się do prośby zrobienia Azjatów i może jeszcze jakichś innych narodowości :)

Lubie
09.07.2014, 11:19
zagraniczni twórcy już szaleją:
http://shanni-bo-banni.tumblr.com/
to tylko demo, same podstawowe narzędzia, a już takie piękne simy, mające swój styl i charakter. :)
http://pixelquarry.tumblr.com/

(linki mam z innego forum.)

Piwusia
09.07.2014, 11:22
Jeśli chodzi o tatuaże dla kobiet podobają mi się te jaskółki i ptaszek siedzący na gałęzi wiśni. Pozostałe, zarówno dla Simek jak i dla Simów, mi osobiście nie przypadły do gustu, choć nie wykluczam, że zrobiłabym buntowniczego faceta z dziarami na ramieniu. Lipa, że nie dostałam demo, ale mam tylko podstawę trójki, więc jeśli sugerują się ilością dodatków na Origin, to i tak nie miałam szans... Chociaż słyszałam, że demo jest przydzielane raczej losowo, może jeszcze parę osób z tego forum się załapie. :p

Daisy
09.07.2014, 11:25
Oh tatuaże są świetne! W końcu coś ładnego w tej kwestii;D Makijaże również są niezłe, nic zaskakującego, po prostu ok:)

Lubie
09.07.2014, 11:27
ogólnie CAS demo można pobrać spoza Origina, lecz do jego uruchomienia niezbędny jest klucz seryjny, którego niestety nie dostaliśmy ("my" znaczy osoby bez demo)

TheBlackSheep
09.07.2014, 11:42
Ogólnie CAS jest spoko (te ohydne włosy dalej są dla mnie ohydne :P), ale jakoś nie robi to na mnie bóg wie, jakiego wrażenia. Raczej do czwórki mnie to nie przekonało. Jak ktoś tu napisał, możliwe że w demo się zaopatrzę, ale w samą grę...no nie wiem.

Agor-ia
09.07.2014, 13:57
Możliwe, że po prostu inaczej to przetłumaczą np. jako "odstępstwo od norm" albo "samowolkę" bo w tej aspiracji chodzi o to, że Sim uprzykrza życie innym, zakłóca ogólnie przyjęty porządek, stąd pewnie te kajdanki (oznaczać mogą, że Sim ma na pieńku z policją).

Teraz tak skojarzyłam - zamiast ''dewiacji'' powinien być ''socjopata''. Prawie od początku zapowiadano, że taka cecha będzie. Chyba tłumacze dali ciała :P

Brak długich włosów dla facetów = =

Liv
09.07.2014, 14:27
Brak długich włosów dla facetów = =
JAK TO? :O

Wgl dzięki za zdjęcia. Od czasów TS2 nie wierzę tłumaczom...

Mroczny Pan Skromności
09.07.2014, 14:33
Aha, wyczytałem, że w sierpniu udostępnią dla wszystkich. Ale pytanie: dla wszystkich z kontem Origin, czy dla wszystkich wszystkich? Nie będę dla jednego dema zakładał se konta :P

TheBlackSheep
09.07.2014, 14:38
JAK TO? :O

Wgl dzięki za zdjęcia. Od czasów TS2 nie wierzę tłumaczom...

Czytałam że to nie jest pełne demo, tylko wersja testowa. Wie ktoś coś na ten temat?

Aha, wyczytałem, że w sierpniu udostępnią dla wszystkich. Ale pytanie: dla wszystkich z kontem Origin, czy dla wszystkich wszystkich? Nie będę dla jednego dema zakładał se konta :P
No niestety właśnie będzie do pobrania na Orgin. Nie uśmiecha mi się to, bo też nie mam konta i nawet nie mam pojęcia czy posiadanie tam konta jest darmowe itd.

Agor-ia
09.07.2014, 14:41
Liv, no ja tam na tych fotach nie widzę męskich długich włosów. A trochę mało prawdopodobne, żeby w grze było jeszcze więcej fryzur, w końcu to tylko podstawa.

Demo dopiero w sierpniu? No ja pieprzę.

Irbis
09.07.2014, 14:44
Podobają mi się aspiracje, zwłaszcza to, że mają po kilka opcji. Nie widzę jakoś nic dziwnego w tej dewiacji, ani nic niestosownego. Sim dewiant będzie po prostu odstawał od społeczeństwa i będzie przez nie uznawany za złego, niegodnego szacunku rozrabiakę :D
Ubrań, fryzur, makijażu itp. nie przeglądałam, bo chcę sobie coś zostawić do poznawania, gdy już dorwę demo w swoje łapki :D

Dlaczego dopiero w sierpniu? Mamy 9 lipca i niektórzy już bawią się tworzenie simów, a pozostali mają czekać prawie miesiąc? Bez sensu, co oni chcieli tym osiągnąć? :hmm:

Mroczny Pan Skromności
09.07.2014, 14:52
Ja wiem, chcieli mnie jeszcze bardziej... wkurzyć. Pozdro dla Apo.

TheBlackSheep
09.07.2014, 14:54
Dlaczego dopiero w sierpniu? Mamy 9 lipca i niektórzy już bawią się tworzenie simów, a pozostali mają czekać prawie miesiąc? Bez sensu, co oni chcieli tym osiągnąć? :hmm:
Dokładnie...Sorry, EA ale to nie fair z waszej strony :/

Jeśli chodzi o tą "dewiacje" to lepsze by było choćby "wyrzutek", bo "dewiacja" ni jak ma się do jakieś mendy uprzykrzającej życie innym czy jakiegoś buntownika, skoro o to w tej aspiracji chodzi.

Kerbi
09.07.2014, 15:07
Co do ilości fryzur, ubrań itp. - jeden z producentów zapytany o to na Twitterze odpowiedział, że demo zostało trochę okrojone i 100% CAS-a dostaniemy w pełnej wersji gry.

Wiem, że w temacie panuje teraz dyskusja na temat dema CAS, ale tak przy okazji napomknę, że SimGuruMarion potwierdziła dziś, iż w podstawie dostaniemy DWA otoczenia (Willow Creek i pustynne).

Agor-ia
09.07.2014, 15:23
Co do ilości fryzur, ubrań itp. - jeden z producentów zapytany o to na Twitterze odpowiedział, że demo zostało trochę okrojone i 100% CAS-a dostaniemy w pełnej wersji gry.

Wiem, że w temacie panuje teraz dyskusja na temat dema CAS, ale tak przy okazji napomknę, że SimGuruMarion potwierdziła dziś, iż w podstawie dostaniemy DWA otoczenia (Willow Creek i pustynne).

Btw, Liv, gdzie Ty dorwałaś to poza Originem? :D

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że będzie więcej fryzur, chyba okroili demo z czegoś innego :P
Czemu pustynne :( Buuu, pustynny klimat mnie zupełnie nie jara.

Lubie
09.07.2014, 15:23
http://simscommunity.net/the-sims-4-pools-toddlers-and-more-features-mentioned-in-cas-demos-coding/

THE SIMS 4 – POOLS, TODDLERS AND MORE FEATURES MENTIONED IN CAS DEMO’S CODING!

Agor-ia
09.07.2014, 15:25
http://simscommunity.net/the-sims-4-pools-toddlers-and-more-features-mentioned-in-cas-demos-coding/

THE SIMS 4 – POOLS, TODDLERS AND MORE FEATURES MENTIONED IN CAS DEMO’S CODING!

Page you are looking is Not Found :|

Piwusia
09.07.2014, 15:27
krewetka, link nie działa - 404 - Page not found. Czyżby EA coś ukrywało?

Lubie
09.07.2014, 15:27
http://imgur.com/Ibl9hah,phtqENY,YE7KiSg,DlxJAjh
zdjęcia ze strony. :)
(olejcie zakładki XD)

Liv
09.07.2014, 15:32
Jeśli chodzi o tą "dewiacje" to lepsze by było choćby "wyrzutek", bo "dewiacja" ni jak ma się do jakieś mendy uprzykrzającej życie innym czy jakiegoś buntownika, skoro o to w tej aspiracji chodzi.
Kurde, mam w sobie coś z dewiantki w takim razie... :|
Naprawdę, tłumaczenia książek i gier nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać.
SimGuruMarion potwierdziła dziś, iż w podstawie dostaniemy DWA otoczenia (Willow Creek i pustynne).
AŻ dwa.

Kerbi - pierwszy trop to google albo od razu TPB.

Krewetka - szkoda, że strona z linku nie działa xDD

Lubie
09.07.2014, 15:39
http://imgur.com/Ibl9hah,phtqENY,YE7KiSg,DlxJAjh
tutaj macie zdjęcia z tamtej strony, jak by ktoś nie widział. :)

Irbis
09.07.2014, 16:22
Fascynuje mnie wręcz ich taktyka. Mnóstwo ludzi wykurzyło się na nich o te baseny, małe dzieci i parę innych rzeczy, a oni postanowili wkurzyć wszystkich jeszcze bardziej rozdając demo tylko wybranym. Fascynujące :D

To miło, że będę dwie okolice w podstawie i nawet cieszy mnie, że druga będzie pustynna. Lubiłam dwójkowe Dziwnowo i liczę na podobny klimat pustynnego miasteczka w czwórce :)

Searle
09.07.2014, 19:41
Mamełe Ty farciaro! :) Ja dema nie mam i mam nadziej, że nie będę musiała czekać tak długo.

Trochę za mało jest "długich" fryzur damskich ;/

Shattered
09.07.2014, 20:57
ZDJĘCIA
http://i.imgur.com/SbefMzv.jpg
http://i.imgur.com/mu8ouqY.png
http://38.media.tumblr.com/19c2328a5ebe23d485a490dfa623722b/tumblr_n8g186SRVN1sszgaoo1_500.png
http://31.media.tumblr.com/eff10e1a136f7a5d6f43e15d193777dd/tumblr_n8g186SRVN1sszgaoo3_500.png
http://38.media.tumblr.com/72a27b4d9593da0b8366b24eb8952774/tumblr_n8g186SRVN1sszgaoo2_500.png
http://33.media.tumblr.com/b7df8ec8002ae611fda69119306b5a8c/tumblr_n8g186SRVN1sszgaoo4_500.png
https://31.media.tumblr.com/fcc6926f67c04c0547e638e0be9e5e9e/tumblr_n8fldjXHSk1tbq6bao1_500.png
https://38.media.tumblr.com/17693aaf0cb4088e43c5f647b4465bba/tumblr_n8f9m76wmh1seu0luo2_1280.png

http://37.media.tumblr.com/04fe7239c1b7d7604f981030ff14bb7c/tumblr_n8fadmgzVm1seu0luo1_1280.png
http://pictap.pl/di-28F8TTKE.png http://pictap.pl/di-KX1W567I.png
http://pictap.pl/di-CBHCIYCA.png

http://pictap.pl/di-79DE4V6S.png

http://pictap.pl/di-VLSQFZS7.png

http://pictap.pl/di-7DW1IMCR.png

http://pictap.pl/di-SO8KYM9P.png

http://pictap.pl/di-SL1YQTXI.png

http://38.media.tumblr.com/05fed91464915755c300107c2614d2de/tumblr_n8fadmgzVm1seu0luo2_1280.png

Tenebris
09.07.2014, 21:02
@Shattered czy to są Twoi Simowie stworzeni w demo? :O

Shattered
09.07.2014, 21:05
Nie :P To zdjęcia graczy, którzy mają demo

Tenebris
09.07.2014, 21:07
A okey. Grafiką jestem kompletnie zawiedziona. Gorzej niż w The Sims 3.. Ale to na razie demo bez paniki :D.

Caesum
09.07.2014, 21:21
Tenebris - akurat CAS ukazuje grafikę postaci taką, jaka z całą pewnością będzie w grze. Zresztą z pewnością widziałaś filmiki i screeny z gry. Simowie tak już wyglądają w czwórce.

Lubie
09.07.2014, 21:22
te zdjęcia są poddane obróbce graficznej, więc kolory mogą się nie zgadzać.

TheBlackSheep
09.07.2014, 21:23
A okey. Grafiką jestem kompletnie zawiedziona. Gorzej niż w The Sims 3.. Ale to na razie demo bez paniki :D.
Wątpię żeby się to jakoś diametralnie zmieniło ;)
Kurde, czyli z "rozkodowaniem" TS4 dopiero będzie problem! :(
Nie pogramy...

No cóż, trzymam kciuki za innych młodych i zdolnych keyloggerów/hackerów!
Co prawda nie znam się na tym, ale jeżeli uda im się "rozgryźć" demo, to możliwe że z właściwą grą będzie im łatwiej, bo będą wiedzieli na jakim mechanizmie to działa.

Zrobili mi smak na ten CAS i teraz jestem tym bardziej na nich zła, że dali go tylko jakimś wybrańcom :/ Nie wiem czy sobie zdają z tego sprawy, ale gracze którzy dema nie dostali (czyli większość), czuje się przez nich potraktowana jak jacyś fani drugiej kategorii.
Dobrze że przynajmniej ten CAS jest darmowy, bo jakby jeszcze zrobili tak, że garstka ludzi dostała by za darmo, a do reszty by wyciągali łapy po dolary, to już by w ogóle było przegięcie z ich strony.

W każdym razie, takim czymś, sprawili że tym bardziej nie jestem zbyt chętna do dania im kasy (btw, widziałam na Origine że czwórka tam kosztuje 200 zł...tyle za grę?! No bez jaj...), skoro tak "mnie" traktują.

Shattered
09.07.2014, 21:27
Tylko te z blond włosami, tej grubszej jest poddane obróbce. Reszta to czyste zdjęcia